Tíz éve: Iniestazo és a jegyek | VIDEÓ

10 éve már, hogy Iniesta meglőtte a csodagólt

Ma tíz éve már, hogy az FC Barcelona a Stamford Bridge-re látogatott a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágón, és Andrés Iniesta meglőtte azt a csodagólt, amit egy katalán szurkoló sem fog soha elfelejteni.

Az odavágón gól nélküli döntetlen született, és miután a visszavágó első félidejében Essien szintén egy bombagólt lőtt, a Barcelonának muszáj volt bevennie a Chelsea hálóját, hogy bejusson a római BL-fináléba. A 93. percben érkezett Iniesta, aki élete egyik legfontosabb gólját szerezte meg napra pontosan tíz éve. Az akkori csapat tagja, Bojan Krkic így emlékezett vissza a legendás találatra:

Egyszerűen csodálatos volt, mert a szurkolóink éppen a kapu mögött ültek. Andrés azt mondta, ha bejutunk a döntőbe, odaad nekem három jegyet, mert annyival többre volt szükségem, mint amennyit kaphattunk. A gól után futottam utána, majd ráugrottam. Abban a pillanatban odakiáltott: ‘A jegyek, a jegyek!’ Ez mutatja meg, hogy milyen ember is ő. Számomra ez nagyon különleges volt, hogy abban a pillanatban, hogy belőtt minket a Bajnokok Ligája-döntőjébe, egyből erre gondolt.

Hogy mit teszi még különlegesebbé ezt a találatot? Tíz éve ugyanúgy már bajnokként játszott a BL-visszavágón a Barcelona, és bejutott addigra a Király Kupa-döntőjébe, majd meg is nyerték Iniestáék mind a három trófeát a szezon végén, és hat kupát zsebeltek be végül 2009-ben. Ennyire még ne fussunk előre, de tíz év után újra lehetősége van erre a katalánoknak.

Éld át újra Iniesta csodagólját:

Van olyan ügyes lábad, mint Iniestának? Talán nincs 🙂 De ettől még garantáltan feltűnést kelthetsz, ha felveszed ezt a zoknit!