A Barça Femení útja a döntőig – VIDEÓ

A Penya Blaugrana Budapest aktív szerepben a budapesti döntő kapcsán

Az FC Barcelona női együttese szombaton este 18 órakor a francia Olympique Lyon csapata ellen lép pályára a Bajnokok Ligája döntőjében Budapesten, a Groupama Arénában. A hölgyek első ízben jutottak be a sorozat fináléjába nem csak a klub, hanem a női spanyol labdarúgás történelmében is. 

A Barcelona Femení, mely 2015-ben lett profi szakosztály, óriási tettet hajthat végre: a döntő esélyese ugyanis elsősorban a francia gárda, hiszen a Lyon az elmúlt három kiírást megnyerte, a soraiban pedig olyan klasszisokat tudhat, mint Marozsán Dzsenifer vagy az Aranylabda-győztes Ada Hegerberg.

Ennek ellenére természetesen a katalánoknak sem kell félniük, legalábbis a döntőig vezető úton – BIIK-Kazygurt, Glasgow City, LSK Kvinner és Bayern Munich – számos szép találatot szerzett a Barça, mely alapján joggal reménykedhet egy esetleges meglepetésben.

Amint az ismeretes, a Penya Blaugrana Budapest igyekezett összefogni a magyar szurkolókat, és nagyjából 150-200 szurkolónak szerzett belépőt a történelmi összecsapásra. Mi több, az első hivatalos magyar szurkolói klub az FC Barcelona penyáit világszinten tömörítő és koordináló szervezet képviselőit is fogadta egy vacsora erejéig pénteken este.