A Penya Blaugrana Budapest – Magyarország egyetlen hivatalos FC Barcelona szurkolói klubja. A Penya Blaugrana Budapest azért került megalapításra, hogy létrejöjjön egy hivatalosan, az FC Barcelona által is elismert szurkolói közösség, és a tagok számára a Penya közelebb tudjon hozni mindent, amiről az FC Barcelona szól. Ez alatt értve a közös programokat, a közös szurkolás élményét, a klub értékeinek terjesztését, a mérkőzésekre való eljutás megkönnyítését.

A Penya Blaugrana Budapest számára új honlapot készítettünk

Az EuroBarca égisze alatt nőtt ki a Penya Blaugrana Budapest, de sok tervünk van, amit egy saját, az EuroBarcától különálló felületen szeretnénk megvalósítani. A PBB számára így létrehoztuk az fcbarcelona.hu honlapot, innentől kezdve pedig minden, penyistát és érdeklődő Barça szurkolót érintő információt és lehetőséget itt fogunk közzétenni. Így ha a tagsággal, belépéssel, utazással, meccsjegyigényléssel vagy bármi PBB-vel kapcsolatos dologra vagy kíváncsi, ugorj át a Penya hivatalos oldalára: 

https://www.fcbarcelona.hu

Jelenleg nincs belépési időszak

Hogyan lehetek tag?

A Penya Blaugrana Budapestbe való belépés lehetősége nem folyamatos. Az elnökség hatásköre szabályozni, hogy mikor nyitja meg és mikor zárja le a belépési időszakokat. Egy naptári évben legalább kettő alkalommal azonban mindenképpen adott a lehetőség a belépésre az érdeklődők számára. Az elnökség bármikor megnyithatja és bezárhatja a belépési időszakot. A belépéshez az alábbi lépések szükségesek az alábbi sorrendben. Kérjük, hogy az alábbiakat figyelmesen olvasd el, és ha szeretnél tag lenni, akkor ebben a sorrendben csináld végig a lépéseket.

1. ismerd meg a Penyához kapcsolódó Egyesület alapszabályát, amely ezen az oldalon olvasható el

2. ismerd meg a Penya Blaugrana Budapest tagsági szabályzatát, amely elérhető és letölthető itt 

3. töltsd le a tagfelvételi kérelem dokumentumot, amely elérhető és letölthető itt. 

4. töltsd le az adatvédelmi tájékoztató dokumentumot, amely elérhető és letölthető itt. 

5. miután a gépeden kitöltötted a tagfelvételi kérelem dokumentumot  ÉS az adatvédelmi tájékoztató dokumentumot is, ezeket nyomtasd ki, majd írd alá saját kezűleg! Ezeket (mind a két dokumentumot) postázd el az egyesület Postafiók címére. Fontos, semmiképp ne az egyesület székhelyére küldd az aláírt dokumentumot, hanem az alábbi címre: Penya Blaugrana Budapest Egyesület – 1386 Budapest, Postafiók 918.  

Sajnos online küldött tagfelvételi kérelem dokumentumot és adatvédelmi tájékoztatót nem tudunk elfogadni, eredeti, nyomtatott példányokra van szükségünk.

6. ezzel egy időben, vagy ezt követően töltsd ki ezt az online formot is, hogy az adataiddal online is rendelkezzünk, és ne kövessünk el adatfelvételi hibákat amikor a klub felé felvisszük az adatokat. 

Végezetül annyi kérésünk lenne még, hogy ne tűzzétek össze a dokumentumokat és minden oldalt (4 kell, hogy legyen a végére – belépő nyilatkozat és egy háromoldalas adatvédelmi tájékoztató) nyomtassatok ki és úgy küldjétek őket vissza. 

7. az elnökség elbírálja a tagfelvételi kérelmedet és ha az elbírálás pozitív, ezt követően elektronikus úton tájékoztatunk, hogy hogyan tudod kiegyenlíteni a tagdíjfizetési kötelezettségedet

8. a nevedet bevezetjük az egyesületi taglistába

9. amint beérkezett a tagdíjad összege, értesítünk erről, és tájékoztatunk arról is, hogy milyen feltételek mentén élvezheted a tagság előnyeit és milyen kedvezményekben részesülhetsz aktuálisan. Az előnyökről egyébként az alábbiakban is olvashatsz

10. kérjük légy tekintettel arra, hogy az FC Barcelona által kiállítandó, és a Penya Blaugrana Budapest által finanszírozott tagsági kártyákat, melyekkel Barcelonában számos kedvezményt igénybe vehetsz, évente két alkalommal gyárt le az FC Barcelona. Egyszer január-február időszakban, egyszer június-július időszakban. A belépésed időpontjától függően tehát várnod kell arra, hogy a tagsági kártya első ízben eljusson hozzád. Ettől függetlenül mérkőzésekre tudsz jegyeket igényelni, a Penya Blaugrana Budapest további rendezvényeire is eljöhetsz, és a Barcelonában elérhető kedvezményeket is megkapod, de ennek a pontos módjával kapcsolatban megköszönjük, ha keresel minket a penyablaugranabudapest@gmail.com címen. 

Miért éri meg Penya tagnak lenni?

1. ingyenes, névre szóló, az FC Barcelona által kiállított tagsági kártya, melynek előállítási és postázási költségeit is a szurkolói klubunk vállalja ***

2. jegyelővételi lehetőség az FC Barcelona hazai (bajnoki, kupa és BL) meccseire, melyekre a nagyközönség az adott időpontban még nem tud belépőjegyet vásárolni **

3. ezáltal nagyobb esély egymás mellé szóló jegyek vásárlására

4. 10%-os kedvezmény a belépőjegyek áraiból a klub hivatalos jegyáraihoz képest **

5. exkluzív jegyigénylési lehetőség az idegenbeli bajnoki- és kupameccsekre, valamint az idegenbeli Bajnokok Ligája találkozókra, amely a nagyközönség számára nem elérhető **

6. exkluzív jegyigénylési lehetőség a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában rendezendő mérkőzésekre, ahol jegyek csak minimális számban érhetőek el a nagyközönség számára **

7. ingyenes belépés a Barça B, a Juvenil A, a futsal, a kézilabda, a roller-hockey, valamint a Barcelona női labdarúgó csapatának összecsapásaira (kivételt képeznek ez alól a klub által előre meghatározott találkozók, melyre 50%-os kedvezmény érvényes)

8. ingyenes belépés a La Masíára, a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpont területére a hétvégék alkalmával, beleértve az utánpótláscsapatok mérkőzéseit is

9. 25%-os kedvezmény a Camp Nou Experience Tour & Museum jegyáraiból

10. 20%-os kedvezmény az FCB Megastoreban, Barcelonában a Penyák éves világtalálkozója alatt

11. kizárólag a Penya tagokat kiszolgáló ügyfélszolgálat a Camp Nounál

12. ingyenes részvétel a Penya Blaugrana Budapest által szervezett programokon, ezeken játékok, ajándékok, valamint jelentős ital- és ételfogyasztási kedvezmények *

13. névre szóló, aláírt tagsági elismerő oklevél

14. Még nem elérhető, a jövőben az lesz: exkluzív, csak tagok számára kérhető fcbarcelona.hu-s gmail alapú email cím igény szerinti névre. Példa: toth.gergely@fcbarcelona.hu

* Az FC Barcelona és a Penya Blaugrana Budapest fenntartja magának a jogot, hogy a Penya tagoknak járó, igénybe vehető kedvezmények körén és azok mértékén bármikor változtasson.
A kedvezményekre csak a Penya aktív tagjai jogosultak, azok a tagok, akik nem tesznek eleget határidőig a tagdíj fizetési kötelezettségnek, nem jogosultak a Penya Blaugrana Budapest egyetlen szolgáltatására és az adott naptári évben érvényes tagsági kártyára sem.

** A Penya elnöksége továbbá fenntartja magának a jogot, hogy a jegyigényléskor a kapott jegyek odaítéléséről túljelentkezés esetén saját hatáskörben döntsön. A jegyigénylés alól kivételt képeznek az FC Barcelona – Real Madrid és Real Madrid – FC Barcelona mérkőzések, a Király Kupa-döntők és a Bajnokok Ligája-döntők egészen 2021-ig, a Penya három éves fennállásáig. A felsorolt mérkőzésekre jegyek eddig az időpontig nem igényelhetőek.

*** A Penyába való belépést követően a belépés időpontjának függvényében akár 8 hónap is eltelhet, amíg a tagsági kártya eljut a taghoz. Ennek az az oka, hogy az FC Barcelona nem pontosan meghatározható időpontokban, és egy évben maximum két alkalommal nyomtatja le az igényelt tagsági kártyákat. Így a tag belépésének időpontjától is függ, hogy mennyi idő múlva jut el hozzá a tagsági kártyája.

Tagsági díjak

Családi tagság esetén az éves tagdíj kedvezményesen 13.900 HUF (2 felnőtt és 1-3 gyerek részére, akik 0-16 év közöttiek és egy háztartásban élnek).

Családi tagság esetén a belépési díj egységesen, kortól függetlenül személyenként 990 HUF.

Ahogy belépni is csak a belépési időszakon belül van lehetőség, úgy az adott évi tagdíjat is csupán a megadott fizetési határidőn belül lehet kiegyenlíteni. A fizetési időszak kijelölésének a jogát a Penya Blaugrana Budapest elnöksége fenntartja magának. 

Annak érdekében, hogy az elutalt összegeket a megfelelő tagunkhoz tudjuk hozzárendelni, kiemelten fontos a közlemény rovat kitöltése, melyet az alábbi módon kell megtenni az utalásnál. Családi tagság esetén a vezetéknév elegendő, minden más változatlan. Ha több személy tagdíját utalod egyben, úgy szintén a lenti instrukciók szerint kell eljárni, minden egyes tag adatait feltüntetve, akit érint az adott utalás. 

A Penya Blaugrana Budapest forint alapú számlaszámának adatai:

Számlaszám: 10918001 00000098 69040011

Számlaszám tulajdonosának neve: Penya Blaugrana Budapest

Bank neve: Uni Credit Bank Zrt.

Közlemény: T20XX, NEVED, VÁROS*, UTCA* (pl. T2020, Minta József, Budapest, Perke u.)

*A belépési nyilatkozaton megadott lakcímmel megegyező város és utca!

FONTOS! Amennyiben nem magyar számlaszámról és nem forintban utalnál, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül az utalás előtt!

FAQ

Mi az a Penya? Mik a céljai, miért jött létre? 

A Penya Blaugrana Budapest Magyarország első, az FC Barcelona által hivatalosan is elismert szurkolói klubja. Minden tagját hivatalosan is nyilvántartja az FC Barcelona, és kedvezményeket biztosít számukra. A Penya célja, hogy minden magyar Barcelona-szurkolóhoz közelebb hozza a klubot, a csapatot, hogy minden természetes igényét egy Barcelona-rajongónak segítsen megteremteni.

Miért Penya a neve? És miért Budepest?

A Penya név alapvetően annyit jelent, szurkolói klub. Szinte minden barcelonai kötődésű, hivatalos szurkolói klub nevében benne van. Mint első magyar Penyának, mi is a magyar vagy Magyarország neveket adtuk volna a szurkolói klubunknak. A cél továbbra is az, hogy minden magyar Barcelona-szurkolót szolgáljunk. Azonban a klub szabályzata és Penyák megalapítására vonatkozó gyakorlata miatt az elnevezésben mindenképpen városi kötődést írtak elő, ezért került a névbe a Budapest név. 

Kik a tagok és ők mit csinálnak?

A Penya tagjai a szurkolók, akik együtt szeretnének lenni, szurkolni, együtt dolgozni FC Barcelonához kötődő eseményeken, vagy pusztán csak élvezni a tagsággal járó előnyöket. A tagoknak nem kötelező bármit is tenniük azon túl, hogy fizetik az éves tagdíjat, de a közösségben végzett bármilyen munkát természetesen örömmel látja az elnökség. 

Kik a vezetői és ők mit csinálnak?

A Penya vezetői az elnökség tagjai, összesen hárman. Jelen pillanatban Záborszky Iván, Baranyai Tamás és Adravetz Ákos. Ők ingyenesen vállalják az elnökséggel járó feladatokat, ők tartják a kapcsolatot a klubbal, ők szervezik az eseményeket, intézik a tagsággal, jegyigénylésekkel kapcsolatos teendőket. Mindent, amire a tagoknak szükségük van.

Kiskorú vagyok, hogyan léphetek be? 

Ha kiskorú vagy, tehát 18 év alatti, kérjük, hogy kérd meg a szüleidet vagy más törvényes gondviselőidet, hogy ők töltsék ki helyetted és ők írják alá helyetted a tagfelvételi kérelem dokumentumot, illetve az adatvédelmi tájékoztatót is, és tüntessék fel ezeken pluszban, tehát a te neved mellett, hogy mi az ő nevük (zárójelben, hogy törvényes gondviselő), és az aláírásokat ők tegyék meg helyetted.

Családi tagság váltásakor hogyan töltsem ki a dokumentumokat?

Attól függően, hogy hány családtagot – beleértve a gyerekeket – szeretnél beléptetni a Penyában, sajnos a törvényi elvárások miatt annyi személyre is kell kitöltened a dokumentumokat. Tehát mind a tagfelvételi kérelem dokumentumot, mind az adatvédelmi tájékoztatót minden tagjelöltre töltsd ki és írjátok alá légy szíves. A kiskorú gyerekeid helyett neked szükséges aláírnod a dokumentumokat.

Korábban már jelentkeztem, az nem volt elég? Miért kell most is? 

Az elmúlt egy év arról szólt, az FC Barcelona felé teljesítsünk bizonyos feltételeket, járjuk végig a többkörös szurkolói klubbá válás folyamatát, valamint többek között az is feladatunk volt, hogy megmutassuk, stabil szurkolói bázisa van a klubnak Magyarországon. A Penya megalakulásának így előfeltétele volt, hogy bizonyos számú, előzetes jelentkezőt fel tudjunk mutatni – a tavalyi jelentkezéseddel így csak a szándékodat jelezted a tagság iránt, illetve segítetted a Penya létrejöttét is. Ettől függetlenül, hogy korábban jelezted nekünk e-mailben és a korábbi jelentkezési íven a belépési szándékodat, a fenti, immár hivatalos jelentkezési folyamatot neked is végig kell csinálnod! Azzal, hogy korábban kapcsolatba léptél velünk és megadtad az adataidat a Penya megalakulási szakaszában, csak elsőbbségi státuszt szereztél magadnak, amennyiben most teljesíted a hivatalos jelentkezési procedúrát, hogy a későbbi jegyigénylési versenyhelyzeteknél előnyt élvezhess majd és jobb eséllyel juss jegyhez a legnagyobb meccsekre. Ezzel szeretnénk igazából neked előnyt biztosítani, ha többen is jegyet igényelnének egyszerre egy adott meccsre – a fenti, formális jelentkezésedet viszont végig is kell vinned, hogy élvezhesd ezt. 

Mikor és hogyan tudom meg, hogy hivatalosan taggá váltam? 

Amennyiben kitöltötted papíron a szükséges dokumentumokat, majd ezeket aláírva elküldted a postafiók címünkre, illetve írtál egy emailt megerősítésképpen a kitöltött adatokkal, majd ezt követően a kérésünkre a tagdíjat is befizetted, várhatod a tájékoztatást. Ha a Penya elnöksége jóváhagyja a beléptetésedet, küldünk neked egy hivatalos tájékoztatást e-mailes formában, hogy a tagságod hivatalossá vált.

Hogyan jutok hozzá a tagsági kártyámhoz?

A tagsági kártyákat fél évente készíti el az FC Barcelona. Ezeket előbb a Penya címére küldi a klub, majd ezt követően mi postázzuk neked, vagy juttatjuk el személyesen hozzád a kártyádat, amely nem megújuló, tehát évente új kártyát nyom az FC Barcelona.

Már tag vagyok, de a kártyát még nem kapom meg – milyen előnyöket tudok akkor érvényesíteni? 

Több olyan lehetőség biztosított lesz számodra a kártya nélkül is, ami miatt megéri minél előbb belépni a Penyába. Jegyeket tudsz igényelni, a rendezvényeinken elérhető kedvezményekből részesülni fogsz és minden olyan előnyt élvezni fogsz, amihez nem kell konkrétan felmutatni a kártyát Barcelonában. 

Mikor és hova kell utalnom a tagsági díjat?

A tagsági díjat akkor kell elutalnod az egyesület bankszámlájára, amikor a jelentkezésedet az elnökség jóváhagyta. Ezt jelezni fogjuk neked emailben, majd ezután kérjük, hogy utald el a megfelelő összeget. Az utaláshoz az adatok a következőek:

Bank Neve: UniCredit Bank Hungary Zrt.
Bank címe: 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6, Hungría
Számlavezető neve: Penya Blaugrana Budapest
Számlaszám: 10918001 00000098 69040011
 
Évre szól vagy szezonra a tagság?

A tagság naptári évre vonatkozik. 

Kiket kereshetek, ha további kérdéseim vannak? 

Írj az egyesület elnökségének erre a címre: penyablaugranabudapest@gmail.com vagy keress minket a Facebookon: Penya Blaugrana Budapest

Hogyan tudok jegyet igényelni hazai meccsre? 

A jegyigénylési folyamat sok részletét és jogi szabályozásait leírjuk a tagsági szabályzatunkban, de pontról pontra így néz ki a folyamat:

1) válaszd ki a mérkőzést, az igényelt jegyek számát

2) töltsd ki az alábbi formot, és ezen belül add meg nekünk az adataidat, meccs párosítását, időpontját, jegyek számát, szektort, stb. 

3) regisztráljuk az igénylést, és amint tudjuk, megírjuk neked mennyi pénzt utalj el nekünk, ha már látjuk a szektorok árait

4) elutalod a pénzt az EUR számlánkra

5) megvesszük a jegyeket, majd ezeket elektronikus formában továbbítjuk neked

Fontos, hogy egyszer legalább olvasd el a tagsági szabályzat 3. pontját, mely többek között arról is ír, hogy mi történik akkor, ha valamilyen okból mégsem tudsz elmenni a meccsre, de a jegyeket már megvetted.

Hogyan tudok jegyet igényelni idegenbeli meccsre? 

1) válaszd ki a mérkőzést, az igényelt jegyek számát, és azt is, hogy kivel utaznál – legkésőbb 5 héttel az adott mérkőzés előtt (!) Fontos, hogy az idegenbeli jegyigénylés hasonló egy névre szóló repülőjegy vásárláshoz, és biztonsági okokból az utazó személyek adatai nem változtathatók meg. A jegyek névre szólók.

2) töltsd ki az alábbi formot, és ezen belül add meg nekünk az adataidat, a meccs párosítását, időpontját, jegyek számát, szektort, stb. legkésőbb 5 héttel az adott mérkőzés előtt (!) Határidőn túl nem áll módunkban jegyet igényelni egy mérkőzésre sem

3) Leadjuk az igényt a klub felé és ezzel együtt elkérjük tőled az utastársad adatait is előre, arra az esetre, ha megkapnánk a jegyeket. Fontos, hogy a személyes azonosító igazolványok száma legyen pontos, mert ezzel tudja minden személy egyenként átvenni a saját jegyét majd az adott városban

4) A klub ~3 héttel a meccs előtt jelzi felénk, hogy megkapjuk-e az összes igényelt jegyet a mérkőzésre

5) Ha megkapjuk az összes igényelt jegyet, kérjük, hogy utald el az általunk jelzett összeget a megadott határidőig

6) Megvesszük a jegyeket a klubtól

7) A klub a meccs előtt 4-8 nappal elküldi részünkre a jegyek átvételéhez szükséges összes információt, átvételi hellyel és átvételi időpontokkal.

8) A helyszínen átveszed a jegyeket és szurkolsz a Barcelonának sok másik culé között 🙂

Mennyibe kerül egy jegy egy hazai mérkőzésre?

Király Kupa meccsekre, már 15-20 EUR-ért is lehet jegyeket venni, bajnoki valamint BL találkozókra egy jegy ára mindenképpen eléri az 50-60 EUR-t. Átlagos ár egy jó helyre a 100 EUR-s összeg, de az ár mérkőzésenként változik. A jegyárakat ezen az oldalon tudod ellenőrizni.

Mennyibe kerül egy jegy egy idegenbeli mérkőzésre?

BL-mérkőzésekre, vendég szektorba általában 50-80 EUR között van egy db jegy ára.

Bármelyik mérkőzésre tudok jegyet igényelni? 

Majdnem. Igényelhetsz jegyeket hazai és idegenbeli meccsekre mind bajnokságra, kupára és Bajnokok Ligájára. Eljuthatsz a BL egyenes kieséses szakaszára is. Azonban 2021 júliusáig, tehát a Penya 3 éves fennállásáig nem igényelhetünk jegyeket Barcelona – Real Madrid, Real Madrid – Barcelona meccsekre, Király Kupa és Bajnokok Ligája döntőkre.

Hogyan kapom meg a jegyet?

A jegyeket a Penya küldi számodra elektronikus formában, amint meg tudta vásárolni őket. 

Mi van, ha nem tudok elmenni? Vissza tudom váltani a jegyemet? 

Ezeket az eseteket is pontosan részletezzük a Penya Tagsági szabályzatában, amit fontos, hogy olvass el. Röviden: ha nem tudsz elmenni arra a mérkőzésre, amelyre jegyet vásároltál, vissza kell küldened a jegyeket a Penyához.

Ezeket a jegyeket a Penya elnöksége újból meghirdeti a tagok között, és ha sikerül másnak értékesíteni a jegyeket, úgy te is vissza tudod kapni azt a pénzt, amit korábban kifizettél a jegyekért. Te azonban önmagadtól nem hirdetheted meg a jegyedet eladásra, ez ugyanis szabályellenes.

Csak tagok igényelhetnek jegyet? Mennyit?

Olyan személy nem igényelhet jegyeket, aki nem tagja a Penyának. Az igénylést csak aktív tag teheti meg. A jegyigénylésnek nincs felső határa, de ha például gyerekcsoport, iskoláscsoport számára igényelnél jegyeket, javasoljuk, hogy mindenképpen vedd fel a kapcsolatot velünk, mert speciális kedvezményekhez juthattok.

Nem tagoknak is lehet jegyet igényelni? Mennyit? 

Ha te felnőtt tagsággal rendelkező vagy, maximum plusz 1 db jegyet igényelhetsz olyan személy számára, aki nem tag. Ez után a jegy után plusz 5 EUR jegyigénylési díj fizetendő. 

Éppen ezért ajánljuk családok számára a családi tagságot, amellyel nincs akadálya minden családtag számára plusz költség nélkül jegyeket igényelni.

Van költsége a jegyigénylésnek?

Ha tag vagy, magának a jegyigénylésnek nincs költsége, csak a jegyek árát kell kifizetned, ami 10%-al olcsóbb, mint a klub hivatalos jegyárai, és jóval olcsóbb, mint a jegyirodák kínálata. Ha nem tag számára igényelsz jegyet, akkor 5 EUR-t kell fizetned jegyenként. 

Hova kell utalnom a jegyek árát? 

A jegyek árát az Egyesület EUR számlájára utald el légy szíves, amelyhez az adatok a következők:

  • Bank Neve: UniCredit Bank Hungary Zrt.
  • Bank címe: 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6
  • Számlavezető neve: Penya Blaugrana Budapest
  • Számlaszám: 10918001 – 00000098 – 69040004

Adatvédelmi tájékoztató

1. Az adatkezelésre jogosult személy adatai

Penya Blaugrana Budapest Egyesület

Székhelye: 1054 Budapest, Vértanúk tere 1. 2/3.

Levelezési címe: 1386 Budapest, Pf. 918.

Nyilvántartási száma: 01-02-0016796

Adószáma: 18949546-1-41

E-mail cím: penyablaugranabudapest@gmail.com

Honlap: https://www.facebook.com/penyablaugranabudapest/

2. Az adatkezelés célja

Az adatkezelő az érintett személyes adatai közül a nevet, a születési helyet és időt, valamint a lakcímet az egyesület tagjainak nyilvántartása céljából kezeli.

Az adatkezelő az érintett személyes adatai közül a nevet, a személyi igazolvány vagy útlevél számát, a születési helyet és időt, valamint az érintett nemét az egyesület céljainak elérése céljából, és e körben különösen az  FC Barcelona (Departamento de Peñas osztálya) részére történő adattovábbítás céljából kezeli. Az adatok továbbítása annak érdekében történik, hogy az FC Barcelona elismerhesse a Penya Blaugrana Budapest Egyesületet mint hivatalos Penyát, azaz szurkolói klubot, és hogy az FC Barcelona tisztában legyen a tagok személyével, akiknek a Penya Blaugrana Budapest Egyesület szurkolói klubon keresztül szolgáltatásokat nyújt. A jelen bekezdés szerinti adattovábbítás elengedhetetlen az FC Barcelona által nyújtott kedvezmények és szolgáltatások igénybevételéhez, és ekként az egyesület céljainak eléréséhez.

Az adatkezelő az érintett telefonszámát és e-mail címét az egyesülettel kapcsolatos információknak az érintettel mint az egyesület tagjával való közlése, az érintett tájékoztatása, valamint az egyesületi tagsággal összefüggésben az érintettel való kapcsolattartás céljából kezeli.

3. Az adatkezelés jogalapja

A tagnyilvántartás céljából kezelt adatok vonatkozásában az adatkezelés jogalapja az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, „GDPR”) 6. cikk c) pontja szerinti jogalap, vagyis az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése, tekintettel arra, hogy a hatályos jogszabályok alapján az egyesületnek tagnyilvántartást kell vezetnie.

Az egyesület céljainak elérése és adattovábbítás céljából kezelt adatok vonatkozásában az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk a) pontjában és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) 5. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott hozzájárulás, vagyis az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

Az érintett tájékoztatása és az érintettel való kapcsolattartás céljából kezelt adatok jogalapja szintén az érintett hozzájárulása.

Az adatkezeléshez való hozzájárulás a jelen tájékoztatás elfogadásával kerül megadásra.

4. A kezelt adatok köre

Név, születési hely és idő, lakcím, e-mail cím, telefonszám, személyi igazolvány szám vagy útlevél szám, nem.

5. Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés időtartama minden tagságra jelentkező esetében a jelentkezés napjától a tagság megszűnéséig tart.

6.  Az adatok megismerésére jogosult személyek

– Záborszky Iván (e-mail: penyablaugranabudapest@gmail.com), az egyesület elnöke

– Baranyai Tamás (e-mail: penyablaugranabudapest@gmail.com), az egyesület alelnöke

– Adravetz Ákos (e-mail: penyablaugranabudapest@gmail.com), az egyesület elnökségi tagja

A személyes adatok megismerésére jogosult személyek a rögzített adatokat rendszerezik és tárolják, a jelen tájékoztatóban meghatározottak szerint meghatározott adatokat továbbítják, illetőleg az adatkezelés időtartamának végeztével vagy – azt megelőzően – az érintett kérelmére az adatokat törlik, valamint az érintett kérésére helyesbítik.

7. Adattovábbítás és az adatkezelés címzettje

FC Barcelona (Departamento de Peñas osztálya)

Székhelye: Avinguda Arístides Maillol s/n 08028 Barcelona, Spanyolország

Telefonszáma: +34 93 496 36 55

Fax: +34 93 496 37 71

E-mail: penyes@fcbarcelona.cat

Az adatkezelő a címzett részére a jelen tájékoztató 2. pontjában meghatározott célból továbbítja az 2. pontban meghatározott adatokat. Az adatkezelő az adatokat a címzetten kívül harmadik fél részére nem továbbítja.

8. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok és jogorvoslati lehetőségek

Az érintett személy kérelmezheti az adatkezelőnél:

(a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről;

(b) személyes adataihoz való hozzáférést;

(c) személyes adatainak helyesbítését;

(d) a GDPR 18. cikk (1) bekezdése szerinti esetekben személyes adatai kezelésének korlátozását;

(e) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

A GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint az érintett jogosult arra, hogy az adatkelezésre vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonja. A visszavonás azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkelezés jogszerűségét. Az érintett az adatkezelő elérhetőségére megküldött kifejezett nyilatkozattal vonhatja vissza a hozzájárulását.

Az Infotv. 21. §-ában meghatározott esetekben az érintett személy tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen.

A GDPR 20. cikk (1) bekezdése értelmében az érintettet megillető az adathordozhatósághoz való jog, azaz az érintettet jogosult arra, hogy az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formában megkapja, továbbá, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy az adatkezelő ezt akadályozná. Az érintett jogosult arra, hogy – amennyiben ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

Az érintett panasszal élhet a Penya Blaugrana Budapest Egyesület elnökségénél a fenti elérhetőségeken, és kérheti adatainak törlését, illetve kérheti bármilyen, álláspontja szerint nem jogszerű adtkezelési tevékenység megszüntetését.

Az érintett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) bejelentéssel vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezeléssel összefüggésben bírósághoz fordulhat azzal, hogy az eljárás az érintett választása szerint a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogokat és jogorvoslati lehetőségeket részletesen a GDPR III. és VIII. fejezetei, valamint az Infotv. 13-17. és 30. fejezetei tartalmazzák.

9. Az adatkezeléssel kapcsolatos minden egyéb tény, adat

A jogszabályi rendelkezések értelmében az egyesület tagjainak személyére vonatkozó adatok nem nyilvánosak [Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 3:67 § (2) bekezdés], erre tekintettel az adatkezelő az érintettek személyes adatait bizalmasan kezeli, azokat a címzetten kívül harmadik személy részére nem továbbítja, azokhoz az adatok megismerésére jelen tájékoztató szerinti jogosultakon kívül harmadik személy részére hozzáférést nem biztosít, az adatok megismerésére a címzetten kívül harmadik személy nem jogosult. 

A jelen adatvédelmi tájékoztatót minden tag köteles aláírni és elküldeni az egyesület postafiók címére. Az adatvédelmi tájékoztató elfogadása nélkül a tagjelölt beléptetése nem lehetséges.