Frenkie de Jong
Állandó témává vált Frenkie visszaesése, az, hogy nem illik bele Xavi koncepciójába, hogy el kéne adni, ha van, aki jól fizet fizetne érte. De mi is történt? Az edzők visszaéltek azzal, hogy sok poszton is hasznos, ezért nem kapott állandó szerepkört. A másik hátrány, hogy Busi minden edzőnél kirobbanthatatlan és akár alkalmas erre, akár nem, a múltja jogán irányít. Ehhez jön, hogy ráragadt, hogy ő a holland "maffia" embere és Koeman kirúgásával ennek leáldozott. Summa summarum Xavin múlik, hogy épít rá, vagy elengedi és nem Frenkien magán.
Kérdés, hogy ez téynlag csak balszerencse-e. Mert látványosan rottyon vannak a játékosaink, a második félidőkre rendre elfáradnak, begörcsölnek.
Ahogy pedig te is írtad, a holland pedig nagyon komolyan volt terhelve a múlt évben, ami a teljesítményének sem tett jót, mert nagyon visszaesett az új szezonra, és a sérülése is valahol várható volt.
- Chino
- Llegenda del Barça
Izomsérülést szenvedett. Várható volt sajnos, ennyire nem lehet valakit terhelni. Volt egy cikk a Mundon, hogy 2021-ben a világon ő volt 7. legtöbbet játszó játékos, Európában azt hiszem a harmadik. További teszteket végeznek el, a visszatérése bizonytalan, bár én meglepődnék, ha 2-3 hét múlva hadra fogható lenne.
Araujo szintén zenész.
Neki a kéz középcsontja tört el. Neki is ma derül ki mennyire súlyos.
Hihetetlen milyen szerencsétlenek vagyunk. Ha bból a rengeteg sérültből valaki/valaki visszatér(nek) mehet az orvosi szobába ugyanannyi.
Araujo szintén zenész.
Neki a kéz középcsontja tört el. Neki is ma derül ki mennyire súlyos.
Hihetetlen milyen szerencsétlenek vagyunk. Ha bból a rengeteg sérültből valaki/valaki visszatér(nek) mehet az orvosi szobába ugyanannyi.
Forca Barca!!!!
Meglepődnék, ha pont Xavi nem ragaszkodna a holland játékához 

Amíg a Barcelona ilyen anyagi helyzetben marad, mindig lesznek pletykák. Először is, egy játékos nem annyit ér, amennyi az értéke a transfermarkt.de szerint, hanem amekkora ajánlat befut érte. A csapat keretéből De Jongról lehet a leginkább elképzelni, hogy egy másik csapat kinyitja a pénztárcáját és szembesíti Laportát mondjuk egy olyasféle, teljesen kézzelfogható ajánlattal, minthogy "százmillió, holnaputánra, kápé, mit szólsz?" Piacképes, fiatal, bizonyított, topligában játszik, fontos szerepet tölt be a csapatban. Ezt a bizonytalansági tényezőt tovább fokozza, hogy nem katalán/saját nevelés, tehát nincs fölötte védőernyő. Újabb bizonytalansági tényező, hogy ha a Barcelona bárkit is venni szeretne, akkor játékosokat kell eladnia, másként nincs kerete erre.
Szóval még akkor is, ha nincs konkrét fejlemény, vagy teljesen megerősítetlen pletykák keringenek, hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy De Jong eladása ott lebeg majd a levegőben. Volna értelme? Sportszakmailag biztos nem. Szeretné a klub megtartani? Alapesetben biztosan számolnak vele, legalábbis most. De Jong távozni akar? Semmi jele.
- Chino
- Llegenda del Barça
José Álvarez, az El Chiringuito újságírója dobta ki egyszer a hírt, de azelőtt és azután sem volt semmi hasonló hír, pedig pletykák vannak bőven. Ráadásul az alapja a annyi volt, hogy jó bevételi forrás. De volt már ilyen Fatiról, SR-ről, Destről, Albáról meg még vagy 2-3 játékosról,. Csak ez egy elég komoly horderejű, emiatt lovagolnak annyira rajta.
Forca Barca!!!!
- Titinho
- Director del Fútbol
Nem tudom egyébként, honnan indult vagy hogy merült fel az, hogy a szöszi távozna vagy el akarjuk adni.
Kicsivel több mint 2 év alatt, Xavi lesz a 4. edzője (most Barjuant nem számoltam ide), és kb ugyanennyi poszton is játszott. Szerintem nem volt egyszerre zsinórban 10 meccse ugyanabban a szerepkörben a 2 év alatt.
Ha most Xavinál kap egy fontosabb, állandó szerepkört egy megfelelő csapat taktikával megspékelve, akkor sokkal jobban fog emlékeztetni minket az Ajaxban eltöltött éveire.
A Liga legértékesebb játékosa jelenleg is, bízok benne hogy Xavi alatt még sok sok évig az is lesz.
És lám, a hivatalos oldal közzé is tette az első közös képet róluk pont most. Ma tért vissza egyébként ő is, az első edzésén van túl Xavival:
https://twitter.com/FCBarcelona/status/ ... 2S0SQ&s=19
Kicsivel több mint 2 év alatt, Xavi lesz a 4. edzője (most Barjuant nem számoltam ide), és kb ugyanennyi poszton is játszott. Szerintem nem volt egyszerre zsinórban 10 meccse ugyanabban a szerepkörben a 2 év alatt.
Ha most Xavinál kap egy fontosabb, állandó szerepkört egy megfelelő csapat taktikával megspékelve, akkor sokkal jobban fog emlékeztetni minket az Ajaxban eltöltött éveire.
A Liga legértékesebb játékosa jelenleg is, bízok benne hogy Xavi alatt még sok sok évig az is lesz.

És lám, a hivatalos oldal közzé is tette az első közös képet róluk pont most. Ma tért vissza egyébként ő is, az első edzésén van túl Xavival:
https://twitter.com/FCBarcelona/status/ ... 2S0SQ&s=19
Més que un club
"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Koeman jól ismerte és szerette is Frenkiet. Így tudta, hogy mennyi poszton képes komoly teljesítményre. Viszont mivel hol ezt játszatott vele, hol azt, nem alakult ki a helye, funkciója a csapatban. Ha netán maradna, Xavinál stabilizálódna, hogy mit játszik és nem lenne probléma. Ami az eladást illeti, ott viszont a Barca van a leggyengébb helyzetben a vevőhöz és hozzá magához képest.
Az egész csapat éveken keresztül folyamatosan elszokokott attól, hogy mi az a szakmai irányítás és ahány játékos a pályán, annyi féle gondolat szerint működtek a dolgok. Egy - egy játékos néha valamivel kitűnt, aztán eltűnt, egyszer ezen a poszton otthon érezte magát, máshol haszontalan volt.
Az öltözőben egyértelmű volt a fejetlenség.
Frenki teljesítményére is nyilván kihatott mindez. Utolsó igazi edzője Erik ten Hag volt, de a "fej és ész" nélküli csapatunk talán legmegbízhatóbb játékosa volt.
Most, hogy fej és ész is érkezett a klubhoz, szerintem belőle kijöhet az, amiért leigazoltuk.
Meglátjuk, Xavi, hogyan tervez vele.
Az öltözőben egyértelmű volt a fejetlenség.
Frenki teljesítményére is nyilván kihatott mindez. Utolsó igazi edzője Erik ten Hag volt, de a "fej és ész" nélküli csapatunk talán legmegbízhatóbb játékosa volt.
Most, hogy fej és ész is érkezett a klubhoz, szerintem belőle kijöhet az, amiért leigazoltuk.
Meglátjuk, Xavi, hogyan tervez vele.
Remélem nem adják el. Az egyetlen világklasszis játékosa a Barcának, aki top 3 a posztján. Mindenki mást előbb adnék el, mint őt.
Ez teljesen igaz. Az első éve alapján én nem sokat láttam benne, de tavaly az egyik legjobb volt a csapatban. Ráadásul klasszis szinten tud középső védőt is játszani. Az idei éve gyenge eddig, de a többiek sem sokat mutattak.
Kár lenne eladni.
Azért erős túlzást azt állítani, hogy 3 edző nem tudott mit kezdeni vele… hisz kb még szertáros is volt annyira univerzális! Remélem egy ideig még nálunk marad nagy hiba lenni elengedni!
Jelenleg a Barcelona legjobb és legmegbízhatóbb teljesítményű játékosa. Ne vicceljünk már! Ha őt eladjuk, ki marad, akinek van valami fogalma a csapat vezérléséről? Oké, talán Busi.
Valahogy a srácról nekem Fabregas ugrik be. Nem a stílusa, hanem a csapatban a szerepe miatt. Mindkettő nagyot ment az előző klubjában, de tartósan jól játszani a Barcában nem tudott. Én eladnám, mégpedig azért, mert már 3 edző sem bírta kihozni belőle azt a hihetetlen tehetséget, amire mindenki tartja. Lehet mindegyik edzőt leszólni, de ez azért azt is jelenti, hogy nem biztos, hogy valaha valaki megtalálja FdJ formáját ennél a csapatnál. Xavi az ő esetében a vízválasztó lehet. Ne legyen igazam, de szerintem simán háttérbe szorulhat.
- Chino
- Llegenda del Barça
A hollandot nem szabad elengedni. Amellett, hogy van már rutinja, kivételes képességű játékos, nem lehet tinikkel feltölteni a kp-t, akik azért még nem biztos, hogy igazi karriert futnak majd be. Mellesleg szerintem Xavi profiljába is beleillik.recrea írta: ↑2021.11.18. 13:25:47Szeretnék én ilyen tucat spanyol focista lenni…amúgy hogy hasonlítasz össze egy világ versenyt, BL kieséses szakaszt és több csapatot megjárt 24 éves kész játékost egy 17-19 éves eddig egy meg fél szezonos kölyökkel, akik tavalyig gyerekek között játszottak?
Gavi pl pont nem tucat spanyol, odamegy és irdatlan nagyot aláver az ellenfélnek, hajtja, mint a barom, előre cselez, nemcsak a piszipaszi megy. Értelmetlen bármiféle összehasonlítás.
Ezekről a tucat spanyolokról meg annyit, hogy a Chelsea most vinné 50 millióért Gavit. (sport)
Forca Barca!!!!
Szeretnék én ilyen tucat spanyol focista lenni…amúgy hogy hasonlítasz össze egy világ versenyt, BL kieséses szakaszt és több csapatot megjárt 24 éves kész játékost egy 17-19 éves eddig egy meg fél szezonos kölyökkel, akik tavalyig gyerekek között játszottak?miro. írta: ↑2021.11.17. 10:35:50De jong kimagasloan a legjobb jatekosotok.visca el barca írta: ↑2021.11.17. 07:44:17Ha már el kell adni vkit inkább pedrit adnám. A hollandnak a cipojet sem kothetne meg... Jo nagy hype van most korulotte, hatha vmelyik olajos elvinné jo sokert, es akkor elore lehetne venni abbol a penzbol ket jatekost.
O mellette ha lesz taktika es csapat meg magasabb szinten fog jatszani.
Ezek a tucat spanyolok a kozelebe nem ernek.
Gavi pl pont nem tucat spanyol, odamegy és irdatlan nagyot aláver az ellenfélnek, hajtja, mint a barom, előre cselez, nemcsak a piszipaszi megy. Értelmetlen bármiféle összehasonlítás.
De jong kimagasloan a legjobb jatekosotok.visca el barca írta: ↑2021.11.17. 07:44:17Ha már el kell adni vkit inkább pedrit adnám. A hollandnak a cipojet sem kothetne meg... Jo nagy hype van most korulotte, hatha vmelyik olajos elvinné jo sokert, es akkor elore lehetne venni abbol a penzbol ket jatekost.
O mellette ha lesz taktika es csapat meg magasabb szinten fog jatszani.
Ezek a tucat spanyolok a kozelebe nem ernek.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan
rmcf
rmcf
- Chino
- Llegenda del Barça
De Jongot eladni öngyilkosság lenne. Ő az akinek megfelelő rutinja is van már (illetve Busquets, de vele nem lehet hosszútávon számolni, pláne nem kezdőként) és a képességei és teljesítménye magas szinten van. Három tizenéves a középpályán, bármilyen tehetségesek is nem lehet egyszerre játszani. Nico és Gavi tavaly még az ifjúsági ligában játszott, még ha a jövő szezont is végig tolják eszméletlen szinten, még akkor sem lehet biztosra venni, hogy a posztok meg vannak oldva, akkor is nagy lesz a kockázat.
Ráadásul most jött Xavi, még azt se tudjuk, hogy ő hogyan, mennyire és hol számol vele és nem véletlen az se, hogy ő a legértékesebb játékosunk.
Ráadásul most jött Xavi, még azt se tudjuk, hogy ő hogyan, mennyire és hol számol vele és nem véletlen az se, hogy ő a legértékesebb játékosunk.
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Én is DJ-ot tartanám meg, és pont őt adnám el a hype és az ára miatt. Meg Gavi ugyanazt már most lehozza, csak sokkal nagyobb tempóban és veszélyesebben. De még szerintem Nico is.Barcaforever írta: ↑2021.11.17. 08:12:04+1visca el barca írta: ↑2021.11.17. 07:44:17Ha már el kell adni vkit inkább pedrit adnám. A hollandnak a cipojet sem kothetne meg... Jo nagy hype van most korulotte, hatha vmelyik olajos elvinné jo sokert, es akkor elore lehetne venni abbol a penzbol ket jatekost.
A Pedri-de Jong kettős szerintem képtelen atraktív játékra. A holland játékában benne van a gól, de mindkettőjük mellé kell egy védelmet megbontani tudó irányítóra, mint Özil, Bruno Fernandes, De Bruyne, hogy ne Iniestázzunk újra.
Nem mellékesen, hogy Gavi és Nico feltűnt egy másik szituáció állt elő Pedrinél. Többször leírtam már, amit továbbra is fenntartom, hogy a Pedri-FdJ kettőssel azt érzem, mintha 2 Xavi vagy 2 Kroos lenne a pályán egyszerre.
De bízom Xavi ítélőképességében. Pedrinél azért az van, hogy amit kb november óta "nyújtott" Koeman alatt, azt nem nagyon szabad alapul venni. Az a srác baromi alázatos, és képlékeny, nekem mindig a kaméleon szó jutott róla eszembe, hogy úgy beleolvad láthatatlanul a meccsbe, mert ezt kívánja az edző, de szerintem simán életre kelhet Xavi alatt. A legelején nálunk is szebb játékot nyújtott. Plusz ugye agyon is van játszatva, hulla volt. Ha Xavi úgy látja, sokat ki tud belőle hozni, akkor elhiszem neki.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Amennyiben jól emlékszem, akkor FDJ eredeti posztja kb. az, mint amit most Sergio Busquets játszik. Busi már 33, tökéletes pótlása lenne Frenkie, nem értem, hogy miért kellene eladni. Mellette el fog férni még 2-3 másik jó középpályás, akiket az adott meccs kihívásaira lehet összeválogatni...
Aha.. megnéztem ezt az oldalt és kiderült, hogy le akarjuk igazolni Salaht, Lingardot, Ziyechet, Kulusevskit.bunga írta: ↑2021.11.16. 21:32:13https://www.newsnow.co.uk/h/Sport/Footb ... nsfer+News
Tele van a kiárúsítási szándékról szóló hírekkel.
Kicsit továbbmentem és látom, hogy Azpilicueta, Lacazette, Adeyemi, Xavi Simons is érkeznek.
Ha vannak még ilyen megbízható források, akkor jöhetnek, köszi!
- Barcaforever
- Director del Fútbol
+1visca el barca írta: ↑2021.11.17. 07:44:17Ha már el kell adni vkit inkább pedrit adnám. A hollandnak a cipojet sem kothetne meg... Jo nagy hype van most korulotte, hatha vmelyik olajos elvinné jo sokert, es akkor elore lehetne venni abbol a penzbol ket jatekost.
A Pedri-de Jong kettős szerintem képtelen atraktív játékra. A holland játékában benne van a gól, de mindkettőjük mellé kell egy védelmet megbontani tudó irányítóra, mint Özil, Bruno Fernandes, De Bruyne, hogy ne Iniestázzunk újra.
Nem mellékesen, hogy Gavi és Nico feltűnt egy másik szituáció állt elő Pedrinél. Többször leírtam már, amit továbbra is fenntartom, hogy a Pedri-FdJ kettőssel azt érzem, mintha 2 Xavi vagy 2 Kroos lenne a pályán egyszerre.

- visca el barca
- Presidente del Barça
Ha már el kell adni vkit inkább pedrit adnám. A hollandnak a cipojet sem kothetne meg... Jo nagy hype van most korulotte, hatha vmelyik olajos elvinné jo sokert, es akkor elore lehetne venni abbol a penzbol ket jatekost.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- hajnesz
- Entrenador del Barça
Közhely, de másik csapat azért fog pénzt adni, aki jó játékos, és nem selejt
Senki ne várjon Umtitiért, Roberto vagy Lenglet-ért 50 milliókat, senki sem hülye.
A kérdés az, hogy megéri-e.
Tény, hogy nekünk csatárra van szükségünk, és ahhoz pénz kell, mert a Masia azt nem tud termelni.
A középpályásainkat nézve, én is fájó szívvel, de Frenkit adnám el, ne legyen igazam, de neki nem fog annyira az ínyére válni ez a piszi-paszi, ami most fog jönni. Épp azon gondolkoztam a napokban, hogy Xavi mivel újíthatna nagyot, és az jutott eszembe, hogy hosszabb távon berakhatná középhátvédnek, olyan Mascherano módra, a sebessége megvan, labdakihozatalokban sokan nyernénk vele, illetve így a kp-n lenne hely +1 masia klónnak, ami szerintem kelleni fog.
Középpályára jelenleg 3 hely van, abból egy foglalt a következő 3 évre. A másik 2 helyre meg pályázik Pedri,Nico,Gavi és Puig, de ott van még Coutinho is.
B opció, tegyük fel elpasszoljuk 75-ért. Abból kijön egy jó szélső, ha szerencsénk van még egy b vonalas támadó is, aki 130centi, és gyors.

A kérdés az, hogy megéri-e.
Tény, hogy nekünk csatárra van szükségünk, és ahhoz pénz kell, mert a Masia azt nem tud termelni.
A középpályásainkat nézve, én is fájó szívvel, de Frenkit adnám el, ne legyen igazam, de neki nem fog annyira az ínyére válni ez a piszi-paszi, ami most fog jönni. Épp azon gondolkoztam a napokban, hogy Xavi mivel újíthatna nagyot, és az jutott eszembe, hogy hosszabb távon berakhatná középhátvédnek, olyan Mascherano módra, a sebessége megvan, labdakihozatalokban sokan nyernénk vele, illetve így a kp-n lenne hely +1 masia klónnak, ami szerintem kelleni fog.
Középpályára jelenleg 3 hely van, abból egy foglalt a következő 3 évre. A másik 2 helyre meg pályázik Pedri,Nico,Gavi és Puig, de ott van még Coutinho is.
B opció, tegyük fel elpasszoljuk 75-ért. Abból kijön egy jó szélső, ha szerencsénk van még egy b vonalas támadó is, aki 130centi, és gyors.