Október novemberben sehol sem volt....? Akkor jött bele, sőt, jobb volt, mint az elmúlt 2 hónapban.
Október 29, Valencia: bejött csereként 33 percre, gyönyörű, kifejezetten rá jellemző átadásából Lewy eldöntötte a meccset a 93. percben (
https://www.youtube.com/shorts/JxqCs5vYpA0)
November 1: Plzen 2 assziszt, kifejezetten nagyok. Oké, gyengébb ellenfél, de akkor is
November 5: Almeria ellen semmi
November 8: Osasuna: Bejött 12 percre, és azzal a halállaza brazilos fejessel átemelte a kapust, eldöntve vele a meccset emberhátrányban az utolsó percekben (
https://www.youtube.com/watch?v=oJGPuIUF95E)
Ezek objektív tények, nem kitalálom őket.
Már itt eldöntött 4-ből 2 meccset, és tevékeny volt a harmadikon. Ha erre nem tudjuk azt mondani, hogy húzza a csapatot, mikor egygólos meccseken pár percnyi játékokkal ő hozza a gólpontokat, úgy, hogy még csak nem is bíznak benne, akkor fogalmam sincs, mi lehet a húzóember fogalma. És tette mindezt szemet gyönyörködtető megoldásokkal.
A február-március sem stimmel.
Január: itt is sokszor csere volt, kevesett játszott, és még így is tevékenyen közrejátszott, vagy eldöntött 1-2 meccset. A két kicsit a kupában, egyiket hosszabbítás után döntötte el, a másikban csak kivette a részét az alázásból. Lehet röhögni, de ttól még nagyon szenvedtünk azon a 4-3-as meccsen, és ő megint előlépett, akkor már sokadszor. Szuperkupán nem nagyon kapott perceket sem. Közben a bajnokságban kevés meccs volt ugye, de mikor elkezdett játszani végre, akkor a Getafe ellen 1-0-nál az ő tökéletes átadását váltotta gólra Pedri. Januárban nagyon keveset játszott, de akkor is eldöntött már meccseket, és egyre jobban is nézett már ki. Februárban már valóban többször volt ő a nyerő ember, de pusztán csak azért, mert nem ült a padon, csodaszámba ment, hogy addig még a padról is döntöttegette el őket.
Nyugodtan lehet mondani, hogy október legvégétől a legjobb támadónk statisztikailag is, és a legtöbb meccset is ő döntötte el. A VB időszak kiesésével is ez 3.5 hónap. A szintjéről lehet vitázni, az más kérdés, de a tények tények maradnak, már október végétől az ő hathatós közreműködésével és gólpontjaival húztuk be az 1-0-ákat.
És ezzel most nem istenítettem, hanem csak végigvezettem azt az időszakot, ami valahogy elfelejtődött, csak a tényeket írtam le. Ha valaki nem emlékszik rá, írja be a google-be, hogy FC Barcelona, és menjen végig ezen meccsek 3 perces összefoglalóin.
Andris, nekem rémlik, hogy mondtad, mikor nagyon szidtad, hogy mostantól nagyon figyeled. Azért emlékszel csak erre a két hónapra szerintem, mert onnantól tényleg figyelted is, előtte meg nem.

Legalábbis ezt tippelném, mert előtte percarányosan még jobb volt, mint az általad említett időintervallumban.
A hullagyenge mezőnyjátékával meg már megen MOM lett, és amúgy nagy meccseken is volt az, vagy aközeli (MU odavágó gól+gólpassz, RM 2-1-ben épp lemaradt, de szerintem az volt az idei legjobb meccse, igazi vezérként nyomta, de a MU ellen is). Szóval még az sem igaz, hogy a fontos meccseken nem volt ott, no nem mintha csupa 1-0-ás bajnoki nem lenne fontos amúgy.
Ez pl. olyasmi, amire lehet építeni, még több önbizalommal még inkább vezérré léphet elő a pályán, ami nagyon kéne. Szerintem ehhez már csak egy kis szerencse és javulás kellene a bombáinál, ha az elkezd jönni, léphet még egy szintet.
Plusz az elmúlt meccsekre már olyan nyomást is érezhet, hogy tényleg ő az egyetlen játékos, aki legalább elméleti szinten képes gólt lőni. Lewy esélytelen, Pedri és Dembélé nincsenek, és rá hárul a góllövés és még a helyzetkreálás feladata is. Ezt most megint nem bírja el szerintem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy