2023.10.29. 01:38:03
Csaba, mivel nem egy poszt, ezert valoban ertelmetlen osszehasonlitani a jatekuk kulonbozo elemeit.
Osszessegeben viszont a szintjet es fontossagat szerintem barmely ket jatekosnak ossze lehet hasonlitani.
Ahogy a szintjuket az alapjan is lehet hasonlitgatni, hogy egymas ellen adott esetben mire kepesek konkretan.
Tegnap lattuk, hogy Gavi, mikor szembekerul Bellinghammel, siman leveszi a palyarol. Nem biztos, hogy mindig igy lenne, de most igy volt.
Es jol mondod, Bellingham meccseket dont el a goljaival.
Szerintem Gavi is meccseket dont el, csak nem golszerzessel. Ez az amit te egyaltalan nem vagy hajlando belatni. Ha csak a golszerzesen mulna valakinek a szintje es a hozzaadott erteke, nem leteznenek jo vedok, kapusok, kozeppalyasok.
Gavi a jelen Barcelonajaban ugyanolyan gamechanger teljesitmenyt nyujt, mint az angol odaat, es ugyanolyan kiegyensulyozottan, csak mas formaban.
De mindegy egyebkent, nyilvan nem pont neked irok szep dolgokat Gavirol, amikor irok, mert ismerem a hozzaallasod a kerdeskorhoz.
Busi is egy ekes peldaja az emlitett dolognak, hogy messzebb ne menjunk. O minden idok egyik legzsenialisabb jatekosa, megis rengeteg ember elobb sorol fel 20-30 tamadot, csatart, ha az elmult husz ev legjobbjairol kerdezik.
A focit golra jatsszak, de attol meg csapatjatekrol beszelunk. Adott esetben barmelyik pozicio es feladatkor lehet fontosabb a csapat mukodese es a golokbol allo vegeredmeny kialakitasaban, mint maga a golszerzes es a golszerzo.
Nekunk iden szerintem eddig egyetlen jatekos sincs nagyobb hatassal az eddig elert pozitiv eredmenyekre, mint Gavi, holott golpontja alig van. Ez Frenkie seruleseig nem volt igaz, de szerintem mostanra (es mostanaig) egyertelmuen az.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila