Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Hát, a PSG meccs után (ahol azért ő volt kb a legkevésbé hibás, hogy kiestünk), a sok fapofa mellett ő rugdosta egyedül a kapufát és sírt, ő már akkor is meg akarta nyerni a BL-t, és ő már akkor is beletette mindenét mindkét egyenes kieséses párharcon húzóemberként. Csak nem volt még csapat körülötte. Most van.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.10.24. 08:21:46Talán ez a mutató írja le a legjobban, hogy Raphinha idén mennyire magas színvonalon játszik, nem is akarom senkihez hasonlítani, de ha nála a laszti, akkor garantált, hogy valami történni fog, a letámadásoknál szerintem jelenleg nincs nála jobb európában, nagyon örülök a mesterhármasának, megérdemelte, és az az alázat amivel focizik, példaértékű, főleg a madridi brazilnak, hogy lehet(ne) így is. Szép volt Raphinha, menni kell tovább ezen az úton. Vissza gondolva a bl győzelemmel nem poénkodott, elég komoly melót beletesz a csapatba.
Nem illett Xavi rendszerébe, ő mindenáron vonalszélsőkkel akart focizni. Nyilván ott is jó volt, de nem egy beast. Persze ha van egy klasszis szintre is képes focistád, aki amúgy nem vonalszélső, akkor tudni kéne ebben változtatni, erre Xavi a legvégén volt csak hajlandó, és azért akkor sem annyira szabadon, mint Flick tette. Sajnos nekünk egy klasszis tizesünk volt eldugva a farzsebbe, nem klasszi(ku)s szélsőnk. Kessié esete ugyanez, egyszerűen nem készültünk fel a hozzánk érkező játékosok erősségeiből, nem tudtuk, kit vettünk.Subinho írta: ↑2024.10.24. 10:44:47Amióta megvettük, mondom, hogy hatalmas potenciál van benne, csak Xavi nem tudta kihasználni. Csere volt, vagy lecserélte, bármilyen jól játszott. Mindenki Dembele miatt volt elajulva, már akkor mondtam, simán padra tettem volna a franciát a brazilért cserébe. Szerencsére ő maradt, a francia ment és még nagyobb szerencse, hogy Xavi is ment. Most látszik, hogy ha kap a csapat egy olyan embert, aki érti a dolgát, akkor mennyi minden változik. Pl. Raphinhan is. Xavi nem tudott vele mit kezdeni, Flick alatt még lubickol!! Nagyon örülök neki!
Talán ez a mutató írja le a legjobban, hogy Raphinha idén mennyire magas színvonalon játszik, nem is akarom senkihez hasonlítani, de ha nála a laszti, akkor garantált, hogy valami történni fog, a letámadásoknál szerintem jelenleg nincs nála jobb európában, nagyon örülök a mesterhármasának, megérdemelte, és az az alázat amivel focizik, példaértékű, főleg a madridi brazilnak, hogy lehet(ne) így is. Szép volt Raphinha, menni kell tovább ezen az úton. Vissza gondolva a bl győzelemmel nem poénkodott, elég komoly melót beletesz a csapatba.
Igazából mindig is így kellett volna játszani, fura, hogy Xavi mellőzte, vagy csak másoknak is akart játékpercet adni, Ferrantól és Fatitól is hasonló játékot várnék el, ha nem is minden meccsen, de azért általában.LG írta: ↑2024.10.16. 18:34:34Én eddig őt tartom a szezon legjobbjának, és nemcsak klubszinten. Ha egy jobban csengő név hozná ezt, akkor hatalmas hype lenne, ódákat zengenének róla. Azt sokat mondó, hogy leginkább Yamal és Lewa teljesítményét dicsérik a külsősök, és nem alaptalanul, de van még náluk is jobb. De ahogy idén fut, előbb-utóbb megkapja a megérdemelt elismerést.
Majdnem tökéletes amit írtál!Chino írta: ↑2024.10.02. 14:43:59
...
Szerintem annyira jogtalan nem volt az elküldésére irányuló hsz-ek. Jobb oldali vonalszélsőként és balszélsőként nem tudott sem játékban sem eredményességben sokat hozzátenni a csapat erdményességéhez, így egy olyan játékos volt, aki beáldozható lett volna, hogy más poszton erősíthessünk.
Flick viszont talált neki egy olyan pozíciót, amiben fickándozhat és a csapat meghatározó embere.
...
Igen, ez a TM értékben az egyik legfontosabb tényező ilyen esetben. Antony remek példa, folyamat mentek az összehasonlító videók, egy poszt, egy nemzetiség, kétszer annyiért vették meg, azóta meg szerintem már nagyobb mém ott, mint szegény Maguire volt. A kor az ilyen, ezért került kétszer ennyibe, de közben meg óriásiakat lehet vele bukni. A mi brazilunkkal azért túl nagyot nem lehetett, nem az ígéretet vettük meg. Más kérdés, hogy a Barca két évig nem fogta fel, hogy nem egy Dembélét vett. Vele meg Kessiével kapcsolatban volt az az érzésem, mintha soha nem láttak volna tőlük egy percet sem a korábbi csapataiknál, vettünk két Porschét aztán néha eldöcögtünk velük a boltba feeling, Kessiért box to boxként harangozták be, mikor az egyik legrosszabb nyolcas akit életemben láttam, Raphinhát meg szambafocistaként, még emlékszem a "Raphinhával visszaköltözik a joga bonito a klubba" bejelentésre. Fogalmunk nem volt, kiket vettünk, és ez elég komoly szakmai felkészületlenségre mutat rá. Edzői oldalról jobban, mert feljebb nem tehet mást egy sportigazgató/elnök, hogy vesznek egy remek játékost, ami megtörtént.
+ az életkor is tényező. A fenti játékosok mind a fiatalabbak.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.02. 15:04:58Azt is vedd figyelembe, hogy egy csere volt eddig, először Dembelé, majd Yamal cseréje. Sokkal több van benne, mint amit az utóbbi 2 évben láttunk tőle, pedig az sem volt kevés.
Ma olvastam, hogy a legjobb formában lévő brazil. Ha így folytatja, hamar eléri az ára a 100 milliót. Tavaly írtam gól+gólpassz statisztikát 90 percre vetítve. Sokkal jobb volt már tavaly is, mint pl. Rodrygo.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, megvannak a korlátai, és továbbra is szívesen látnék egy minőségi bal szélsőt. Yamal még mindig csak 17. Raphinha Flick alatt 3 poszton is bevethető, így simán meg lehetne osztani a perceket 3 játékos között.
Így van, a Xavi-érában akkor volt a legjobb egyértelműen, mikor szeptemberben a sérülése előtt játszott jobboldali nyolcast, illetve 10-est. Két ilyen meccse volt, két 20 méterről lőtt gólt eresztett meg ezeken, közben ugyanúgy parádézott, mint most. Ott lehetett volna ütni a vasat még, csak lesérült, utána meg valahogy nem került oda megint, nem tudom, miért, főleg, hogy akkor a baloson azért egy bőven használható Felix volt, nem egy mostani duplanulla Torres (hú, de jó lett volna, ha a portugál itt lenne a spanyol helyett... mi kreatív támadókvartettünk lenne, te atyaég...)
FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.02. 15:04:58Azt is vedd figyelembe, hogy egy csere volt eddig, először Dembelé, majd Yamal cseréje. Sokkal több van benne, mint amit az utóbbi 2 évben láttunk tőle, pedig az sem volt kevés.
Ma olvastam, hogy a legjobb formában lévő brazil. Ha így folytatja, hamar eléri az ára a 100 milliót. Tavaly írtam gól+gólpassz statisztikát 90 percre vetítve. Sokkal jobb volt már tavaly is, mint pl. Rodrygo.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, megvannak a korlátai, és továbbra is szívesen látnék egy minőségi bal szélsőt. Yamal még mindig csak 17. Raphinha Flick alatt 3 poszton is bevethető, így simán meg lehetne osztani a perceket 3 játékos között.
Igen, az volt az egyik fő érv ellene, hogy nem tud cselezni, nem jó az 1v1-ekben. De például gólpasszokban tavaly is a legjobbunk volt.Chino írta: ↑2024.10.02. 14:43:59Szerintem annyira jogtalan nem volt az elküldésére irányuló hsz-ek. Jobb oldali vonalszélsőként és balszélsőként nem tudott sem játékban sem eredményességben sokat hozzátenni a csapat erdményességéhez, így egy olyan játékos volt, aki beáldozható lett volna, hogy más poszton erősíthessünk.
A fórumon tavaly is téma volt már, hogy Raphinhát kicsit hátrébb kellene vonni, de nem tudom, hogy nem akkoriban sérült-e meg. Közben Xavi felhozta Yamalt a szélre, akivel mostanra megoldódott a szélső poszt.
Azt is vedd figyelembe, hogy egy csere volt eddig, először Dembelé, majd Yamal cseréje. Sokkal több van benne, mint amit az utóbbi 2 évben láttunk tőle, pedig az sem volt kevés.
Szerintem annyira jogtalan nem volt az elküldésére irányuló hsz-ek. Jobb oldali vonalszélsőként és balszélsőként nem tudott sem játékban sem eredményességben sokat hozzátenni a csapat erdményességéhez, így egy olyan játékos volt, aki beáldozható lett volna, hogy más poszton erősíthessünk.brazilfan írta: ↑2024.10.02. 11:22:00A góljához annyit, hogy tőle indult az akció, a 16-os vonaláról passzolt Pedrinek, és abban a pillanatban indult befelé, így ért oda a kipattanóra. Nem tudom, hogy a Leedsben milyen volt, én tavaly, a tavaszi BL-meccseken vettem észre, hogy egyre agresszívebb és egyre gyorsabb.
Akárcsak a meccsei többségén, tegnap este is csapatkapitányhoz méltóan játszott.
És mindig eszembe jut, hogy milyen sokan el akarták volna küldeni.
Hihetetlen, mennyi ilyen eset van nála. Lőtt már úgy gólt kontrából (abból a zseniális Yamal gólpasszból), mikor ő fejelte ki a labdát szögletnél rövidsaroknál. És nagyon sok ilyen eset van, amit írtál, felveszi a labdát valahol hátul és ő lesz aki beindul pár mp múlva elöl leshatárnál. Ha rendesen be tudna fejezni, és nem izgulna meg topogna el ennyi esetet a kapu előtt, ebben a számára végre ideális szerepkörben konkrétan mehetne egyelőre a világ legjobb játékosa címért. A legtöbb melóért, legnagyobb meccsre gyakorolt hatásért alighanem így is megy, kb Valverdét látom egyedüli ellenfélként.brazilfan írta: ↑2024.10.02. 11:22:00A góljához annyit, hogy tőle indult az akció, a 16-os vonaláról passzolt Pedrinek, és abban a pillanatban indult befelé, így ért oda a kipattanóra. Nem tudom, hogy a Leedsben milyen volt, én tavaly, a tavaszi BL-meccseken vettem észre, hogy egyre agresszívebb és egyre gyorsabb.
Akárcsak a meccsei többségén, tegnap este is csapatkapitányhoz méltóan játszott.
És mindig eszembe jut, hogy milyen sokan el akarták volna küldeni.
Ez addig igaz, amíg visszatér Frenkie, vagy amíg neadjisten le nem sérül, amire azért van esély ennyi sérült mellett.