Raphinha

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szerinted:

A szavazás 2022.09.12. 12:50:24-kor befejeződött.

- jó vétel volt, fontos lesz a csapat számára
25
81%
- más játékosra költöttem volna az összeget
5
16%
- teljesen fölösleges átigazolás
1
3%

Szavazatok száma: 31
Peter
Director del Fútbol

2024.10.24. 11:36:54

Egész egyszerűen más volt a Xavi projekt.
Abba a projektbe amúgy nem is illeszkedett, szenvedett is eleget, ahogy egyébként sokan mások is.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.24. 11:22:05

Ronaldinho&Barca írta:
2024.10.24. 08:21:46
Talán ez a mutató írja le a legjobban, hogy Raphinha idén mennyire magas színvonalon játszik, nem is akarom senkihez hasonlítani, de ha nála a laszti, akkor garantált, hogy valami történni fog, a letámadásoknál szerintem jelenleg nincs nála jobb európában, nagyon örülök a mesterhármasának, megérdemelte, és az az alázat amivel focizik, példaértékű, főleg a madridi brazilnak, hogy lehet(ne) így is. Szép volt Raphinha, menni kell tovább ezen az úton. Vissza gondolva a bl győzelemmel nem poénkodott, elég komoly melót beletesz a csapatba.
Hát, a PSG meccs után (ahol azért ő volt kb a legkevésbé hibás, hogy kiestünk), a sok fapofa mellett ő rugdosta egyedül a kapufát és sírt, ő már akkor is meg akarta nyerni a BL-t, és ő már akkor is beletette mindenét mindkét egyenes kieséses párharcon húzóemberként. Csak nem volt még csapat körülötte. Most van. :) Még ha nem is BL-krém szintű elméletileg, de gyakorlatilag Flick alatt meg ki tudja.
Subinho írta:
2024.10.24. 10:44:47
Amióta megvettük, mondom, hogy hatalmas potenciál van benne, csak Xavi nem tudta kihasználni. Csere volt, vagy lecserélte, bármilyen jól játszott. Mindenki Dembele miatt volt elajulva, már akkor mondtam, simán padra tettem volna a franciát a brazilért cserébe. Szerencsére ő maradt, a francia ment és még nagyobb szerencse, hogy Xavi is ment. Most látszik, hogy ha kap a csapat egy olyan embert, aki érti a dolgát, akkor mennyi minden változik. Pl. Raphinhan is. Xavi nem tudott vele mit kezdeni, Flick alatt még lubickol!! Nagyon örülök neki!
Nem illett Xavi rendszerébe, ő mindenáron vonalszélsőkkel akart focizni. Nyilván ott is jó volt, de nem egy beast. Persze ha van egy klasszis szintre is képes focistád, aki amúgy nem vonalszélső, akkor tudni kéne ebben változtatni, erre Xavi a legvégén volt csak hajlandó, és azért akkor sem annyira szabadon, mint Flick tette. Sajnos nekünk egy klasszis tizesünk volt eldugva a farzsebbe, nem klasszi(ku)s szélsőnk. Kessié esete ugyanez, egyszerűen nem készültünk fel a hozzánk érkező játékosok erősségeiből, nem tudtuk, kit vettünk.

És amúgy Flick szívesen tolta volna klasszikus szélsőkkel. A BM-ben az volt neki. És ha visszaemlékszünk, nyáron odaragasztotta a felkészülési meccseken balra a brazilt, néztem is a PTSD-m miatt, hogy már megint? De szerencsére Flick rájött hogy ott gyenge, pláne baloldalon és átalakította kb pusztán csak miatta a szerkezetet. Ha pl. Raphinhát adtuk volna el és Dembélét tartottuk volna meg, boldogan otthagyta volna szerintem kijjebb, és egy klasszikus 4-2-3-1-ben állt volna ki. De ő a játékosaihoz igazítja a szerkezetet, nem beleerőltetni próbál valakit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Subinho
Director del Fútbol

2024.10.24. 10:44:47

Amióta megvettük, mondom, hogy hatalmas potenciál van benne, csak Xavi nem tudta kihasználni. Csere volt, vagy lecserélte, bármilyen jól játszott. Mindenki Dembele miatt volt elajulva, már akkor mondtam, simán padra tettem volna a franciát a brazilért cserébe. Szerencsére ő maradt, a francia ment és még nagyobb szerencse, hogy Xavi is ment. Most látszik, hogy ha kap a csapat egy olyan embert, aki érti a dolgát, akkor mennyi minden változik. Pl. Raphinhan is. Xavi nem tudott vele mit kezdeni, Flick alatt még lubickol!! Nagyon örülök neki!
kisszotyi
Barça B

2024.10.24. 09:25:52

D7CDA3F7-0F5F-41D5-B9CF-7B680322A328.jpeg
D7CDA3F7-0F5F-41D5-B9CF-7B680322A328.jpeg (59.07 KiB) Megtekintve 4519 alkalommal
Ezt csak így kommentár nélkül itt hagynám, ha szabad 😃
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.10.24. 08:21:46

bence0330 írta:
2024.10.16. 13:39:28

Összehasonlításképp, hogy ez milyen szám, a klubban amióta mérik (2003), ennyi meccs alatt Xavi kreált egyszer többet (34) Messinek a rekordja 31, Neymarnak 30.
Talán ez a mutató írja le a legjobban, hogy Raphinha idén mennyire magas színvonalon játszik, nem is akarom senkihez hasonlítani, de ha nála a laszti, akkor garantált, hogy valami történni fog, a letámadásoknál szerintem jelenleg nincs nála jobb európában, nagyon örülök a mesterhármasának, megérdemelte, és az az alázat amivel focizik, példaértékű, főleg a madridi brazilnak, hogy lehet(ne) így is. Szép volt Raphinha, menni kell tovább ezen az úton. Vissza gondolva a bl győzelemmel nem poénkodott, elég komoly melót beletesz a csapatba.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
gy
Jugador del Barça

2024.10.24. 07:55:35

Eddig konstansan alul lőtte azt ami benne volt, valószínűleg ahogy írtad a bizalom/önbizalom hiánya miatt. Tegnap meg minden összejött neki. Nyilván jó látni ezt most, de nekem az előző két szezonban is, az a küzdőszellem és önzetlen csapatmunka, amit mindig beletesz, ha befér a kapufa tövébe, ha épp mellé megy, ha lecserélték, mindig. Letámadásban, visszafutásokban, sokszor hátvédnek becsületére váló szerelésekkel. Nagybetűs Csapatember, és nyilván a hosszú távú plafonja lejjebb lesz mint amit eddig hoz gólpontokban a szezon elején, de ahogy írod, a bizalom mellett valahol a mostani meg a tavalyi között...

Szerintem az is eszement szint lenne különben, de nekem nem ezért az egyik kedvencem hanem a fentiek miatt. Nyilván egy szélsőtől nem ezek az alap dolgok amit a szurkolók néznek, és nem is kapta itt még a töredékét sem annak az elismerésnek amit megérdemel, de nekem ez maximális tiszteletet érdemel. Örülök ha ilyen emberek játszanak a kedvenc csapatomban és örülök, hogy mostanra vezér szerepe van a pályán is, tökéletesen neki való szerep.
vidra
Entrenador del Barça

2024.10.24. 02:51:18

Szerintem már akkor is látszódtak a képességei, amikor nem hozott ennyi gólt meg meccset. Én azóta kedvelem a játékát, amióta csak ide került viszont
ma azért erősen rácsodálkoztam, hogy kapu előtt mennyire gólbiztos volt. Amit ma hozott, az talán még Lewa kapu előtti teljesítményénél is jobbnak tűnt, miközben ő egy jóval nagyobb területen mozgó sokrétűbb játékos.
Mennyivel másabb lett volna a kép, ha valaki olyat ugratnak ki ennyiszer, aki utána belelövi a kapusba, ahogy olyan gyakran történt ez korábban.
bence0330

2024.10.23. 23:50:19

17 gólpontja van bő 1000 perc alatt, 13 meccsen. Én voltam itt a legnagyobb védője szerintem, láttam, mire képes, mikor száz százalékos bizalmat kap, Leedset akkoriban követve, egyik, ha nem a kedvenc PL játékosomként nagyon örültem, mikor ide került, és 2 évig fogtam a fejem, hogy ezt a bizalmat, amiért ő él és hal, miért nem kapta meg (és még úgy is az egyik legjobbunk volt végig). Ezért is volt fontos Flick ennyire emberközeli gondolkodása. Na ő ezt azonnal megérezte. Szomorú volt 20-25 közötti gólponton tartani fél szezonnyi játékperceket használva, simán hozott volna 35-40-et még posványban is.

Azt is tudtam, hogy ő igazi nagy meccses játékos, akkor a legélesebb, ezt eddig is láttuk tőle ilyen MU-PSG-Napoli féle meccseken, még nem épp top szinten kihasználva a képességeit is.

De ezt talán én sem néztem ki belőle, hogy világ egyik legjobbja szintet tud hónapokig hozni. Hogy két mesterhármast rúg két hónap alatt, egyiket egy BM ellen. Még 1-2 év sérülés nélkül, és nem tudom, nem lesz-e addigra nagyobb hatással a csapatunkra, mint Neymar volt, ha már brazilokat hasonlítunk össze. Nem olyan szép focival, de legalább olyan hasznossal. A szambára ott van Lamine, szerencsére.

És ennyi gólponttal (Lewynek is pont ennyi van), motor, lélek, az elmúlt sok évünk legjobb csk-ja, önzetlen vezért, olyan örömmel adja át Yamalnak a hónap legjobbja díját, mintha ő kapná, vagy adja át így a szalagot DJ-nak... remélem, hogy azért átrendezik ezt a sorrendet, ő az ultimate csapatkapitány kb.

És félévről félévre javul, a szurkolók jó része már a VB előtt is a plafonját vizionálta, amikor még tényleg csak egy közepes volt, azóta meg csak egyre jobb és jobb, és újra és újra azt gondoljuk (gondoltam egy ponton én is), hogy ez a teteje, és lehet, hogy még mindig nem, de ha igen, és ezt tartja, vagy akár ha csak enyhén is visszaesik, akkor bizony csak egy eredménytelen év tarthatja attól vissza, hogy szűk esélyes legyen valami korábban teljesen szürreálisnak tűnő dologra.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.10.17. 10:35:46

LG írta:
2024.10.16. 18:34:34
Én eddig őt tartom a szezon legjobbjának, és nemcsak klubszinten. Ha egy jobban csengő név hozná ezt, akkor hatalmas hype lenne, ódákat zengenének róla. Azt sokat mondó, hogy leginkább Yamal és Lewa teljesítményét dicsérik a külsősök, és nem alaptalanul, de van még náluk is jobb. De ahogy idén fut, előbb-utóbb megkapja a megérdemelt elismerést.
Igazából mindig is így kellett volna játszani, fura, hogy Xavi mellőzte, vagy csak másoknak is akart játékpercet adni, Ferrantól és Fatitól is hasonló játékot várnék el, ha nem is minden meccsen, de azért általában.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.16. 18:34:34

Én eddig őt tartom a szezon legjobbjának, és nemcsak klubszinten. Ha egy jobban csengő név hozná ezt, akkor hatalmas hype lenne, ódákat zengenének róla. Azt sokat mondó, hogy leginkább Yamal és Lewa teljesítményét dicsérik a külsősök, és nem alaptalanul, de van még náluk is jobb. De ahogy idén fut, előbb-utóbb megkapja a megérdemelt elismerést.
bence0330

2024.10.16. 13:39:28

https://www.fcbarcelona.com/en/football ... goal-maker

Most jött ki a hivatalos oldalon a cikk.

32 gólhelyzetet hozott idén eddig össze, ami a legmagasabb a top5 ligában, Saka a 2., 27-el (igaz, hogy ő még behozhatja, mert kevesebb meccset játszott, szóval ők kb egálban lehetnek).

Összehasonlításképp, hogy ez milyen szám, a klubban amióta mérik (2003), ennyi meccs alatt Xavi kreált egyszer többet (34) Messinek a rekordja 31, Neymarnak 30.

És mindezt úgy, hogy sokszor kicsit azért kivesszük balról indulva a bal lábát a játékból.

Ezektől rengeteggel tavaly sem maradt el arányaiban, csak hát a lehetséges játékpercei felét töltötte kb a pályán.

Ráadásul emellett ő a legintenzívebb játékos az egész spanyol bajnokságban, övé magasan a legtöbb megtett km "high intensity", azaz 20 km/h feletti sebességben (ezt azért szokták külön kiemelni, mert ugye az öregedő Busi is simán letolt 11,5 km-eket egy meccsen, nagy területeket bekocogva). Ez mondjuk a SkillCorner adatai nélkül, szemre is elég egyértelmű lenne.

21 beindulása volt vonalak mögé egy meccsen, ami szintén LL rekord.
Zoldbela
Jugador d'estrella

2024.10.04. 18:33:58

Chino írta:
2024.10.02. 14:43:59

...
Szerintem annyira jogtalan nem volt az elküldésére irányuló hsz-ek. Jobb oldali vonalszélsőként és balszélsőként nem tudott sem játékban sem eredményességben sokat hozzátenni a csapat erdményességéhez, így egy olyan játékos volt, aki beáldozható lett volna, hogy más poszton erősíthessünk.
Flick viszont talált neki egy olyan pozíciót, amiben fickándozhat és a csapat meghatározó embere.
...
Majdnem tökéletes amit írtál!
Annyiban helyesbítenék, hogy Xavi volt az aki az előző szezon vége felé végre megtalálta Raphinha megfelelő posztját.

Ezzel nem Xavit sírom vissza, de ami az ő érdeme is, azt el kell ismerni!

(Nagyon kellett már ide Flick!)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.02. 15:56:10

Nem csak Raphinha miatt, de ha már értékekről beszélünk, nagyban befolyásolja a játékos értékét a formája, csapat formája.
Nekünk ezért is nagyon kellett Flick.
Off: kíváncsi lennék most a tavalyi xG vitákra
Bajnokság 21,29-re 25 lőtt
BL 3,77 5 lőtt gól :)
bence0330

2024.10.02. 15:49:17

LG írta:
2024.10.02. 15:41:32
+ az életkor is tényező. A fenti játékosok mind a fiatalabbak.
Igen, ez a TM értékben az egyik legfontosabb tényező ilyen esetben. Antony remek példa, folyamat mentek az összehasonlító videók, egy poszt, egy nemzetiség, kétszer annyiért vették meg, azóta meg szerintem már nagyobb mém ott, mint szegény Maguire volt. A kor az ilyen, ezért került kétszer ennyibe, de közben meg óriásiakat lehet vele bukni. A mi brazilunkkal azért túl nagyot nem lehetett, nem az ígéretet vettük meg. Más kérdés, hogy a Barca két évig nem fogta fel, hogy nem egy Dembélét vett. Vele meg Kessiével kapcsolatban volt az az érzésem, mintha soha nem láttak volna tőlük egy percet sem a korábbi csapataiknál, vettünk két Porschét aztán néha eldöcögtünk velük a boltba feeling, Kessiért box to boxként harangozták be, mikor az egyik legrosszabb nyolcas akit életemben láttam, Raphinhát meg szambafocistaként, még emlékszem a "Raphinhával visszaköltözik a joga bonito a klubba" bejelentésre. Fogalmunk nem volt, kiket vettünk, és ez elég komoly szakmai felkészületlenségre mutat rá. Edzői oldalról jobban, mert feljebb nem tehet mást egy sportigazgató/elnök, hogy vesznek egy remek játékost, ami megtörtént.

Rodrygót annyiban védeném meg, hogy a fickó nem sokat játszott életében a posztján. Nem tudom, nem hozta volna-e le Vini számait, ha balszélen mehetne, meg azt sem, mennyivel hozott volna kevesebbet Vini, ha ő szorul ki a másik szélre.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.02. 15:41:32

FcBarcelona1 írta:
2024.10.02. 15:04:58
Chino írta:
Amúgy ami Raphinhával kapcsolatban számomra hatalmas vicc, hogy mennyire alul van becsülve a tm-en. Egy Rodrygo 110 millió, Endrick 60, Güler 40 etc. míg a brazil kapott egy 50 milliós értéket, pedig mindhármat simán kenterbe veri.
Azt is vedd figyelembe, hogy egy csere volt eddig, először Dembelé, majd Yamal cseréje. Sokkal több van benne, mint amit az utóbbi 2 évben láttunk tőle, pedig az sem volt kevés.
Ma olvastam, hogy a legjobb formában lévő brazil. Ha így folytatja, hamar eléri az ára a 100 milliót. Tavaly írtam gól+gólpassz statisztikát 90 percre vetítve. Sokkal jobb volt már tavaly is, mint pl. Rodrygo.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, megvannak a korlátai, és továbbra is szívesen látnék egy minőségi bal szélsőt. Yamal még mindig csak 17. Raphinha Flick alatt 3 poszton is bevethető, így simán meg lehetne osztani a perceket 3 játékos között.
+ az életkor is tényező. A fenti játékosok mind a fiatalabbak.
bence0330

2024.10.02. 15:38:57

brazilfan írta:
2024.10.02. 15:29:12
A fórumon tavaly is téma volt már, hogy Raphinhát kicsit hátrébb kellene vonni, de nem tudom, hogy nem akkoriban sérült-e meg. Közben Xavi felhozta Yamalt a szélre, akivel mostanra megoldódott a szélső poszt.
Így van, a Xavi-érában akkor volt a legjobb egyértelműen, mikor szeptemberben a sérülése előtt játszott jobboldali nyolcast, illetve 10-est. Két ilyen meccse volt, két 20 méterről lőtt gólt eresztett meg ezeken, közben ugyanúgy parádézott, mint most. Ott lehetett volna ütni a vasat még, csak lesérült, utána meg valahogy nem került oda megint, nem tudom, miért, főleg, hogy akkor a baloson azért egy bőven használható Felix volt, nem egy mostani duplanulla Torres (hú, de jó lett volna, ha a portugál itt lenne a spanyol helyett... mi kreatív támadókvartettünk lenne, te atyaég...)
FcBarcelona1 írta:
Azt is vedd figyelembe, hogy egy csere volt eddig, először Dembelé, majd Yamal cseréje. Sokkal több van benne, mint amit az utóbbi 2 évben láttunk tőle, pedig az sem volt kevés.
Ma olvastam, hogy a legjobb formában lévő brazil. Ha így folytatja, hamar eléri az ára a 100 milliót. Tavaly írtam gól+gólpassz statisztikát 90 percre vetítve. Sokkal jobb volt már tavaly is, mint pl. Rodrygo.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, megvannak a korlátai, és továbbra is szívesen látnék egy minőségi bal szélsőt. Yamal még mindig csak 17. Raphinha Flick alatt 3 poszton is bevethető, így simán meg lehetne osztani a perceket 3 játékos között.

Amúgy meg VB óta, közel két éve hozza a 90-100 percenkénti 1 gólpontos átlagot, ez már elég nagy minta ahhoz, hogy kijelenthessük, ő kb ezt tudja, főleg, hogy ezt legalább 3 posztról harácsolta össze, nagyrészt nem legideálisabb helyről, még a jobbszélen is oda volt szegényem szögezve a vonalra, pedig befelé húzódó jobbszélsőként sokkal jobb. Nem mondom, hogy 50-el fogja befejezni, ha nem sérül le, de szerintem úgy nagyságrendekben, ha a csapat nem esik teljesen össze, és nem történik semmi előre nem látható, vagy ha nem szorul ki nagyon balszél felé, akkor 35-40 benne van minden sorozatban úgy, hogy beleveszem az ilyen meccsvégi kieresztéseket, meg a túljátszatásból adódó pármeccsenkénti enerváltabb teljesítményét.
Ez mai piacon 100 milliós játékos, belevéve a mezőnymunkáját. De igen, annyira leszedáltuk, és annyira lábtörlő volt néha nálunk, hogy lehet, hogy sajna reális volt az a "csak" 50 millió.

Ez szerencsére Yamalban is benne van, meg Lewyben is. Talán Olmo sem maradna el nagyon, csak hát ott a percek a kérdésesek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.10.02. 15:42:38-kor.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.02. 15:29:12

Chino írta:
Szerintem annyira jogtalan nem volt az elküldésére irányuló hsz-ek. Jobb oldali vonalszélsőként és balszélsőként nem tudott sem játékban sem eredményességben sokat hozzátenni a csapat erdményességéhez, így egy olyan játékos volt, aki beáldozható lett volna, hogy más poszton erősíthessünk.
Igen, az volt az egyik fő érv ellene, hogy nem tud cselezni, nem jó az 1v1-ekben. De például gólpasszokban tavaly is a legjobbunk volt.
Chino írta:
Flick viszont talált neki egy olyan pozíciót, amiben fickándozhat és a csapat meghatározó embere.
A fórumon tavaly is téma volt már, hogy Raphinhát kicsit hátrébb kellene vonni, de nem tudom, hogy nem akkoriban sérült-e meg. Közben Xavi felhozta Yamalt a szélre, akivel mostanra megoldódott a szélső poszt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Chino írta:
Amúgy ami Raphinhával kapcsolatban számomra hatalmas vicc, hogy mennyire alul van becsülve a tm-en. Egy Rodrygo 110 millió, Endrick 60, Güler 40 etc. míg a brazil kapott egy 50 milliós értéket, pedig mindhármat simán kenterbe veri.
Chino
Llegenda del Barça

brazilfan írta:
2024.10.02. 11:22:00
A góljához annyit, hogy tőle indult az akció, a 16-os vonaláról passzolt Pedrinek, és abban a pillanatban indult befelé, így ért oda a kipattanóra. Nem tudom, hogy a Leedsben milyen volt, én tavaly, a tavaszi BL-meccseken vettem észre, hogy egyre agresszívebb és egyre gyorsabb.
Akárcsak a meccsei többségén, tegnap este is csapatkapitányhoz méltóan játszott.
És mindig eszembe jut, hogy milyen sokan el akarták volna küldeni.
Flick viszont talált neki egy olyan pozíciót, amiben fickándozhat és a csapat meghatározó embere. Nekem egyedül a távoli lövései számának, de leginkább hatékonyságának a hiánya probléma vele kapcsolatban. A Leeds-ben ebben az aspektusban kimagasló volt, de itt valahogy nem megy neki.
Illetve ami a csk szalagot illeti tökéletes helyen van nála. Sajnálni fogom, ha De Jong vissza fogja kapni, de valamit valamiért. Hatalmas szükség van a hollandra. Nagyon bízok benne, hogy Flick neki is megtalálja a tökéletes szerepkört és Inigohoz, Lewyhez, Raphinhához, Koundéhoz stb. hasonlóan ő is második virágkorát éli majd. A Koeman és Xavi kezdeti érájában en bloc top 3 volt a csapatban, talán ezt vissza lehet hozni.

Forca Barca!!!!
bence0330

2024.10.02. 13:44:40

brazilfan írta:
A góljához annyit, hogy tőle indult az akció, a 16-os vonaláról passzolt Pedrinek, és abban a pillanatban indult befelé, így ért oda a kipattanóra. Nem tudom, hogy a Leedsben milyen volt, én tavaly, a tavaszi BL-meccseken vettem észre, hogy egyre agresszívebb és egyre gyorsabb.
Akárcsak a meccsei többségén, tegnap este is csapatkapitányhoz méltóan játszott.
Hihetetlen, mennyi ilyen eset van nála. Lőtt már úgy gólt kontrából (abból a zseniális Yamal gólpasszból), mikor ő fejelte ki a labdát szögletnél rövidsaroknál. És nagyon sok ilyen eset van, amit írtál, felveszi a labdát valahol hátul és ő lesz aki beindul pár mp múlva elöl leshatárnál. Ha rendesen be tudna fejezni, és nem izgulna meg topogna el ennyi esetet a kapu előtt, ebben a számára végre ideális szerepkörben konkrétan mehetne egyelőre a világ legjobb játékosa címért. A legtöbb melóért, legnagyobb meccsre gyakorolt hatásért alighanem így is megy, kb Valverdét látom egyedüli ellenfélként.

Igen, főleg idénre óriásit gyorsult, ez nem csak rá igaz. Tavaly sokszor volt nála is az az ember érzése, hogy fut-fut, igyekszik, de nem halad eléggé. Jobb fizikális állapotban van. Leedsben is gyors volt, és ott is tizesként tetszett. Onnan tényleg csak a távoli bombái hiányoznak már, amit látunk, hogy mehetne itt is, bőven megvan a rúgótechnikája hozzá, de valahogy ez önbizalmi kérdés lehet.
DaVeR
Jugador del Barça

2024.10.02. 11:29:27

Valóban jár neki a dicséret. Én meglepődtem anno, hogy hozzákerült a karszalag, de látszik szerintem, hogy mennyit jelent ez neki :) És él ezzel a felelősséggel! Látszik, hogy motiválja, látszik, hogy tudja mivel jár ez a karszalag. Számára ez egy olyan visszajelzés lehet amit kb pénzben sem lehet kifejezni. Élvezi a játékot úgy megy olyan vastüdővel mint anno Alves. Ez az alázat, munka szerintem példamutató és jó helyen van a karszalag.
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330

2024.09.22. 22:03:18

Frenkie-n több okból fura lesz az a szalag. A habitusának semmi köze hozzá, meg hát a csapathoz való hozzáállása úgy általában... Hamarabb adnám Lewynek, Pedrinek is nála.

De hogy ON legyen: 1 gól hiányzik, hogy beállítsa a tavalyi találatainak számát a ligában, és kettő, hogy az eggyel korábbit. :D A hét végére akár meg is lehet, még szeptemberben. Asszem egy csöppet jobban ki vannak aknázva a képességei... És bár most sem egy Haaland a kapu előtt, azért most már kb 1 kihagyott nagy helyzetére jön 1 gól is. Ezt a szintet tartsa meg, akkor ugyan néha idegeskedni kell, amikor a legegyszerűbb ziccernél vörös köd és hibázik, de valljuk be, ez a többiekre is legalább ennyire igaz, és összességében bőven elég lesz.
Troym
Llegenda del Barça

2024.09.22. 22:01:10

brazilfan írta:
2024.09.22. 21:41:00
Ter Stegen kiesésével Raphinha lesz az állandó csk. Jó kezekben lesz nála a karszalag, már régóta nemcsak a hozzáállása példamutató, hanem a játéka is, és idén a gólokat is szállítja.
Yamal többszöri felrúgását nem hagyta szó nélkül, élt a ráruházott jogaival.
Ez addig igaz, amíg visszatér Frenkie, vagy amíg neadjisten le nem sérül, amire azért van esély ennyi sérült mellett.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.22. 21:41:00

Ter Stegen kiesésével Raphinha lesz az állandó csk. Jó kezekben lesz nála a karszalag, már régóta nemcsak a hozzáállása példamutató, hanem a játéka is, és idén a gólokat is szállítja.
Yamal többszöri felrúgását nem hagyta szó nélkül, élt a ráruházott jogaival.
Válasz küldése