Subinho írta: ↑2024.10.24. 10:44:47
Amióta megvettük, mondom, hogy hatalmas potenciál van benne, csak Xavi nem tudta kihasználni. Csere volt, vagy lecserélte, bármilyen jól játszott. Mindenki Dembele miatt volt elajulva, már akkor mondtam, simán padra tettem volna a franciát a brazilért cserébe. Szerencsére ő maradt, a francia ment és még nagyobb szerencse, hogy Xavi is ment. Most látszik, hogy ha kap a csapat egy olyan embert, aki érti a dolgát, akkor mennyi minden változik. Pl. Raphinhan is. Xavi nem tudott vele mit kezdeni, Flick alatt még lubickol!! Nagyon örülök neki!
Jobbszélsőként szerintem ha elfulatlanság nélkül nézzük és csak a teljesítményt (most ilyen alázat stb. nélkül, mert abban mindenki verte a franciát) Dembélé azon a poszton jobb volt.
1 vs 1-ekben, védelem megbontásában például meg sem közelítette a top szintet. A Leeds-ben én nem követtem, de szerintem ott is tükörszélsőt játszott, plusz azok a bombái sem nagyon ültek, amikkel a PL-ben mindenkit legyalázott.
Amúgy igazából Xavi volt az, aki először ezen a poszton próbálgatta. Csak pont akkor sérült le (azt hiszem a Sevilla ellen, de nem akarok hülyeséget mondani) Az viszont igaz, hogy utána csak momentumokban használta így, pedig egy perc alatt látszott, hogy mennyire jól teljesít.
Idén minden tekintetben hatalmasat lépett, de ez elmondható mindhárom támadónkról, csak nála feltűnőbb mivel Yamal és Lewy maradt ott ahol volt, plusz előbbi azért idősebb is lett.
Ez persze semmit nem von le az érdemeiből, hozzátéve, hogy ő a válogatottat is viszi a hátán, a brazilok nélküle még itt sem tartanának, míg a szurkolóknál örömünnep van, ha a parókás nincs a nemzeti csapatban.
Nyáron én pont azért "örültem" volna ha elmegy, mert, akiknek nagyobb a marketingje, akiért többet kaphatnánk és leginkább nélkülözhető volt az szerintem mindenképp a brazil (most De Jongot nem veszem ide)
De szerencsére Flick megtalálta a helyét és szerintem fejben is nagyobb rendet rakott nála, az önbizalmán, hozzáállásán is látszik, hogy más ember lett.
Amiben még komolyabbat kell fejlődni szerintem az a helyzetkihasználás, főleg a nagyobb lehetőségek terén. Tegnap a legnagyobb meglepetés ez volt számomra. Amikor Fermin passzából megindult Neuer felé becsuktam a szemem, mert abszolút azt éreztem, hogy ez neki nem fog menni. Még a két másik gól sem volt annyira váratlan. Ha most ezzel megtört a jég még Lewy is nézegethet hátrafelé.