Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Ahogy írtad: "az idén már"!!!bence0330 írta: ↑2024.11.10. 19:27:07Szerintem nincs gond a cseleivel, ha nem Neymar-Dinho-Messi-Yamalhoz mérjük. Lőtt már 1-2 szólógólt idén is cselek után, pedig ugye a jelenlegi posztja miatt ez nagyon nehéz, jobb lábára tud legtöbbször csak, lásd BM 2. gól. Bokából, ésszel meg tud verni 1-2 embert. Közepes. 47%-ban sikeres amúgy a csele, ami egyáltalán nem rossz, csak nem kifejezetten jó. Vert meg sokszor 1-1 embert, amiből gól lett. Ezt csinálja bátran, de 4 embernek tényleg ne menjen neki, ezt jó ha 5-6-an tudják megoldani a világon, ő nincs köztük. De szerintem ezt ő is tudja, maga is elmondta többször, hogy a grundon is vannak nála tehetségesebb játékosok, nemhogy a világelitben. Nem szokta szerintem túlvállalni magát, vagy csak iszonyú ritkán, leginkább akkor, ha nem lát társat.
Szerintem elég jó ütemben is játssza meg a társakat (1-1 fáradtabb meccsét kivéve, de ez relatív ritka), nem véletlenül ő alakította ki a legtöbb gólhelyzetet egész Európában. Annak ellenére, hogy a meccs bő felén balról indul, így nem nagyon tud a bal lábával irányítgatni, el sem tudom képzelni, mit művelne ugyanerről a posztról, csak tükörben. Még szerencse, hogy kifejezetten magas szinten megtanult jobbal dolgozni az elmúlt 2 év alatt, képes akár távolabbról is gólokat lőni vele, vagy kulcspasszokat adni. De szerintem a kontráknál is idén már remek pillanatokban adja le az utolsó passzokat, pont amikor kell, tavaly ezeket a nagyon egyszerű helyzeteket elizgulta.
Nem Raphinhahoz mértem, mennyire volt jó.gy írta: ↑2024.11.08. 19:21:29Ez annyira tipikus szurkolói viselkedés. Emlékszem akkor még az ment hogy számok ide, oda, ha nézed a meccset látszik mennyivel jobb mint Raphinha... Most már nem volt jó mert gól, gólpassz.
Pont azért talált magára Xavinál amiért Raphinha meg kevésbé volt jó mostani önmagához képest, a szélső szerepkör Xavi játékában nagyon feküdt neki. Raphinhanak még nem mert vonal mellett kevésbé jó meg 1-1 sem az erőssége (mondjuk minden más meg kb igen, emlékszem én akkoriban is őt játszattam volna sokkal többet, Bence én és még egy-két ember volt így mindenki másnál Dembele istencsászár volt, nem számok hanem látni kell).
Ez a szerepkör meg pedagógia visszahozta. Legalább azt a keveset adjuk már meg Xavinak is amit vitathatatlanul jól csinált, még ha mostanra fikázni a divatabb, akkor is.![]()
Igazából én csak erre reagáltam, hogy szerintem a fenti idézett (helyesbített) mondat a valósabb kép Xavi munkáját tekintve. Annak, akit idéztem egyből átjött.
Ez annyira tipikus szurkolói viselkedés. Emlékszem akkor még az ment hogy számok ide, oda, ha nézed a meccset látszik mennyivel jobb mint Raphinha... Most már nem volt jó mert gól, gólpassz.
Raphival egyetértek maximálisan. Igazából te, én akkor is láttuk hogy rengeteg van/lenne benne de nem volt jól kezelve. Azt is alá kell írjam ezt Flick eddig jól csinálja, noha én nem sokat vártam a német válogatott sztori után tőle... Megkövetem, és remélem nem is fordul ez át vele (ha jól gondolom ott is nyolcat nyertek az elején ? aztán szétesett a minden is, mi is ütöttük őket, stb).
Kiemelsz egy embert, aki nála javult valamelyest, de elfelejted hozzátenni mennyi játékos teljesítménye meg romlott a keze alatt. Ez a csodálatos feltámadás Dembelénél ( Xavi keze alatt) azt jelentette, hogy:18Barca99 írta: ↑2024.11.08. 14:09:59Raphinával lehet, hogy nem. De általánosságban kijelenteni ezt szerintem erős. Mikor idejött Xavi Dembeléből újra használható focistát csinált, úgy hogy a közönség fújolta, rá 5 meccsre már tapsolta. Ebben óriási pedagógiai szerepe volt Xavinak. Plusz hány most befutó fiatalt ő rakott be először, óriási nyomásnak kitéve őket.
Jogos, revideálom a kijelentésem arra, hogy nem volt elég jó pedagógus ehhez a szinthez (amúgy ez simán lehet puszta tapasztalatlanság okán is). Sok esetben nem volt rossz egyáltalán, de közben nem nagyon értette, kinek mire van szüksége, és nem nagyon értette magukat az embereket. Ráadásul sokan mondták róla utólag, hogy hozzá sem szólt, nem volt olyan emberközeli, mint amilyennek reméltem. Raphinhánál ugye egyértelmű, az egész világ látta, hogy majd belehal a bizonyítási vágyba, de semmi, azon túl hogy ugye nem is vonalszélső, amit szintén mindenki látott (ezért nem vágom azt sem, hogy Xavit éltessük azért, mert 1,5 év után kb, félig a posztjára rakta az embert, vagy hogy ezt ő találta ki...). Dembélénél az egész világ látta, hogy egy zsoldos, aki az ujjhegyét nem mozdítaná a klubért, nem is melózott a pályán, stb, de Xavi ezt nem látta, sokszor kijelentette, hogy rá építi a hosszútávú projektjét, amit elég kínos volt hallgatni, bele fektette minden bizalmát, dicséretét, Dembélé meg közben itt sem akart annyira lenni, és az a sok energia elveszett, mikor Ousmane (szerencsére) távozott. Ezen túl igen, Dembéléből elkezdett focistát faragni. De amit az ilyen Raphinha-Kessié vonalon művelt sportszakmai és pedagógia szempontból, az elég durva volt. Megkockáztatom, emellett felkészületlen is, nem hiszem, hogy bármelyikről látott volna 10 percet is a korábbi klubjaikból.18Barca99 írta: ↑2024.11.08. 14:09:59Raphinával lehet, hogy nem. De általánosságban kijelenteni ezt szerintem erős. Mikor idejött Xavi Dembeléből újra használható focistát csinált, úgy hogy a közönség fújolta, rá 5 meccsre már tapsolta. Ebben óriási pedagógiai szerepe volt Xavinak. Plusz hány most befutó fiatalt ő rakott be először, óriási nyomásnak kitéve őket.
A legjobb pedagógia ,nevelés a példamutatás.Remek példa volt ez a tanítványoknak ,hogy ki tudja hányszor állította ki magát piros lappal a pálya széléről.Miért nem írtál a leépített és méltatlanul mellőzött nem posztján játszatott játékosokról egy sort sem?Chino írta: ↑2024.11.08. 15:35:02Szerintem a játékosokon és rajta kívül senki nem tudja, hogy kiknek és mit mondott. Miért merült volna ki hízelgésben? Még ha így is lenne kit érdekel, ha ezzel szintekkel megemelte a teljesítményét. Bernalt hála a jó égnek hogy nem hozta fel 16 évesen minimális harmadosztályú tapasztalattal. Casádó nála mutatkozott be, igaz csak perceket kapott, de az sincs megírva, hogy bárkit felhozni 20 évesen már késő. Kicsit hozzá vagyunk szokva itt ahhoz, hogy 17 éveseket emeljünk ki az Atleticből és aki 19 évesen még nem mutatkozik be, arra már keresztet vetünk. Fermint visszahozta kölcsönből szintén a harmadosztályból és stabil embert csinált belőle., aki ódákat zengett róla. Bár annak, hogy kit hoz fel a pedagógiai érzéknek mennyi köze van. De ha Cubarsinál azt mondjuk kényszer volt és kisebbítjük az érdemeit, kérdezzük már meg miért nem Fayét vagy Mbackét tette be a csapatba, akik aa kezdő hátvédek voltak?dudastibor írta: ↑2024.11.08. 15:12:59Lehet ,hogy most kitiltanak ...Dembeléhez való pedagógiai érzéke inkább kimerült a hízelgésben és s...nyalásban a többi játékos igazságérzete ellenében.A fiatalokat kényszerből építette be ,viszont csodálatos pedagógia érzékkel lenullázta Roque-t,majdnem Raphinát,Kessiét és Minguezat és sorolhatnánk,éleslátású pedagógiai és szakmai érzékkel nem hívott fel olyan értékeket ,mint Casadó és Bernal.Hála már nem tud tovább rombolni.Ha pedagógia az Flick.18Barca99 írta: ↑2024.11.08. 14:09:59
Raphinával lehet, hogy nem. De általánosságban kijelenteni ezt szerintem erős. Mikor idejött Xavi Dembeléből újra használható focistát csinált, úgy hogy a közönség fújolta, rá 5 meccsre már tapsolta. Ebben óriási pedagógiai szerepe volt Xavinak. Plusz hány most befutó fiatalt ő rakott be először, óriási nyomásnak kitéve őket.
Koundénak pont most volt egy interjúja, amiben hosszan szóba került Xavi és pont azt mondta, hogy sokat beszélgetett egyenként a játékosokkal és rengeteget segített nekik. Raphinhát ő játszatta először abban a pozícióban és nagyot változott a teljesítményre. Nem azért robbant ekkorát, mert Flick 2 hét alatt megváltoztatta.
Ne akarjuk már jobban tudni, hogy ki hogyan áll hozzá a játékosokhoz.
Szerintem a játékosokon és rajta kívül senki nem tudja, hogy kiknek és mit mondott. Miért merült volna ki hízelgésben? Még ha így is lenne kit érdekel, ha ezzel szintekkel megemelte a teljesítményét. Bernalt hála a jó égnek hogy nem hozta fel 16 évesen minimális harmadosztályú tapasztalattal. Casádó nála mutatkozott be, igaz csak perceket kapott, de az sincs megírva, hogy bárkit felhozni 20 évesen már késő. Kicsit hozzá vagyunk szokva itt ahhoz, hogy 17 éveseket emeljünk ki az Atleticből és aki 19 évesen még nem mutatkozik be, arra már keresztet vetünk. Fermint visszahozta kölcsönből szintén a harmadosztályból és stabil embert csinált belőle., aki ódákat zengett róla. Bár annak, hogy kit hoz fel a pedagógiai érzéknek mennyi köze van. De ha Cubarsinál azt mondjuk kényszer volt és kisebbítjük az érdemeit, kérdezzük már meg miért nem Fayét vagy Mbackét tette be a csapatba, akik aa kezdő hátvédek voltak?dudastibor írta: ↑2024.11.08. 15:12:59Lehet ,hogy most kitiltanak ...Dembeléhez való pedagógiai érzéke inkább kimerült a hízelgésben és s...nyalásban a többi játékos igazságérzete ellenében.A fiatalokat kényszerből építette be ,viszont csodálatos pedagógia érzékkel lenullázta Roque-t,majdnem Raphinát,Kessiét és Minguezat és sorolhatnánk,éleslátású pedagógiai és szakmai érzékkel nem hívott fel olyan értékeket ,mint Casadó és Bernal.Hála már nem tud tovább rombolni.Ha pedagógia az Flick.18Barca99 írta: ↑2024.11.08. 14:09:59
Raphinával lehet, hogy nem. De általánosságban kijelenteni ezt szerintem erős. Mikor idejött Xavi Dembeléből újra használható focistát csinált, úgy hogy a közönség fújolta, rá 5 meccsre már tapsolta. Ebben óriási pedagógiai szerepe volt Xavinak. Plusz hány most befutó fiatalt ő rakott be először, óriási nyomásnak kitéve őket.
Lehet ,hogy most kitiltanak ...Dembeléhez való pedagógiai érzéke inkább kimerült a hízelgésben és s...nyalásban a többi játékos igazságérzete ellenében.A fiatalokat kényszerből építette be ,viszont csodálatos pedagógia érzékkel lenullázta Roque-t,majdnem Raphinát,Kessiét és Minguezat és sorolhatnánk,éleslátású pedagógiai és szakmai érzékkel nem hívott fel olyan értékeket ,mint Casadó és Bernal.Hála már nem tud tovább rombolni.Ha pedagógia az Flick.18Barca99 írta: ↑2024.11.08. 14:09:59Raphinával lehet, hogy nem. De általánosságban kijelenteni ezt szerintem erős. Mikor idejött Xavi Dembeléből újra használható focistát csinált, úgy hogy a közönség fújolta, rá 5 meccsre már tapsolta. Ebben óriási pedagógiai szerepe volt Xavinak. Plusz hány most befutó fiatalt ő rakott be először, óriási nyomásnak kitéve őket.
Ja, hát ezt a vak is látta róla. Xavi sajna nem volt jó pedagógus, ez van. Egy kedvenc madridista youtuberem (ő madridistaként is a világ talán legjobb játékosának tartja), feltette az első másfél évéből a heatmapját, nem tudom most berakni a képet, elképesztő volt, egy nagy vörös folt kb pontosan az oldalvonalon, és egy pici sárga befelé, minden egyes meccsen. Xavi nagyon durván elbánt vele sajnos.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.03. 06:59:27https://barcauniversal.com/barcelona-wi ... anagement/
Hát erről tavaly sokat írtam.
Nem is értettem miért van, de idén megjött az önbizalma.
Amúgy a bajnoki szezonban is sokat köszönhettünk neki, mert az ősszel jól teljesítő Lewy tavasszal nagyon visszaesett.
Nem tudom, hogy esélyes lesz e ő, Lewy, vagy Yamal valamilyen díjra, nem is az számít, folytassák azt, amit eddig láttunk.
Nem, az idei szezont nézik. Rodri a világ legjobb focistája volt idén (is), ezért kapta meg. Miért nézné bárki a korábbi eredményeit? Ezt nem is értem. EB MVP volt, PL-t nyert, a világ egyik legjobb csapata nem tudott nélküle focizni, ehy jobbacska támadó statjait hozta közben le, nem nagyon kellett korábbra tekintgetniük...Troym írta: ↑2024.11.02. 23:21:27- Az EB nem számít? Pont, mint a tavalyi BL Rodrinál, aki kb. eldöntötte azt. Ennyire ne legyünk naívak, az a 100 újságíró nem centivel nézi a napokat, cca 1 évet vizsgálnak, de tuti némelyiknél hatással volt Rodri első helyére nem csak az idei EB arany, hanem a tavalyi BL.
- Selejtezőkön Raphinha jól teljesít?Ez kedves, ennyi erővel Szoboszlai lesz az aranylabdás, kb annyi hatása selejtezőknek a díjra. A Copán az egész brazil csapat leszerepelt, Ő is. Gólokat meg nem lő, ez sima mellébeszélés, 1 gólja van idén, azt a Copán lőtte. Többnyire felejthető a válogatottbeli teljesítménye épp úgy, ahogy Viniciusnak is. Válogatott nélkül nem jutsz sehova.
- Ha nem nyersz, csapatszinten valahol valami nagyot, akkor meg a top10 sem reális. Ott van Saka. EB ezüst, PL dobogó 16+9 a bajnokságban és szerintem a 20ba nem került be. Vagy Wirtz. 12. lett egy közel veretlen bajnoki idénnyel, EL ezüsttel, német kupával, 49 meccsen 18 gól, 20 assziszttal.
Ezért írtam, hogy ha Raphinha 10be jut, eléri a maximumot, mert arra látok némi esélyt, hogy a bajnokságot megnyerjük, de BL-ben még 4 közé jutásra sem.
- Az EB nem számít? Pont, mint a tavalyi BL Rodrinál, aki kb. eldöntötte azt. Ennyire ne legyünk naívak, az a 100 újságíró nem centivel nézi a napokat, cca 1 évet vizsgálnak, de tuti némelyiknél hatással volt Rodri első helyére nem csak az idei EB arany, hanem a tavalyi BL.
Hogy jön ide az EB? Az az előző szezonhoz tartozott. Yamal épp azért került be a mostaniba, mert jó EB-t futott, azért az előző klubszezonban nem volt messze a top5 legjobb/legfontosabb játékosunk között sem, ha nincs EB, soha a top30 közelébe sem került volna (ezért gagyi néha az aranylaszti, Carvajal ugyanez, nincs a világ 100 legjobb játékosa, meg a Reál legjobb 5 játékosa közt, de komoly esélyes voltTroym írta: ↑2024.11.02. 21:12:17Ha eljut Raphinha az aranylabda top10-be, akkor éri el a maximumát, mert ne feledje senki, hogy a válogatottban még Viniciusnál is kevesebbet mutatott. A 2 db mesterhármas és 7-8 kiemelkedő meccs még semmire nem elég. Ha behúznánk a BL-t (nem fogjuk), akkor se ő lenne aranylabda esélyes, hanem Yamal, aki már az EB-t 1g, 4a zárta.
Szerintem pedig pont, hogy nem a legevidensebb megoldást választotta. Ha egyszerűen annyit csinál, hogy bevág LV elé és nem mindenképpen kapura tör a védő simán összerúgja a lábát, az pedig kérdés nélkül piros, még így is hátulról rátette a kezét. Sok rutinos játékos meglépi, persze emiatt még nagyobb dícséret a gólja.brazilfan írta: ↑2024.10.27. 12:07:42Én 2-0-nál még nem voltam teljesen biztos a győzelemben, ahhoz nagyon kellett a harmadik is. Raphinhának kulcsszerepe volt benne, a labdaátvételkor megverte Lucas Vazquezt, és utána eldönthette, hogy egyedül megy-e a kapu felé, vagy kipasszolja Yamalnak. A negyedik gólnál a gyorsaságával verte meg Vazquezt, közben fejjel tette maga elé a labdát, mindkét mozzanatnál látszott, hogy a cselezési hiányosságai ellenére is mennyire technikás.
Lewy góljai fontosabbak voltak, de igen, hogy két vállra fektessük a remontadakirály Madridot, kellett Raphinha két villanása (az elsőnél nyilván Yamalé volt a nagyobb szerep, gyönyörű gólt lőtt). De nekem az egészben a következő tetszett a legjobban: Látszik, hogy van 4-5-6 meccsenként egy pont nála, amikor fáradtan focizik. Inkább fejben, mint fizikálisan, önző megmozdulása is volt és sok rossz, ezek nem jellemzőek rá. Valahol az Osasuna környékén volt még ilyen. Nem csoda, durva a naptár, és ő van legkevesebbet lecserélve, és ő futja a legtöbbet a csapatban, ráadásul ő nem ösztönös zseni, aki zsigerből old meg dolgokat, neki fejben ott kell lenni 100%-ban. Viszont az mindent elmond róla (Yamalról is!!!), hogy ez volt a rossz meccse. Egy Reál ellen gól+assziszt kombóval. Amúgy a két megmozdulásán, meg a Lewynek előkészített 100%-os ziccerén kívül tényleg nagyon rosszul focizott, de hát ilyen legyen a többi rossz meccse is.brazilfan írta: ↑2024.10.27. 12:07:42Én 2-0-nál még nem voltam teljesen biztos a győzelemben, ahhoz nagyon kellett a harmadik is. Raphinhának kulcsszerepe volt benne, a labdaátvételkor megverte Lucas Vazquezt, és utána eldönthette, hogy egyedül megy-e a kapu felé, vagy kipasszolja Yamalnak. A negyedik gólnál a gyorsaságával verte meg Vazquezt, közben fejjel tette maga elé a labdát, mindkét mozzanatnál látszott, hogy a cselezési hiányosságai ellenére is mennyire technikás.