2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Szerintem Olmo is igen jól mozog ott…annyira nem érzem ezt tragédiának, persze nála inkább benne van a váratlan, de nélküle mocskos mozgékonynak tűntünk elől, amihez mondjuk kell a többiek jó formája.
Annyira szerintem sem a védekezésével van gond, amikor a játékát kritizáljuk, mert letámadásban például kifejezetten jó, ami a taktikánk sarkalatos pontja. Inkább az szokott a gond lenni, hogy sokszor kivonja magát a játékból, sok technikai hibát vét, keveset mozog. Ha kritika merül fel olykor szerintem ezek, amik felróhatók neki, de ez sem a tipikusan jellemző kategória, csak amíg az olyan játékosok, mint mondjuk Pedri, Raphinha, De Jong, Inigo stb. egyenletesen, meccsről meccsre magas szinten teljesítenek feltűnőbb. A brazilnak is volt amikor néha 1-2 mérkőzés egymás után gyengébbre sikerült, már nagyon szembeötlő volt. Viszont amíg ilyen számokat hoz addig nem lehet rá panasz.bence0330 írta: ↑2025.04.10. 12:58:08Lewy védekezésével kapcsolatos kritikákat sosem értettem. Átlagosan 2 km-el fut többet (10), mint Mbappé (8) egy meccsen, ami egészen döbbenetes 10 év korkülönbséggel, 0,5 km-el többet, mint Yamal, 1 km-el kevesebbet, mint Raphinha, annyit, mint Kane és Haaland, akik kb a stabilan top3 centerek vele együtt az elmúlt évekből, ráadásul hasonló stílusú, magas letámadásra alapozó klubokból, szóval velük érdemes leginkább összehasonlítani, de Mbappé is center idén.
https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... _ucl_2425/
Szerintem nem csak a korához képest támad le és védekezik nagyon jól, hanem még amúgy is bőőven átlag feletti. Ha meg a korát is odaveszem, egészen elképesztő, példamutató, amit művel, a hozzáállása szerintem a leggyengébb hónapjaiban is csillagos ötös volt, megy, letámad, védekezik.
És pluszban ami nem feltétlen hozzáállásbeli dolog, de az ellenfél szögleteinél valahogy nagyon sokszor ő fejeli ki a labdát.
Nekem úgy novembertől 2-3(?) hónapig komoly gondom volt azzal, hogy alig-alig tudott akcióból gólt lőni, hónapokig agyonverte Ferrán minden statban, iszonyat mennyiségű helyzetet rontott, és emellé még kifejezetten gyenge volt mezőnyben, legalább az egyiknek magas szintűnek kell lennie egy támadónál. Kicsit olyan volt, mint tavaly az év második felében. De akkor is top3 centernek tartottam, aki rosszul van használva ebben a korban, és fáradt. Azelőtt meg azóta megint top3 centernek tartom, szimplán góllövésben alighanem top1 vagy 2. De a védekezése akkor is remek. Nem mondom, hogy 1-2 meccsen nagyon hullán nem gyengébb kicsit, de ez mindenkire igaz.
Flick a hetekben mintha jobban megtalálta volna az egyensúlyt, amit még épp bír ebben a korban. A válogatott szünet óta meg kifejezetten bombaformában van, gólokban, meg játékban is.
Ez az én szubjektív véleményem, nyilván az igazságot nem fogjuk megtudni. Lehet, hogy szimplán csak rosszul döntenek és nincsen bennük hátsó szándék, de azon nem változtat, hogy rengeteg ziccerünk marad ki, mert egy utolsó passz rendre elmarad, helyette kirúgjuk a stadionból, vagy éppen az előttünk lévő védőbe.Chino írta: ↑2025.04.10. 11:23:39Én ezt nem teljesen így látom. Legalábbis abban nem értek egyet, hogy ez önzőség lenne. Inkább olyan érzésem van, hogy valamiért sokszor nem a megfelelő megoldást választják, főleg Yamal esetében. A befejezéseknél sokszor kapkod, ziccerben is gyakran rosszul választ befejezést. Sőt az ellentettje is megfigyelhető, amikor lőni kellene a passzt választja, a döntések terén még nem az igazi. De ezt abszolút a kora számlájára írom, ebben biztos fog még fejlődni.
Lewy pedig szerencsére visszatalált a helyes útra és kiemelendő, hogy szerintem posztjához/stílusához képest sokat tesz bele a közösbe. Lamine gólja is gyönyörű volt, nagyszerűen, klasszis módra oldotta meg, de a lengyelnek legalább akkora, ha nem nagyobb szerepe volt, mint Raphinhának vagy magának a gólszerzőnek. Az egész abból indult, hogy nem centerekre jellemző módon a saját térfelén labdát szerzett és abból tudott megindulni Rafi.
Szerintem ez lenne az alap. Ha a középhátvéd gólt szerez, akkor a center is védekezzen. Raphinha két éve, amikor jobbszélsőt játszott, rendszeresen visszament védekezni, sőt Dembélé is, bár nem annyira rendszeresen. Még Neymar is mindig visszajött a hátvédjével. Ferran Torresről nem is beszélve.Chino írta: ↑2025.04.10. 11:23:39Lamine gólja is gyönyörű volt, nagyszerűen, klasszis módra oldotta meg, de a lengyelnek legalább akkora, ha nem nagyobb szerepe volt, mint Raphinhának vagy magának a gólszerzőnek. Az egész abból indult, hogy nem centerekre jellemző módon a saját térfelén labdát szerzett és abból tudott megindulni Rafi.
Én ezt nem teljesen így látom. Legalábbis abban nem értek egyet, hogy ez önzőség lenne. Inkább olyan érzésem van, hogy valamiért sokszor nem a megfelelő megoldást választják, főleg Yamal esetében. A befejezéseknél sokszor kapkod, ziccerben is gyakran rosszul választ befejezést. Sőt az ellentettje is megfigyelhető, amikor lőni kellene a passzt választja, a döntések terén még nem az igazi. De ezt abszolút a kora számlájára írom, ebben biztos fog még fejlődni.Barcaman1993 írta: ↑2025.04.10. 08:52:01Látványosan feljavult az utóbbi időben. Ha Yamal meg Raphinha nem vették volna be az utóbbi időben a ki az önzőbb tablettát, még jóval több gólja lenne. Nagyon jó pozíciókban érkezik meg az akciók végén, csak nem elégszer érkezik meg hozzá a labda. Egy olyan kölcsönös önzetlenség lenne a 3-asukban, mint a Messi-Neymar-Suárez 3-asban volt, szezon végén minden lőtt gólos rekordot megdöntenénk. Persze nyilván ez is szép eredmény, de tegnap is a fejemet fogtam, hogy hány gólt lőhettünk volna még vele, ha a megfelelő helyzetben lövés/csel helyett a passzt választották volna a társak. Valahogy ezt kéne megérteniük, hogy ha kölcsönösen kiszolgálják egymást, akkor még több gólt rúgathatnának egymással.
Így van! Pl tegnap is volt pàr ilyen szituáció..csak, h egyet kiragadjak…az első félidőben amikor Yamal szélen becselezte magát és kiszorított helyzetben ahelyett, h odapasszolja az üresen álló Lewának….Barcaman1993 írta: ↑2025.04.10. 08:52:01Látványosan feljavult az utóbbi időben. Ha Yamal meg Raphinha nem vették volna be az utóbbi időben a ki az önzőbb tablettát, még jóval több gólja lenne. Nagyon jó pozíciókban érkezik meg az akciók végén, csak nem elégszer érkezik meg hozzá a labda. Egy olyan kölcsönös önzetlenség lenne a 3-asukban, mint a Messi-Neymar-Suárez 3-asban volt, szezon végén minden lőtt gólos rekordot megdöntenénk. Persze nyilván ez is szép eredmény, de tegnap is a fejemet fogtam, hogy hány gólt lőhettünk volna még vele, ha a megfelelő helyzetben lövés/csel helyett a passzt választották volna a társak. Valahogy ezt kéne megérteniük, hogy ha kölcsönösen kiszolgálják egymást, akkor még több gólt rúgathatnának egymással.
Látványosan feljavult az utóbbi időben. Ha Yamal meg Raphinha nem vették volna be az utóbbi időben a ki az önzőbb tablettát, még jóval több gólja lenne. Nagyon jó pozíciókban érkezik meg az akciók végén, csak nem elégszer érkezik meg hozzá a labda. Egy olyan kölcsönös önzetlenség lenne a 3-asukban, mint a Messi-Neymar-Suárez 3-asban volt, szezon végén minden lőtt gólos rekordot megdöntenénk. Persze nyilván ez is szép eredmény, de tegnap is a fejemet fogtam, hogy hány gólt lőhettünk volna még vele, ha a megfelelő helyzetben lövés/csel helyett a passzt választották volna a társak. Valahogy ezt kéne megérteniük, hogy ha kölcsönösen kiszolgálják egymást, akkor még több gólt rúgathatnának egymással.
Googliztam hogy honnan van ez az idézet de csak forrástalan twitter postokat találtam.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.26. 12:22:32Eközben meg gesztikulál, elégedetlenkedik ha lecserélik, ki érti eztRobert Lewandowski: "In the last matches, I was so tired that I couldn't even shoot with my right leg. Now I feel better, and I hope to maintain this freshness."![]()
Jó lenne ha belátná hogy az ő érdeke is hogy 36 évesen ne minden meccsen 90 percet játsszon és a hátsóján véve a levegőt a labda is elpattanjon róla, de azt sem értem hogy ezt miért nem Flickéknek és az orvosoknak mondja a sajtó helyett, akkor talán emberhátrányba nem őt hagyná fent Flick, arról nem is beszélve hogy veteránként neki is kéne példát mutatni a fiataloknak.
Senkit sem(őt sem) fogja érdekelni hogy 4-0-s eredménynél ő rúgja-e az 5-ödiket vagy sem, ellenben azt igen ha utána egy egyenes kieséses meccsen elteszi a kötelezőt/rúg egy váratlant a semmiből, vagy enerváltan a kihagyhatatlant is kihagyja.
Az Atletico elleni meccsen meg láthattuk hogy milyen ha kipihentebb, nem vonszolja a lábát:
Robbanékonyabb, megjátszható, és gólt is tud rúgni kis túlzással a semmiből, ami erős kontraszt az azelőtti meccsekhez képest ahol úgy mozgott mint akinek 4 ütemmel késik a közvetítés.
Az sem véletlen hogy a szezont mindig God mode-ban kezdi aztán meg leereszt idén is, nagyon okosan kéne beosztani az erejét a legfontosabb meccsekre.
Eközben meg gesztikulál, elégedetlenkedik ha lecserélik, ki érti eztRobert Lewandowski: "In the last matches, I was so tired that I couldn't even shoot with my right leg. Now I feel better, and I hope to maintain this freshness."
Pontosan. A játékos bármikor lemondhatja a válogatott mérkőzését. De nem mondják le, mert fontos nekik a válogatott. Innentől kezdve a válogatott szövetségekre teljesen felesleges mutogatni. Ők nem vasra verve hurcolják el a játékosokat, mint valami gályarabokat, hogy kényszerből játsszanak náluk. Hanem a játékosok maguktól jelentkeznek játékra a válogatottaknál, mert játszani akarnak a válogatottban. Ami nem kényszer, hanem megtiszteltetés. Ami nem kényszer, hanem lehetőség, amivel élnek is a játékosok, saját akaratukból.Troym írta: ↑2025.03.22. 07:55:17Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.22. 06:37:56Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Spanyol szinten először a La Ligának és az RFEF-nek kellene bizonyítania, hogy profi módon tudnak működni (minden téren) akkor lehet nem érné őket panasz.
A Barca köteles elengedni, hivatalos válogatott meccs és a spanyol szövetséget meg nem érinti a dolog, a lengyelnél lehet panaszkodni, de fura lenne, ha az all-time legjobb lengyel centert nem hívnák be. Szerintem a VB selejtező mégcsak nem is az UEFA, hanem FIFA égisze alatt fut.
A lengyel csapatnak meg legfontosabb játékosa, és a litvánok ellen pont az ő góljával nyertek 1-0ra (80. perc körül lőtte a gólt, így a pihentetés sem volt lehetséges, szóval nehéz az ottani szakmai stábot is hibáztatni.
Ahogy Gránit írta talán, Lewa lemondhatja a válogatottságot, ha akarja, más megoldás nincs.
2 dolog.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.22. 08:48:14Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL) egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Lewy egy idősebb, tapasztalt játékos szerintem tud prioritást tenni (nyilatkozatai is ezt igazolják) a válogatott kijutása vagy a klubnál elnyerhető címek és esetleges egyéni címek között. Persze ha ennek ellenére játszik a következő meccsen, és lesérül a szezonra, szerintem a klub, vagy a szurkolói teljesen jogosan felháborodhatnak, még ha el is fogadják egymás véleményét a klub-válogatott vagy szurkolók viszonylatában.
Sokszor elbeszélünk egymás mellett, vagy nem értjük meg egymást. Nem gondolom, hogy direkt szívatás, ha valakit behívnak, vagy nem nézik a klub érdekeit. (Az RFEF-nél azért más, mert van tüske mindkét félnél)Ez természetes, vagy amit Csababarca is ír, hogy a válogatott fontos a játékosoknak. Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL) egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Szerintem a második meccsre már nyugodtan hazatérhetne, nem hiszem, hogy Málta probléma lenne a lengyeleknek nélküle.Troym írta: ↑2025.03.22. 07:55:17Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.22. 06:37:56Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Spanyol szinten először a La Ligának és az RFEF-nek kellene bizonyítania, hogy profi módon tudnak működni (minden téren) akkor lehet nem érné őket panasz.
A Barca köteles elengedni, hivatalos válogatott meccs és a spanyol szövetséget meg nem érinti a dolog, a lengyelnél lehet panaszkodni, de fura lenne, ha az all-time legjobb lengyel centert nem hívnák be. Szerintem a VB selejtező mégcsak nem is az UEFA, hanem FIFA égisze alatt fut.
A lengyel csapatnak meg legfontosabb játékosa, és a litvánok ellen pont az ő góljával nyertek 1-0ra (80. perc körül lőtte a gólt, így a pihentetés sem volt lehetséges, szóval nehéz az ottani szakmai stábot is hibáztatni.
Ahogy Gránit írta talán, Lewa lemondhatja a válogatottságot, ha akarja, más megoldás nincs.