Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igen, szerintem is ő a legjobb védőnk, viszont azért szélső poszton ez egy megalkuvás. Egy nagyon jóféle, de megalkuvás. Fort alighanem már 17 évesen jobban támogatta a támadójátékot, mint ő (persze 1-1 villanása neki is van, múltkori bombája pl, de az nem ugyanaz), a védőmunkája meg nagyon-nagyon ígéretes, 1v1-ben nagyon magas szint már most, de abban biztos Koundé a jobb még jó darabig, az nem kérdés. Talán mindig is kicsit jobb lesz benne. De ő alapvetően egy harmadik kh, eképp is játszik. Igazi szélsőbekkünk azon az oldalon nagyon rég volt, Cancelo majdnem, de ő kicsit megbízhatatlan volt, de lehetett érezni, mekkora a különbség támadásban, amikor ott volt.Barcaman1993 írta: ↑2025.05.16. 11:13:55Én arra lennék kíváncsi, hogy akkor hogy néznénk ki, ha Fort van jobboldalt és Koundé középen? Ebben még lehetne fantázia, de azt kizártnak tartom, hogy Koundét kiszorítsa. Nálam toronymagasan a legjobb védőnk.bence0330 írta: ↑2025.05.16. 11:08:18
Koundét szerintem azért szoríthatná ki egy vérbeli top jobb bekk (mondtam, hogy Fort a kora miatt nem jövőre), mert ő igazából nem az. És azért ez sokszor látszik. Ő egy klasszis védő, aki megtanult már kicsit játszani elöl, le a kalappal, ahogy megoldotta a posztot, de azért az ügyessége, robbanékonysága nem egy szélsőbekké. És szerintem nem feltétlen szorítaná, feltételes módban írtam, hogy akár még bele is látom a potenciált. Az lehet, hogy nem, de hogy igazi felső polcos védő a skilljei alapján, defenzív és támadó szemszögből is, ebben nem kételkedem a két szezon alatt kb 1 évnyi minta alapján.
Én arra lennék kíváncsi, hogy akkor hogy néznénk ki, ha Fort van jobboldalt és Koundé középen? Ebben még lehetne fantázia, de azt kizártnak tartom, hogy Koundét kiszorítsa. Nálam toronymagasan a legjobb védőnk.bence0330 írta: ↑2025.05.16. 11:08:18
Koundét szerintem azért szoríthatná ki egy vérbeli top jobb bekk (mondtam, hogy Fort a kora miatt nem jövőre), mert ő igazából nem az. És azért ez sokszor látszik. Ő egy klasszis védő, aki megtanult már kicsit játszani elöl, le a kalappal, ahogy megoldotta a posztot, de azért az ügyessége, robbanékonysága nem egy szélsőbekké. És szerintem nem feltétlen szorítaná, feltételes módban írtam, hogy akár még bele is látom a potenciált. Az lehet, hogy nem, de hogy igazi felső polcos védő a skilljei alapján, defenzív és támadó szemszögből is, ebben nem kételkedem a két szezon alatt kb 1 évnyi minta alapján.
Én kizárólag nagy minta alapján gondolok bármit. Ami alapján ezt gondolom:
Alapvetően szeretem olvasni az írásaidat, de néha tényleg túltolod a sztárolást. Akit a fórumon felkapsz, azt folyamatosan bizonygatod, hogy a világ legjobbja vagy az lesz. Játszott egy viszonylag jó meccset a kieső ellen. Én többet nem látok bele ebbe. Fejlődhet, jobb játékossá válhat. Kounde kiszorítása? Na ő valóban világklasszis szinten tolta az idén, Fort ettől fényévekre van.
Hát, viszont nincs Koundé.
Nem arra gondoltam, hogy miatta kikaptunk volna, de elrontja a többi játékos kedvét, ha egy játékos miatt kapna a csapat gólokat egy több gólos vezetés esetén is. Senki nem szereti, ha egy gyenge játékos miatt feljön az ellenfél. Ez mind elméleti, mert nem lépte meg Flick a becserélését. Én, mint valószínűsíthető okot írtam le.brazilfan írta: ↑2025.05.06. 18:28:54Nem tudok olyan meccsről, amelyiken Fort többgólos vezetésnél beállt, és végül kikaptunk.
Ha a bajnokikon nem is, a márciusi U19 EB-selejtezőkön három meccsen játszott, 62, 76 és 90 perceket, a spanyolok Franciaországot 2:1-re, Lettországot 4:1-re verték, Olaszországgal 2:2 lett, Forttal a jobbhátvéd poszton.
Természetesen Fortnak nem a csereként kapott 20-30 percekben kell megtanulnia focizni, nincs rá szüksége. Korosztályos válogatott. A spanyol bajnokságban meccsrutinra és bizalomra lenne vagy lett volna szüksége, amíg lehetett volna.
Lehet többet lehetne kihozni belőle, de jelen állapotában életveszély lenne Koundé helyett ( de G. Martin helyett is) kezdőbe rakni komoly mérkőzéseken. Tegnap folyamatosan lemaradt az ellenféről, induló sebessége nulla volt. Lehet kimagasló az előrejátéka, de mivel védő, elsősorban a védekezése legyen az. Ha a jó védőjátéka mellé még be tud segíteni a támadásokba az külön jó. Addig viszont maximum csereként játsszon már eldőlt mérkőzéseken.bence0330 írta: ↑2025.05.04. 10:22:00Valóban vannak bizonytalanságai hátra, de mondjuk én ezt sosem nézem, hogyha ilyen teljesen hideg lábú játékosok állnak be, nagyon igazságtalannak tartom az ilyen jellegű összehasonlítást.
Meg amúgy Martin sem gyorsabb, ha már ez az összehasonlítási alap, szerintem senki nem Koundé elé könyörgi, aki lehet, hogy a világ legjobb jobbhátvédje. De azért őt is lehetne vele cserélni, sőt, továbbra is állítom, hogy szélső híján simán be lehetne tenni őt oda is csereként, kimagasló az előrejátéka, képes full egyedül megcsinálni dolgokat, még hideg lábbal is, most is bizonyította. Ha valaki nem látta a tavalyi rájátszásos szólógólját, amit a félpályánál egy esernyővel kezdett, akkor érdemes megnézni.![]()
Nem lenne nehéz a leggyengébben teljesítő játékos elé kerülni, de szerintem erről pont nem lesz senki se meggyőzve, kell nyáron egy jobb és bal hátvéd is.
Tegnap Martin lett a meccs embere. Whoscored-on is.
Bár Flick pont be tudta látni több tévedését is, de ebben nem hiszem. Egyszerűen eddig sem volt semmivel több oka Martint játszatni,mégis őt néztük.
Én a Sofascore-t szoktam nézni, le van töltve tabletre. De nem tudom, hogy milyen adatokból dolgozik.
A második félidőben egy kicsit romlott az arány, de a lecserélésekor még mindig 92%-os volt a passzpontossága. Érdekes, hogy ehhez képest csak 6.8 pontot kapott, a legrosszabb értéket a csapatból, lehetséges, hogy a két sikertelen lövése miatt számolták így, mert azért a Sofascore minden hasznossága ellenére mégiscsak egy gép.ElBartimaeus írta: ↑2025.04.23. 12:25:03Amúgy elég komoly az a 98%, főleg, hogy ő azért játékban volt néhány kockázatosabb helyzetben is, mint Inigo.
Ezeket a statokat honnan nézitek? Amúgy elég komoly az a 98%, főleg, hogy ő azért játékban volt néhány kockázatosabb helyzetben is, mint Inigo. Abban bízok, hogy nyáron összekapja magát és a felkészülések alatt megpróbálja levenni Flicket a lábáról, mert amúgy egy hatalmas tehetség a srác.brazilfan írta: ↑2025.04.23. 07:33:25Örülök, hogy játszott, nekem tetszett, nemcsak technikás, hanem van a mozgásában, a passzaiban elegancia. Más kérdés, hogy erősebb támadók ellen milyen lenne, hogyan védekezne, de a Mallorca ellen aktív volt, sokat volt játékban, kétszer is góllövő is lehetett volna (nem lett).
Az első félidőben 98%-os pontossággal passzolt, rajta kívül csak Inigo volt képes erre.
Remélem, hogy folyt. köv., nagy értéke lehetne a csapatnak.