Héctor Fort

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.05.06. 18:28:54

Máshonnan áthozva:
Sonoma írta:
2025.05.06. 17:34:24
Természetesen Fortnak nem a csereként kapott 20-30 percekben kell megtanulnia focizni, nincs rá szüksége. Korosztályos válogatott. A spanyol bajnokságban meccsrutinra és bizalomra lenne vagy lett volna szüksége, amíg lehetett volna.
Sajnos a szombati bajnoki meccs játékosértékelése elmaradt, pedig kíváncsi lettem volna arra, hogy a szerkesztők hogyan látták a hosszú ideje újra a kezdőbe tett Fortot. A Sofascore 7.2-ra értékelte.

Nem tudok olyan meccsről, amelyiken Fort többgólos vezetésnél beállt, és végül kikaptunk.
Ha a bajnokikon nem is, a márciusi U19 EB-selejtezőkön három meccsen játszott, 62, 76 és 90 perceket, a spanyolok Franciaországot 2:1-re, Lettországot 4:1-re verték, Olaszországgal 2:2 lett, Forttal a jobbhátvéd poszton.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.05.04. 11:24:09

bence0330 írta:
2025.05.04. 10:22:00
Valóban vannak bizonytalanságai hátra, de mondjuk én ezt sosem nézem, hogyha ilyen teljesen hideg lábú játékosok állnak be, nagyon igazságtalannak tartom az ilyen jellegű összehasonlítást.

Meg amúgy Martin sem gyorsabb, ha már ez az összehasonlítási alap, szerintem senki nem Koundé elé könyörgi, aki lehet, hogy a világ legjobb jobbhátvédje. De azért őt is lehetne vele cserélni, sőt, továbbra is állítom, hogy szélső híján simán be lehetne tenni őt oda is csereként, kimagasló az előrejátéka, képes full egyedül megcsinálni dolgokat, még hideg lábbal is, most is bizonyította. Ha valaki nem látta a tavalyi rájátszásos szólógólját, amit a félpályánál egy esernyővel kezdett, akkor érdemes megnézni. :)
Lehet többet lehetne kihozni belőle, de jelen állapotában életveszély lenne Koundé helyett ( de G. Martin helyett is) kezdőbe rakni komoly mérkőzéseken. Tegnap folyamatosan lemaradt az ellenféről, induló sebessége nulla volt. Lehet kimagasló az előrejátéka, de mivel védő, elsősorban a védekezése legyen az. Ha a jó védőjátéka mellé még be tud segíteni a támadásokba az külön jó. Addig viszont maximum csereként játsszon már eldőlt mérkőzéseken.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.04. 10:22:00

Valóban vannak bizonytalanságai hátra, de mondjuk én ezt sosem nézem, hogyha ilyen teljesen hideg lábú játékosok állnak be, nagyon igazságtalannak tartom az ilyen jellegű összehasonlítást. Ha letolna 6-7 meccset zsinórban, és játékban lenne, tuti magabiztosabb lenne védekezésben is. Tavaly is megütötte a kezdő szintet 1 évvel fiatalabban, akkor tényleg jóval stabilabb volt a játéka, de hát ez nem meglepő, mert játszott.

Meg amúgy Martin sem gyorsabb, ha már ez az összehasonlítási alap, szerintem senki nem Koundé elé könyörgi, aki lehet, hogy a világ legjobb jobbhátvédje. De azért őt is lehetne vele cserélni, sőt, továbbra is állítom, hogy szélső híján simán be lehetne tenni őt oda is csereként, kimagasló az előrejátéka, képes full egyedül megcsinálni dolgokat, még hideg lábbal is, most is bizonyította. Ha valaki nem látta a tavalyi rájátszásos szólógólját, amit a félpályánál egy esernyővel kezdett, akkor érdemes megnézni. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.04. 09:58:02

bence0330 írta:
2025.05.03. 22:42:53
Szerintem az utolsó fordulókban meggyőzi Fort Flicket, Martin fölé fog kerülni a sorban az Inter visszavágó utánra.
Nem lenne nehéz a leggyengébben teljesítő játékos elé kerülni, de szerintem erről pont nem lesz senki se meggyőzve, kell nyáron egy jobb és bal hátvéd is.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2025.05.04. 09:16:40

Ezzel egyetértek. "Előrejátékban" valóban jobb, viszont egy védőt ne fusson már le rendszeresen a kieső csapat játékosa. Márpedig tegnap is ez volt és Mallorca ellen is rendre lehagyták. Tegnap nem volt gáz, mert Ara a begyújtott rakétákkal simán lehagy bárkit hátrányból is. Nemzetközi szinten ez borzasztó kevés lenne Forttól. Ahogyan GM is csak spanyol szinten megfelelő, de nemzetköziben a Dortmund és az Inter ellen is kevés volt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.04. 07:26:44

bence0330 írta:
Szerintem az utolsó fordulókban meggyőzi Fort Flicket, Martin fölé fog kerülni a sorban az Inter visszavágó utánra.
Tegnap Martin lett a meccs embere. Whoscored-on is.
Fort szerintem még Martin szintjén sincs. Támadásban lehet jobb, de védekezésben gyengének tűnik. Tegnap többször megfutották.
Martin lehoz egy közepeset előre is, hátra is. Szerintem tegnap kiderült miért Martint "erőlteti" azon kívül, hogy nincs más, és a rotációra váró szurkolók is megkapták a kezdőbe várt "középszereket'. Martint legalább nem fújja el a szél és képes oda passzolni a labdát, ahová szeretné. Tegnap ez nem volt jellemző minden játékosra egy tök utolsó Valladolid ellen
Szerk: https://youtube.com/shorts/usUsEaGGv1M? ... 4PAujWMUuH
Itt volt Fatinak és Fortnak is az esély a bizonyításra, ahelyett, hogy szétrúgják a flakont, vagy nem fognak kezet az edzővel
sansz
Entrenador del Barça

2025.05.03. 23:23:19

bence0330 írta:
Bár Flick pont be tudta látni több tévedését is, de ebben nem hiszem. Egyszerűen eddig sem volt semmivel több oka Martint játszatni,mégis őt néztük.
Nem akarom szapulni Martint,biztos rendes gyerek, védekezésben van,hogy van sikere, de iszonyatosan suta. Teljesen megöli az oldalát támadásban. Fatinak,vagy Raphinhánek kell melóznia helyette. Fort ellenben támadásban tényező,Koundénál is sokkal inkább. Védekezésben sem teljesen nulla.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.23. 14:11:49

ElBartimaeus írta:
2025.04.23. 12:25:03
brazilfan írta:
2025.04.23. 07:33:25
Az első félidőben 98%-os pontossággal passzolt, rajta kívül csak Inigo volt képes erre.
Ezeket a statokat honnan nézitek?
Én a Sofascore-t szoktam nézni, le van töltve tabletre. De nem tudom, hogy milyen adatokból dolgozik.
ElBartimaeus írta:
Amúgy elég komoly az a 98%, főleg, hogy ő azért játékban volt néhány kockázatosabb helyzetben is, mint Inigo.
A második félidőben egy kicsit romlott az arány, de a lecserélésekor még mindig 92%-os volt a passzpontossága. Érdekes, hogy ehhez képest csak 6.8 pontot kapott, a legrosszabb értéket a csapatból, lehetséges, hogy a két sikertelen lövése miatt számolták így, mert azért a Sofascore minden hasznossága ellenére mégiscsak egy gép.
Off: a legpontosabban Gavi passzolt, 96% a 129 labdaérintéssel, döbbenetes szám.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

brazilfan írta:
Örülök, hogy játszott, nekem tetszett, nemcsak technikás, hanem van a mozgásában, a passzaiban elegancia. Más kérdés, hogy erősebb támadók ellen milyen lenne, hogyan védekezne, de a Mallorca ellen aktív volt, sokat volt játékban, kétszer is góllövő is lehetett volna (nem lett).
Az első félidőben 98%-os pontossággal passzolt, rajta kívül csak Inigo volt képes erre.
Remélem, hogy folyt. köv., nagy értéke lehetne a csapatnak.
Ezeket a statokat honnan nézitek? Amúgy elég komoly az a 98%, főleg, hogy ő azért játékban volt néhány kockázatosabb helyzetben is, mint Inigo. Abban bízok, hogy nyáron összekapja magát és a felkészülések alatt megpróbálja levenni Flicket a lábáról, mert amúgy egy hatalmas tehetség a srác.

Amúgy egy másik lehetőség a játéka hiányára lehetne a kora is és az ebből fakadó éretlenség. Nyilván Cubarsí és Yamal is fiatalabbak, de előbbi hihetetlen érett mindenki olvasatában is, Yamal meg Yamal egy hiányposztra.
brazilfan
Entrenador del Barça

Örülök, hogy játszott, nekem tetszett, nemcsak technikás, hanem van a mozgásában, a passzaiban elegancia. Más kérdés, hogy erősebb támadók ellen milyen lenne, hogyan védekezne, de a Mallorca ellen aktív volt, sokat volt játékban, kétszer is góllövő is lehetett volna (nem lett).
Remélem, hogy folyt. köv., nagy értéke lehetne a csapatnak.
bence0330

2025.04.22. 20:07:45

Cseri írta:
2025.04.22. 14:41:37
Fort kétségkívül tehetségesebb,mint GM,viszont utóbbi vélhetőleg akar, megy,hajt,alázatos edzéseken is,ez Flicknél nagyon sokat nyom a latba. Fort és Fati vélt tehetségüknel fogva talán kevesebb melót tesz bele,hiszen olyan posztokon játszan(án)ak,ami mondjuk úgy, nem annyira telített és 'alanyi jogon' számolnának a játékpercekkel,ami meg Flicknél nem opció,de ez csak egy feltevés.
Jó eséllyel ez lehet a titok nyitja, igen. :) Martinon ez látszik is a pályán, ő minden egyes meccsen a maga 100%-át teszi ki a pályára, ezt nem lehet elvenni tőle. Alighanem valami ilyesmi gond lehet Forttal (Legalábbis Flick elvrendszere szerint.) Fati persze lehet, hogy már tényleg nem alkalmas az élsportra úgy egyáltalán, Fortnál azért ilyen gond nincs.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.04.22. 14:41:37

Fort kétségkívül tehetségesebb,mint GM,viszont utóbbi vélhetőleg akar, megy,hajt,alázatos edzéseken is,ez Flicknél nagyon sokat nyom a latba. Fort és Fati vélt tehetségüknel fogva talán kevesebb melót tesz bele,hiszen olyan posztokon játszan(án)ak,ami mondjuk úgy, nem annyira telített és 'alanyi jogon' számolnának a játékpercekkel,ami meg Flicknél nem opció,de ez csak egy feltevés.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.22. 13:32:56

MessiNeymarSuarez írta:
2025.04.22. 12:23:16
… aztán ha meggyőzte Flicket(és reméljük akkor is ő lesz itt az edző) akkor visszarendeli mint EG-t.
A különbség kettejük között az, hogy Eric nem Flick miatt távozott, viszont Fort miatta menne el, és szerintem Flick soha nem rendelné vissza Fortot.
Túl nagy arcvesztés lehetett ez Flicknek, nem ehhez van szokva, szerintem azt gondolja, hogy mindenki úgy rajong érte, mint Raphinha.
Fort, ha elmegy, olyan lesz Flickkel, mint Dest Xavival, és ha vissza is jönne, csak egy új edzőhöz jönne vissza.
Aztán az is lehet, hogy ma játszani fog, közvetlenül Ansu mögött.

Emlékszem olyan meccsre (csak arra nem, hogy melyik volt), amikor Fort kicsit gyengébben, több hibával játszott, de még így is előrébb valónak gondolnám Gerard Martinnál, annyival kreatívabb és technikásabb.
Fortnak nem is Martinnal kellett volna versenyeznie, hanem Koundéval és Baldéval.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.22. 12:23:16

bence0330 írta:
2025.04.22. 12:13:47
Hát érte óriási kár. Szerintem simán top5-10 játékos lesz a posztján, sőt, még a túloldalt is közel annyi, egy Cancelot látok benne kb... csak nem nálunk. Már 17 évesen is mit művelt egykevésbé jól összerakott csapatban... Neki gondolom lefőtt, így is nagy pazarlás volt ebben a korban ilyen tehetséggel a padon tartani. Ha Flick nem bízott benne, el kellett volna passzolni legalább kölcsönbe.

Ő az új korszak vesztese. Megértem, hogy ingerült meccs után, főleg, miután meccsről meccsre végignézi Gerard Martint. Ők azért csapattársak voltak, és Fort messze kiemelkedett a B-ből tavaly.
Azt gondolom simán megértené, ha Koundé után csak csere lenne, de ugye igazából még az sem.
Kíváncsi lennék hogy mi hiányzik belőle amiért Flick aki amúgy örömmel épít be fiatalokat de benne azt hiányolja.
Nem elég szervezett/fegyelmezett? Nem tudja jól a lestaktikát alkalmazni? Esetleg edzéseken túl nagy az arc/nem teszi oda magát igazán?

Valami oknak biztos hogy kell lennie, mert az még érthető ha egy jóformában lévő Koundet nem cserél le rá, de hogy Baldé hiányában GM mellett ne próbálgathatná legalább 1-1 teljes meccsen az erősen furcsa. Koundé 80millió km-eréről nem is beszélve a szezonban, kész csoda hogy nem sérült még le, de azért sokszor a formáján is látszik.

Jó lenne bedobni az utolsó bajnoki meccsekre egy normális kezdőbe, akkor kiderülhetne hogy kell-e nyáron nézni egy mindkét oldalon jól játszó szervezett Cancelo-szerűt a rotációba vagy sem.

Ha viszont nem fog ez megtörténni akkor egyetértek, el kell küldeni egy Betis-Benfica-Monaco-szerű csapatba ahol bizonyíthat, aztán ha meggyőzte Flicket(és reméljük akkor is ő lesz itt az edző) akkor visszarendeli mint EG-t.
bence0330

2025.04.22. 12:13:47

Hát érte óriási kár. Szerintem simán top5-10 játékos lesz a posztján, sőt, még a túloldalt is közel annyi, egy Cancelot látok benne kb... csak nem nálunk. Neki gondolom lefőtt, így is nagy pazarlás volt ebben a korban ilyen tehetséggel a padon tartani. Ha Flick nem bízott benne, el kellett volna passzolni legalább kölcsönbe.

Ő az új korszak vesztese. Megértem, hogy ingerült meccs után, főleg, miután meccsről meccsre végignézi Gerard Martint. Ők azért csapattársak voltak, és Fort messze kiemelkedett a B-ből tavaly, és a felnőtt csapatból sem lógott ki lefelé, össze sem lehetett hasonlítani a két játékos szintjét. Még akkor sem, ha Martin félig-meddig belejött legalább a védekezésbe.
Azt gondolom simán megértené, ha Koundé után csak csere lenne. De azt, hogy igazából még az sem, a túloldalon meg egy osztállyal gyengébb játékos focizik, azt nehéz lehet feldolgozni, pláne fiatalon.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.24. 13:09:53

Remélem Flick is észrevette, hogyan működik a bal oldal, ha Fort vagy GM játszik. Zongorázni lehetett a különbséget a két félidő között a poszton.
Annak ellenre, hogy nem a termszetes pozíciójában játszott elég komoly meccset hozott le, ha ezután is Gerard Martin lesz Baldé első számú cseréje, akkor el lehet könyvelni, hogy Flicknek megvan a saját Ferranja.
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2024.05.28. 15:19:12

hosszabbított 2026-ig.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.02.19. 16:32:05

ab1daL írta:
2024.02.19. 15:13:57
Vele mi a helyzet? Az utóbbi meccseken eléggé nem kapott szerepet. Kisebb sérülés?
Nincs sérülése.
Ugyan csak az első félidőt láttam, de 3 védővel játszottunk (Cancelo szinte balszélsőként) így oda belső védőt tett Xavi, nem egy másik szélső hátvédet.
Forca Barca!!!!
ab1daL
Director del Fútbol

2024.02.19. 15:13:57

Vele mi a helyzet? Az utóbbi meccseken eléggé nem kapott szerepet. Kisebb sérülés?
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
andras953
Jugador del Barça

2024.01.29. 21:47:16

Meg kell tartani szerintem is és mindenki szerint is. Mindkét oldalon jól tud játszani, de a jhv az igazi posztja.Legjobb lenne, ha minden meccsen csak egy félidőt játszana, (jelenleg sajnos többet fog). Akkor is játsszon egy félidőt, ha Cancelo, Inigo, Alonso és Balde (ö nyár elejére) felgyógyul. És akkor is, ha sikerülne jhv-be leigazolni Foytot.
bunga
Capitá del Barça

2024.01.29. 16:01:13

Mindenki leragadt annál, mintha Fort csecsemő volna. Viszont még a következő szezon kezdete előtt 18 éves lesz. Vagyis vagy új szerződést kell neki adni és teljesjogú játékos lesz, vagy gyakorlatilag keresztet vethetünk rá. Pedig ő nem olyan féltehetsg, mint Mingéza vagy Nico volt.
Troym
Llegenda del Barça

2024.01.25. 23:05:49

Andris írta:
2024.01.25. 21:23:49
Troym írta:
2024.01.25. 20:27:47
Balde sérülésének remélem egyetlen pozitív hozadékaként előléptetik alapembernek a szezonra. Vesztenivalónk kb semmi, a srác meg ígéretesnek tűnik, akárcsak Cubarsi.
Nem léptethetünk elő alapembernek 16-17 éves kisfiúkat. Szerintem legalábbis ez így van, több okból is, sajnos. Valószínűleg Cancelo lesz az alap bhv hamarosan.

Valóban nagyon ígéretesnek tűnnek mindketten, de ahogy negatív, úgy pozitív irányba is kár messzemenő következtetéseket levonni 1-2 meccs, sőt szerintem még 10-20 meccs alapján is.
Teljes kudarc Kounde a túloldalon (is), Cancelo meg nem lehet mindkettőn, SR ehhez már kevés, így muszáj lesz...
Illetve nem muszáj semmi, de ez a leglogikusabb. Fort-Christensen-Araujo-Cancelo, amikor meg a kiskölyök nem bírja, jöhet Kounde.
Direkt az ígéretes szót használom, nem akarok semmiféle nagy lózungokat írni rá, hogy ilyen-olyan-amolyan klasszis lehet, talán megragad a csapatban, talán nem. Amilyen szinten bénáznak a védőink és dőlnek ki, most azért van esélye.
DE én Cubarsit és őt egyszerre nem tartanám következő szezonra nálunk a cserepadon, inkább kölcsönadnám egyiket olyan helyre, ahol játszhat 30-40 meccset. Nekem Fort jobb alapanyagnak tűnik, több poszton bevethető és talán fizikumra is. Viszont ott van Julian Araujo, szerintem vele kéne futni egy szezont, nem rossz, amit csinál a Las Palmasban.
Andris
Adminisztrátor

2024.01.25. 21:23:49

Troym írta:
Balde sérülésének remélem egyetlen pozitív hozadékaként előléptetik alapembernek a szezonra. Vesztenivalónk kb semmi, a srác meg ígéretesnek tűnik, akárcsak Cubarsi.
Nem léptethetünk elő alapembernek 16-17 éves kisfiúkat. Szerintem legalábbis ez így van, több okból is, sajnos. Valószínűleg Cancelo lesz az alap bhv hamarosan.

Valóban nagyon ígéretesnek tűnnek mindketten, de ahogy negatív, úgy pozitív irányba is kár messzemenő következtetéseket levonni 1-2 meccs, sőt szerintem még 10-20 meccs alapján is.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Troym
Llegenda del Barça

Válasz küldése