Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez teljesen világos, értettem is már a legelején.....
Mert bennük meg Pedriben van benne a váratlan elöl, erre Olmo az egyik leggyengébb volt az említett 3 meccsen, leszámítva 1-2 védőnket. Abban bízott, hogy ő is húz valamit, mint Yamal.
„Hirtelen nagyon elkezdett függni a játékunk Yamaltól és Raphinhától, talán hasonló profilú játékosokra van szükségünk, hogy több alternatívánk legyen ezeken a posztokon” – mondta a sportigazgató Deco
Nem keresünk csatárt, nem is kell egyelőre Cápeti meg Cápali megoldják ketten.Peter írta: ↑2025.05.14. 13:10:06A főoldalon is azt olvasni, hogy gólvágót keresünk, miközben a legnagyobb gondot a szintlépéshez a kapott gólok okozták. BL elődöntő két meccsén szerzett 6 gól nem elég a döntőhöz?
(akinek lenne ehhez statja, nagyon kíváncsi lennék, volt vajon már ehhez hasonló? persze nyilván volt, de hogy nem sűrűn, arra a nyakamat teszem)
És a többiekben vajon miért nem bíztál ugyanígy?
Na ez hatalmas +1 (ritka pillanat
3 meccs vagy átmeneti visszaesés még nem a világ vége, ez bárkinél bármikor benne van a pakliban.
Jöhetne belőlük Bellingham…
Szerintem mindketten ilyenek, néha elkapják a fonalat, klasszis szinten, de alapvetően azért inkébb "csak" jók. Olmo hetek óta nem mutatott semmit, konkrétan amióta kezdő lett. Nem először.sansz írta: ↑2025.05.13. 16:21:13Hmm, hát nem tudom. Amúgy Ferminnél pont a napokban gondolkodtam, hogy neki és Lewának a legcsalókább a statjaik.
Meg amikor GM meccs embere, akkor ott is. Ferminben benne van, hogy minősíthetetlen, láthatatlan, alibi passzok stbstb. Aztán szó szerint a semmiből ad gólt, gólpasszt. Nem tartom jónak az ilyen játékost, töltelék embernek oké, de alap kezdőnek nagyon nem való.
Olmo viszont minden mozdulata meccsfordító, ha elkapja a fonalat. De pl pont talán az Inter ellen nagyon Fermines volt... az élgvilágon nem csinált semmi hasznosat, aztán a semmiből gól, sőt, utána a pálya mindén részén nagyon hatásos volt. 60 perc bénázást kijavít egy-egy gól? Ha BL-t nyerünk ígym akkor igen. Ha nem nyerünk akkor nem elég...
Az Inter azért rossz példa, mert náluk nagyon frankó elosztásban van mindenhova 2+ ember.
Nekem mindegy melyiküket adnánk el, van egy halom pro és kontra érv mindhárom srác esetén, amúgy meg úgyis marad mindhárom, mindenki innen akar visszavonulni.
Hmm, hát nem tudom. Amúgy Ferminnél pont a napokban gondolkodtam, hogy neki és Lewának a legcsalókább a statjaik.bence0330 írta: ↑2025.05.13. 13:30:22Ez szerintem mindenkinek álom lenne. Remélem csak keménykedünk, és egy normális összegért eladnánk már, mondjuk 40-50. Egyszerűen nem engedhetjük meg őt a keretben, óriási mák lenne egy ekkora flopból kijönni utólag. Mindent elmond a dologról, hogy kb ugyanannyi perc alatt Fermínnel azonosak a támadó statjaik (Olmónak több a gólja, Fermínnek a gólpassza), védekező statokban meg szakadéknyi a különbség,
És azt se felejtsük el, hogy ha hoznánk egy igazi balszélsőt, legyen most ez Rashford, akkor egyértelműen a brazil lenne az elsőszámú 10-es, ha meg csak egy rotációs szélső jön, akkor is sok percet lesz bent. Szóval igazából 4-en vannak ott. És még Torres, és a tehetséges unokatesók közül az egyik is feljöhetne épp. Ezért volt rossz transzfer eleve. De ha már megtörtént, ennyi ember tök felesleges, és Olmo nem jobb egész szezonra, mint Fermín, aki még a legrosszabb napjain is legalább harcos, hasznos, na ez Olmóról nem mondható el, és szerintem ez egy nagyon fontos tényező. És van annyi jó napja, mint Olmónak amúgy is, plusz nem sérülékeny. Jó Olmo, de semmit nem érezne meg a csapat szerintem a távozásából. Kb annyit, mintha Fermín menne, de Olmónak talán nagyobb a hype-ja és az értéke, bár Fermínért is látok magam előtt 40-50 milliós ajánlatokat, főleg, hogy ő nagyon illene a PL-be. Ha Olmo nem akarna menni, Fermín meg elfogadna egy ilyen ajánlatot (ha lenne), komoly transzfer díjért, akkor persze ő is mehet, de szerintem egy egész szezonra ő nekünk egy hajszállal hasznosabb játékos. Még akkor is, ha Olmo plafonja magasabb, bár ebben sem vagyok 100%-ig biztos.Troym írta: ↑2025.05.13. 15:07:25Olmo, Gavi és Fermin "túl nagy luxus" egyszerre egy ilyen vékony csapatban akkor, amikor nincs aki akár csak távolról pótolni tudná Pedrit, Koundét, Baldét, Yamalt és vkp poszton mindenki arra az amúgy nagyon tehetséges Bernalra hivatkozik, akinek van 4 felnőtt meccse és 1 éves sérülése, de amúgy oda is egy Frenkie / Casado van.
Kounde és Balde cseréjének hiánya konkrétan egy BL kiesésbe került, Pedri kiesése 2-3 hellyel vetne vissza még a bajnokságban is.
Szóval nekem nem gond sem Olmo, sem Gavi, sem Fermin, de 3 srác ilyen szinten, ennyi fizuért és piaci értéken kb egy posztra elég nagy "pazarlás", amikor a posztok felén nincs csere, néha kezdőember sem, közülük meg legtöbbször kettő ül a cserepadon és perceket jó, ha kap.
Azzal egyetértek hogy 3 támadó kp luxus.
Érdekes lenne, ha menne. Szerintem hiba volt leigazolni annyi pénzért és a játéka iszonyú ingadozó, ebből Flick se tudta kihozni és mindigis ilyen volt. A legnagyobb szürkeegér meccseken, aztán villant olyat támadásban és védekezésben, hogy el se hiszi az ember... Mindezek mellé azért jönnek-mennek a sérülései, ez sem új.