brazilfan írta: ↑2025.05.18. 23:34:18
bence0330 írta: ↑2025.05.18. 22:54:01
szerintem jelenleg ott van a prime/közel prime Neymar szint környékén
Szerintem még a tinédzser Neymar szintjén sincs ott. Persze nagyon nehéz összevetni őket, mert a Santos másfajta focit játszott, nem szorította be ennyire az ellenfeleket, Neymarnak nagyobb területei voltak, sokszor kihasználhatta a gyorsaságát, a cselezőkészségét és a labdabiztonságát, ezért is voltak olyan látványosak az akkori góljai. Az ő balettszerű mozgása, a ruganyossága, a leheletfinom testcselei szerintem nincsenek meg Yamalban.
Yamal góljai eléggé egysíkúak, elindul befelé és a 16-osról eltekeri, ezt elég jól csinálja, de ma már sokadszor éreztem úgy, főleg a második félidő nagy ötlettelenségében, hogy néha mást is kezdhetne a labdával, nem kellene olyankor is ellőnie, amikor más opciót is ki lehetne próbálni.
Számokban is ott van prime/közel Neymar körül, szerintem a meccsekre való ráhatásban is, legalábbis az utóbbi időszakban mindenképp. És a La Ligában meg a BL-ben, nem a Santosban. A korát most hagyjuk, mert a korához képest hozott gójait nem szeretem nézni, Messiék is hoztak volna ennyit ilyenkorra, csak az ő idejükben még nem dobtak be 17-8 év alatt senkit a kezdőbe. De nem is kell a korát nézni, olyan jó.
Szerintem az a könnyed mozgása is simán megvan, nem pont úgy, de hasonlóan. Lehet Neymar egy picit többféle dolgot csinált, de azért ő nem is a pragmatizmus csúcsa volt, sokszor l'art pour l'art módon, amivel nincs bajom, szép tőle a foci, de számon nem kérném senkitől, ha nem így áll hozzá. Messi sem volt sokszínű igazán, ebben simán elmaradt Neymar-Dinhotól, de ami 2-3 dolgot csinált, abban viszont teljesen tarthatatlan volt, és bőven elég is, minek csináljon mást. Yamalnal hiába tudod, hogy befelé fog húzni, ha nem tudod megállítani, és akkor miért csináljon mást? Főleg ha így elkezdenek befelé potyogni a lövései is a végén. Meg azért ő váratlanul simán kifelé is cselezi magát, és azt se rosszul, finoman szólva.
Stílusra nekem továbbra is inkább Robben azért, nem Neymar. Persze kár hasonlítgatni, de ha már valaki, akkor ő ugrik be. De nála tehetségesebb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy