Marcus Rashford

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.12. 11:20:10

Andris írta:
2025.08.12. 09:51:04
Én félek tőle, hogy nem is lesz a helyén az önbizalma.
Regneget sztár sült már fel nálunk azért, mert eljött egy csapattól, ahol hozzászokott hogy ő a legjobb, vagy az egyik legjobb játékos... aztán becsöppent ide, ahol Messi, Iniesta, Xavi, Busquets és akár még mások is lényegesen jobbak voltak technikailag, és végeredményben a pályán is. Ez többnyire oda vezetett, hogy a korábbi teljesítménye töredékét tudta csak nyújtani.
Sajnos ebben a játékban egyéni és csapatszinten is az önbizalom az egyik, ha nem a legnagyobb tényező.. ezt igen sokszor megállapítottam itt a fórumon az elmúlt 2-3 évben. :D Sajnos..

Na most idejön egy rendkívül technikás és gyors Rashford, aztán azzal kell szembesülnie, hogy van nála 3-5 sokkal technikásabb játékos is, alsó hangon... meg azzal, hogy nekünk még a védőink egy része is el tudja őt gyepálni akármilyen labdás gyakorlatban időnként. Nem egyszerű a szitu.

Azt sem igazán tudom, hogy mi volt a gond az ő esetében eddig, mert nyilván nem a képességei vagy önbizalma hiánya. Miért jött el a korábbi csapatától, miért nem fért be oda?

Nagyon szurkolok neki, ha a balszélt be tudja játszani extrán, akkor nem is igazán lesz versenytársa, de azért vannak kétségeim, hogy ő milyen gyakran lesz kezdő.
Szerintem azzal nem lesz gond, hogy ő volt a legjobb és most átesik ide. Nagyon jól tudta mi várja itt, hogy nem is feltétlenül kezdő, harcolnia kell a játékpercekért. Sőt szerintem még inkább pozitívum. Nem olyan, mint egy Coutinho vagy hasonló igazolás.
A MU-nál Amorimmal és a klubbal romlott meg a viszony és ment inkább egy Aston Villába, hogy játszhasson. De nem egyedüli manchesteri játékosként volt ilyen. Többen jártak hasonlóan, nyáron öt vagy hat játékost el is tiltottak a közös edzéstől csak a csapat tréningje után léphettek be egyáltalán az edzőközpontba, azt is meg kellett várniuk, hogy Amorim elhagyja az egész létesítmény területét.
A motivációval szerintem az ő esetében lesz a legkevesebb probléma. Egyrészt ide is akart jönni, másrészt rá is van kényszerülve. Ha ez nem jön be akkor top csapatba nem tudom hogy mekkora esélye lesz. Habár ha letol egy viszonylag erős szezont, de mégsem marad (anyagi gondok, lenne helyette jobb lehetőség, Flick nem vele képzeli el a jövőt) egy Inter szintű csapatban akár helye is lehet. A másik lehetőség a szaúdiak, akik már idén is előálltak egy nettó 25+ milliós bérű ajánlattal, de élből visszadobtra, még úgyis, hogy bizonytalan volt a jövője. Azért ez a hozzáállásáról sokat elmond, illetve, hogy inkább elment egy AV-ba is játszani, mint padozni/lelátózni ahogy sokan csinálják.
Még ezeken a nudli meccseken is látszott, hogy bőven robotol ha kell.

Ha ezt a balszél-center posztot magas szinten el tudja látni nagyot nyerhetünk, sőt a másik oldalon is kifejezetten otthonosan mozog. Sokat játszott azon a poszton is. Egy-egy meccs alatt sokszor váltogatta az oldalakat.

Nagyon kiváncsi leszek egy ilyen centerre, aki sokat mozog, sűrűn megjátszható, kiveszi a részét a játékból és mellette technikás. Torres sem egy statikus középső támadó, de sebességben és technikában fényévekre van az angoltól, illetve kevésbé mozgékony is.
Nagyon jó lenne látni, hogy egyszerre kezd Raphinhával és meccs közben váltogatják a pozíciójukat, szerintem nagyot szólna. De akár még megférhetne a pályán egy Rashford-Lewandowski- Raphinha-Yamal kvartett úgy, hogy a védekezés/pressing nem vesztene a hatékonyságából.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.12. 11:09:33

Andris írta:
Regneget sztár sült már fel nálunk azért, mert eljött egy csapattól, ahol hozzászokott hogy ő a legjobb, vagy az egyik legjobb játékos... aztán becsöppent ide, ahol Messi, Iniesta, Xavi, Busquets és akár még mások is lényegesen jobbak voltak technikailag, és végeredményben a pályán is.

Na most idejön egy rendkívül technikás és gyors Rashford, aztán azzal kell szembesülnie, hogy van nála 3-5 sokkal technikásabb játékos is, alsó hangon... meg azzal, hogy nekünk még a védőink egy része is el tudja őt gyepálni akármilyen labdás gyakorlatban időnként. Nem egyszerű a szitu.

Azt sem igazán tudom, hogy mi volt a gond az ő esetében eddig, mert nyilván nem a képességei vagy önbizalma hiánya. Miért jött el a korábbi csapatától, miért nem fért be oda?
Szerintem ez a 10-es évek végére volt jellemző. De nem az volt ott sem a gond, hogy volt rajta kívül technikás játékos a csapatban, hanem az, hogy annyira mélyen voltunk mentális és fizikális felkészjtésben egy átlag topcsapathoz képest (ami eredményekben ott még Messi miatt nem jött ki), hogy mindenki, aki érkezett, leszállóágra került, mindehhez még hozzájön az, hogy posztidegen helyeken erőltettünk Coutinhokat, Griezmannokat, Dembélénél meg főleg a fizikai része volt ugye gond, nem a tehetsége vagy a posztja, meg megnevelni se tudtuk. Egyszerűen sok sportszakmai szempontból képtelenek voltunk fogadni ezeket a játékosokat és jól használni őket, és a 100+ misis igazolások óhatatlanul hoznak egy kritikus hozzáállást a szurkolókból, ami egy komoly súly.

Flicknél ilyet kizártnak tartok, ott inkább az ellenkezője az igaz, ha kap egy erős közepest, abből klasszist csinál, itt is, Bayernnél is ez volt a tendencia.

Azért itt Rashfordnál szimpla technikában nem sokan jobbak. Yamal, Pedri, itt kb vége is a sornak. Azért a védőink messze le vannak tőle szakadva, Rashfordról már az első 1-2 napi edzéséről Dinho szintű labdás gyakorlatos videók terjedtek el. Persze a technika sem egyszerű kérdés, van amelyik részében valaki jobb, van, amelyikben a másik, Raphinhára pl. nem tudom, mit lehetne mondani, vannak elemei a játéknak, amiben extrém technikás, és van, amiben extrán nem. Egy Cubarsi technikai tudása meg egy védőhöz képest remek, de azért sok elemében messze van bármelyik értelmezhető támadótól.

Nem nem fért be, egyszerűen megromlott a viszonya a klubbal, és az érkező Amorimmal. Igazából már a Covid alatt volt egy ilyen hullám, amikor nem volt jó a viszony közte és a klub között (létrehozott egy alapítványt asszem, és elég tetemes összeggel és munkával támogatta vele a gyerekek étkeztetését, a United szerint túl sok melót tett ebbe bele, hozzátenném, ekkor remek szezonja volt, szóval nem tudom, mennyire volt jogos a United hozzáállása, de most ez lényegtelen is, a lényeg az, hogy még ha jogos is volt, nem bulikázott meg mittudomén), valamint utána tért vissza Ronaldo, aki ugye teljes leszállóágra állította a klubot, és a támadókat egyénileg, mert ugye minden arra ment ki, hogy ő gólokat lőhessen. Kb ott indult az a mélyrepülés a klubban, ami talán tavaly érte el a mélypontját. Ez ugye nem csak rá vonatkozik, hanem kb minden csapattársára. Ebből CR távozása után még visszatért és a 22/3-as szezon második felének egyik legjobb focistája lett, de ez csak ilyen fellélegzés volt a súly ledobása után, és ment lefelé tovább minden. Kollektíve is, nem csak Rashfordnak. Volt valami kommunikációs problémája Amorimmal (nem tudom már, mi), emiatt került ki a kezdőből, finoman szólva se Garnacho szorította ki, aki ügyes, de simán gyengébb játékos. Meg asszem az eredmények is igazolták, hogy hiányzott ő oda. A kevés játék és a bizalom hiánya miatt Rashford saját maga is lenyilatkozta, hogy nagyon súlyos önbizalomproblémákkal küzd, ez látszott is rajta, kicsit most is látszik. Azért még ezzel együtt sem volt rossz a szintje, és elég jó arányban hozta a gólpontokat egy ilyen gyenge csapatból, bizalom nélkül.

Kapott Flick tavaly ősszel ha nem is újonnan, de egy ilyen játékost, akinek annyira mélyen volt az önbizalma, hogy már abba akarta hagyni a futballt, tudjuk, mi lett a vége, szóval van ok a bizakodásra.

Mellesleg még olyan vadállatok is leszállóágra kerültek ugye ott, mint Casemiro, akit a legjobb vkp-ként tartottak sokáig számon, és lehetne még sorolni a neveket. Antony világ vicce volt, de tényleg, szerintem az egyik legnagyobb mém alapanyag lett belőle, képtelen volt már megcsinálni egy cselt, vagy lőni egy gólt, tavaly meg a váltás után a La Liga egyik legjobbja volt, és A Betis elképesztő sorozatának a legjobbja, húzóembere. Tényleg nem érdemes az elmúlt 2-3 év Unitedjéből bármilyen következtetést levonni.

Részemről az alapkezdő Rashford-Rapha-Yamal lenne, előttük valamelyik centerrel, a második számú meg Rapha-Fermín-Yamal, előttük Rashforddal. De ha csak minden posztra nyerünk vele egy top csere szintet, már óriási erősítés lenne, szerintem tavaly egy ilyen játékos hiányzott a BL győzelemhez. Egy kezdő kapuson kívül, aki legalább néha elérhető.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.08.12. 10:48:47

Andris írta:
hát az ő felsülése ugye a Unitedhez köthető, ahol azért nehéz normális teljesítményt letenni már vagy 15 éve, több sebből vérzik az a klub is: folyamatos edzőkeringő, idióta igazoláspolitika, tulajdonosváltások, 100 milliós Antony meg CR visszahozás, csak hogy a tetejét említsük. az elején jól indult, klasszis alapanyagként, aztán így vagy úgy, de már csak az van meg, hogy motiválatlanul mászkálni látom United meccseken vagy 2 évvel ezelőtt.

talán az is fontos, hogy az utóbbi években, ahogyan egyre inkább felerősött a labda nélküli játék és presszing szerepe, és már kiscsapatok sem feltétlen húzódnak vissza, jobban kijöttek a hiányosságai, mert ő eddig nem az volt, aki véres szájjal rohan rá az ellenfélre, plusz nem is feltétlen érzi annyira, hogyan kell ezt csinálni, mint pl Raphinha, aki nem csak a tüdőt teszi bele, de a legideálisabb szögből és időben indítja meg ezeket. aztán meg ugyebár Amorimnak nem kellett ebbe a sajátságos rendszerébe, a Villában tavasszal jó volt sztem, de ők megvenni nem tudták/akarták, plusz ő sem akart oda menni.

az biztos, hogy mentálisan nem a legerősebb player, és elég hektikus, az eddigi páyafutása alatt konstans módon nem tudta kihozni magából azt, ami a képességei alapján benne van, voltak nagyon jó és végig alibizett meccsei is. szóval nem fixen beválós játékost hoztunk, az biztos, de hát az a mondás, hogy majd Flick összeszedi, még akár reális is lehet, mert láttunk már ilyet. a labdás játékhoz biztosan sokat hozzá fog tudni tenni, több poszton is, ez látszott a felkészülés alatt. a fő kérdés valóban az önbizalma (ami az esetében sokszor a helyzetkihasználásban nyilvánul majd meg) és a labda nélküli fázis.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.12. 10:40:01

9-es poszton még Lewa sérülése után is szerintem FT a kezdő, ha visszatér a lengyel, akkor Rashford 3. számú választás oda, balszélen meg marad tippre Raphinha, mert ezt a Fermint, aki ilyen minőségű játékot mutat, szerintem hiba a padra tenni, nálam most Pedri után a második legfontosabb középpályás, remélem Flicknél is.

Rashford esélye Raphinhát versenyre késztetni, talán ő döcögősebben kezdte a felkészülést (lehet benézem és ez sem igaz) valahogy rotációra késztetni és pluszban pályára kerülni akkor, ha Yamalt pihentetné az edző, mondjuk utóbbi 10 perces csere szerepre Roony / Fernandez is alkalmas.
Ha nincsenek nagy formahanyatlások és Lewa sérülése elmúlik, akkor nagyon korlátozott lehet Rashford szerepe.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.08.12. 10:21:13

Andris írta:
Regneget sztár sült már fel nálunk azért, mert eljött egy csapattól, ahol hozzászokott hogy ő a legjobb, vagy az egyik legjobb játékos... aztán becsöppent ide, ahol Messi, Iniesta, Xavi, Busquets és akár még mások is lényegesen jobbak voltak technikailag, és végeredményben a pályán is. Ez többnyire oda vezetett, hogy a korábbi teljesítménye töredékét tudta csak nyújtani.
Sajnos ebben a játékban egyéni és csapatszinten is az önbizalom az egyik, ha nem a legnagyobb tényező.. ezt igen sokszor megállapítottam itt a fórumon az elmúlt 2-3 évben. :D Sajnos..

Nagyon szurkolok neki, ha a balszélt be tudja játszani extrán, akkor nem is igazán lesz versenytársa, de azért vannak kétségeim, hogy ő milyen gyakran lesz kezdő.
Elkapja a fonalat nem lesz itt baj. Főleg, hogy bőven fog játéklehetőséghez fog tudni jutni. Annyira kevesen vagyunk elől.
Andris
Adminisztrátor

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
PR42
Jugador del Barça

2025.08.12. 08:58:50

Chino írta:
2025.08.11. 18:36:54
Raphinha góljánál érdemes megnézni Rashford mozgását, az egész támadás tőle indul. A saját térfélen vette át a labdát és olyan 30 méterről kezdte a sprintet és ért fel, hogy az utolsó ember mellett kapja a labdát lendületből.
Torrestől és Lewandowskitól ilyeneket nem látni (már csak képességek alapján sem), pedig az ezek a beindulások komoly fegyveerek lehetnek.

https://www.facebook.com/reel/1264151662106814
Jó meglátás. Ezért követeltem gyors és cselező szélsőt a csapatba. Nico talán jobb lett volna de Rashford is megteszi.
Ez a profil hiányzott.

Remélem tényleg beválik, az előjelek jók.
bence0330

2025.08.11. 22:16:02

Látszik, mennyit tud adni a csapatnak, meccsről meccsre javult, pedig már bemutatkozáskor sem volt rossz, egyelőre viszont az is látszik, hogy az önbizalma még nincs a helyén. Ezt persze 1-2 hét alatt nem is lehetett elvárni, főleg úgy, hogy a világ egyik legnagyobb, sőt, jelenleg legjobb klubjába szerződött, kicsit talán még a mez is húzza, de még ezen túl is nagyon régóta volt már hányattatott a karrierje, és még az előszezonnak is a második felére ért csak ide. Remélem azért pár héten belül Flick átadja neki is a gyilkos mentalitást, itt nincs kérdés képességekben, benne van egy 30-40 gólos szezon is, ezen fog múlni. Jól lő, gyors, erős, nem sérülékeny, már most is illik a rendszerbe, jól kerül ilyen tap-in-es helyzetekbe is. Flick remélem megoldja, meg persze ő maga is.

A munkamorálja miatt nem féltem egy pillanatig sem, ordas kamu volt, mikor erről rosszakat írtak. Egy nagyon megromlott kapcsolatban, értelmetlenül mellőzve valóban volt ilyen, de a korábbi években mindig nagyon aktív volt minden téren, 19-23 között nagy kedvencem volt.

Azért remélem balszélen is lesz eleget, Raphinha egy g+a gép onnan is, de azért a meccsek felén olyan helyen játszik, amire ő egyszerűen nem alkalmas, max a védekezésével, Rashford meg igen. Szerintem erről nem is tudhatjuk jelenleg, mi Flick elképzelése, mert pont Lewy és Ferrán dőltek ki kisebb problémákkal, evidens volt centerben próbálgatni.

Élőben írta valaki a támadósorunkban a kivégzőosztag szót, nagyon találó ha Rashford még magabiztos is lesz, akkor tényleg ijesztő lesz, amit az első négyesünk tud, és most már úgy, hogy egy akár ki is dőlhet onnan, és minimális visszaeséssel átvészeljük. Ez a Rapha-Fermín-Rashford-Yamal egy teljesen tarthatatlan sor lenne, mind teljesen különböző típusú veszélyt jelent az ellenfélre, mind teljesen váratlan helyzetekből is tud villanni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.08.11. 18:50:44

Chino írta:
Raphinha góljánál érdemes megnézni Rashford mozgását, az egész támadás tőle indul. A saját térfélen vette át a labdát és olyan 30 méterről kezdte a sprintet és ért fel, hogy az utolsó ember mellett kapja a labdát lendületből.
Torrestől és Lewandowskitól ilyeneket nem látni (már csak képességek alapján sem), pedig az ezek a beindulások komoly fegyveerek lehetnek.

Pontosan. Sajnálom hogy kihagyta a lehetetlent, nagyon megérdemelte volna a gólt, az már csak idő kérdése. Az meg dícséretes hogy végre 9-esben is felmerül míg előtte csak Rapha helyéről volt említés

Ennél a helyzetnél amúgy kiemelném még Garcia kb 50 méteres passzát is Rashfordnak, mindezt ellenféli nyomás alatt, nem tudom általánosságban mennyire jó lábbal, lehet hogy botlábú csak szerencséje volt, de az is nagy fegyver lenne ha sok idő után nem kizárólag ellenfélnek vagy az oldalvonalnak tudna labdát rúgni a kapusunk.
Chino
Llegenda del Barça

Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.25. 11:06:14

bence0330 írta:
2025.07.24. 16:44:30
Chino írta:
2025.07.24. 15:55:47
Nálam az a kérdés, hogy Lewndowski mögé őt vagy Torrest szánja Flick, esetleg hagyja, hogy lebokszolják egymás között győzzön a jobbik alapon. Ha hoz egy 75-80 perces kanadai átlagot nagyon elégedett leszek.
A legnagyobb kérdés tényleg az, hogy Raphinha cseréjének szánja Flick vagy a kezdőcsapatban is helyet kap a brazillal. Illetve utóbbi esetben is középen Lewy helyett, vagy a baloson a brazillal és Yamallal együtt. Lewandowski 37 éves lesz, bármilyen gólzsák és acélember is 3-4000 játékperccel már nem lehet számolni. Tavaly is látszott sokszor rajta a fáradtság/fásultság.
Szerintem lesz majd olyan, hogy centerben lesz, de alapvetően kezdő balszélsőnek látom. Szerintem a nagymeccses alapfelállás így fog kinézni:

Rashford-Rapha-Yamal, előttük meg aki épp formában van a kettő közül.

Nyilván ezt aztán úgy lehet variálni, ahogy akarjuk, kimehet Rapha a szélre, be Olmo/Fermín, Rashford meg csere vagy sérülések esetén centerbe, néha Yamalt tehermentesíteni, ez Roony szintjétől is függ. De normál esetben szinte kizárom azt, hogy centerként játszassa, már csak azért sem, mert nyíltan balszélsőt kért, tavaly is azt kért, másrészt meg vagyunk oda ketten is, akik minőséget képviselnek, plusz Olmo is. Balszélső meg ő van egyedül a keretben.
Nekem Rashford/balszélső igazolása ezért is tetszik ennyire. Egyrészt sérülés/rotáció esetén van minőségi pótlás, másrészt rengeteg variációs lehetőséget biztosítás. Akár egy meccsen belül is lehet forgatni támadó/kp alakzatot ellenféltől és eredménytől függően. Úgy meg pláne, hogy az angolt elől gyakorlatilag bárhol be lehet vetni. Ha visszaemlékszünk a MU elleni EL meccsre ott is folyamatosan rakosgatták vertikálisan elől, ha valahol már sikerült beduplázni/valakit a nyakába varrni pozíciót váltott és onnan vert minket tönkre.
Az alapfelállás nekem még nagyon ködös, egyelőre én még megjósolhatatlannak tartom. Az elején nem hiszem, hogy stabilan a kezdő 11-be kerülne, de meccsről meccsre szerintem stabilan ott lesz.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.07.24. 16:44:30

Chino írta:
Nálam az a kérdés, hogy Lewndowski mögé őt vagy Torrest szánja Flick, esetleg hagyja, hogy lebokszolják egymás között győzzön a jobbik alapon. Ha hoz egy 75-80 perces kanadai átlagot nagyon elégedett leszek.
A legnagyobb kérdés tényleg az, hogy Raphinha cseréjének szánja Flick vagy a kezdőcsapatban is helyet kap a brazillal. Illetve utóbbi esetben is középen Lewy helyett, vagy a baloson a brazillal és Yamallal együtt. Lewandowski 37 éves lesz, bármilyen gólzsák és acélember is 3-4000 játékperccel már nem lehet számolni. Tavaly is látszott sokszor rajta a fáradtság/fásultság.
Szerintem lesz majd olyan, hogy centerben lesz, de alapvetően kezdő balszélsőnek látom. Szerintem a nagymeccses alapfelállás így fog kinézni:

Rashford-Rapha-Yamal, előttük meg aki épp formában van a kettő közül.

Nyilván ezt aztán úgy lehet variálni, ahogy akarjuk, kimehet Rapha a szélre, be Olmo/Fermín, Rashford meg csere vagy sérülések esetén centerbe, néha Yamalt tehermentesíteni, ez Roony szintjétől is függ. De normál esetben szinte kizárom azt, hogy centerként játszassa, már csak azért sem, mert nyíltan balszélsőt kért, tavaly is azt kért, másrészt meg vagyunk oda ketten is, akik minőséget képviselnek, plusz Olmo is. Balszélső meg ő van egyedül a keretben.
Chino
Llegenda del Barça

MessiNeymarSuarez írta:
2025.07.24. 12:25:16
bence0330 írta:
2025.07.23. 20:00:29
Az a jó, hogy belőle legrosszabb esetben is egy remek csere lehet, ami nagyon hiányzott. Tavaly sem focizott rosszul és hozott rossz számokat, még ha messze is volt a legjobbjától, ha azt hozná, még akkor is korrekt lehet. De reméljük, Flick vele is megcsinálja a szokásos transzformációs mágiát, mint oly sokakkal. Nem olyan sokkal az előszezon kezdete után érkezett, talán nem került akkora hátrányba.

Hajrá, és adja az ég, hogy meg "kelljen" venni év végén. :)
Egy kikukázott/leselejtezett támadó Angol klubtól, aki mélyen maga alatt is van önbizalmilag...Azt hiszem láttunk már ilyet, legutoljára egész jól bejött egy bizonyos Aubameyang nevű úriember személyében :D

Én nagyon örülök neki, a Nico-saga után elkönyveltem hogy nem lesz itt már támadó igazolás idén mivel 80m+-ért Diazra nincs pénz és nem is ér annyit , Rashford pedig amellett hogy élete lehetősége és extramotivált lehet, még a Flick-faktor is befigyelhet ami eléggé ígéretesen hangzik. Elég amúgy megnézni az Aston Villánál bemutatását és az itteni bemutatáson az arcát :D

Nagyon kellett volna már januárban is, amellett hogy Raphinhát teljes mértékben tehermentesítheti, Lewandowski és Yamal helyett is be tud ugrani, akár minőségi teljesítményt letéve. Sosem felejtem el amikor a MU elleni EL meccsen miután Xavi felkészítette Araujot akkor egészjól megfogta, aztán átkerült a közép/jobbosra és mi meg tátott szájú Pikachuként néztük ahogy elkezdett butítani, ki is ejtett minket.. Stéga meg szerintem meg is kérdezi hogy hogyan fűzte rá onnan a rövidre mert azóta is keresi a megfejtést. :mrgreen:
Szintén előny hogy már most érkezett és nem a nyár utolsó napján toppant be, így teljes mértékben végig tud alapozni nálunk és beilleszkedni őszig.

A béréből lejjebb adott hogy ide jöhessen a dúsgazdag tevések helyett ami dícséretes, így is magas, viszont cserébe nagy előny a 30m körüli vásárlási opció, illetve az hogy ingyen van itt kölcsönbe. Enélkül ha beválna, szerintem a MU 50-60 alatt nem adná, mint ahogy idén is 40m-t kért volna a hírek szerint.

Remélem látunk egy Rashford-Raphinha-Yamal támadóállást legalább néha, na abból aztán igazi fociünnep is lehet. [-o<
Vele nemcsak keretileg bővülünk, de stratégiailag és kiszámíthatatlanságban is, az ellenfél nem fogja már 3 héttel előtte biztosra megmondani hogy hogyan fogunk kiállni ellenük.
Azért tényleg sokatmondó, hogy elhajtotta a szaúdiakat a nettó 20 milliós fizetéssel, illetve z Interrel se ültek le tárgyalni. Egyértelmű, hogy nagyon ide akart jönni, még akkor is várt míg itt folyt a Diaz és Nico saga. Bár lehetett sejteni a téli transzferidőszek után. Jót tehet neki az is, hogy kiszakad a PL-ből, de főleg a MU-tól.
Látni lehetrett, hogy a Villaban is azonnal feljavult, ahogy elhagyta a Unitedet.

Ezt a támadótriót én is nagyon megnézném ebben a formában, szerintem nagyon ütne a brazil ss-ként plusz az egész csapatvédekezés hatékonyabb lenne, bár inkább fogjuk látni az angolt középen, neki szinte mindegy, hogy bal szélsőként vagy középen játszik.

Ez a kölcsön tényleg egy nagyon jó transzfer. Nincs meg az esélye, hogy leigazoljuk, aztán ha nem teljesít rendesen a nyakunkon marad magas fizuval és nem fogunk tudni szabadulni tőle. Ha pedig bejön 30 millióért ajándék.
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.07.24. 12:25:16

bence0330 írta:
Az a jó, hogy belőle legrosszabb esetben is egy remek csere lehet, ami nagyon hiányzott. Tavaly sem focizott rosszul és hozott rossz számokat, még ha messze is volt a legjobbjától, ha azt hozná, még akkor is korrekt lehet. De reméljük, Flick vele is megcsinálja a szokásos transzformációs mágiát, mint oly sokakkal. Nem olyan sokkal az előszezon kezdete után érkezett, talán nem került akkora hátrányba.

Egy kikukázott/leselejtezett támadó Angol klubtól, aki mélyen maga alatt is van önbizalmilag...Azt hiszem láttunk már ilyet, legutoljára egész jól bejött egy bizonyos Aubameyang nevű úriember személyében :D

Én nagyon örülök neki, a Nico-saga után elkönyveltem hogy nem lesz itt már támadó igazolás idén mivel 80m+-ért Diazra nincs pénz és nem is ér annyit , Rashford pedig amellett hogy élete lehetősége és extramotivált lehet, még a Flick-faktor is befigyelhet ami eléggé ígéretesen hangzik. Elég amúgy megnézni az Aston Villánál bemutatását és az itteni bemutatáson az arcát :D

Nagyon kellett volna már januárban is, amellett hogy Raphinhát teljes mértékben tehermentesítheti, Lewandowski és Yamal helyett is be tud ugrani, akár minőségi teljesítményt letéve. Sosem felejtem el amikor a MU elleni EL meccsen miután Xavi felkészítette Araujot akkor egészjól megfogta, aztán átkerült a közép/jobbosra és mi meg tátott szájú Pikachuként néztük ahogy elkezdett butítani, ki is ejtett minket.. Stéga meg szerintem meg is kérdezi hogy hogyan fűzte rá onnan a rövidre mert azóta is keresi a megfejtést. :mrgreen:
Szintén előny hogy már most érkezett és nem a nyár utolsó napján toppant be, így teljes mértékben végig tud alapozni nálunk és beilleszkedni őszig.

A béréből lejjebb adott hogy ide jöhessen a dúsgazdag tevések helyett ami dícséretes, így is magas, viszont cserébe nagy előny a 30m körüli vásárlási opció, illetve az hogy ingyen van itt kölcsönbe. Enélkül ha beválna, szerintem a MU 50-60 alatt nem adná, mint ahogy idén is 40m-t kért volna a hírek szerint.

Remélem látunk egy Rashford-Raphinha-Yamal támadóállást legalább néha, na abból aztán igazi fociünnep is lehet. [-o<
Vele nemcsak keretileg bővülünk, de stratégiailag és kiszámíthatatlanságban is, az ellenfél nem fogja már 3 héttel előtte biztosra megmondani hogy hogyan fogunk kiállni ellenük.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.07.24. 11:58:22

Bár csak harmadik számú opció volt a klubnál, a történtek ismeretében végül a legkézenfekvőbb döntés született, tálcán kínálkozó lehetőség volt ez.
1v1-ben szerintem annyira nem erős, mint Nico, de a kapu előtt sokkal inkább benne van a gyilkos ösztön, és a jó befejezőkészség. Biztos vagyok benne hogy Lewandowski helyén is fogjuk látni.

A három jelölt közül (Nico, Diaz, Rashford) sztem messze ő a legsokoldalúbb, szóval variációs szempontból kifejezetten örülök neki, Flick így aztán tényleg minden formációban felrakhatja az elöl lévőket.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
PR42
Jugador del Barça

2025.07.24. 08:18:08

Na akkor idén is lehet Rashford vs Trent párbajokat nézni. :lol:
baas11
Entrenador del Barça

2025.07.23. 23:51:41

Minden feltétel adott mind Rashford ( tudás tehetség ) mind Flick ( people management ) részéről is hogy ez egy siker story legyen !

Csak ne legyen JoaoF a vége !

Azert egy Raphinha Rashford Lewandovszki Yamal Dani Olmo Torres támadó alakzat bőven eleg erős kell legyen egy atlag 3 as rúgott gólszamhoz!

Mas kérdés h tavaly se ezzel volt a gond ugyebár :-)

Udv a klubban !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.23. 23:17:03

bence0330 írta:

Amellett, hogy nem egy esetben láttuk Flick mit tud kihozni egyes játékosokból biztos vagyok benne, hogy az angol is ultramotivált lesz. Ez most élete egyik legnagyobb lehetősége, régóta arra vár, hogy ide jöhessen, a szaúdi gigaajánlatot is élből visszadobta. Most egy topcsapatba került és tudja hogy erőn felül kell teljesítenie a szezonban, hogy hosszabb távon is maradhasson. Ha nem teszi tényleg nem marad nagyon más mint a sivatag.
A teljesítményét nagyban befolyásolta a klubbal, illetve Amorimmal való kapcsolata, itt tiszta lappal indulhat. A képességei és a tudása bőven megvan hogy itt is kezdő lehessen, ha végre tudja hajtani Flick elképzelését nem kérdés, hogy nagyot erősödünk.
Amellett, hogy nem kell imádkozni, hogy Yamal és Raphinha még könnyebben se sérüljön le vagy ne essen össze tavaszra nagyon sok variációs lehetősége lesz Flicknek elől, amit kedve szerint váltogathat akár egy meccsen belül is.
Forca Barca!!!!
bence0330

Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.07.23. 19:45:41

Leon írta:
2025.07.23. 19:06:58
Örülök neki,főleg ennyiért. :)
Tudása szerintem megvan. Reméljük akar még focizni is akkor jó lehet. Iyen és ehhez hasonló üzleteket kellene kötni. Az olajosok és a többiek meg szórják a pénzt.
Leon
Director del Fútbol

2025.07.23. 19:06:58

Örülök neki,főleg ennyiért. :)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
davi10
Llegenda del Barça

2025.07.23. 19:00:08

Hivatalos!
Üdv a klubban! Ha tudja hozni a legjobbját akkor ez egy nagyon szép sztori lehet.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése