davi10 írta: ↑2025.08.21. 11:40:26
Sajnos nem tudtam nézni a hétvégi meccset, de olvastam véleményeket, hogy nem lett önzetlenebb tavaly óta, plusz ez a koronázós gólöröm is szerintem kicsit gáz.
Viszont voltam júniusban Olaszországban, és most jöttem haza Portugáliából, mindkét helyen messze a legtöbbet embereken látott mez az az öve, júniusban a tavalyi 19-es, most a héten meg már az új 10-es. Gondolom csomó közülük turista, de nekem akkor is meglepő volt, hogy 2 "rendes" ligával és válogatottal rendelkező országban is az Ő mezét veszik.
A 10-es mez első 48 órájában 70.000 körüli eladásszám jött össze, 10M euró körüli bevétellel, ami Barcás rekord. Annyira nem meglepő, mindenképp a jelenlegi leglátványosabban játszó focista, szerintem kérdés nélkül, plusz a korából adódó hype, wow faktor, plusz a világ egyik legjobbja is.
Én láttam, nem nagyon értem a kritikákat, semmi baj nem volt vele önzetlenség terén, az első percekben már kiosztott egy pazar gólpasszt Raphának, úgy örült neki, mintha ő lőtte volna, lőtt gólt, párszor hibázott, de közben meg szivatta a népet. Lőtt többször, amiből nem lett gól, de nekem kb mind úgy rémlik, hogy teljesen jogosan tette. Lehet volt kivétel, de elég durva flowban volt eleve, olyankor lehet, hogy 1-2 esetben az adrenalin miatt ellövi az ember egy cselsorozat végén, amikor nem az a legnagyobb százalékos esély a gólra. Nem nagyon rémlik ilyen, ha volt, max 1 vagy 2.
A gólörömöt nem figyeltem, mondjuk azt kb életemben nem néztem még, mert nem érdekel, elhiszem, hogy az túlzás volt, de kb ennyi.
Az aranylasztit a tavalyi szezonra én még nem neki adnám, közülünk sem, de idén már szerintem ő lesz a legjobb játékosunk, talán még számokra is, meg talán a világ legjobbja is. Ehhez mérten is kell kicsit nézni szerintem. Nem hinném, hogy önzőbb lesz, mint Messi, aki szintén biztos, hogy picit többet lőtte el, mint ami a százalékszámításnak megfelelne, mert tudta, hogy ő a világ legjobbja, vagy mert néha elkapta az adrenalin. Ennyi plusz "önzőség' lehet hogy lesz benne, egy minimálisan felfelé fog deviálni a lövések száma ahhoz képest, amikor a lövés az ideális megoldás, de szerintem minimális lesz, és szeret előkészíteni is nagyon.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy