2025.07.14. 21:56:02
Szerintem itt csak annyi történt, hogy az új generációnak, vagy mondjuk úgy, hogy a (social) média jelenlegi állapotának az első igazi sztárja, jelensége lett Yamal, aki tényleg csak a CR-Messi-Neymar trióhoz sorolható, mint jelenség, amikor még teljesen máshogy nézett ki a média. Ehhez adjuk hozzá, hogy ezt még felnőttkora előtt hozta össze, meg azt, hogy amúgy is a leginkább górcső alá vett klubban focizik, nálunk tényleg mindenről mindent megír mindenki, ráadásul minden idők legjobb focistájának távozása után, és még mindezt egy olyan ligában, ahol az elnök, meg úgy kb mindenki madridi, és megkapjuk azt, hogy minden lépéséről olyan csinnadrattával számolnak be, mint egy átlag focista esküvőjéről vagy egyéni díjáról. Ha az a lépés valamiféle ballépés, akkor azán pláne. Retteg a Madrid, az tuti.
Ráadásul Messi az összehasonlítási alap, akinek az extrém intro, és tényleg asperger-szerű viselkedése miatt teljesen más volt, nem csak Yamalhoz, mindenki máshoz képest is.
Abban meg egyetértek a mostanában kitett főoldali cikkel, hogy az emberek sokszor tévesztik össze a magabiztosságot a nagyképűséggel, előbbi nélkül meg nem lehetsz a világ legjobbja. Néha tényleg vékony az a határ, én Yamalban még semmi nagyképű dolgot nem láttam, magabiztos, maradjon is ilyen, azért is ennyire jó.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy