Eric García

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Troym
Llegenda del Barça

2025.12.05. 16:02:46

Chino írta:
2025.12.05. 15:56:41
Yamal esetében 3-4 éves szerződéssel már 1-2 év múlva újra le kellene ülni tárgyalni, amik az esetében simán elhúzódhatnak 1-2 évig vagy nem hosszabbít, akkor már potom összeget vagy semmit nem kapnánk érte.
Yamal esetén 1-2 év múlva mindenképp újra le kell ülni, hiába van a szerződés vége dátum 2031-re írva.
EG ilyen szempontból értsd jól szerintem egy "unalmas" figura, szerintem pár hét alatt bármikor lehet vele megállapodni és nincs is kedve PL-be rohangálni, akkor nem jött volna el onnan, szerintem nem futottunk volna kockázatot, hogy lelép akkor sem, ha 4 évet adunk neki.

FFP témát most nem nyitnám ki nagyon, de hosszú szerződések úgy tudtam alapvetőn az amortizáció miatt kellenek, viszont EG ingyen jött, nála nincs "amortizáció", ahogy saját neveléseknél sem.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.05. 15:56:41

Troym írta:
2025.12.05. 15:36:26
Chino írta:
2025.12.05. 15:13:51
Több szempontból sem járható út a 3-4 év és a játékosok sem mennének bele. A Bayer is ebbe a 4 éves szerződés problémába esett most bele Grimaldoval. Nem igazán hajlik a hosszabbításra, és ha nem teszi meg, nyáron el kell adniuk, ráadásul már elég nyomott áron.
Grimaldo 2023 nyarán ingyen érkezett a németekhez 28 évesen a legjobb korban 4 évet írt alá, így ha nem csinálnak semmit a németek, akkor ingyen elveszítenek 18 hónap múlva egy akkor 32 éves játékos, szerintem jól csinálták a Bayernél.

3-4 évnél hosszabb szerződése nem indokolt.
Még Yamal esetén sem feltétlen kell hosszabb, mert addigra ha nyer 1 aranylabdát, vb-t, stb, akkor úgyis jön Mendes dupla fizetésért, hiába lesz hátra 3 év a jelenlegi szerződéséből, ha meg neadjisten egészségi, mentális, stb téren baj van vele, vagy bárkivel akkor viszont hosszú évekig nem tudjuk pótolni az adott játékost.

Amúgy érdekes, hogy EG, Fermin kapcsán miért félünk, hogy mennének? Fermint vitte volna a fél PL és maradt, holott amennyiben szól, elengedik, Deco is nyilatkozta. Aki el akar menni, úgyis elmegy (Illaix, Guiu, stb) a többiek okkal maradnak.
Grimaldo esetében ha 5-6 évre hosszabbítottak volna, akkor lenne még plusz 1-2 jó éve a Bayerbe, ami jó a csapatnak vagy ha eladják most nyáron kb. dupla pénzt kapnának érte.
De nem véletlen az, hogy a huszonéves játékosok több mint 90 %-a normál esetben mindig 5-6 éves szerzősést ír alá. Nem hiszem, hogy minden klub hülye lenne valami oka biztos van.
Yamal esetében 3-4 éves szerződéssel már 1-2 év múlva újra le kellene ülni tárgyalni, amik az esetében simán elhúzódhatnak 1-2 évig vagy nem hosszabbít, akkor már potom összeget vagy semmit nem kapnánk érte.
Moriba, Guiu teljesen más. Az előbbinél pont ha várunk egy évet ingyen megy, utóbbinak pedig akkor kötötték az első profi szerződését csak a Chelsea magasabb összeggel állított be. Ahogy Moribánál is nagyon helyesen Laporta nem adta meg azt a bért, amit a játékos (apja) követelt.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.12.05. 15:36:26

Chino írta:
Több szempontból sem járható út a 3-4 év és a játékosok sem mennének bele. A Bayer is ebbe a 4 éves szerződés problémába esett most bele Grimaldoval. Nem igazán hajlik a hosszabbításra, és ha nem teszi meg, nyáron el kell adniuk, ráadásul már elég nyomott áron.
Grimaldo 2023 nyarán ingyen érkezett a németekhez 28 évesen a legjobb korban 4 évet írt alá, így ha nem csinálnak semmit a németek, akkor ingyen elveszítenek 18 hónap múlva egy akkor 32 éves játékos, szerintem jól csinálták a Bayernél.

3-4 évnél hosszabb szerződése nem indokolt.
Még Yamal esetén sem feltétlen kell hosszabb, mert addigra ha nyer 1 aranylabdát, vb-t, stb, akkor úgyis jön Mendes dupla fizetésért, hiába lesz hátra 3 év a jelenlegi szerződéséből, ha meg neadjisten egészségi, mentális, stb téren baj van vele, vagy bárkivel akkor viszont hosszú évekig nem tudjuk pótolni az adott játékost.

Amúgy érdekes, hogy EG, Fermin kapcsán miért félünk, hogy mennének? Fermint vitte volna a fél PL és maradt, holott amennyiben szól, elengedik, Deco is nyilatkozta. Aki el akar menni, úgyis elmegy (Illaix, Guiu, stb) a többiek okkal maradnak.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.12.05. 14:36:20
Alcantara írta:
2025.12.05. 13:52:47
Logikus az indokod Bence, gondoltam, hogy ez lehet az indok. Én akkor is soknak tartom kicsit. Umtiti példája a legjobb:bombaformában volt amikor hosszabbítottunk vele, utána gyakorlatilag évekig szívta a klub vérét. Sorolhatnám a többit is. Nyilván van kockázat benne, én nem tartom annyira jó játékosnak, hogy 6 évet kapjon, viszont most nagyot megy két évvel ezelőtti önmagához képest. Szerencsére nem az én pénzem.
Ja, ha azt a mérleget kéne néznem, amit írtam, hogy alapesetben a szabályozásokat figyelembe nem véve egy hosszú szerződés veszélyesebb-e, mint amennyi előnye potenciálisan lehet, akkor én is sokallnám, egyetértek. Olyan 3-4 lenne az ideális talán. Viszont szerintem az ffp (fsr) annyira fontos, hogy igazából tényleg nincs választási lehetőség, ez a mérlegelés szóba sem jön. Szerintem kis túlzással kb nem tudnánk kiállítani egy kezdőt 2-3 éves szerződésekkel. Emiatt ha a rossz forgatókönyv jönne be, és le is sérülne, vagy drasztikusan le is romlana a formája, és el se tudjuk kb passzolni, akkor is valószínűleg jobban járunk sokkal a számunkra borzasztó fsr miatt, mintha 2-3 évet hosszabbítanánk. Remélem, majd kikeveredünk ebből, bár minden csapatot érint kb ilyen szinten azért, nem csak minket. Még a Reált is.
Nem véletlen hogy egy klub sem hosszabbít 5 évnél rövidebb távre, legfeljebb 30-32 éves játékosokkal. Arra sincs garancia, hogy egy saját nevelés maradna, ha kap egy jó ajánlatot, ráadásul minél rövidebb a táv, annál olcsóbban mehet el, kaphat magasabb fizetést és bővül a vásárolni tudó klubok köre.
Egy Ferminről is simán el tudom képzelni, hogy ha egy 3-4 éves szerződést adunk egy jó ajánlat esetén lécel, mi meg kapunk 20-30 milliót érte. És akkor még arra ki sem tértünk, hogy sokkal gyakoribb a fizetésemelés.
Inkább azok az esetek elenyészőbbek, ahol negatívumot jelent a rövidebb távú kontraktus. És még arról nem is beszéltünk, hogy nem minden esetben olyan gördülékenyek a megegyezések mint az utóbbi időben nálunk (Lásd mondjuk De Jong esete). Főleg a klubhoz nem kötődő "zsoldos" játékosoknál.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.05. 14:36:20

Alcantara írta:
Logikus az indokod Bence, gondoltam, hogy ez lehet az indok. Én akkor is soknak tartom kicsit. Umtiti példája a legjobb:bombaformában volt amikor hosszabbítottunk vele, utána gyakorlatilag évekig szívta a klub vérét. Sorolhatnám a többit is. Nyilván van kockázat benne, én nem tartom annyira jó játékosnak, hogy 6 évet kapjon, viszont most nagyot megy két évvel ezelőtti önmagához képest. Szerencsére nem az én pénzem.
Ja, ha azt a mérleget kéne néznem, amit írtam, hogy alapesetben a szabályozásokat figyelembe nem véve egy hosszú szerződés veszélyesebb-e, mint amennyi előnye potenciálisan lehet, akkor én is sokallnám, egyetértek. Olyan 3-4 lenne az ideális talán. Viszont szerintem az ffp (fsr) annyira fontos, hogy igazából tényleg nincs választási lehetőség, ez a mérlegelés szóba sem jön. Szerintem kis túlzással kb nem tudnánk kiállítani egy kezdőt 2-3 éves szerződésekkel. Emiatt ha a rossz forgatókönyv jönne be, és le is sérülne, vagy drasztikusan le is romlana a formája, és el se tudjuk kb passzolni, akkor is valószínűleg jobban járunk sokkal a számunkra borzasztó fsr miatt, mintha 2-3 évet hosszabbítanánk. Remélem, majd kikeveredünk ebből, bár minden csapatot érint kb ilyen szinten azért, nem csak minket. Még a Reált is.

Nem mellesleg belőle azt nézem ki, hogy ha valami lenne, nem lenne vészesen akadékoskodó, így fotelból úgy néz ki a srác, mint akinek mindig a klub az első. Még Umtiti is belement a felezésbe+eladásba, nem is értem, miért, nála ez szerintem sima lenne egy sérülés esetén.

Viszont ON: az a fajta svájci bicska, aminek SR-t akartuk látni, csak szerintem érezhetően jobb (ő szerintem igazából csak támadóbb szellemű középpályásnak volt Barca-szint, a többiben nemigen, EG viszont legalább 3 poszton az, legalább csere szinten), örülök, hogy marad, akkor is, ha kényszerből született, és lehet végül rossz kimenetelű lesz egy 5-6 éves szerződés.

Eddig szerencsére nem volt sérülékeny, visszanéztem, ha leveszem a törött orr, kéz, covid féle dolgokat, amik a sérülékenységét hosszútávon semmiképp sem befolyásolják, akkor 7 volt neki 7 év alatt, egyik sem túl sokáig. Tartsa meg ezt a jó szokását.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.05. 14:02:47

bence0330 írta:
2025.12.05. 13:26:42
Alcantara írta:
2025.12.05. 13:17:42

Főoldali cikk szerint 2031-ig írt alá. Mundo is ugyanezt írja, mégpedig 2031. június 30.
Mondjuk én nem értem, hogy 6 évet miért hosszabbítunk valakivel. Oké, hogy jól megy neki, de nem egy Yamal, hogy ilyen hosszútávú szerződése legyen. Egyszer már beleestünk ezekbe a csapdákba, másokkal, akik váratlanul lesérültek tartósan és évekig a nyakunkon maradtak.
Ja, akkor valamelyik újságíró benézte, nem tudom, már melyik oldalon láttam. :)

Elsősorban az ffp az oka, kevésbé terheli azt így a játékos, a mi esetünkben ez gondolom különösen fontos, de még egy CFC is így csinál. A másik meg gondolom az, hogy ilyenkor mindig két oldala van a mérlegnek, ha hosszú a szerződés, befürödhetünk egy sérüléssel, ha rövid, akkor meg több az ingyenes távozás, meg eleve a stressz az utolsó 1 évben, ezekkel a hosszabbítok-nem hosszabbítok szappanoperákkal. De a fő ok tuti, hogy az ffp, sajna rá vagyunk erre kényszerítve.
Igen, elsősorban az FFP miatt van. A Bilbao is azért kötött ilyen hosszútávra kontraktust Nicoval, mert egy 4-5 éves szerződéssel nem tudták volna kigazdálkodni a brutális fizetését. Vagy éppen a City Haalanddal is 10 évre kötött, amikor a hosszabbítással egy nagy emelést is kapott, nyilván nem arra apelláltak, hogy nehogy elvigye valaki tőlük 333-34 évesen.Azon kívül manapság abszolút megszokott a 6 év, 5 év alatt szinte csak a 30+ éves játékosok kapnak.
Amellett ott van az is, hogy legközelebb csak egy évvel később kell tárgyalni, ami esetleges emelés szempontjából sem mindegy vagy nem "zsarolhatja" a klubot, hogy vár még egy évet és lejáró szerződéssel olcsóbban mehet el, ahogy pl. ez most Viniciusnál történik. És a játékosok ügynöke is hosszabb távért megy, tehát neikik is alkupozíció.

24 évesen pedig egy 6 év nem vészes. Nem fenyegeti az a veszély, hogy 4 év múlva már nem fog kelleni senkinek.
Persze van, hogy ez visszaüthet, ha komolyabban lesérül, huzamosabban visszaesik a formája, de ez 5 évben szintén benne lehet. Az ellenkezője szintén benne van. Ha már Barca, akkor itt van Schlotterbeck. A BVB mindent próbál vele, hogy ha nem is huzamosabban, de legalább egy évet hosszabbítson, mert nagyon kellene nekik, de így muszáj lesz nyáron értékesíteniük. Fel lehetne sorolni kismillió példát, amikor befürödtek így a klubok.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

bence0330

2025.12.05. 13:26:42

Alcantara írta:
bence0330 írta:
2025.12.05. 10:26:32
Laporta most mondta, hogy 11-én hivatalos lesz a hosszabbítása, 2030-ig szól majd az új szerződése.
Főoldali cikk szerint 2031-ig írt alá. Mundo is ugyanezt írja, mégpedig 2031. június 30.
Mondjuk én nem értem, hogy 6 évet miért hosszabbítunk valakivel. Oké, hogy jól megy neki, de nem egy Yamal, hogy ilyen hosszútávú szerződése legyen. Egyszer már beleestünk ezekbe a csapdákba, másokkal, akik váratlanul lesérültek tartósan és évekig a nyakunkon maradtak.
Ja, akkor valamelyik újságíró benézte, nem tudom, már melyik oldalon láttam. :)

Elsősorban az ffp az oka, kevésbé terheli azt így a játékos, a mi esetünkben ez gondolom különösen fontos, de még egy CFC is így csinál. A másik meg gondolom az, hogy ilyenkor mindig két oldala van a mérlegnek, ha hosszú a szerződés, befürödhetünk egy sérüléssel, ha rövid, akkor meg több az ingyenes távozás, meg eleve a stressz az utolsó 1 évben, ezekkel a hosszabbítok-nem hosszabbítok szappanoperákkal. De a fő ok tuti, hogy az ffp, sajna rá vagyunk erre kényszerítve.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

bence0330 írta:
Laporta most mondta, hogy 11-én hivatalos lesz a hosszabbítása, 2030-ig szól majd az új szerződése.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.05. 10:40:26

bence0330 írta:
Én baromira kíváncsi lennék, hogy ha tavaly igazoltuk volna le, korábban csak a Masiaban töltött ideje alatt lett volna köze a klubhoz, most milyen lenne a megítélése.
Szerintem az utóbbi évek egyik legjobb transzfereként tekintenénk rá, még ha valamennyit fizettünk volna is érte.
Számomra biztos, hogy őt követelné mindenki Cubarsí mellé, de úgy érzem nagyon rajta van még a Xavi-érában játszott idő bélyege. Pedig a tavalyi és idei (plusz a tavalyelőtti szezon) teljesítménye patent, bármely poszton is. Nagy kincs egy ilyen jolly joker játékos.
Rafinha óta szerintem ő és Fermin az a két játékos akinek azt mondhatni összejött a kölcsön ez még ritkább mintha az utánpótlásból jön fel valaki és lesz akár válogatott szintű alapember.
A hosszabbítása mindenképp jó hír, már tudni lehetett, hogy nála az nem lesz problémás, de így legalább szinte mindenki rendben van a fontosabb játékosuk közül, ami sokat segít az igazolásokban is.
Forca Barca!!!!
bence0330

bence0330

2025.12.02. 23:22:42

Nekem a kedvencem volt a mai meccsen. Tudom, kell a védővonalba is, főleg hogy Araujo időt kért mentális okokra hivatkozva, de nem tudom, hogy ha pusztán a vkp-s teljesítményét nézném, akkor ne raknám-e be Frenkie helyett. Beton, és meglepő meglátásai vannak előrefelé is. És ami nekem mindig szimpatikus, ő nem sétafikál kb soha, ő megy, akar.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.12.02. 23:13:42

Szerintem rengeteget fejlődött idénre, én sokkal robbanékonyabbnak és erősebbnek látom, mint eddig, és fejben is nagyon stabilnak tűnik.

Hatalmasat melózott ma a középpályán is, de azért összességében ő még mindig inkább kh.
Nem lepődnék meg, ha a szezon végére -látva Cubarsi idei teljesítményét-, EG-GM védőpáros lenne.

A mentalitása példaértékű, bárhová teszik nem okoz csalódást, megérdemli hogy hosszabbítsunk vele.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

2025.08.23. 20:54:04

Ferrán a legjobb támadók közt volt tavaly (nem csak nálunk), a hosszabbítások meg igen, elsősorban az ffp miatt történnek meg ilyen játékosoknál. Nem mintha Eric bármilyen hibát vétett volna a visszatérése óta, sőt, sok esetben előre hozzáteszi mellé az extrát. Nem panaszkodik, 3 poszton erős csere.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.23. 17:59:58

Biztosan az FFP miatt.

Igy tudjuk regisztralni az uj jatekosokat.
andras953
Jugador del Barça

2025.08.23. 17:56:02

Eric-el 2030-ig hosszabbít a klub.... Az én véleményemet persze megint nem kérték ki! Ferran hosszabbítása után úgy látszik újabb csapást kell elviselnem szurkolás és meccsnézés közben.Pedig az érthetetlenül hosszú ittlétük során számtalanszor bizonyították már mindketten, hogy soha nem lesz belőlük Barcába való futballista ! Akkor meg miért kellenek? Játékuk szerintem több kárt okoz, mint hasznot. Néhány valóban fontos gólszerzésüket elismerve, góljaikról az a véleményem, hogy azok nem csodás tehetségüknek voltak köszönhetőek, hanem szerencsés véletleneknek, hiszen az általam erősen vitatott tehetségüket a legtöbb meccsükön sikeresen titkolják. Persze ha az a cél, hogy Garcia a védőmunkájával teremtsen esélyt az ellenfélnek, illetve Ferran ugyanezt tegye az elpuskázott helyzeteivel, akkor értem, hogy miért nélkülözhetetlenek - nemcsak a múltban és a jelenben is, hanem a 2030-ig tervezett jövőnkben is! Sajnos akkorra már mindketten 30 év fölé kerülnek és egyre kevésbé lehet majd számítani rájuk. A City nem anyagi kényszerhelyzetben vált meg 5 éve szomorú szívvel tőlük, hanem azért, mert nem kellettek. Futballistaként.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.05.11. 21:22:33

Jó meccset hozott ma. A gól jókor jött, a kötő Vininek megalázó volt. Tényleg sokoldalú játékos lett. Flick alatt szintet lépett ő is.
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.10. 19:11:17

bence0330 írta:
2025.05.10. 10:55:22

https://fullmatchsports.cc/atletico-mad ... full-match

Meccsidő szerint 67:00-nál nézd. :D (Jó, nem befelé, de azért kb egyenértékű.)
És tényleg. Hogy elfutott má'. Van nekünk mélységünk, mit sírunk mindig? :D
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.10. 13:39:34

Nekem is nagyon elegem volt belőle, az elmúlt években Lenglet után Ő volt az, akit mindenképp a csapaton kívül akartam látni és rosszul voltam ha megláttam a kezdőben.
De nekem az egyik legnagyobb pozitív csalódás a csavó amióta focit nézek. Védőként se olyan rossz már, de ez a Jolly Joker-ség nagy előny. Be lehet tenni kp-ra, jhv-nek és nem akad meg a gépezet. És amúgy kapu előtt is kifejezetten hasznos, nem egy fontos gólja van az idei szezonban.

És remélem nem csak szabályt erősítő kivétel, hanem több ilyen srácot látunk majd, aki 1-2 év kölcsön után meg tud ragadni az első csapatban.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2025.05.10. 10:55:22

vidra írta:
2025.05.10. 10:30:05
Na de be tudja-e cselezni magát olyan kecses mozdulatos yamalosan, neymarosan?
Így e: https://www.youtube.com/shorts/YB7tGthmops
https://fullmatchsports.cc/atletico-mad ... full-match

Meccsidő szerint 67:00-nál nézd. :D (Jó, nem befelé, de azért kb egyenértékű.)
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.10. 10:30:05

Na de be tudja-e cselezni magát olyan kecses mozdulatos yamalosan, neymarosan?
Így e: https://www.youtube.com/shorts/YB7tGthmops
bence0330

2025.05.10. 10:08:07

Bármikor Garciát választanám :D És azért van ám a sértegetésnek egy olyan pontja, amin túl már nem illik menni, a HM-el való összehasonlítás meg lehet meghaladta azt a pontot. :D :D Ő egy meccsen ad el annyi lasztit, mint Garcia fél év alatt. :)
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.10. 09:56:21

A temus Maguire, vagy Maguire a temus EG? :D
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.05.10. 09:40:39

Engem is meggyőzött. Annyira sok helyen hoz az átlagnál picit többet, tud fontos gólokat szerezni, jól passzol, jól fejel, hogy a béna 1-1 elleni védekezése és a lassúsága is így elfogadható. Főleg hogy már itt van olcsón, bírja a padot, lelkesen játszik és nem nyafog. Tartsuk meg!
sansz
Entrenador del Barça

2025.03.18. 01:17:53

Rág beszéltünk róla. Én anno nagyon utáltam,sokat szidtam, de a belső védők előtt nekem nagyon tetszik a játéka ebben a szezonban. Kissé sután, nagyon keményen,olykor labdáról lekésve lépeget be,megakasztva az ellenfél támadásokat. Nagyon komikus az 50 méterről is látható váll vonogatása,amit akkor mutat be,mikor felrúg valakit,mintha csak ezt mondaná: olyan rohadt gyors vagy,mit tehetek én róla? majd legközelebb ne siess és akkor a labdát érem el,nem a bokádat.

Viccet félre téve,nem klasszis,pláne nem belső védőként, de Flick őt is nagyon jól használja. Sőt, szerintem gyakrabban beférhetne a csapatba,ad egy stabilitást.
Válasz küldése