Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Yamal esetén 1-2 év múlva mindenképp újra le kell ülni, hiába van a szerződés vége dátum 2031-re írva.
Grimaldo esetében ha 5-6 évre hosszabbítottak volna, akkor lenne még plusz 1-2 jó éve a Bayerbe, ami jó a csapatnak vagy ha eladják most nyáron kb. dupla pénzt kapnának érte.Troym írta: ↑2025.12.05. 15:36:26Grimaldo 2023 nyarán ingyen érkezett a németekhez 28 évesen a legjobb korban 4 évet írt alá, így ha nem csinálnak semmit a németek, akkor ingyen elveszítenek 18 hónap múlva egy akkor 32 éves játékos, szerintem jól csinálták a Bayernél.
3-4 évnél hosszabb szerződése nem indokolt.
Még Yamal esetén sem feltétlen kell hosszabb, mert addigra ha nyer 1 aranylabdát, vb-t, stb, akkor úgyis jön Mendes dupla fizetésért, hiába lesz hátra 3 év a jelenlegi szerződéséből, ha meg neadjisten egészségi, mentális, stb téren baj van vele, vagy bárkivel akkor viszont hosszú évekig nem tudjuk pótolni az adott játékost.
Amúgy érdekes, hogy EG, Fermin kapcsán miért félünk, hogy mennének? Fermint vitte volna a fél PL és maradt, holott amennyiben szól, elengedik, Deco is nyilatkozta. Aki el akar menni, úgyis elmegy (Illaix, Guiu, stb) a többiek okkal maradnak.
Grimaldo 2023 nyarán ingyen érkezett a németekhez 28 évesen a legjobb korban 4 évet írt alá, így ha nem csinálnak semmit a németek, akkor ingyen elveszítenek 18 hónap múlva egy akkor 32 éves játékos, szerintem jól csinálták a Bayernél.
Nem véletlen hogy egy klub sem hosszabbít 5 évnél rövidebb távre, legfeljebb 30-32 éves játékosokkal. Arra sincs garancia, hogy egy saját nevelés maradna, ha kap egy jó ajánlatot, ráadásul minél rövidebb a táv, annál olcsóbban mehet el, kaphat magasabb fizetést és bővül a vásárolni tudó klubok köre.bence0330 írta: ↑2025.12.05. 14:36:20Ja, ha azt a mérleget kéne néznem, amit írtam, hogy alapesetben a szabályozásokat figyelembe nem véve egy hosszú szerződés veszélyesebb-e, mint amennyi előnye potenciálisan lehet, akkor én is sokallnám, egyetértek. Olyan 3-4 lenne az ideális talán. Viszont szerintem az ffp (fsr) annyira fontos, hogy igazából tényleg nincs választási lehetőség, ez a mérlegelés szóba sem jön. Szerintem kis túlzással kb nem tudnánk kiállítani egy kezdőt 2-3 éves szerződésekkel. Emiatt ha a rossz forgatókönyv jönne be, és le is sérülne, vagy drasztikusan le is romlana a formája, és el se tudjuk kb passzolni, akkor is valószínűleg jobban járunk sokkal a számunkra borzasztó fsr miatt, mintha 2-3 évet hosszabbítanánk. Remélem, majd kikeveredünk ebből, bár minden csapatot érint kb ilyen szinten azért, nem csak minket. Még a Reált is.Alcantara írta: ↑2025.12.05. 13:52:47Logikus az indokod Bence, gondoltam, hogy ez lehet az indok. Én akkor is soknak tartom kicsit. Umtiti példája a legjobb:bombaformában volt amikor hosszabbítottunk vele, utána gyakorlatilag évekig szívta a klub vérét. Sorolhatnám a többit is. Nyilván van kockázat benne, én nem tartom annyira jó játékosnak, hogy 6 évet kapjon, viszont most nagyot megy két évvel ezelőtti önmagához képest. Szerencsére nem az én pénzem.
Ja, ha azt a mérleget kéne néznem, amit írtam, hogy alapesetben a szabályozásokat figyelembe nem véve egy hosszú szerződés veszélyesebb-e, mint amennyi előnye potenciálisan lehet, akkor én is sokallnám, egyetértek. Olyan 3-4 lenne az ideális talán. Viszont szerintem az ffp (fsr) annyira fontos, hogy igazából tényleg nincs választási lehetőség, ez a mérlegelés szóba sem jön. Szerintem kis túlzással kb nem tudnánk kiállítani egy kezdőt 2-3 éves szerződésekkel. Emiatt ha a rossz forgatókönyv jönne be, és le is sérülne, vagy drasztikusan le is romlana a formája, és el se tudjuk kb passzolni, akkor is valószínűleg jobban járunk sokkal a számunkra borzasztó fsr miatt, mintha 2-3 évet hosszabbítanánk. Remélem, majd kikeveredünk ebből, bár minden csapatot érint kb ilyen szinten azért, nem csak minket. Még a Reált is.Alcantara írta: ↑2025.12.05. 13:52:47Logikus az indokod Bence, gondoltam, hogy ez lehet az indok. Én akkor is soknak tartom kicsit. Umtiti példája a legjobb:bombaformában volt amikor hosszabbítottunk vele, utána gyakorlatilag évekig szívta a klub vérét. Sorolhatnám a többit is. Nyilván van kockázat benne, én nem tartom annyira jó játékosnak, hogy 6 évet kapjon, viszont most nagyot megy két évvel ezelőtti önmagához képest. Szerencsére nem az én pénzem.
Igen, elsősorban az FFP miatt van. A Bilbao is azért kötött ilyen hosszútávra kontraktust Nicoval, mert egy 4-5 éves szerződéssel nem tudták volna kigazdálkodni a brutális fizetését. Vagy éppen a City Haalanddal is 10 évre kötött, amikor a hosszabbítással egy nagy emelést is kapott, nyilván nem arra apelláltak, hogy nehogy elvigye valaki tőlük 333-34 évesen.Azon kívül manapság abszolút megszokott a 6 év, 5 év alatt szinte csak a 30+ éves játékosok kapnak.bence0330 írta: ↑2025.12.05. 13:26:42Ja, akkor valamelyik újságíró benézte, nem tudom, már melyik oldalon láttam.Alcantara írta: ↑2025.12.05. 13:17:42
Főoldali cikk szerint 2031-ig írt alá. Mundo is ugyanezt írja, mégpedig 2031. június 30.
Mondjuk én nem értem, hogy 6 évet miért hosszabbítunk valakivel. Oké, hogy jól megy neki, de nem egy Yamal, hogy ilyen hosszútávú szerződése legyen. Egyszer már beleestünk ezekbe a csapdákba, másokkal, akik váratlanul lesérültek tartósan és évekig a nyakunkon maradtak.
Elsősorban az ffp az oka, kevésbé terheli azt így a játékos, a mi esetünkben ez gondolom különösen fontos, de még egy CFC is így csinál. A másik meg gondolom az, hogy ilyenkor mindig két oldala van a mérlegnek, ha hosszú a szerződés, befürödhetünk egy sérüléssel, ha rövid, akkor meg több az ingyenes távozás, meg eleve a stressz az utolsó 1 évben, ezekkel a hosszabbítok-nem hosszabbítok szappanoperákkal. De a fő ok tuti, hogy az ffp, sajna rá vagyunk erre kényszerítve.
Ja, akkor valamelyik újságíró benézte, nem tudom, már melyik oldalon láttam.Alcantara írta: ↑2025.12.05. 13:17:42Főoldali cikk szerint 2031-ig írt alá. Mundo is ugyanezt írja, mégpedig 2031. június 30.
Mondjuk én nem értem, hogy 6 évet miért hosszabbítunk valakivel. Oké, hogy jól megy neki, de nem egy Yamal, hogy ilyen hosszútávú szerződése legyen. Egyszer már beleestünk ezekbe a csapdákba, másokkal, akik váratlanul lesérültek tartósan és évekig a nyakunkon maradtak.
Főoldali cikk szerint 2031-ig írt alá. Mundo is ugyanezt írja, mégpedig 2031. június 30.
Én baromira kíváncsi lennék, hogy ha tavaly igazoltuk volna le, korábban csak a Masiaban töltött ideje alatt lett volna köze a klubhoz, most milyen lenne a megítélése.
És tényleg. Hogy elfutott má'. Van nekünk mélységünk, mit sírunk mindig?bence0330 írta: ↑2025.05.10. 10:55:22
https://fullmatchsports.cc/atletico-mad ... full-match
Meccsidő szerint 67:00-nál nézd.(Jó, nem befelé, de azért kb egyenértékű.)

https://fullmatchsports.cc/atletico-mad ... full-matchvidra írta: ↑2025.05.10. 10:30:05Na de be tudja-e cselezni magát olyan kecses mozdulatos yamalosan, neymarosan?
Így e: https://www.youtube.com/shorts/YB7tGthmops