bence0330 írta: ↑2025.10.10. 15:53:46
Messa írta: ↑2025.10.10. 15:12:51
Szerintem lassan kijelenthető, hogy Olmo alkalmatlan ehhez a szintű élsportra egészségügyileg, meg kéne fontolni a lecserélését.
Hihetetlen...
Egyrészt az is, hogy a fél kezdő sérült, másrészt az, hogy szerintem először amióta nálunk van 4 meccsből 3-at végigtolt, és azonnal ki is dől ismét.
Ez így az a baj nagyon sokba kerül, hogy van egy játékosunk, ráadásul kulcsposzton, akit folyamatosan egész szezonban óvni kell a széltől is, és folyamatosan le kell hozni 45/60 perc játék után túlterhelés miatt.
Ha még csak annyi lenne vele a gond, hogy óvni kelll! 30-40 percekre ha top játékosunk lenne, már nem lenne felesleges teljesen, hogy leigazoltuk. De amúgy az a fő gond szerintem, hogy tavaly ősszel-télen még legalább az volt, hogy visszatért, volt 1-2 top meccse, 1-2 szürke, lesérült, visszatért, és ez ment körbe-körbe, voltak legalább jó meccsei. Idén 2 hónap után 0 sérüléssel volt 1 db jó meccse. Akkor már inkább a tavalyi verziója... ő valamiért csak megy lefelé a lejtőn sérülés nélkül is.
Az a baj, hogy nem is reagáltam magamban semmit a hírre, sérülést senkinek sem kívánok, és remélem, gyorsan felépül (már ha egyáltalán tényleg van gond), de sajna nem fog hiányozni a pályáról, darabszámra be lehet rakni helyette Drót, Fermín felépülőben van, plusz Rapha is meg fog ott fordulni néha. Akárkit teszünk be a helyére, rosszabb igazából nem lehet. Fermín is hol jó, hol szürke, de legalább úgy váltakozóan, és szürkén is jó melós legalább, Olmo még az sem.
Persze ha valahogy rendbe tennénk fizikailag fél-1 év alatt, akkor legalább lenne esély formába hozni, vagy eladni.
[/quote]
Az az Olmo-Fermin páros azért igazán jó, mert mindketten elég hullámzóak. Az utóbbi kevésbé, de például ott volt a Sevilla elleni meccs, ahol zseniális teljesítményt nyújtott, pár nappal később a Bl-ben pedig észrevehetetlen.Formájuktól függően ugyanakkor lehet rotálni és általában emiatt rendben van az a poszt. Csak most még Raphinha sincs/nem volt, aki váltsa őket. A PSG ellen például Raphinával 10-esben, előtte egy Rashford-Torres-Yamal trióval egész más lehetett volna, de akár Ferminnel is. Olmo legnagyobb hiányossága a védekezésében van, ami azon a poszton(is) elengedhetetlen. De a Sevillát is lehet mondani. Ez kisebb csapatok ellen még elmegy, mert ledomináljuk őket, de szorosabb/komolyabb mérkőzéseken már komolyan kiütközik és hatalmas hátrány.
Remélem azért a Clasicóig a legtöbb kulcsember használható lesz. Mondjuk őket is megnéztem volna, ha hiányzik egyszerre egy Mbappé-Vinicius-Bellingham-Carreras-Courtuois ötös, pedig a keretük valamivel mélyebb.