Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Hihetetlen...Troym írta: ↑2025.10.10. 14:23:41Dani Olmo is undergoing tests right now because he might have a muscle tear. He was experiencing discomfort since yesterday and today he could no longer train.
mundo
Szerintem lassan kijelenthető, hogy Olmo alkalmatlan ehhez a szintű élsportra egészségügyileg, meg kéne fontolni a lecserélését.
Karma. Minden poszton lesérül mindenki, ahol hitvitát indítottak azzal kapcsolatban, hogy márpedig megvagyunk.Troym írta: ↑2025.10.10. 14:23:41Dani Olmo is undergoing tests right now because he might have a muscle tear. He was experiencing discomfort since yesterday and today he could no longer train.
mundo
Szerintem lassan kijelenthető, hogy Olmo alkalmatlan ehhez a szintű élsportra egészségügyileg, meg kéne fontolni a lecserélését.
Én ebben a témában utoljára írok.gránit írta: ↑2025.09.29. 00:08:53Többször leírtam, de valamiért nem megy át: én nem állok de la Fuente oldalán. Olyannyira nem, hogy a válogatott selejtezőket és az NL-t ebben a formában meg is szüntetném. Ebben a klubszezon közbeni formájukban biztosan.
Hibáztatni nincs értelme. Nem hibáztatni és mentegetni valakit nem ugyanaz, ezt azért még te is beláthatod.
Yamal játszott eddig 6 válogatott meccset idén. Klubmeccsből sokkal többet. De te abban a 6 meccsben látod a lényeget.
Az, hogy klubmeccsből sokkal több van, tehát a klubedzőknek nagyobb felelősségük van a játékosok rotációjában. Sokkal több közük van a témához, mint a szövetségi kapitányoknak.
Nálunk hányszor fordult elő, hogy Yamalt, Raphinhát, Lewandowskit magabiztos vezetés ellenére sem cseréltük le? Koundé végigtolta a szezont. A válogatott ennek a történetnek a kisebbik részét képezi. Ezért nem látom értelmét de la Fuente hibáztatásának. Ettől még nem állok az oldalán, csak értelmetlen rá fújni. Ő nem jobb és nem rosszabb, mint a klubedzők, hanem ugyanolyan.
Ronaldinho meg úgy játszott 3600-3900 perceket, hogy azokban a szezonokban a Copa del Rey-ben jegelve volt. Ha játszott volna a kupában, neki is simán meg lett volna a 4500 játékperc. Nem nagyon változtak a meccsszámok. Nem a meccsszám volt kevesebb, hanem kevesebb meccsen játszatták. Rotálni kell, ennyi. Akkor a támadóközéppályán is olyan felhozatalunk volt, hogy Deco, Edmílson, Xavi, Iniesta. Ha már ennyire követed a becses tevékenységemet, azt azért észrevehetted, hogy mindig a bő keret mellett foglalok állást. Ez az utóbbi években sajnos a Liga hozzáállása miatt korlátozott, de azért nagyon sokszor jelentjük ki magabiztosan a legminimalistább esetekben is, hogy "megvagyunk", miközben sok esetben dehogy vagyunk meg. Most sem értettem egyet néhány olcsó peremember kiszórásával. Alapvetően kellenek a bő keretek, kell a rotáció. Akkor hasonló meccsszámok mellett sokkal több rotáció volt. Hozzáteszem, 2004-2005-ben még így is kétszer lesérült Ronaldinho, rövid időre. De lehetett volna ez rosszabb is, ha nem rotáljuk. Ez is egy különbség.
Emellett a tegnapi meccsen is volt megint vagy tíz olyan hentelés, amiből könnyen lehet sérülés napokon, heteken belül. Nem önmagában attól sérül le a combhajlítójuk, hogy meccseket játszanak. Attól sérül le, hogy szétrugdossák őket. Ehhez ma már teljesen hozzászokott a szemünk, mert sajnos a futball részévé vált. Azért összehasonlítva ezeket egy '80-as évekbeli meccsel, hát a mai játéképhez képest az akkori futball balett volt, nem gúnyos, hanem pozitív értelemben. Megint voltak gusztustalan rugdosódások, és a játékvezetők nem tesznek ez ellen semmit. Azt meg furának tartom, hogy pont egy Barcelona-szurkoló bagatellizálja el ezt a kérdést, amikor gusztustalanul szanaszét rugdossák a játékosainkat, és a bírók nem csinálnak semmit.
Többször leírtam, de valamiért nem megy át: én nem állok de la Fuente oldalán. Olyannyira nem, hogy a válogatott selejtezőket és az NL-t ebben a formában meg is szüntetném. Ebben a klubszezon közbeni formájukban biztosan.
Az, hogy klubmeccsből sokkal több van, tehát a klubedzőknek nagyobb felelősségük van a játékosok rotációjában. Sokkal több közük van a témához, mint a szövetségi kapitányoknak.
Te teljesen szétestél.gránit írta: ↑2025.09.28. 19:27:21
A ronaldinhós "példádat" is köszönöm, az is szépen alátámasztja, amit írok. Úgy játszott 3600 percet 2004-2005-ben, hogy a Copa del Rey-ben egyáltalán nem játszott abban a szezonban. Egyetlen percet sem. Ha végigjátszotta volna a kupát, amelynek meccszámát azóta jócskán csökkentették, teszem hozzá, semmivel nem játszott volna kevesebbet, mint kb 4500 játékperc. 2005-2006-ban úgy játszott 3900 percet, hogy 120 percre állt be a kupában. A meccszám nem nagyon változott, a kupameccsek számát csökkentették is azóta. Akkoriban több volt a rotáció, és kevesebb volt a kontakt. Ennyi. Most is megtehetnénk azt, hogy elengedjük a kupát. Nem a szövetségi kapitány dönt erről, ahogy a meccsek többségéről sem.
Nem is akarom "megmagyarázni". Én nem a szövetségi kapitányok oldalán állok. Csak tudok a fejükkel gondolkodni. Van, aki nem. Nyilván az is egy lehetőség, hogy az illető a saját, begubózott véleményét ismételgeti, csak semmi értelme. Klubmeccsből több van, mint válogatottmeccsből. Ha csúcsra vannak járatva a játékosok, abban a klubedzőknek nagyobb a felelősségük.
De az sem ment át neked, hogy én nem a szövetségi kapitányok és nem a válogatottak oldalán állok. A válogatottmeccsek nem is nagyon érdekelnek. De amikor véleményt mondok, igyekszek minden tényezőt figyelembe venni, azt is, ami nekem nem tetszik. És nem kezdek el elfogultan a szövetségi kapitányokra mutogatni.
Nálunk hányszor előfordult, hogy magabiztos vezetésnél nem voltak lehozva a legnagyobb sikerkovácsok? Én nem a szövetségi kapitányok oldalán állok. Ők ugyanazt csinálják, mint a klubedzők. Csak kevesebb mérkőzésen.
Szerintem senki nem azt mondta, hogy lényegtelen egy BV vagy Eb, és ehhez nem kell senkinek az oldalán állni, de nézzük például Yamal esetét, amire Flick is felcsattant. Bulgária ellen 3:0-ra vezetnek, az ellenfélnek egész meccsen momentuma sincs, de fent hagyja 80 percig. Néhány nap múlva, amikor már nincs teljesen rendben (talán az előzőn sem) már csak 6:0 után kapja le, pedig az 50. percben néggyel mentek a spanyolok. És a válogatottnak is van orvosa, meg tudja állapítani, hogy 100%-os-e vagy nem.gránit írta: ↑2025.09.28. 19:27:21
Nem is akarom "megmagyarázni". Én nem a szövetségi kapitányok oldalán állok. Csak tudok a fejükkel gondolkodni. Van, aki nem. Nyilván az is egy lehetőség, hogy az illető a saját, begubózott véleményét ismételgeti, csak semmi értelme. Klubmeccsből több van, mint válogatottmeccsből. Ha csúcsra vannak járatva a játékosok, abban a klubedzőknek nagyobb a felelősségük.
De az sem ment át neked, hogy én nem a szövetségi kapitányok és nem a válogatottak oldalán állok. A válogatottmeccsek nem is nagyon érdekelnek. De amikor véleményt mondok, igyekszek minden tényezőt figyelembe venni, azt is, ami nekem nem tetszik. És nem kezdek el elfogultan a szövetségi kapitányokra mutogatni.
Amúgy igen, a '80-as években kevesebb volt a kontaktus a labdarúgásban. A sokat hiányolt virtuózok részben azért tűntek el, mert egyszerűen több minden megengedett ellenük.
A ronaldinhós "példádat" is köszönöm, az is szépen alátámasztja, amit írok. Úgy játszott 3600 percet 2004-2005-ben, hogy a Copa del Rey-ben egyáltalán nem játszott abban a szezonban. Egyetlen percet sem. Ha végigjátszotta volna a kupát, amelynek meccszámát azóta jócskán csökkentették, teszem hozzá, semmivel nem játszott volna kevesebbet, mint kb 4500 játékperc. 2005-2006-ban úgy játszott 3900 percet, hogy 120 percre állt be a kupában. A meccszám nem nagyon változott, a kupameccsek számát csökkentették is azóta. Akkoriban több volt a rotáció, és kevesebb volt a kontakt. Ennyi. Most is megtehetnénk azt, hogy elengedjük a kupát. Nem a szövetségi kapitány dönt erről, ahogy a meccsek többségéről sem.
Miért beszélsz te mélyebb összefüggésekről miközben képtelen vagy felfogni mit jelent az amikor azt írom regeneráció, edzés, felkészülés, meccs. Ez a ritmus, ez a ciklus ami ismétlődne, ha lenne rá idő.
A kemény szerelésekről pedig szerintem kérdezzük meg Maradonát vagy R9-t aztán meglátjuk mit mondanak. A videóbíró korában azt mondani hogy régen kevesebb volt az alattomos odarúgás az egész egyszerűen abszurd hazugság. Még hogy ma hasonlít a foci pankrációra, hát ez jóPR42 írta: ↑2025.09.28. 17:59:33
A probléma az hogy te azt mondtad hogy az nem lehet hogy a túl sok meccs miatt sérülnek le, mert még csak szezon eleje van, ami egészen szimplán hülyeség. Az összes többi szöveg lényegtelen. A tény az hogy le lehet sérülni amikor valaki nem tud rendesen regenerálódni, edzeni, készülni és játszani normál ritmusban. És jelenleg a top játékosok nem tudnak mert minden héten két meccs van már a szezon elejétől kezdve.
Egyrészt nem én reklamáltam, hanem te, a szövetségi kapitányok ellen. Igen, minden joguk megvan ahhoz, hogy végigjátszassák a sztárjaikkal a mérkőzéseket, és nagyot tévedsz, ha azt gondolod, hogy a sportág számára a klubok többet jelentenek, mint a válogatottak. A szövetségi kapitányok egyébként ugyanolyan elfogultak, mint azok, akik csak a klubok érdekeit nézik. Persze, hogy ez nekünk nem tetszik. El kell különíteni a klubszezont a válogatottszezontól. És igen, ma már többet lehet cserélni, mint régen. Ezt sem vetted figyelembe. Az meg nem a szövetségi kapitány sara, ha a klubedzők nem rotálják rendesen a keretüket.
És szerinted abban sérülnek le, hogy 1000 perccel többet futnak? Nem ebben sérülnek le, hanem abban, hogy ezalatt az idő alatt olyan jellegű terheléseknek vannak kitéve, amiből korábban sokkal kevesebbet kaptak a futballisták. Lásd Gavi ágyéksérüléséről küldött videómat. Ilyen sérülések évtizedekkel ezelőtt nem nagyon voltak, mert nem egy küzdősportra hasonlított a labdarúgás, ma meg már kész pankráció. Szerinted nem tudnának még 1000 perccel többet játszani, rendes szabályok, normális játékvezetés mellett? Egy frászt nem. Szerinted abban fáradnak ki, hogy hetente futnak kétszer 10 kilométert? Szerinted az edzéseken nem futnak? Szerinted csak a meccseken éri őket terhelés?
Természetsen. Meg se próbáld mélyebb összefüggéseiben látni a témát, elég azt ismételgetni, hogy "túl sok a meccs", aztán csodálkozol, hogy nem lesz kevesebb meccs.
Nem te reklamáltál azon hogy a szövetségi kapitánynak minden joga megvan arra hogy ne cserélje le a 18 éves szélsőt egy szanaszét nyert eldőlt meccsen?
Csak a szokásos.gránit írta: ↑2025.09.19. 21:49:10
Ugyanakkor semmilyen tekintetben nem lehet a válogatottat hibáztatni. Ők a saját meccsüket akarják megnyerni, nem érdekli őket a Barcelona vagy a Real Madrid. A játékos pedig lemondhatja a válogatott mérkőzést. Ha elfogadja, onnantól kezdve nincs miről beszélni. Nem állja meg a helyét az az elv, hogy a válogatott a klub érdekeit tartsa szem előtt. OK, nekünk az lenne az érdekünk, de nekik nem, és ebben az esetben az ő fejükkel kell gondolkodnunk. A szövetségi kapitánynak nem kötelező a klubokra gondolva lecserélni a húzóembereket egy megnyert meccsen sem, a szövetség sem ezt várja tőle, és különben is, ha 6-0 az állás, a szövetségi kapitány szeretne 7-0-ra vagy 8-0-ra nyerni. Ez ilyen. Ő a saját érdekeinek megfelelően dönt, nem a klubokkal foglalkozik.
Ez jó meglátás, szerintem az edzések intenzívebbek lehetnek ma mint régen. Amellett amit mondasz még az is igaz hogy mindenkin ott van a GPS és pulzus mérő, nem engedhetik meg maguknak a fiúk a lazulást mert egyből kilógnak lefelé aztán akkor percet se kapnak. Viszont az is igaz hogy minden videróra van véve, ezért kevesebb az alattomsabb odarúgás és gáncsolás.
Abban egyetértés van gondolom, hogy Flick "atyánk" többé kevésbé azért megfelelő "szaki" a szakmájában.
Nem csak az a néhány vb-meccs számít, hanem az oda ezető út is. Ezért nem törlik el a selejtezőket, amiknek most már amúgy szinte semmi jelentőségük. Megszakítják a klubszezont vagy négyszer, csak azért, hogy aztán szinte mindenki kijusson... Én Brazilfannal is egyetértettem abban, hogy értelmetlen a vb bővítése, meg a 64 csapatos vb. Én azt mondom viszont, hogy érdemes a motivációkat megvizsgálni. Enélkül értelmetlen a duzzogás. A FIFA azt látja, hogy a válogatottak több embert mozgatnak meg. Nem csak a vb, az csak egy hónapig tart. A selejtezők, egyéb válogatottmérkőzések is több szurkolót vonzanak be. Nem fontosabb számukra a klubfoci, mint a válogatottak. Ezt kell megérteni. Értelmetlenek már ezek a selejtezők, de nem véletlenül vannak. Az NL sem. Egyébként pont az általad dicsőített kapitalizmus miatt sem fogják csökkenteni a meccseket. A szponzorok minél több meccset akarnak. Ők minél több meccsen szeretnék a logójukat a képernyőn mutogatni. És ha azt mondják, hogy akkor adunk pénzt, ha minél több meccset szerveztek, és minél többször viríthasson a cégünk logója a képernyőkön, akkor egyre több meccset fognak szervezni. Ez a szponzorokról szól. Én nem szeretem ezt. Viszont azt is gondolom, hogy a sérülésekben nagyobb szerepe van a labdarúgás mai stílusának.
Itt is azt kell megérteni, hogy a filmsztárnak az a másik projekt éppúgy fontos. A példa pedig azért nem stimmel, mert a foci esetében a két projekt egy szervezet alá tartozik. Tehát nem arról van szó, hogy a filmsztár a szünetben elmegy teljesen mást csinálni, például veszélyes sportot űzni, és eltöri a lábát. A foci esetében a két szál egy szervezet alá tartozik. Mintha a filmsztár két filmet forgatna egyszerre, ugyanannál a filmgyárnál. Forgatna egyszerre egy A filmet és egy B filmet. B film forgatásán megsérül, így A film forgatásán sem tud részt venni. De a filmgyárnak nem fontosabb az A film, mint a B film. A példa így stimmel. Ha nem egy szervezet alá tartozna a kettő, könnyen meg lehetne oldani a dolgot, mert szerződésben lehetne megtiltani a játékosoknak a B-tevékenységet. De a fociban ezt nem lehet, mert a FIFA tiltja. A klub nem tarthatja vissza a játékost. A FIFA-nak pedig nem fontosabb a klub, mint a válogatott. Sőt. És a játékosoknak sem.bence0330 írta: ↑2025.09.28. 10:41:48tegyük fel, hogy mondjuk Jason Statham kap valami iszonyatos gázsit egy akciófilmért vagy sorozatért, akit aztán a forgatási idő szüneteltetésével elvisz valami nemzeti szervezet kötelezően valami szintén elég veszélyes stuntokkal tarkított forgatásra, miközben nem ők fizetik, de kapja a pénzt az eredeti filmjéért. Ott meg mondjuk eltöri a lábát, és lőttek az akciójeleneteknek az eredeti filmben.
Attól még lehet az a valami teljesen abszurd, lásd a véleményt a napokban, hogy a klubfoci a válogatottfoci felett állna. Miközben a válogatottak meg a világbajnokság összességében sokkal több embert mozgatnak meg. Mint klubhoz kötődő rajongó, én is inkább a klubszezont preferálom, de tudom függetleníteni magam az elfogult helyzetemtől, és teljesen külső szemmel, objektívan megközelíteni a témát, ami a FIFA álláspontjának megértését is megkönnyíti. Ha huszan leírják, hogy a klubfoci a válogatottfoci felett áll, igazából semmit nem befolyásol. A FIFA tagjai a térdüket csapkodva röhögnének, ha ezt hallanák, a vb-meccseket meg többen néznék, mint bármelyik BL vagy bajnoki meccset. Miközben amúgy én is inkább klubfocipárti vagyok, de hát a tények azok tények. Nyilván bele lovallhatják magukat az emberek, hogy gonoszak a szövetségi kapitányok és leírhatják minden nap, hogy gonosz válogatottak, sok értelmét nem látom. Bár jó közösségi élmény lehet akár, és jó érzéssel tölthet el valakit egy pozitív "megerősítés" pár másik ember részéről.
Az is benne lehet, hogy nagy a konkurencia a kezdőbe jutásért, jobban hajtanak a játékosok edzésen, hogy meggyőzzék az edzőt...PR42 írta: ↑2025.09.28. 08:08:40Tudod a szezon végére azért lesz összesen sok a meccs darabszámra, mert egészen addig minden héten sűrűn voltak a meccsek.gránit írta: ↑2025.09.27. 23:26:03Mondjuk nem tudom, hogy pusztán attól, hogy kevesebb lenne a meccs, miért ne sérülnének le a 6. fordulóban. Ez akkor állná meg a helyét, ha a 36. fordulóban dőlnének ki az emberek, egy hosszú szezon végén. De már a szezon legelején is kihullanak, így azért fura az a felvetés, hogy a meccsek mennyisége miatt dőlnének ki.![]()
És ha sűrűn voltak a meccsek akkor nincs idő regenerálódni közöttük és jönnek a sérülések.
Ezt miért kell magyarázni?![]()
Azt vettem észre hogy amikor tényleg egyhangúan mindenki a fórumon egy dolgot ugyanúgy lát, mert annyira egyértelmű, neked akkor is valahogy ellent kell mondanod.
Legalább érdekessé teszi a fórumozást
Tudod a szezon végére azért lesz összesen sok a meccs darabszámra, mert egészen addig minden héten sűrűn voltak a meccsek.gránit írta: ↑2025.09.27. 23:26:03Mondjuk nem tudom, hogy pusztán attól, hogy kevesebb lenne a meccs, miért ne sérülnének le a 6. fordulóban. Ez akkor állná meg a helyét, ha a 36. fordulóban dőlnének ki az emberek, egy hosszú szezon végén. De már a szezon legelején is kihullanak, így azért fura az a felvetés, hogy a meccsek mennyisége miatt dőlnének ki.
jaj istenem, de hát szerinted a test nem emlékszik arra, hogy az utóbbi x évben is túlterhelésnek volt kitéve? amit te felvetsz, az tulajdonképpen az, hogy nyaranta a testet ért bármennyi stressz és elhasználódás nullázódik, attól a pár hét nyaralástól, amit kapnak - ez teljesen abszurd.gránit írta: ↑2025.09.27. 23:26:03Mondjuk nem tudom, hogy pusztán attól, hogy kevesebb lenne a meccs, miért ne sérülnének le a 6. fordulóban. Ez akkor állná meg a helyét, ha a 36. fordulóban dőlnének ki az emberek, egy hosszú szezon végén. De már a szezon legelején is kihullanak, így azért fura az a felvetés, hogy a meccsek mennyisége miatt dőlnének ki.