2012.02.06. 12:22:05
Ha Tello így teljesít, akkor nagy esélyt látok arra, hogy nyáron véglegesen felkerüljön a nagy csapathoz. Persze ez még mindig sok mindentől múlik, például mi lesz Villa vagy Afellay sorsa. (A kettő közül úgy gondolom Villa még marad, Afellay pedig távozik.). Így akkor támadó posztra bőven meg is lennénk: Messi, Villa, Sánchez, Pedro, Cuenca, Tello. Egyébként én személy szerint nagyobb potenciált látok Telloban, mint Cuencában.
Az első csapathoz sztem biztosan fog csatlakozni a nyáron Montoya is, az már más kérdés, hogy mennyi lehetőséghez jut majd Alves mellett. Kis csapatok ellen, és a kupában sztem biztos játszhat majd.
Spanyol sajtóértesülések szerint arra is jó esély van, hogy Oier Olazabal is csatlakozzon az idény végén a nagyokhoz. A hírek szerint Guardiola a következő idényt három kapussal képzeli el, mint 2009-ben (akkor Valdés, Pinto, és Jorquera voltak a kapusaink). Ez minden bizonnyal már annak is szólhat, hogy Pinto (36 éves már) visszavonulása / távozása után ő lesz majd a második számú kapusunk.
Ennek a három játékosnak a felkerülésére sztem nagy esély van, és személy szerint én Jonathan Dos Santost is szívesen látnám az első csapatban. Amennyiben Keita távozik (valljuk be, elég nagy esély van rá: a Milan és a Liverpool is akarja többek között, előbbi állítólag fel is vette a kapcsolatot Seydou ügynökével), abban az esetben megfelelő pótlás lenne. Jonathant biztos nem zavarná a padozás, és sztem remek kiegészítő ember lenne. Nagy teherbírású játékos, és jól lát a pályán. Nem mellesleg pedig testvérével ellentétben ki tudta várni a sorát (gyakorlatilag 2009 óta vár), és nem türelmetlenkedett, csak csendben dolgozott.
Végül pedig annyit megjegyeznék, hogy Romeu az idény végén szinte biztosan (99%) nem fog visszatérni a Barcelonához. Még január elején volt a klub háza tájáról egy olyan nyilatkozat, hogy az idény végén nem kívánunk élni a visszavásárlási opciónkkal, azaz Romeu egy újabb idényt tölt majd el AVB irányítása alatt.