S.Agüero írta:mert valószínű, hogy Ronaldo megkapja a hatodik aranylabdáját is. Pedig csak januártól játszik jól.
Csak szólok, hogy naptári évre adják.

Az őszi szezon nem sokat nyom a latba. Tavaly amit mutatott még a saját szurkolóik is eladták volna, de tavasszal osztják a kupákat, így az befolyásol mindent.
De hogy ne térjünk el a témától, Valverdétől én számítottam, hogy épít a fiatalokra, legalábbis bedobja őket egyszer-egyszer a bajnokságban is, főleg, hogy már régen megynyertük azt. Akik Luchonál bemutatkoztak még fiatalabbak is voltak.
Sajnos az eredménykényszer nagy úr. A napopkban egy haverommal pont azt beszéltük, hogy a 2000-es évek elején, amikor ilyen 4.-5.-6. helyen tanyázott folyamatosan a csapat bőven voltak 18-20-21 éves játékosok a keretben. Mondjuk az a modell is túlzás volt, mert jóformán Ini, Motta, Oleguer(?) voltak azok, akik megmaradtak, esetleg még Gerard vagy Gabri, akik most biztos nem ragadnának meg a az A-keretben (hogy mondjuk Oleguerről ne is beszéljek). De a akikre alig-alig emlékezhetünk, ilyen Pena, Tortolero, Rochemback, talán Navarro és még sokan mások, akik biztos nem maradtak meg a köztudatban simán felejtős kategória és joggal. Persze nem mind szó-szoros értelemben vett saját nevelés, viszont olyan fiatalon kerültek az A keretbe kerültek, mint most senki. (Dembelé kicsit kakukktojás, mert őt már "sztárként" vettük rekordigazolásként)
Ezzel csak arra utalok, hogy a két modell között van egy arany középút. 2 tehetséges fiatal bőven megférne minden szezonban, de egy bajnoki ezüst, elveszített kupa, egy Bl elődöntő is
kudarcnak számít, az edzők pedig valljuk be féltik az állásukat és inkább a sztárokra építenek, nem igazán az érdekük, hogy egy 19-20 évesből olyan játékost faragjanak, aki majd 2-3 év múlva stabil vagy akár klasszis játékos lehessen.
A kölcsön pedig inkább temető. Más csapatoknak még annyira se érdekük egy 18-19 éves játékost felépíteni, mint saját klubjának. 1-2 év után szerezhetnének olyan rutint, hogy igazán hasznos tagok lehessenek, akkor pedig mehetnek vissza.
Nem véletlen, hogy besültünk az összes ilyennel. Nem tudom mikor jöttünk ki jól ilyenből. Talán Rafinha lehetett volna az üdítő kivétel, de az ő karrierjét nagyon kettétörte az a két súlyos sérülés.