2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Iniesta volt az a játékos, aki engem a legjobban lenyűgözött valaha. Meg kell jegyezni, hogy sokkal később lett állandó kezdő, az utolsó Rijkaardos évben, ahol Ronaldinho es Deco egyszerre pukkadt ki. 23-24 éves volt ekkor Andrés.brazilfan írta: ↑2024.10.04. 10:25:44Irigyellek, hogy te láthattad a 20-21 éves Iniestát játszani, én például nem nagyon láttam, 20-21 évesen lett állandó kezdő, előtte el akarták küldeni. De ha láttam volna, akkor sem emlékeznék rá, hogy milyen volt. Arra emlékszem, hogy érett játékosként milyen volt, de még akkor sem láttam az összes meccsét.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.04. 08:31:18Mindenki ezt az Iniesta szerepet látja benne, de én nem látom annyira jónak előrefelé.
Iniesta 24 évesen lett Európa-bajnok, Pedri 21 évesen. Pedri 3 centivel magasabb. Egyikük sem gólvágó, de Pedri tartja a lépést Iniestával.
Hogyne lennének azok. Rodri egy igazi fizikális, nagy, magas, gyors, erős, kigyúrt szűrő, aki passzsávokat is jól olvas, és egy az egyben is erős védekezésben, amúgy szerintem a világ legjobb játékosa, azért, mert előre is jól forgat emellé. Kb mintha Casemirot meg Busit összevarrták volna. Na ha egy ilyenünk lenne, akkor nem lenne baj Pedri "gyengeségeivel". Fabian Ruiz nem ennyire fizikális, de azért relatíve az, azt mondanám, hogy legalább egy Gavi szinten, neki több a védekező feladata. Két elég fizikális játékos volt körülötte/mellette/mögötte, és ebből az egyik extrém módon az. Pont ezért lehetett ilyen jó (és Olmo is). Vagy úgy fogalmazok, hogy pont ezért nem volt ott semmi gond azzal, hogy "nem tud védekezni", mert volt, aki ezt megtette, nem is egy játékos.
De la Fuente már megtalálta neki a tökéletes helyet Rodri és Ruiz mellett, pedig egyikük sem vadállat. Spanyolország nyáron nemcsak nyerni tudott, hanem szépen játszani is, és nincs kétségem afelől, hogy ha nincs Kroos, akkor Pedri ott lett volna a döntőben.
A rotációnak én nem feltétlenül pihentetés részét látom így hatékonyabbank, hanem a variációs lehetőségeket, ellenfélhez/eredményhez igazodva. 10-es pozícióban is mást nyújt Pedri, mint mondjuk Olmo vagy akár Fermin. Utóbbiak inkább offenzívek, Fermin is tavaly többször már-már ss-t játszott, Pedri inkább hajaz az irányító stílusra. Ha többet kell labdát tartani és úgy ritmust váltani arra alkalmasabb, nagyon kevés játékosnál van nagyobb biztonságban a labda, erősebb csapatok ellen/előnyben hatékonyabb. Ha gyors, direktebb, támadóbb játékra van szükség, akkor Olmo hasznosabb. Bár idén Pedri is elég jól érkezik második hullámban, főleg annak fényében, hogy hátrébb játszik.bence0330 írta: ↑2024.10.04. 12:51:16
De Gavi szerintem Casado helyét veszi majd át.
Pedriről láttam több elemzést, és egyetértek vele, hogy Flick megtalálta neki a tökéletes helyet (ha Casadó helyett egy állat lenne mellette, és normális védelem mögötte). 10-esként gyengébb lenne, kevesebb hatása lenne a meccsre, a látásából kevesebbet tudna megvalósítani, és így ez a kicsit visszavontabb, amolyan Xavi-szerű poszt jobban fekszik neki. Ezzel én egyet is értek. Szerintem jó helyen van, csak nincs megfelelő játékossal kiegészítve.
Nagyon fura lesz, ha Gavi és DJ visszatér, akkor ki hol és mennyit játszik, mert a Gavi-Pedri-DJ hármasból egy szinte mindig padon kezd majd, és akkor nem is említettük, hogy Casadó egy bizonyos szintig gyakorlatilag hibátlant nyújt, így a kisebb meccseken őt is elég igazságtalan lenne jegelni. És még az sem egyértelmű, ki melyik szerepkörben játszik majd. Persze ez legyen a legnagyobb gondunk, akkor legalább lehet egy rendes rotáció a középpályán.
Nehéz amúgy a posztját belőni, mert szerintem Flicknél ez egy 4-2-3-1 és 4-3-3 keverék. Általában is jellemző egy duplapivotos felállásra, hogy az egyik feljebb járkál, és követi az akciókat, de Pedrinél ez szerintem fokozottabban alakul így, belép ilyen nyolcas körüli posztra elég tisztán.Chino írta: ↑2024.10.04. 12:12:57Summa summarum, ha nem is látványosan, de a védekezésbeli szerepét rendesen ellátja, kötetlen pozícióban a támadók mögött pedig idén még nem is nagyon láthattuk, úgyhogy a támadó kvalitásait sem kellene még értékelni. Ha De Jong és Gavi rendesen visszatér már más lehet minden. Az utóbbi sokszor játszott ezen a poszton Xavi alatt és kifejezetten jó volt, szerintem át fogja venni a helyét. Amellett 21 éves, minden aspektusban bőven fejlődhet.
Init emlékeim szerint nem nagyon akarták elküldeni, csak a 2000-es évek elején ő 19 évesen kezdett el még csereként játszani, addig inkább peremember volt és nem is a későbbi pozíciójában szerepelt, sokkal támadóbb volt a szerepköre.brazilfan írta: ↑2024.10.04. 10:25:44Irigyellek, hogy te láthattad a 20-21 éves Iniestát játszani, én például nem nagyon láttam, 20-21 évesen lett állandó kezdő, előtte el akarták küldeni. De ha láttam volna, akkor sem emlékeznék rá, hogy milyen volt. Arra emlékszem, hogy érett játékosként milyen volt, de még akkor sem láttam az összes meccsét.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.04. 08:31:18Mindenki ezt az Iniesta szerepet látja benne, de én nem látom annyira jónak előrefelé.
Iniesta 24 évesen lett Európa-bajnok, Pedri 21 évesen. Pedri 3 centivel magasabb. Egyikük sem gólvágó, de Pedri tartja a lépést Iniestával.
Ennek ellenére, nem lehet és nincs is értelme másokhoz hasonlítani. Nem lehet objektív, mert nem ugyanazok a társak, és főleg nem ugyanaz a futball.
Akkor viszont Cubarsí és ter Stegen a támadásban emberhátrány, mert nem érnek oda a befejezésekhez. Yamal szögleteknél nem megy be fejelni. Az is emberhátrány?
Én még nem láttam olyan középpályát, amelyikben mindenkinek ugyanaz lett volna a szerepköre, nem is lehet, hiszen nem egyforma képességűek, nem ugyanazokban a részfeladatokban a legjobbak. Busquets, Rodri, Pirlo tud olyat, amit Pedri nem, de Pedri is tud olyat, amit meg ők nem. Emellett védekezik is, és nem igaz, hogy az annyit ér, mintha a pályán sem lenne.
Az emberhátrányhoz csak annyit, hogy Pedri gyakran 2-3 embert is leköt, a váratlan húzásaival olykor még többet is, amivel behozhatatlan emberelőnyt jelent a játéka.
Irigyellek, hogy te láthattad a 20-21 éves Iniestát játszani, én például nem nagyon láttam, 20-21 évesen lett állandó kezdő, előtte el akarták küldeni. De ha láttam volna, akkor sem emlékeznék rá, hogy milyen volt. Arra emlékszem, hogy érett játékosként milyen volt, de még akkor sem láttam az összes meccsét.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.04. 08:31:18Mindenki ezt az Iniesta szerepet látja benne, de én nem látom annyira jónak előrefelé.
Akkor viszont Cubarsí és ter Stegen a támadásban emberhátrány, mert nem érnek oda a befejezésekhez. Yamal szögleteknél nem megy be fejelni. Az is emberhátrány?
Egyetértek. Egyetlen dolgot jegyeznék meg, tavaly a visszatérő sérüléseikor te is eltemetted. Ne kiabáljuk el, de most úgy néz ki, hogy korai volt.
Szerintem az alapból nagy erény, hogy két posztot is így el tud látni. Az Osasuna ellen is az a kritika éri, hogy nem dolgozott ki helyzetet, ami alapjában véve nem is teljesen igaz. Adott hatalmas labdákat (pl. még meccs elején egy zseniális indítás a védelem mögé, amiről Torre(?) lemaradt), de nem is ez volt a feladata. 1 Volt megelőző szerelése, 9 labdaszerzése (toronymagasan legtöbb a csapatan), illetve 3/3 sikeres sima szerelése. Aki pedig látta a meccset rengetegszer tartotta meg/cselezte ki magát 3-4 ember közül.bence0330 írta: ↑2024.10.02. 13:38:22Ezek különböző emberek véleményei voltak.![]()
A pehelysúly nyilván igaz, de azért bármilyen ügyes játékos mellett top csapatokban vannak verőemberek, ahol nem az ő felelőssége, hogy átmennek-e a középpályán. Pedri szerintem egy támadó szellemű középpályáshoz képest egészen okosan védekezik, de ez nyilván nem elég 3 kétméteres emberrel szemben, ha rádrohannak. Egy ilyen Rodri-Goretzka-Fofana stb kaliber mellett (jobb védőkkel kiegészülve) máshogy nézne ki a dolog.
Itt most inkább az a kritika vele szemben, hogy oké, zseni előre, de hátra nem elég. Ez azért kicsit irreális elvárás ebben a környezetben. Létezik 1-2 ilyen focista, aki mindkettőben felsőpolc, de nagyon ritka, Pedri nem ilyen.
De idén szerintem akkor is eddig csak a Monaco ellen volt gyenge, azon kívül az erős közepestől a kiválóig tartó skálán volt.
Én is olvastam ezeket, és nem tudom hová tenni. Miért kellene Pedrinek univerzálisnak lennie? A válogatottban sem Rodri konkurenciájaként, hanem társaként játszik, kiegészítik egymást, együtt alkotnak csapatot.
De miért ne lehetne dicsérni egy játékost egy győztes meccs után? Van olyan szabály, hogy tilos rajongani valakiért, aki rendszeresen csinál olyasmiket a pályán, amiket mások alig vagy egyáltalán nem?
Ezek különböző emberek véleményei voltak.
Nem is kell elővenni, de legjobbnak kinevezni sem.
Teljesen felesleges Olmoval összehasonlítani és ilyen szempontból nem is igazságos. Teljesen más poszton játszanak, teljesen más a feladatuk. Ha csak megnézzük a statot, hogy 9 labdaszerzés 4/4 szerelés (nincs az a pivot, akitől ezek nem lennének tökéletes számok) már abból látszik, hogy mi volt az elsődleges feladata, ráadásul többször remekül lépett fel támadásba, nem egyszer 2-3 embert hagyott látványosan ott (szemre ellene követték el a a legtöbb szabálytalanságot, ami szintén sokatmondó), de senki nem volt akit érdemben megjátszhatott volna. Lewy is rendre hátrébb lépett, mert nem volt sem Raphinha sem Yamal, akitől várhatta volna bent a labdákat.Peter írta: ↑2024.09.29. 13:01:24Elolvasva a főoldali értékelőt ma ráébredtem, hogy tegnap este háttal ültem a meccsnek.
Ha Olmo tolta volna úgy, ahogy az Osasuna ellen Pedri, kíváncsi lettem volna az értékelésére, de biztosan lesz még ilyenre példa, hosszú a szezon.
Amikor valóban szükség lenne arra a zongorára, akkor valahogy sosincs kéznél.....
Szerintem nem ültél háttal. Az én véleményem is hasonló. Pedri -Torre együtt egy nagy nulla, főleg ha egy EG szűrővel játszunk. Külön egész jók, de a középpálya átjáróház, ha ez a hármas fent van egyszerre. Az meg hab a tortán az értékelésnél, hogy Koundé mennyire le van húzva.Peter írta: ↑2024.09.29. 13:01:24Elolvasva a főoldali értékelőt ma ráébredtem, hogy tegnap este háttal ültem a meccsnek.
Ha Olmo tolta volna úgy, ahogy az Osasuna ellen Pedri, kíváncsi lettem volna az értékelésére, de biztosan lesz még ilyenre példa, hosszú a szezon.
Amikor valóban szükség lenne arra a zongorára, akkor valahogy sosincs kéznél.....