Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Oké, ez remek kifogás, de hamar el fognak fogyni a közeli rokonai,ha így megy.geridoss írta: ↑2021.08.22. 09:20:06A mérkőzés előtt tudta meg, hogy elhunyt a nagyapja. Ennek ellenére vállalta a játékot ilyen lelki állapotban, ahhoz képest szerintem nem volt katasztrófa.
https://www.eurobarca.hu/rovidhir/az-ok ... yabb-volt/
Én folytam bele abba a vitába, de ha jól emlékszem, konkrétan a magassága miatt kritizáltad, és erre írták mások, hogy sok klasszis védő volt már a futballtörténelem során, akik nagyjából ugyanolyan magasak voltak, mint ő. + A magasság még nem egyenlő a jó fizikummal. Ezzel pedig egyet is értek velük.
Pedig ez teljesen nyilvánvaló volt ,első ránézésre is inkább egy Take That tagnak tűnt mint egy “félelmetes” belső vedonek … tegnap látszott is, bar Inakival sok mindenkinek meggyűlik a baja !
És Busi 1,89 cm létére is igencsak meg kell erőltetnem magam, h felidézzek pár megnyert fejpárbajátcsababarca írta: ↑2021.07.30. 22:05:13Nem alacsony, csak olyan nyeglének tűnik, reméljük idővel megerősödik.
egyébként nem baj ha egy védő magasabb, a pár egyik tagja azért nyerjen fejpárbajokat.
de a magasság nem elég ehhez, Piquének egy poháralátétet nem tudnál kihúzni a lába alól, akkora "emelkedése" van, mellé meg behúzott nyakkal fejel, éppen amelyik élére esik a fejének.
Puyol meg alacsonyabb volt, de veszélyesebben fejelt, magasabbra ugrott szemre.
Ha már ennyire komolyra vetted.bence0330 írta: ↑2021.07.29. 21:57:20Nem akarok nagyon közbeszólni, de a 3 méter szerintem csak szemléltetésként használt költői túlzás volt, mint mikor azt mondod az orvosi rendelő előtt, hogy "már 100 éve várok". Nem hinném, hogy úgy értette, hogy 300,00 cm-t ugrott. A mondandója lényegéhez eleve nem tartozott ez szervesen. De reagálnék is az alaptételre: A magasság biztos számíthat, illetve jelenthet egy bizonyos előnyt, de azzal értek egyet, amit barca0417 és Kalapos is írtak: bőven lehet mivel kompenzálni, sok klasszis védő volt ilyen magasságú, vagy akár alacsonyabb is. Illetve nyilván sok múlik a súlypontemelkedésen is, példának erejéért nem vagyok benne biztos, hogy Busi vajon túlugraná-e Albát.![]()
Nem akarok nagyon közbeszólni, de a 3 méter szerintem csak szemléltetésként használt költői túlzás volt, mint mikor azt mondod az orvosi rendelő előtt, hogy "már 100 éve várok". Nem hinném, hogy úgy értette, hogy 300,00 cm-t ugrott. A mondandója lényegéhez eleve nem tartozott ez szervesen. De reagálnék is az alaptételre: A magasság biztos számíthat, illetve jelenthet egy bizonyos előnyt, de azzal értek egyet, amit barca0417 és Kalapos is írtak: bőven lehet mivel kompenzálni, sok klasszis védő volt ilyen magasságú, vagy akár alacsonyabb is. Illetve nyilván sok múlik a súlypontemelkedésen is, példának erejéért nem vagyok benne biztos, hogy Busi vajon túlugraná-e Albát.
Én azt olvastam, az fb-n hogy 4 métert ugrik. Csak azért nem indult az olimpián magasugrásban, mert nem fizetett volna eleget az olimpiai aranyérem meg a világcsúcs...
Boateng is jó magas, jó nagyot is esett, mikor Messi osszecsomozta a lábait.

Piké 194, Lenglet 186, hány gólt is kapunk róluk? Puyol, Ramos, Thuram, Mascherano, Gallas mind 185 alattiak. Nem a magasságon múlik.
Egyetértek, gyors, modern, agresszív védőpáros lenne, ha összeszokhatnának (sajna kétlem). Ennek szerintem ez a (futball szempontból) értelmetlen Olimpia sem tesz jót... anélkül lassan már majd csatlakozhatna Garcia is, ki lehetne őket próbálni Araujóval, lenne idejük összeszokni - mégiscsak két fiatal védőről van szó, akik főleg a posztjukhoz képest realtíve keveset játszottak top szinten. De mivel ráadásul továbbjutottak a spanyolok, még később érkezik, addig meg majd a felkészülési meccseken Piqué összeszokik Umtitivel, vagy jó esetben Araujoval vagy Minguezával, és szezonkezdetre ki tudja, meg meri-e Koeman bontani ezt.
Sokszor lefutottuk már ezeket a köröket. 4 éve égünk mindenhol mint a Reichstag. A hulladékok ha szerencsénkre le is sérülnek huzamosabb ideig a felépülésük után azonnal kezdők. Naív dolog azt hinni hogy idénre ez megváltozik, Laporta is hangember ilyen téren.LG írta: ↑2021.07.29. 11:33:48Az alapvetően nem lenne baj, csak azt nem szeretném, ha pl. azért játszanánk három középső védővel, hogy mindenki kapjon játékperceket. Nem önmagában ezzel a formációval van a bajom, ha hatékony lesz, játsszunk így, csak ne az legyen a szempont, hogy Pique-éket valahogy be lehessen erőltetni. Mert az előző szezonban bizony sokszor ez ment.