Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Tegnap nyert a Juvenil 5-1-re a Lleida ellen, kezdőként játszott, de elmondása szerint nem ment jól a játék. Viszont múlt héten a Barca B-ben kapott lehetőséget egy edzőmeccsen, ott szintén kezdőként lépett pályára, és jól is játszott állítólagrecrea írta:Tajtiról mit tudtok?
Mátyás a keresztneve.recrea írta:Tajtiról mit tudtok?
Igazából nehéz megmondani, mert Gerard folyamatosan össze-vissza rakosgatja a kezdőt. A alapcsapatból a kapuson kívül kb. 3-4 játékos van aki stabil. Ehhez jött most Grimaldo helyére Delgado (akinek érdemi cseréje nincs, így muszáj), a jh. Palencia, aki már tavaly is stabilnak számított, Samper (aki hol kkp-t, hol vkp-t játszik), illetve Cámara. Dongou helyén van Romera, de ő is van mikor szélsőt játszik, illetve Perea Aitor helyén. Szóval érdemben akkorát nem változott. Inkább csak az első hármas, ami úgy néz ki stabilabb, még ha lényegesen nem is szórnak több gólt.BarcafanTomee írta:Az eredményeiket figyelem, de a játékukat nem. Minek köszönhető ez a javulás?
Ennyire bevált volna a téli tisztogatás, vagy csak könnyebb sorozatban vannak?
Nem bízik benne az edző: hsgyták s III odztálxú kretben.palesz77 írta:De miért ment el neki? Mert most gyengébb volt?Samper írta:De nincs vita: neki a Barcanál a kocsi elment.
SR régóta A kerettag, Samper nem az. Engem speciel az érdekel, hogy ahányszor BL meccset játszott, símán beilleszkedett a legjobbak közé. De nincs vita: neki a Barcanál a kocsi elment.csababarca írta:Ezt az SR-Samper párhuzamot csak nekem nem sikerült megfejtenem?
Az egyik 24 a másik 21 éves. Robi 24 évesen érett meg arra,hogy hasznos csapattag legyen, Sampernek van még ideje erre.
21 évesen Robi hol volt? Vagy akár tavaly? Nevettem rajta én is annyira béna volt.
Ehhez képest Samper simán jól áll.
Azért Xavinak és Ininek is "szerencséje volt" a sérülések miatt, illetve hogy Pep lépett. Jelenleg hely sincs igazából. Busquets úgyis mindig játszani fog, de középpályára is 2 posztra van jelenleg 5 ember, sokkal inkább eredménykényszer van.hajnesz írta:Lehet, hogy nem nézem a B meccseket, viszont annyit innen a fotelből is meg tudok állapítani, hogy Samper,Grimaldo,... ... ... ... ... mégse akkora húzóember a 3.(harmadik) ligában, amit ergó ha valaki világi tehetség,elvárható lenne. Nem azt várom,hogy a liga legjobbja legyen, de könyörgöm,amíg nem igazoltunk, kiesőhelyen álltunk.
Ha megjelenik az új Iniesta az akadémián, biztos vagyok benne, hogy már 19évesen fel fogják hívni az első csapathoz néhány meccs erejéig.
Persze, csak mostanában nagy divat lett ráreremegni a saját nevelésű ifjonc katalánokra. Épp hogy ki nem esnek a harmadosztályból szégyenszemre, de a klub történetenétek egyik legeredményesebb edzőjét számon kérik, hogy miért nem játszatja ezeket az óriási tehetségeket. Ez tény, nem vélemény.hajnesz írta:Az a legnagyobb baj szerintem, hogy egyesek a B csapatot kissé túlbecsülik,illetve az ott játszó játékosokat. Írtam délután egy kommentet ezzel kapcsolatban, de aztán végül töröltem, mert én lettem volna megint a rossz. Röviden annyi volt a lényege, hogy attól, hogy valaki kiemelkedik a B-ből, még nem jelenti azt, hogy a legmagasabb szinten is értékelhető teljesítményre lesz képes,s ezt sokan elfelejtik. Ha 2-3 évente találunk egy nagyon tehetséges fiatalt, akit be tudunk építeni a kezdő 11-be,én akkor már boldog vagyok, ilyen színvonal,és vetélytársak mellett többre nem lehet képes egy akadémia sem.
Nem áll, hogy mindenkinek ki kell várnia az idejét. A kulcskérdés az adott edző bizalma. Ezt LE - től SR megkapta (és bejött) Samper meg nem kapta meg. Hogy miért, hogy ez kapcsolatban van-e a B körüli tartós zűrökkel, azt nem tudjuk. De mindegy: csak ott tud bizonyítani, ahol az edző bízik benne. A speciális probléma az, hogy Sampert kiemelkedő képességű játékosnak tartom, de ez igazán csak kiemelkedő játékostársak között tud igazán kiderülni. Ott meg nehéz a csapatba kerülni. Szurkolok neki, hogy nézze őt ki magának egy jó edző.palesz77 írta:Mondjuk én pont nem ezt mondtam..Samper írta:Egyetértünk: Samperből nem lesz soha Barca játékos.Hanem hogy gyorsan kéne - kellett vonla télen? - tenni valamit az ügy érdekében, hogy egy komolyabb kihívásokkal teli környezetbe kerüljön - az is jó lenne, ha többet járna fel az első csapathoz -, mert az utóbbi 2 évhez képest még vissza is lépett most egy szintet idén - liga színvonalra gondolok -, és az eddigi talán leggyengébb meccsét hozta most. Ez lehet csak egy épp rossz forma miatt volt, de nem túl biztató jel mindenesetre. Remélem hosszútávon nem fogja befolyásolni ez az év, és ki tudja hozni magából a maximumot nálunk, mert nagyon sok van benne. De az biztos, hogy jövőre mindenképp szinte(ke)t kell lépnie, és az elsőosztályban tolnia, ha tovább akar fejlődni, és nem ezen a szinten megrekedni.
Álljunk már meg uraim, egy oldalon állunk, hahooo.Rinku írta:Heti 5-6.000 euró egy Betisben meg Malagában akkora karrier, hogy egy átlagember még ennyit is alig bír felfogni... Mellékesnek mondom, hogy a tanárom, aki Brüsszelben az Európai Bizottságnál osztályvezető, folyékonyan beszél franciául és angolul, jogi nyelven is és soha nincs nyugta, mert annyi a tennivaló (Az EB személyi állománya 30.000 fő, Párizs Polgármesteri Hivatalában dolgoznak ennyien, innentől meg felelj 550 millió ember és 28 tagállam tükrében), ő keres nagyjából 10.000 eurót egy hónapban, valahogy így lőném be. Itt van erre, legyen mondjuk Traoré, aki felépül a bokasérüléséből, ül egy picit, Angliában hugy az idő, visszamegy a szuper spanyolba, ahol lesz helye, és megkeres legalább kétszer annyit, játszva, minden gond és ideg nélkül, amit Európában a felső tízezrek tesznek zsebre. Huszonévesen. Rohadt nagy fájdalom lehet így élni. BL-t nyerni... Örüljön, hogy nem kell egy rohadt szót sem tanulnia vagy reggel fél 7-kor kígyózni a buszmegállóban... Bárki aki már a spanyol 2. ligában is játszik, már nem panaszkodhat semmire. Aki pedig 20 éves, a Barcánál nevelkedett és az Aston Villánál is játszott, az fog klubot találni magának, jó fizuval. Nem beszélve arról, hogy még mindig befuthat. Előtte az élet, 5 év múlva már lehet a Sevillában fog oktatni. Vagy ki tudja hol...Ahogy hank1ee is írta, nem csak a Bayern-féle klubok vannak a pakliban... Klose 20 évesen a vödröt cipelte építkezésen.Barcaforever írta:lol
A sérüléséről meg ezt a süketelést hagyjuk, tudtommal nem törték ketté a sípcsontját, mint Eduardo da Silvának. Xavi hol volt a 2006-os VB előtt? Na, neki baja volt, most meg hol van? A végtelenben és tovább. Az hogy van egy Victor Vásquez, aki tényleg egy szerencsétlen figura volt, az meg ne legyen már rémkép folyton, csak mert valakinek kimegy a bokája...
20 évesen meghatározó játékos? Ha Messi vagy Puskás akarsz lenni, talán. Ők az egy az egymillióból. Tévképzeted van neked is és a többi nagyokosnak, aki egy 20 éves játékostól irracionálisan sokat vár el, vagy előre gyászolja, mert Úristen, csóró gyereknek pont volt egy rossz szezonja Birminghamban és nem vert be 15 gólt, 10 gólpasszal. Röhejes ez a hisztéria, ami folyik mindig.