La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.11. 21:30:40

Rinku írta:A sérüléséről meg ezt a süketelést hagyjuk, tudtommal nem törték ketté a sípcsontját, mint Eduardo da Silvának. Xavi hol volt a 2006-os VB előtt? Na, neki baja volt, most meg hol van? A térd már pedig szrabb, mint a boka. Az hogy van egy Victor Vásquez, aki tényleg egy szerencsétlen figura volt, az meg ne legyen már rémkép folyton, csak mert valakinek kimegy a bokája...
Mondjuk én csak annyit írtam, hogy azért sem játszik, mert sérült.. :roll: Úgyhogy ezt most enyhén félreértetted szerintem. Pont hogy nem temettem Adamát a bokája miatt, hanem csak leírtam, hogy miért nincs nagyon nevezve mostanság.

Én se értek azzal egyet, hogy az Aston Villás kalandja miatt vége a karrierjének, ott van Coutinho, Thiago Silva, akik kifejezetten rossz kezdés után jutottak egész sokra - bár Coutinho még kérdéses -, de Reus, Mata, David Silva, Costa, Falcao, Villa, meg még sorolhatnám azokat, akik 20 évesen nem igen voltak emlékeim szerint a legjobbak közt számon tartva - sőt nagyjából sehol -, aztán mégis befutottak egy nem apróbb karriert. Adamának bőven van ideje, még ha 5 év múlva kezd el csak felfele lépkedni a ranglétrán, akkor is szép pályafutása lehet.
Rinku
Director del Fútbol

2016.02.11. 21:20:03

Barcaforever írta:lol
Heti 5-6.000 euró egy Betisben meg Malagában akkora karrier, hogy egy átlagember még ennyit is alig bír felfogni... Mellékesnek mondom, hogy a tanárom, aki Brüsszelben az Európai Bizottságnál osztályvezető, folyékonyan beszél franciául és angolul, jogi nyelven is és soha nincs nyugta, mert annyi a tennivaló (Az EB személyi állománya 30.000 fő, Párizs Polgármesteri Hivatalában dolgoznak ennyien, innentől meg felelj 550 millió ember és 28 tagállam tükrében), ő keres nagyjából 10.000 eurót egy hónapban, valahogy így lőném be. Itt van erre, legyen mondjuk Traoré, aki felépül a bokasérüléséből, ül egy picit, Angliában hugy az idő, visszamegy a szuper spanyolba, ahol lesz helye, és megkeres legalább kétszer annyit, játszva, minden gond és ideg nélkül, amit Európában a felső tízezrek tesznek zsebre. Huszonévesen. Rohadt nagy fájdalom lehet így élni. BL-t nyerni... Örüljön, hogy nem kell egy rohadt szót sem tanulnia vagy reggel fél 7-kor kígyózni a buszmegállóban... Bárki aki már a spanyol 2. ligában is játszik, már nem panaszkodhat semmire. Aki pedig 20 éves, a Barcánál nevelkedett és az Aston Villánál is játszott, az fog klubot találni magának, jó fizuval. Nem beszélve arról, hogy még mindig befuthat. Előtte az élet, 5 év múlva már lehet a Sevillában fog oktatni. Vagy ki tudja hol...Ahogy hank1ee is írta, nem csak a Bayern-féle klubok vannak a pakliban... Klose 20 évesen a vödröt cipelte építkezésen. :roll:

A sérüléséről meg ezt a süketelést hagyjuk, tudtommal nem törték ketté a sípcsontját, mint Eduardo da Silvának. Xavi hol volt a 2006-os VB előtt? Na, neki baja volt, most meg hol van? A végtelenben és tovább. Az hogy van egy Victor Vásquez, aki tényleg egy szerencsétlen figura volt, az meg ne legyen már rémkép folyton, csak mert valakinek kimegy a bokája...

20 évesen meghatározó játékos? Ha Messi vagy Puskás akarsz lenni, talán. Ők az egy az egymillióból. Tévképzeted van neked is és a többi nagyokosnak, aki egy 20 éves játékostól irracionálisan sokat vár el, vagy előre gyászolja, mert Úristen, csóró gyereknek pont volt egy rossz szezonja Birminghamban és nem vert be 15 gólt, 10 gólpasszal. Röhejes ez a hisztéria, ami folyik mindig.
Football, bloody hell. /SAF/
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.02.11. 21:08:55

hank1ee írta:
De hogy jobb példát hozzak, Mahrez 22 évesen még a francia másodosztályban "vitézkedett". Szegény elég szerény karrier elé néz.
Hajlamosak az emberek túlzásokba esni, de te most pont a másik végletet hoztad fel példának. Vardyból vagy Mahrezből pont nem lehet ilyen esetekre jó példát állítani, mert ritka.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
hank1ee
Director del Fútbol

2016.02.11. 19:18:50

Barcaforever írta:Hát ezaz 20 évesen erősen meghatározó játékossá kell válni, ha komoly karriert akar vki.
Hol? Vagy csak a Barcelona, a Real Madrid, a Bayern München a komoly karrier? Deulofeu pályafutásának vége lett, hogy kölcsönadták az Evertonnak, utána meg a Sevillában szenvedett? Nem. Most az Everton egyik legjobbja. Vagy hol kéne játszania, az Arsenalban, vagy a Manchester Cityben kezdőként? 20 évesen biztos vége lesz egy karriernek, mert nem jön be egy egyéves kölcsönidőszak. Itt a ligában is olyan játékosok szórják a gólokat zsákszámra, akik nemrég még a másodosztályban fociztak. Igaza van Rinkunak, nettó hülyeséget írtál.

De hogy jobb példát hozzak, Mahrez 22 évesen még a francia másodosztályban "vitézkedett". Szegény elég szerény karrier elé néz.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Barcaforever
Director del Fútbol

2016.02.11. 14:40:29

Rinku írta:
Barcaforever írta:Adama pályafutásának is vége sztem. 4 mérkőzésen lépett pályára, azok is csereként, gólja nincs, sokszor még padon sincs, totál KO. :evil:
Itt mindenki be van szívva? :) Aston Villa, nem jött be, csókolom, eligazol spanyolba, valami ismerős, hazai terepre, oda ahol újra belejöhet a dologba. Nem lehet mindenkiből amúgy sem világklasszis, ha már tartósan be tud illeszkedni egy Betisbe, Gijónba, Eibarba, ahol az 1. osztályban tud játszani, már sikersztori. :) Még egy ilyen könnyű munka, mint a futball, a világon kevés van. 20 éves ő is. :D Jó ég, srácok, veletek valami komoly gond van, ha 1-1 rosszabb szezon vagy meccs után már mindenkit a vesztőhelyre vizionáltok... :lol:

Szerintem többet nem látogatom ezentúl ezt a topikot, olyan mélységes melankólia és szomorúság tölti át az egészet, hogy egy nagy sport ambient elégiát lehetne összerakni a kommentekből... :roll:
:lol: =D> grat

Vége a pályafutásának értem: http://www.sport.es/es/noticias/barca/l ... ar-4880119" target="_blank

Egy fiatal Barca utánpótlás, rossz helyre illetve rossz időben való eligazolása, ami tönkre teszi a legfőbb álmait, Bajnokságot nyerni, Kupákat, BL vagy a válogatottal komoly sikert elérni meghatározó játékosként. 20 éves!? Hát ezaz 20 évesen erősen meghatározó játékossá kell válni, ha komoly karriert akar vki.

Nem vagyok beszívva és vizionálok senkit vesztőhelyre. Érdekes Denis Suarezről nem lehet olvasni ilyesmit. #-o
Kép
palesz77

2016.02.11. 13:51:47

Mondjuk az sem elhanyagolhato szempont, hogy serult volt a szezon eleg nagy reszebe, es tudtommal most is bokaproblemai(?) vannak..
Rinku
Director del Fútbol

2016.02.11. 13:47:48

Barcaforever írta:Adama pályafutásának is vége sztem. 4 mérkőzésen lépett pályára, azok is csereként, gólja nincs, sokszor még padon sincs, totál KO. :evil:
Itt mindenki be van szívva? :) Aston Villa, nem jött be, csókolom, eligazol spanyolba, valami ismerős, hazai terepre, oda ahol újra belejöhet a dologba. Nem lehet mindenkiből amúgy sem világklasszis, ha már tartósan be tud illeszkedni egy Betisbe, Gijónba, Eibarba, ahol az 1. osztályban tud játszani, már sikersztori. :) Még egy ilyen könnyű munka, mint a futball, a világon kevés van. 20 éves ő is. :D Jó ég, srácok, veletek valami komoly gond van, ha 1-1 rosszabb szezon vagy meccs után már mindenkit a vesztőhelyre vizionáltok... :lol:

Szerintem többet nem látogatom ezentúl ezt a topikot, olyan mélységes melankólia és szomorúság tölti át az egészet, hogy egy nagy sport ambient elégiát lehetne összerakni a kommentekből... :roll:
Barcaforever
Director del Fútbol

2016.02.11. 13:37:03

Adama pályafutásának is vége sztem. 4 mérkőzésen lépett pályára, azok is csereként, gólja nincs, sokszor még padon sincs, totál KO. :evil:
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2016.02.11. 12:59:55

Samper írta:Egyetértünk: Samperből nem lesz soha Barca játékos. Hogy erről kik tehetnek, úgy se tudhatjuk, de utólag mindegy is. Nem kölcsönadni kell, hanem eladni, legfeljebb visszavásárlási záradékkal. Olyan csapat kellene neki, ahol biztos kezdő és ahol nagyon jó az edző - semmiképpen nem nemzetközi szintű nagycsapatba.
Ó hogyne, Robertóból sem lett. Puyolból sem lett. Alba sem tehető ide. Sőt, Nolito sem. Wait, az utolsó jelen pillanatban még igaz is. Denis Suarez sem jön vissza nyáron. Egy 21 éves srácról van szó, aki végig a Barca utánpótlásában nevelkedett. Mit csináljon nektek? Minek örülnétek? Játszon úgy ennyi idősen, Valencia ellen, első osztályú csapat ellen úgy, mint Xavi, amikor végig a 3. ligában játszik, az ifiben? Ja, jó lenne. Most viszont vissza lehet ülni a székre.

Kölcsön kell adni. Ott fog fejlődni. Aki pont Sampert adná el, végleg, nagyon nagylelkűen visszavásárlási záradékkal, az bocsánat, de sz.rt sem ért a futballhoz és maximum 1,5 éve nézhet Barca meccset. Nem is értem, hogy ilyen gyökérségeket hogy lehet ide beírni sokszor, mint amiket olvasok...

Amúgy jó a nicked, öröm látni, hogy pont az ő nevét választottad nicknek és minden esetben biztosítod a támogatásodról.
palesz77

2016.02.11. 12:13:09

Samper írta:Egyetértünk: Samperből nem lesz soha Barca játékos.
Mondjuk én pont nem ezt mondtam.. :D Hanem hogy gyorsan kéne - kellett vonla télen? - tenni valamit az ügy érdekében, hogy egy komolyabb kihívásokkal teli környezetbe kerüljön - az is jó lenne, ha többet járna fel az első csapathoz -, mert az utóbbi 2 évhez képest még vissza is lépett most egy szintet idén - liga színvonalra gondolok -, és az eddigi talán leggyengébb meccsét hozta most. Ez lehet csak egy épp rossz forma miatt volt, de nem túl biztató jel mindenesetre. Remélem hosszútávon nem fogja befolyásolni ez az év, és ki tudja hozni magából a maximumot nálunk, mert nagyon sok van benne. De az biztos, hogy jövőre mindenképp szinte(ke)t kell lépnie, és az elsőosztályban tolnia, ha tovább akar fejlődni, és nem ezen a szinten megrekedni.
Samper
Director del Fútbol

2016.02.11. 11:21:59

palesz77 írta:Kaptoumnak gratula! De igazából Samper miatt írok ide. Kölcsön kéne adni nagyon ezt a srácot.. A harmadik ligát bőven kinőtte, de ha ott fogja tolni még sokáig, akkor visszafejlődik, elkényelmesedik. Most is volt pár olyan szitu, amit állítom ott megszokott, hogy simán megold, de egy "Valencia B" ellen ez ma labdavesztést jelentett. Összességében nem volt rossz egyáltalán, tehetséges gyerek nagyon, de fejlődnie kéne még sokat. Olyan csapatba adnám, ahol gürizni is kell keményen, mert ez nagyon nem akaródzik neki egyelőre. Pedig ha nálunk sikeres akar lenni, akkor meg kell tanulnia a mostaninál is jobban védekezni, ha máshogy nem, Busi stílusban, hogy nem csúszik-mászik, de leolvassa, hogy mi fog történni, és ezért szűr magas szinten - mondjuk ez meg nem tanulható szeirntem sajnos. Így is szerzettt elég sok labdát, de nagyon sokszor csak szemlélője volt az eseményeknek, pedig a közelében zajlottak.

Ezek ellenére én nagyon bízok benne, rendkívül tehetséges gyerek, de akaratban is több kéne kicsit ahhoz, hogy az első csapatba jogosan követeljen helyet, akár csak a padon is - szerintem.
Egyetértünk: Samperből nem lesz soha Barca játékos. Hogy erről kik tehetnek, úgy se tudhatjuk, de utólag mindegy is. Nem kölcsönadni kell, hanem eladni, legfeljebb visszavásárlási záradékkal. Olyan csapat kellene neki, ahol biztos kezdő és ahol nagyon jó az edző - semmiképpen nem nemzetközi szintű nagycsapatba.
Tromort77

2016.02.10. 23:16:06

Egyetértek és annyival kiegészíteném még, hogy látszik, hogy jól lát a pályán de tényleg sokszor ez az elkényelmesedés látszott a passzain is. Jellemző volt, hogy sok labdája pont egy-két ütemmel volt lassabb, lazább. Ezért kellene neki az első osztályú rutin, hogy beleszokjon ebbe a tempóba. Símán nagy jövő állhat előtte, csak akkor tényleg el kell engedni.
palesz77

2016.02.10. 23:07:05

Kaptoumnak gratula! De igazából Samper miatt írok ide. Kölcsön kéne adni nagyon ezt a srácot.. A harmadik ligát bőven kinőtte, de ha ott fogja tolni még sokáig, akkor visszafejlődik, elkényelmesedik. Most is volt pár olyan szitu, amit állítom ott megszokott, hogy simán megold, de egy "Valencia B" ellen ez ma labdavesztést jelentett. Összességében nem volt rossz egyáltalán, tehetséges gyerek nagyon, de fejlődnie kéne még sokat. Olyan csapatba adnám, ahol gürizni is kell keményen, mert ez nagyon nem akaródzik neki egyelőre. Pedig ha nálunk sikeres akar lenni, akkor meg kell tanulnia a mostaninál is jobban védekezni, ha máshogy nem, Busi stílusban, hogy nem csúszik-mászik, de leolvassa, hogy mi fog történni, és ezért szűr magas szinten - mondjuk ez meg nem tanulható szeirntem sajnos. Így is szerzettt elég sok labdát, de nagyon sokszor csak szemlélője volt az eseményeknek, pedig a közelében zajlottak.

Ezek ellenére én nagyon bízok benne, rendkívül tehetséges gyerek, de akaratban is több kéne kicsit ahhoz, hogy az első csapatba jogosan követeljen helyet, akár csak a padon is - szerintem.
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.08. 11:39:35

palesz77 írta:Halilovic ma sem kezdő.. :? Pedig jól játszik, de harmadszorra kezd padon zsinórban, ez már nem csak pihentetés.. Más ötletem nincs, mint a védekezésbeli hiányosságok, az meg nálunk is eljön ha visszatér. Remélem nem lesz neki büdös a munka, mert szeretném megnézni mire megy nálunk, piszok tehetséges, és nagyon tetszik a játéka.

szerk.: Hát ilyen játékkal nem verekszi vissza magát a kezdőbe.. :? Kapott 25 percet kb, volt néhány gyönyörű megmozdulása, de nagyon eltűnt mezőnyben. Keveset mozgott, védekezésbe se volt aktív, pedig ezekkel kéne szerintem felhívnia a figyelmet magára.. Mindegy, remélem azért következő fordulóban már nem a padról kell beszállnia.
Lehet az egója is magasabb mint kéne lennie!
Emlékszem mikor itt a b-ben lecserélték, felkapta a vizet rendesen!Csapkolódott, meg nem is volt hajlandó senki gratulációját fogadni, ahogy azt olyankor szokták!
Gijónban is jól szerepelt aztán a hónap játékosa is ő lett ott, és ez lehet kicsit felszállította az orrát! Aztán amikor meg kérték tőle a melót, az nem tetszett neki! Felháborodott, hogy ő húzza a csapatot, és nem elég amit nyújt? Aztán letették padra hogy gondolja át mit hogy... Ami meg még jobban kárt tett az önérzetének! Meg a teljesítményének!
kár mert tényleg jó kis spíler! De amolyan Özil féle... emlékszem ő vele is volt előszerződés, de Pep azt mondta nem kell, mert hiába bámulatos a támadójátéka a passzkészsége, az intelligenciája, védekezni semmit sem tud... nem kért belőle, Madrid meg köszönte, s vitte!
Hali is ilyen! Sajnos a védekezés nélkül nálunk nem sok jövője van! Modern labdarúgás megköveteli a komplex játékost!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Samper
Director del Fútbol

2016.02.08. 11:10:13

Számomra Samper rejtély. 21 éves és ő se tudhatja, hol tart a pályáján. Egyfelől BL aranyérmes, másfelől harmadosztályú játékos. Nem választott pocsék menedzsert?
palesz77

2016.02.06. 22:10:34

Megint nyertek az ifik, 4 győzelem zsinórban! Itt az összefoglaló, volt pár szép pillanat megint - Sampertől szintén. 8) A gólpassza itt van külön, érdemes ezen megnézni, amolyan Busis stílusban labdaszerzés, aztán gólpassz rögtön - közben a kapust is bebőrözi azért.. :D Ezzel már feljött az ificsapat a táblázat közepére.
szerk.: Cikk a meccsről. Tarínra kíváncsi leszek nagyon, idén jött fel csak hivatalosan a B-be tudtommal, de csak jót hallottam róla.. 19 éves, ha még fejlődik, pár év múlva akár kacsintgathat felfele is, még ha bevásárlunk is most, akkor is kell majd Piqué helyére valaki akkor már. Szóval neki egyáltalán nem reménytelen a helyzete, kíváncsi leszek.

Halilovic ma sem kezdő.. :? Pedig jól játszik, de harmadszorra kezd padon zsinórban, ez már nem csak pihentetés.. Más ötletem nincs, mint a védekezésbeli hiányosságok, az meg nálunk is eljön ha visszatér. Remélem nem lesz neki büdös a munka, mert szeretném megnézni mire megy nálunk, piszok tehetséges, és nagyon tetszik a játéka.

szerk.: Hát ilyen játékkal nem verekszi vissza magát a kezdőbe.. :? Kapott 25 percet kb, volt néhány gyönyörű megmozdulása, de nagyon eltűnt mezőnyben. Keveset mozgott, védekezésbe se volt aktív, pedig ezekkel kéne szerintem felhívnia a figyelmet magára.. Mindegy, remélem azért következő fordulóban már nem a padról kell beszállnia.
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.04. 19:31:38

Samper írta: Úgy látom, hoztak a B.-be egy csomó 20 éven felüli játékost. Talán a bennmaradás érdekében. Egyikük már részt vett az A edzésén is. Van közöttük komolyabb tehetség?
A távozók helyére igazoltak. Legalábbis ezt tartom legsanszosabbnak. Dongou ugye pattant, helyére hozták Dani Romera-t, aki eddig elég patentnak tűnik. Mondjuk ő még relatíve fiatal, lehet, hogy ezért is hoztak mellé egy rutinosabbat is, aki szélen is tud játszani. (meg hát kell két center a keretbe)

Grimaldo-t is pótolni kellett egy kezdővel, plusz Aitor helyére is kellett valaki.
Egyedül azt nem értem, hogy középpályást miért kellett hozni, ott van Gumbau, Samper, Kaptoum, Ros és Alena is feljöhetne többet. Balszélre meg nem jött senki, úgyhogy maradhat Cámara. Mondjuk lehet, hogy Xemi szélsőnek jött, de ő is valójában középpályás.

Igazából 3 kezdő helyet be kellett foltozni, (Grimaldo, Dongou, Aitor helyére Delgado-Dani Romera/Chamorro,Perea/Chammorro) még, ha Aitor tehetségéhez mérten keveset játszott. Ezt pedig nem lehet megkockáztatni, hogy felhoznak valakit a Juvenilből.
A többi igazolást nem feltétlenül értem, főleg, hogy így valószínűleg Alena még kevesebbet jön majd fel.

Azt az egyet nem értem, hogy Gerard már szezon eleje óta nem képes találni egy párt Tarín mellé. Rengeteg meccsen más kezd vagy cserélnek. Most, hogy elhozták Monaco-ból ezt a srácot remélem lesz valami állandóság. Amennyit láttam Costa nem volt rossz, hagyni kéne, hogy normálisan összeszokjanak.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2016.02.04. 16:47:54

Gareth Tello írta:
mvik írta:üdv. olyan kérdésem lenne h a B-be januárba hoztuk kölcsönbe ezt a Robert nevű brazil gyereket, ő milyen játékos, mert nem nagyon nézem a B meccseit de transfermarkton nem írják h bemutatkozott volna már, szóval mi a helyzet vele?
Túlsúllyal, és nem túl jó fizikai állapotban érkezett Barcelonában, egy ideig a munkaengedélye sem volt meg. Most ez megvan már, de további adminisztrációs problémák miatt a bemutatkozása még mindig várat magára... :D És Gerard López azt is nyilatkozta nemrég, hogy időre lesz szüksége, amíg fizikálisan/erőnlétileg felzárkózik a többiekhez - szóval egy ideig szerintem még nem igazán fogunk sokkal többet megtudni róla.
Úgy látom, hoztak a B.-be egy csomó 20 éven felüli játékost. Talán a bennmaradás érdekében. Egyikük már részt vett az A edzésén is. Van közöttük komolyabb tehetség?
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.02.04. 11:55:21

mvik írta:üdv. olyan kérdésem lenne h a B-be januárba hoztuk kölcsönbe ezt a Robert nevű brazil gyereket, ő milyen játékos, mert nem nagyon nézem a B meccseit de transfermarkton nem írják h bemutatkozott volna már, szóval mi a helyzet vele?
Túlsúllyal, és nem túl jó fizikai állapotban érkezett Barcelonában, egy ideig a munkaengedélye sem volt meg. Most ez megvan már, de további adminisztrációs problémák miatt a bemutatkozása még mindig várat magára... :D És Gerard López azt is nyilatkozta nemrég, hogy időre lesz szüksége, amíg fizikálisan/erőnlétileg felzárkózik a többiekhez - szóval egy ideig szerintem még nem igazán fogunk sokkal többet megtudni róla.
mvik
Jugador d'estrella

2016.02.04. 11:35:09

üdv. olyan kérdésem lenne h a B-be januárba hoztuk kölcsönbe ezt a Robert nevű brazil gyereket, ő milyen játékos, mert nem nagyon nézem a B meccseit de transfermarkton nem írják h bemutatkozott volna már, szóval mi a helyzet vele?
mvik
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.01. 13:45:08

Gareth Tello írta:Ha már nemrég szó volt Lee-ről és Paikról:
Lee Seung-woo 이승우 & Paik Seung-Ho 백승호 vs Zaragoza (31.01.16) ● Juvenil A
http://www.youtube.com/watch?v=MyF_tVf4ML0" target="_blank

Értelemszerűen meglátszik rajtuk a hosszú kihagyás, de mutatnak azért sok szép dolgot is. :) Rajtuk kívül Aleñá emelkedik még ki ebből a csapatból, de rajtuk kívül is rengeteg tehetséges srác játszik az együttesben (Pérez, Busquets, Morer, Cucurella, Chendri, Vilanova, Campeny...), tényleg élmény nézni őket. Remélhetőleg közülük sokan csatlakoznak majd a Barça B-hez a nyáron - vagy akár egy-két meccs erejéig még hamarabb is.

Én egy kicsit szkeptikus vagyok a két koreaival kapcsolatban, de közülük is inkább Lee-vel. Kicsit korán kiáltották ki csodagyereknek, a lécet nem tudom, hogy képes-e megugrani. Mondjuk egy jó centerre szükség lenne, bár ez a Romera nem tűnik rossznak. Négy meccsen 2 gól és 2 gólpassz. Ráadásul fontosak voltak, az utóbbi három győzelemben vastagon benne volt. (csak összehasonlítva: Dongounál ez a szám 19 meccsen 3/1) Nem volt rossz döntés Dongout lecserélni rá, de hogy a Zaragoza mit lát a kameruniban az nagy kérdés.

Alena egyértelműen kiemelkedik, bár ő inkább papíron Juvenil játékos, sokat kacsingat felfelé. Ha nem jönne megint az az agymenés, hogy Sampert eggyel feljebb tolják csak azért, hogy Gömbi játsszon többször lenne szerintem kezdő. Jövőre ő 100%, hogy a B-ben lesz, ami bőven indokolt. Mellette aki sanszos, hogy feljön az a két koreai, Vilanova meg Carbonell. Utóbbiról nagyon sok jót hallani. Busquets szerintem felejtős, leginkább Sampertől függhet a sorsa.

Vilanova-t megnézném Tarín mellett, nem nagyon találnak neki biztos párt. Annak viszont örülök, hogy így bejátszotta magát már az első évében. Samper mellett talán ő a legjobb játékosa a B-nek. Igazi vezéregyéniség a technikai tudása is kiemelkedő.Jó lenne majd a felnőtt csapatban látni.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2016.02.01. 10:58:39

Ha már nemrég szó volt Lee-ről és Paikról:
Lee Seung-woo 이승우 & Paik Seung-Ho 백승호 vs Zaragoza (31.01.16) ● Juvenil A
http://www.youtube.com/watch?v=MyF_tVf4ML0" target="_blank

Értelemszerűen meglátszik rajtuk a hosszú kihagyás, de mutatnak azért sok szép dolgot is. :) Rajtuk kívül Aleñá emelkedik még ki ebből a csapatból, de rajtuk kívül is rengeteg tehetséges srác játszik az együttesben (Pérez, Busquets, Morer, Cucurella, Chendri, Vilanova, Campeny...), tényleg élmény nézni őket. Remélhetőleg közülük sokan csatlakoznak majd a Barça B-hez a nyáron - vagy akár egy-két meccs erejéig még hamarabb is.
noname írta:Amúgy Tajti-val mostanában mi a helyzet. Legutóbb ott maradtam le h egész jó teljesít a Juvenil A-ban. Jövőre hozzák fel a B-be?
Mostanában mintha sérüléssel/sérülésekkel küszködött volna, ráadásul most ugyebár már Paik is bevethető, szóval Mátyásunk kiszorult a csapatból, és őszintén szólva nem is hinném, hogy lesz esélye kiszorítani a kezdőcsapatból Aleñát vagy a koreait. Azért jó lenne, ha minél több lehetőséget kapna még ebben a szezonban is, aztán nyáron Aleñáék szerintem felkerülnek a B-be, Tajti viszont, úgy gondolom, maradni fog még egy évet a Juvenil A-ban. Ekkor sem lesz mondjuk könnyű dolga, mert gyaníthatóan a Juvenil B-ből felhoznak majd egy-két igen tehetséges embert a posztjára.
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.31. 15:57:57

Halilovic ismét csak a padon kezd - megszívta, hogy az előző körben "gálázott" a Gijón.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.31. 14:01:33

palesz77 írta:Az ifik ma is nyertek 1-0-ra, Kaptoum lőtte a gólt. Itt az összefoglaló, Samper megint szórt egy szép kis lasztit, bár a kapus nem tudom mit csinált, szerintem simán elérhette volna, ha nem táncol vissza - bár lehet eltolta volna a csatár mellette. :-k Na mindegy, ennek ellenére a labda szép volt.. :D
Szépen kiemelte, de a kapusnak ott kijönni nagyon kockázatos lett volna. Ráadásul rajta volt a védő, aki szorította kifelé, így felelőtlenség is lett volna kockáztatni a kijövetelt (és szerintem el se érte volna). Az más kérdés, hogy az alapvonalról hogy jöhet egy beadás. :D De köszönjük a védő(k)nek. Plusz a kapus is inkább abban hibázott, hogy simán átjött a beadás.

Belső védő mozgása meg zseniális. :D Holttérben zár vissza, majd jön a támadó a rövidre, de nem érdekli. :D És átmegy felette simán a labda és befejelik a túloldalt. Sikerült két csatár közé helyezkedni, kocogásban, grat. :D
Kép
Kép
Kép
Samper
Director del Fútbol

2016.01.31. 11:06:54

noname írta:Végre leszakadtak némileg a kiesőzónától.

Amúgy Tajti-val mostanában mi a helyzet. Legutóbb ott maradtam le h egész jó teljesít a Juvenil A-ban. Jövőre hozzák fel a B-be?
Talán az új korosztállyal megindul valami új építkezés. Samperen kívül mindenki nyugodtan várhat a sorára az A-ban.
Válasz küldése