La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.16. 03:20:56

Bob_Marley írta:Nero véleménye is szélsőséges nem ebből kell kiindulni. Legalábbis szerintem szélsőséges, így a pontos. Be vannak azért építve a fiatalok és adjuk is nekik az esélyt, de most türelmesebbnek kell lenniük nekik is és a szurkolóknak is. Bartra is hiába 24? éves, neki is legalább még két évet várnia kell. Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek. Bartra-nak is azért kell még egy kicsit várni, mert idénre tudott szintet lépni és ezt tartania kell még, hogy biztosan kilehessen jelenteni készen áll. Fizikailag, mentálisan erősödött, s most van ott, hogy 1-2 év és ha tudja tartani akkor fix kezdő lehet, de addig továbbra is dolgozni kell és amennyi lehetőséget kap abban bizonyítani, mert vannak előtte a sorban. Olyanok, akikre a legnehezebb pillanatokban is 100%-ig számíthat egy edző, még ha rossz formában is vannak adott esetben.

Pique meg szerintem a Zaragoza-ban ha nem is alapember volt, de játszott rendesen, s lehetett rá számítani. Én sose felejtem el talán kupameccsen toltuk velük és még talán hosszabbítás is volt és jól mozgott már akkor is. Horváth Ferenc volt még talán a kommentátor és ő jegyezte meg, hogy amúgy kölcsönben van a Zaragoza-nál és tervezzük a vissza hozatalát, nem volt rossz terv. :D
Én sem azt mondom, hogy hozzuk fel az összes fiatalt, aztán nyomjuk orrba szájba. DE Haa Bartra esetét említed. A jelenlegi középhátvédjeink katasztrofális teljesítményt nyújtanak ez tény, ezen sajnos nincs mit szépíteni. (talán Vermaelent kivéve, de ő sajnos megint nem sokat tudott játszani) És akkor felvetődik a kérdés, hogy Masch és Piqué akárhogy játszanak, folyamatosan kezdők, Bartra pedig, aki amikor lehetőséget kapott élt vele padozik vagy fent ül a lelátón és sokszor még Matyi is előtte van. Az argentinnal pedig még Busit is többet lehetne rotálni, akkor pláne beférne a spanyol. Ráadásul az összes meccset végigjátszotta idén, pihenő nélkül. Nézhetjük ezt jobbról-balról ez teljesen logikátlan. Ha a belső védőink azt a teljesítményt nyújtanák mint tavaly azt mondom nem igazán lehet belekötni. Piqué is akkor kezdett magához térni, amikor Lucho kirakta. Ami pedig azt illeti, hogy milyen idős, a felnőtt csapatban mióta fent van játszott 84 meccsen közel 6000 percet, 6 felnőtt válogatott meccset, nem olyan tejfölösszájú már. És mégegyszer mondom én nem azt mondom, hogy márpedig mostantól kezdőnek kell lennie, de ami a mostani helyzetet illeti több játékperc lenne indokolt, hívják őt Bartranak, Kis Pistának vagy Gipsz Jakabnak.

Ami a többi fiatalt illeti. Nekem fognak most esni, de én Grimaldo példáját hoznám fel, talán ez szemlélteti legjobban. Van egy játékosunk aki azon a poszton folyamatosan katasztrofális teljesítményt nyújt, kapjuk róla a gólokat, ezzel szemben a B-csapatban van egy kiemelkedő hátvéd ugyanarra a pozícióra. Senki nem várja azt, hogy jövőre kezdő legyen csak lehetőséget kaphatna, hogy megmutassa mire képes és könnyen lehet, hogy a jövőben támaszkodhatunk rá. Közel sem biztos, de a gyengébb csapatok elleni meccseken kaphat lehetőséget, ami nem csak neki, hanem a CSAPATNAK is hasznos lehet.
Itt lehetőségekről van szó és nem vagy nyolc emberről, hanem kettőről, esetleg háromról.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 00:42:05

Nero véleménye is szélsőséges nem ebből kell kiindulni. Legalábbis szerintem szélsőséges, így a pontos. Be vannak azért építve a fiatalok és adjuk is nekik az esélyt, de most türelmesebbnek kell lenniük nekik is és a szurkolóknak is. Bartra is hiába 24? éves, neki is legalább még két évet várnia kell. Ma 25-26-27 éves kor előtt kezdő pozíciót nagyon nehéz elérni, mert akkora az eredménykényszer, hogy az ilyen fiatal játékosok nem bírják el úgy a terhet. Nem fog ugyanolyan bánásmódban részesülni egy fiatal és egy tapasztaltabb játékos, mert kész focisták kellenek. Bartra-nak is azért kell még egy kicsit várni, mert idénre tudott szintet lépni és ezt tartania kell még, hogy biztosan kilehessen jelenteni készen áll. Fizikailag, mentálisan erősödött, s most van ott, hogy 1-2 év és ha tudja tartani akkor fix kezdő lehet, de addig továbbra is dolgozni kell és amennyi lehetőséget kap abban bizonyítani, mert vannak előtte a sorban. Olyanok, akikre a legnehezebb pillanatokban is 100%-ig számíthat egy edző, még ha rossz formában is vannak adott esetben.

Pique meg szerintem a Zaragoza-ban ha nem is alapember volt, de játszott rendesen, s lehetett rá számítani. Én sose felejtem el talán kupameccsen toltuk velük és még talán hosszabbítás is volt és jól mozgott már akkor is. Horváth Ferenc volt még talán a kommentátor és ő jegyezte meg, hogy amúgy kölcsönben van a Zaragoza-nál és tervezzük a vissza hozatalát, nem volt rossz terv. :D
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.10.15. 23:12:42

Nero. írta:
Ez elég fölényeskedő, nem?

Azért engedtessék már meg elvárnom azt, hogy néhány fiatal legalább a lehetőséget kapja meg, majd utána azt, amit megérdemel. A Pep-éra előtt már jóval a klubnak szurkoltam, mégis ezt gondolom. Itt a lehetőségen van a hangsúly. Nem érdekel az összes lejátszott játékperc, csupán az, hogy a fiatalok kapják meg a lehetőségüket és azután azt, amit kiérdemelnek. Azt várom el, hogy olyan bánásmódot kapjanak a saját nevelésű fiatalok, mint a tapasztaltabbak. Példálózhatnék a Bartra-Mathieu-Mascherano esettel kifejtve, de a Grimaldo-Adriano esettel is, meg sok másikkal, de úgy érzem az eddigiek és az előző oldalak alapján, hogy felesleges.

Általánosságban (OFF):
Már többen leírták a véleményüket, nekem semmi kedvem koptatni a billentyűzetet, hogy a hozzászólásomra nem relevánsan reflektálva sokan leírják azt, amit eddig szajkóztak. Pontosan ezért vagyok mostanában inaktív írások terén. Arról szól mostanában az egész fórumozósdi, hogy leírja X ember a véleményét, valakiknek nem tetszik, kiragadnak egy tőmondatot és cáfolják, majd elbeszélnek egymás mellett oldalakon keresztül. Ez minden, csak nem konstruktív véleménycsere. Ez böfögés, tiszteletlenség. Megértem, ha a hozzászólásom indulatokat - esetleg egy hsz-törlést, bant - vált ki, de ez már régóta kikívánkozott. A kedvencem a Lucho jobban tudja szlogen. Komolyan, ha így állunk hozzá akkor mi értelme van a fórumnak? A topicok felét lehetne törölni, mert Lucho jobban ért hozzá... Nem mondom, hogy csak nekem van igazam, de úgy érzem, hogy valahol biztosan.
Tisztelet a kivételnek, mert szerencsere sokan vannak.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.15. 22:21:30

Nero. írta:Az a baj, hogy közületek sokan a Pep érában kezdtetek el szurkolni a csapatnak, amikor talán a világ valaha volt legjobb csapatának a kezdőjének a több mint a fele saját nevelésű játékosból állt. Akkor a média és a sajtó nagyon nagyon sokszor kihangsúlyozta hogy a siker kulcsa a sok saját fiatal, ami talán akkor igaz is volt, de azért mert akkor egy olyan generációt szült ki a La Masia amilyet soha a bűdös életben még csak meg se fog közelíteni.
Szerintem nem kéne azzal magyarázni, hogy ki mióta szurkol a csapatnak, lehet egyes esetekben te esnél ki. Amellett a Pep féle csapatban több olyan meghatározó játékos volt, akik előtte is a csapatot alkották. Vitya, Puyol, Xavi, Iniesta sőt Messi is már Pep előtt konstans csapattag volt. Csak addig nem erről szólt a dolog, mert volt egy Ronaldinhonk, Deco-nk, Eto'onk, Yaya-nk stb. Busquets, Piqué, Pedro gyakorlatilag azok akiket Pep hozott és bőven másodvonalas játékosoknak számítottak fiatalon. Piqué nemhogy a MU-ban, de még a Zaragoza-ban sem tudott stabil helyet kiharcolni magának. Ma, ha felvetődne, hogy egy ilyen játékost VESZÜNK, de akár még csak felhozunk a B-ből olyan botrány törne ki, hogy összeomlana a fórum. Vagy ha egy évig Busquets szerencsétlenkedéseit kellene nézni.
Amikor pedig Pep átvette a csapatot már a fentebbi húzóemberek Messi kivételével közel sem számítottak fiatalnak. Pep csak bátrabban nyúlt a fiatalokhoz. Most is itt van Halilovic, Rafinha vagy Denis. És itt nem 6-8 játékosról van szó. De szerintem az nem olyan abszurd, hogy a teljesen fogalmatlan Mthieu helyett kipróbálják azon a poszton a jelenlegi Masia egyik legtehetségesebb fiatalját, aki ráadásul nem is teljesen rutintalan.
Nero. írta:Ez a szezonkezdet nem sikerült túl brilliánsan, de azért még igy is nyugodt lélekkel kijelenthetjük hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Szerintem teljesen abszurd hogy egy ilyen csapatban egy Munir vagy egy Sandro szintű kezdő játékos lehessen, vagy hogy egy Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Nézzétek meg a legutóbbi 3 meccsünk kispadját. Szerintem ez teljességgel nonszensz, és akkor ezek után még sokan Grimaldoznak meg Sampereznek.
Speciel én nem jelenteném ki, hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Inkább top 3.
És már megint ferdítessz, hogy az igazad próbáld bizonyítani. Ki a franc mondta, hogy Munir vagy Sandro kezdő legyen? Esetleg nem ismered a támadóinkat. És igen, sérülés esetén vagy gyenge csapatok ellen rotálni lehet próbálkozni az egyik fiatallal. Vagy erre a szerepre jobb venni egy 25 milliós Nolitot háromszoros fizetéssel, mikor már ezt se bírjuk.
Sr-ről pedig annyit, hogy nem két meccset húzott le idén, Alvesnek pedig kb. egy igazán jó volt. Én akkor lehet hülye vagyok, de speciel jelenleg jobb mint a brazil. De lehet, hogy igazad van és a felét se tudja mint amit Alves, de akkor utóbbi nem nyújtja a felét sem annak amit tud.
Mi ebben a nonszensz? Sérült a fél csapat, az igazolások még nem játszhatnak így olyan a pad, amilyen. Azért meg, hogy magas nívójú cserék legyenek a padon vegyünk embereket? Aztán mi lesz, ha felépülnek a sérültek? 20-30 milliós játékosok mennek a lelátóra.
És ha Grimaldo többet tud adni, mint Matyi, akkor igenis játsszon ő, de ehhez ki kell próbálni. Rohadt gáz már azt nézni, mint a Bayer ellen. Teljesen feladták a németek a bal oldalt, szinte az összes támadást a jobbon vezették.
Forca Barca!!!!
defender3
Entrenador del Barça

2015.10.15. 21:53:00

Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Ez alapján az jön le, hogy neked fontosabb a név mint az aktuális teljesítmény. Amúgy meg a papír nagyon sok mindent elbír.
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.15. 21:43:47

Nero. írta:holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Ezek szerint buta vagyok. :cry: :mrgreen: Mert szerintem megbízhatóbb teljesítményre képes, mint a brazil, és a megbízhatóság nem utolsó szempont egy védőnél....
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.15. 20:50:58

Nero. írta:Az a baj, hogy közületek sokan a Pep érában kezdtetek el szurkolni a csapatnak, amikor talán a világ valaha volt legjobb csapatának a kezdőjének a több mint a fele saját nevelésű játékosból állt. Akkor a média és a sajtó nagyon nagyon sokszor kihangsúlyozta hogy a siker kulcsa a sok saját fiatal, ami talán akkor igaz is volt, de azért mert akkor egy olyan generációt szült ki a La Masia amilyet soha a bűdös életben még csak meg se fog közelíteni.
Ez a szezonkezdet nem sikerült túl brilliánsan, de azért még igy is nyugodt lélekkel kijelenthetjük hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Szerintem teljesen abszurd hogy egy ilyen csapatban egy Munir vagy egy Sandro szintű kezdő játékos lehessen, vagy hogy egy Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
Nézzétek meg a legutóbbi 3 meccsünk kispadját. Szerintem ez teljességgel nonszensz, és akkor ezek után még sokan Grimaldoznak meg Sampereznek.
Itt az a baj, hogy egy Grimaldo megkaphatná Adriano és Mathieu(amikor szélen van) játékperceit. Így szép lassan lehetne beépíteni. Samper meg mondjuk Masch és Roberto perceit, mikor középen játszanak. Bartra és Mathieu szerepei pedig megcserélődhetnének. Ha vannak tehetséges fiataljaink, miért nem használjuk ki? Nem kell egyből kezdőbe tenni, csak szép lassan beépíteni az öregek helyett.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.15. 20:30:53

Az a baj, hogy közületek sokan a Pep érában kezdtetek el szurkolni a csapatnak, amikor talán a világ valaha volt legjobb csapatának a kezdőjének a több mint a fele saját nevelésű játékosból állt. Akkor a média és a sajtó nagyon nagyon sokszor kihangsúlyozta hogy a siker kulcsa a sok saját fiatal, ami talán akkor igaz is volt, de azért mert akkor egy olyan generációt szült ki a La Masia amilyet soha a bűdös életben még csak meg se fog közelíteni.
Ez a szezonkezdet nem sikerült túl brilliánsan, de azért még igy is nyugodt lélekkel kijelenthetjük hogy mi vagyunk a legjobb csapat a világon. Szerintem teljesen abszurd hogy egy ilyen csapatban egy Munir vagy egy Sandro szintű kezdő játékos lehessen, vagy hogy egy Sergi Roberto lehoz hiba nélkül 2 meccset, és máris habzó szájjal a kezdőbe követeli mindenki, holott legbelül még a legbutább Barca szurkoló is tudja, hogy még a felét se tudja azon a poszton mint Alves.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.15. 16:05:53

Nero. írta:Én csak bemásoltam egy statot. Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
Lehet szarkasztikusnak lenni, de senki nem azt mondta, hogy mindenkit fel kell hozni és komoly játékperceket adni. Csak éppen Matyi rosszabbnál-rosszabb teljesítményt hoz le és ki lehetne próbálni a helyén egy gyengébb meccsen Grimaldot, aki a B-csapat talán legjobbja és nem egy éve stabil kezdő ott.
Samper pedig rutinosabb sokkalta jobb és tapasztaltabb, mint Gumbau, mégis utóbbira számít LE és felvetődik, hogy mi lehet az oka, mivel Samper kkp-t és vkp-t egyaránt tud játszani. Ennyi. Ilyen Tajtiról meg hasonlókról szó sem volt.
Szóval megint átesel a ló túloldalára és úgy állítod be, mintha a fél Masiat a kezdőbe követelnénk, és a stílusból is visszavehetnél kicsit.

Palesz és a többiek szerintem érvekkel is alátámasztották véleményüket, míg te gyakorlatilag csak puffogtatsz a levegőbe.

Ezt a statisztikát, amit itt lobogtatsz meg is magyarázhatnád, mert hogy lehet eldönteni ki a saját nevelésű fiatal és ki nem. Szóval már bukik a történeted.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.15. 15:58:46

Nero. írta:Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
Ilyet senki nem mondott, hogy már komoly játékperceket érdemelnek - meg már írtál olyat, hogy kezdőbe követeltük őket - de nem is kéne becsukni előttük az első csapat kapuit, pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez történik.
PCsabi írta:Halilovic, on loan at Sporting, won his team's Player of the Month award for September.
Ez meg nem semmi azért, első hónapjában.. =D>
PCsabi
aka Game90

2015.10.15. 15:39:00

Halilovic, on loan at Sporting, won his team's Player of the Month award for September.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.15. 15:37:25

Én csak bemásoltam egy statot. Az más kérdés hogy a hozzá nemértő Enrique nem veszi észre, hogy Grimaldonak, Sampernek, Tajtinak és a többieknek már komoly játékperceket kéne adnia.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Feast4
Director del Fútbol

2015.10.15. 15:30:12

Nero. írta:A legtöbb játékperc idén a sajátnevelésű fiataloknak.:
Barca: 895 min
Bayern: 596
Chelsea: 318
Real Madrid: 61

Azoknak akik aggódnak a La Masia miatt.
A realnak nincs is szinte saját nevelésű játékosa, szóval ők nem szám, másrészt a többibe se sok van. És ebbe csak a fiatalok vannak benne vagy mindenki aki saját nevelés? Nem mindegy.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.15. 14:50:48

Nem Messi, Iniesta, Busi, Piqué miatt aggódunk... :roll:
Petr
Entrenador del Barça

2015.10.15. 09:51:42

Azért ezek a csapatok nem valami nagy mérce. Egyértelmű, hogy van olyan játékos(ok), aki nem kapja meg a kellő bizalmat, egy szám nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.15. 01:31:51

A legtöbb játékperc idén a sajátnevelésű fiataloknak.:

Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.10.14. 13:06:25

palesz77 írta:Ezen a meccsen tért vissza egy több hónapos kihagyásból? Mert akkor az úgy elég komoly, nem tűnik ügyetlen gyereknek.. Vele annyi gond van, hogy remgetegszer sérült, jól rémlik?
Sajnos igen, tavaly majdnem a teljes szezont kihagyta egy idény eleji (szeptemberben vagy októberben elszenvedett) sérülés miatt, aztán az idei előszezonban megint kiesett pár hónapra. Ez a sérülés július végén történt, ha jól emlékszem, ebből tért most vissza a srác. Engem is meglepett egyébként, hogy ilyen jól szállt be a meccsbe. Remélhetőleg ezt a szezont már végig fogja tudni játszani folyamatos fejlődés mellett, aztán előbb-utóbb lehet is a nagycsapat felé kacsintgatnia majd, bár most még elég korai erről beszélni.

Amúgy Gerard López is sok jó dolgot mondott róla az utóbbi hetekben, amikor szóba került egy-egy sajtótájékoztatón, és nem csak a szokásos sablonokat, inkább azt lehetett érezni rajta, hogy tényleg nagyon sokat lát Kaptoumban és fontos szerepet szán majd neki a csapatban. Legalábbis én ezt vettem le a nyilatkozatokból.
Chino írta:Romera-t nem ismerem, ő az aki az Almeriaból jött?
Lee számomra nagyon kérdéses. Nagyon korán csodagyereknek volt kikiáltva, félek, hogy túl nagy lesz az elvárás vele szemben aztán koppanunk. Én jobban bízom olyanokban, mint mondjuk most Tarín. Nem volt akkora hype körülötte és eddig nagyon meggyőző, korához képest kifejezetten érett a játéka. Alena is hasonló. Nincs világmegváltóként kezelve, de megvan minden benne, hogy sokáig jusson.

Lehet, hogy nem látok bele és biztos jobban tudják ott, de egy ilyen kezdő talán életképes lehetne. Ortolá-Grimaldo-Juste/Costa-Tarin-Palencia-Kaptoum-Samper-Gumbau- Aitor-Dongou-Cámara. Persze szívesebben látnám Gumbau helyett mondjuk Babunskit. Ha ehhez lenne egy Sandro/Munir elég pofás kis kezdő lenne. És akkor van lehetőségnek Maci Rolón, Godswill stb.
Egy kkicsit elragadtattam magam már OFF csak eszembe jutott.
Jaja, Romera az almeríai srác. Már a nagycsapatban is játszhatott párszor, kíváncsi leszek rá.

Lee-nek meg valóban nem lesz könnyű kezelnie ezt a hájpot, Dél-Koreában már most kb. szupersztárként kezelik, amikor hazalátogat egy-egy válogatott meccs erejéig valamelyik korosztályos csapattal. Ráadásul a FIFA-eltiltás sincs éppen jó hatással a fejlődésére, azt a szintet szerintem így nem is fogja elérni, amit a ban előtt sokan jósoltak neki.

Ezzel a kezdővel meg én is kiegyeznék (főleg, ha Babunski játszana Gumbau helyett). Cámara tényleg nem a legjobb megoldás a szélre, de sajnos nincs más opciónk most. Annyi még, hogy Rolónt talán ki lehetne párszor próbálni Dongou helyén, az előszezonban szerepelt néhányszor azon a poszton, és a hírek szerint meglepően jól ment neki a játék. (Sok gólt is rúgott, igaz, többségében a Segunda B-nél alacsonyabb osztályban játszó csapatoknak.)
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.13. 23:28:04

Gareth Tello írta:Kaptoum vs Alcoyano
Ezen a meccsen tért vissza egy több hónapos kihagyásból? Mert akkor az úgy elég komoly, nem tűnik ügyetlen gyereknek.. Vele annyi gond van, hogy remgetegszer sérült, jól rémlik?

Grimaldo ügy meg.. Masia megítélésén nem fog javítani, az biztos.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.13. 19:59:05

Gareth Tello írta:
Palenciát most én is többet játszatnám, Godswillban szintén van potenciál szerintem, de az utóbbi pár meccsen nem igazán villogott.

Előre pedig valóban nincs sok ember, de igazából szvsz sokat nem tehettünk volna ez ellen, az általad felsorolt játékosok szerintem túl jók ahhoz, hogy a Segunda B-ben szenvedjenek, szóval érthető, hogy vagy ők nem akartak maradni, vagy mi szerettünk volna más lehetőséget keresni számukra. (Más kérdés, hogy Samper és Grimaldo is játszhatna már két szinttel a Segunda B fölött, de mindegy.) Én azt sajnálom, hogy Moha Angliát választotta, ő jól jönne most a csapatnak, és úgy gondolom, hogy bőven kapna is elég játéklehetőséget.

Talán ahogy egyre inkább meglesz a dominancia, úgy lesz majd egyre több helyzetünk is, amit sikerül gólra váltani. Aitor befejezéseivel eddig nincs sok gond (a Juvenil A-ban is a legjobbak közé tartozott ezen a téren), de annak nagyon örülnék, ha Dongou abbahagyná, amit már meglehetősen sok hónapja művel, nevezetesen azt, hogy - kis túlzással - meccsenként több ziccert is elpuskáz. Jöhetne már a január, vele pedig Dani Romera, akiről mondjuk sokat nem tudok, de a helyzetkihasználása csak jobb lehet, mint a kamerunié. :mrgreen: Valamint ott lesz még Lee is, igaz, kétlem, hogy őt ennyi kihagyás után azonnal bedobnánk a Segunda B-be.
Én nem-- feltétlenül tartom jó döntésnek, hogy mindenkit elvittek. Lehet, hogy tehetséges stb., de egy 18-19 éves játékos nyugodtan eltölthet egy évet a segunda B-ben. Látjuk mennyire jó mindkét játékosnak egyszerre fent. Így, hogy voltak sérülések sem tudnak kellő játékperchez jutni. Ha most csak egyikük lenne fent, már kb. 500 percnél járhatna. Nyilván számít az is, hogy a posztjuk nem egyezik, de már az is nagy előrelépés, hogy szokja a közeget, tapasztalatot szerez. A segunda B-t sem kell annyira lebecsülni, látjuk mit számítana egy normális támadó. Egy egész szezont végigjátszani úgy, hogy fel-fel játszhat miért lenne akkora hátralépés.
Romera-t nem ismerem, de Dongou változni nem fog. Évek óta folyamatosan ezt hozza. A tavaly előtti szezonban volt egy két-három hónapos időszaka, amikor lehetett reménykedni, hogy jó úton indul el, végül bebizonyosodott, hogy csak egy fellángolás. Azt nem értem miért nem lehetne kipróbálni a helyén mondjuk Padilla-t. Aitort viszont szerintem stabil kezdővé kéne tenni benne van talán a legnagyobb veszély.

Romera-t nem ismerem, ő az aki az Almeriaból jött?
Lee számomra nagyon kérdéses. Nagyon korán csodagyereknek volt kikiáltva, félek, hogy túl nagy lesz az elvárás vele szemben aztán koppanunk. Én jobban bízom olyanokban, mint mondjuk most Tarín. Nem volt akkora hype körülötte és eddig nagyon meggyőző, korához képest kifejezetten érett a játéka. Alena is hasonló. Nincs világmegváltóként kezelve, de megvan minden benne, hogy sokáig jusson.
Sajnos amíg ilyen támadópotenciállal rendelkezünk, addig továbbra is a védelemnek kell hozni a meccseket, ami hosszútávon nem megoldás. Főleg ha majd felépül Juste és össze vissza kavargatják a védelmet, ahogy azt Eusebioék csinálták.

Lehet, hogy nem látok bele és biztos jobban tudják ott, de egy ilyen kezdő talán életképes lehetne. Ortolá-Grimaldo-Juste/Costa-Tarin-Palencia-Kaptoum-Samper-Gumbau- Aitor-Dongou-Cámara. Persze szívesebben látnám Gumbau helyett mondjuk Babunskit. Ha ehhez lenne egy Sandro/Munir elég pofás kis kezdő lenne. És akkor van lehetőségnek Maci Rolón, Godswill stb.
Egy kkicsit elragadtattam magam már OFF csak eszembe jutott.

Az mondjuk vicces, hogy nincs igazi balszélsőnk. Vagy Grimaldonak kell felmenni vagy Cámara játszik ott, aki inkább tkp mint csatár.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.10.13. 18:54:31

A Grimaldo-ügy kicsit másképp, a Mercafutbol értesülései szerint (illetve a B csapattal és a La Masiával kapcsolatos ügyekben közismerten megbízható Gerard Romero is hasonlóan írta le a történetet):
Grimaldo's dream always was and still is to succeed at Barcelona. He would've liked to renew his contract last summer.
Last summer, Grimaldo's representatives offered several loan destinations to Barcelona, but the club rejected them all.
Later, on the last day of the transfer window, the club told Grimaldo that he would join Levante on loan. The player didn't accept it.

Romero konkrétan azt írja, hogy a Barça úgy tárgyalt a Levantéval, hogy Grimaldónak egy szót sem szóltak az egészről, majd, miután meglett az egyezség, úgy akarták ráerőltetni Grimaldóra, hogy egyezzen bele ő is az üzletbe.

Na mindegy, bármi is történt valójában, szinte száz százalék, hogy a srác a következő szezont már máshol kezdi meg.

Más:
Samper vs Alcoyano
Kaptoum vs Alcoyano
Chino írta:Úgy néz ki tényleg van előrelépés és a védelem is jól muzsikál, de ilyen támadósorral nehéz lesz. Ma is Aitor döntotte el a meccset aki tavaly még a Juvenil-ben játszott. Nagyon sok kulcsembert elengedtünk, szerintem nem kellett volna ennyit. Persze lehet mondani, hogy a harmadosztály nekik visszalépés, de ezt akkor is kicsit soknak tartom. Elment Sandro, Munir, Adama, Halilovic, az összes valamit is számító offenzív játékos. Így Aitorra, Dongou-ra, Babunski-ra, Grimaldora(!) marad a góllövés "terhe", ami ilyen gólínségbe torkollik. Az utóbbi négy meccsen úgy hoztunk nyolc pontot, hogy össz-vissz két gólt lőttünk. Szerintem ez sok mindent elmond.

Mondjuk ami a védelmet illeti, szerintem jobb lenne ha Palencia stabilan elfoglalná a posztját, mert ez a Godswill-el való váltogatás nem a legjobb ötlet. Tavaly is nagyon jól nyomta ott, hiba nélkül hozta le a meccseket, de lehet hogy csak Patric után volt hatalmas felüdülés. :D
Samper tényleg egyre otthonosabban mozog kkp-ként, stabilabb is a középpálya, annak ellenére, hogy még nincs meg egyelőre az igazi dominancia, de talán jó úton vagyunk.
Kaptoum játszatásával szerintem a valódi dominanciához is közelebb kerülhetünk, ő elég intelligens és remekül passzoló játékos, Samperrel ketten szépen tudnák talán kontroll alatt tartani a mérkőzéseket.

Palenciát most én is többet játszatnám, Godswillban szintén van potenciál szerintem, de az utóbbi pár meccsen nem igazán villogott.

Előre pedig valóban nincs sok ember, de igazából szvsz sokat nem tehettünk volna ez ellen, az általad felsorolt játékosok szerintem túl jók ahhoz, hogy a Segunda B-ben szenvedjenek, szóval érthető, hogy vagy ők nem akartak maradni, vagy mi szerettünk volna más lehetőséget keresni számukra. (Más kérdés, hogy Samper és Grimaldo is játszhatna már két szinttel a Segunda B fölött, de mindegy.) Én azt sajnálom, hogy Moha Angliát választotta, ő jól jönne most a csapatnak, és úgy gondolom, hogy bőven kapna is elég játéklehetőséget.

Talán ahogy egyre inkább meglesz a dominancia, úgy lesz majd egyre több helyzetünk is, amit sikerül gólra váltani. Aitor befejezéseivel eddig nincs sok gond (a Juvenil A-ban is a legjobbak közé tartozott ezen a téren), de annak nagyon örülnék, ha Dongou abbahagyná, amit már meglehetősen sok hónapja művel, nevezetesen azt, hogy - kis túlzással - meccsenként több ziccert is elpuskáz. Jöhetne már a január, vele pedig Dani Romera, akiről mondjuk sokat nem tudok, de a helyzetkihasználása csak jobb lehet, mint a kamerunié. :mrgreen: Valamint ott lesz még Lee is, igaz, kétlem, hogy őt ennyi kihagyás után azonnal bedobnánk a Segunda B-be.
Samper
Director del Fútbol

2015.10.13. 18:20:49

Messias2 írta:Barcelona offered Grimaldo to Levante on loan, but the player refused, wanting to play with Barça B until the end of his contract [sport]
Grimaldo already has a firm offer from a Portuguese club [sport]
Barcelona accepted Grimaldo's decision to leave and do not understand the players words about Luis Enrique [sport]
Grimaldo síma ügy: nem kell LE-nek, 16-ban lejár a szerződése, addig meg csípkedi magát a B-ben, hogy valahol jó szerződést kapjon. Samper bonyolultabb: ő se kell LE-nek, viszont csak 17-ben jár le a szerződése. Ha tényleg leteszi érte az Arsenal télen a kivásárlási árat, akkor mindenki jól jár. Ha nem, az probléma, mert most ősszel kellett volna előrelépnie.Marad a kölcsönadás.
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.12. 19:56:41

Barcelona offered Grimaldo to Levante on loan, but the player refused, wanting to play with Barça B until the end of his contract [sport]
Grimaldo already has a firm offer from a Portuguese club [sport]
Barcelona accepted Grimaldo's decision to leave and do not understand the players words about Luis Enrique [sport]
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.12. 12:10:25

Mestre (vice president): "Grimaldo and Samper? There are buyout fees, but we plan for them to stay in January, certainly Samper." [md]

Segura (B sports director): "Luis Enrique has been calling up Gumbau because he wanted to know more about him. He already knows Samper."
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.12. 07:33:46

én csak az összefoglalót néztem meg, ami látszik, hogy godswill baromi masszív gyerek, de talán pont ezért nagyon darabos, forgatták össze-vissza. gumbau gólpassza pedig busquets lapos, erős labdáit idézte.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.11. 22:56:22

Gareth Tello írta:Grimaldo: "Luis Enrique has never said anything to me. I do not have anything to say to him."
Chino írta:Úgy néz ki Tarin megint kezdő lesz. Örülök, hogy egyből stabil kezdővé növi ki magát nagyon tehetséges a srác, remélem látjuk majd a felnőtteknél is.
Alena idén még biztos nem kerül fel a B-be, talán majd jövőre, de azt is csak akkor lenne érdemes, ha rendszeres játéklehetőséghez jutna.
Az ő fejlődése szempontjából nagyon fontos a folyamatos játék. Az első csapattól még nagyon messze van, szóval kár lenne még elkiabálni vagy komoly konzekvenciát leszűrni, mindenesetre a korosztályából kiemelkedik. Nem véletlenül játszik már 15 éves kora óta a spanyol U17-ben.
Tarínnak én is nagyon örülök, számítottam rá, hogy jó lesz, de azzal azért meglepett, hogy rögtön a szezon legelején kulcsemberré vált, jelen állás szerint Dongou mellett ő az egyetlen mezőnyjátékos, aki az eddig összes bajnokit végigjátszotta.

Alena pedig Kaptoum visszatérésével talán tényleg nem fog olyan sok lehetőséghez jutni idén, de ez nem is baj, nem rossz forgatókönyv az sem, hogy az idei szezont még a Juvenil A-ban tölti, alapemberként, néha-néha felugorva a B-hez, aztán "csak" jövő nyáron kerül fel végleg Gerard Lópezékhez. Nekem is nagy kedvencem egyébként a srác, sok-sok szép dolgot lehetett már látni tőle.

Alakulgat amúgy a gárda, a kezdeti botladozások után ma sikerült begyűjteni a három pontot a bajnokságot jól kezdő Alcoyano ellen, és ugyan a góllövéssel és a dominanciával akadnak még gondok, de legalább úgy tűnik, hogy a védelem kezd összeállni a Godswill/Palencia-Costa-Tarín-Grimaldo négyessel, utóbbi négy bajnokiján egyáltalán nem kapott gólt a csapat. Mondjuk ebben nagy szerepe van Ortolának is, az kétségtelen.

Gerard López tovább kísérletezget Samperrel a középső középpályás poszton (egész jól megy a srácnak egyelőre), bár Lucho tette volna ugyanezt az előszezon folyamán... :(
Úgy néz ki tényleg van előrelépés és a védelem is jól muzsikál, de ilyen támadósorral nehéz lesz. Ma is Aitor döntotte el a meccset aki tavaly még a Juvenil-ben játszott. Nagyon sok kulcsembert elengedtünk, szerintem nem kellett volna ennyit. Persze lehet mondani, hogy a harmadosztály nekik visszalépés, de ezt akkor is kicsit soknak tartom. Elment Sandro, Munir, Adama, Halilovic, az összes valamit is számító offenzív játékos. Így Aitorra, Dongou-ra, Babunski-ra, Grimaldora(!) marad a góllövés "terhe", ami ilyen gólínségbe torkollik. Az utóbbi négy meccsen úgy hoztunk nyolc pontot, hogy össz-vissz két gólt lőttünk. Szerintem ez sok mindent elmond.

Mondjuk ami a védelmet illeti, szerintem jobb lenne ha Palencia stabilan elfoglalná a posztját, mert ez a Godswill-el való váltogatás nem a legjobb ötlet. Tavaly is nagyon jól nyomta ott, hiba nélkül hozta le a meccseket, de lehet hogy csak Patric után volt hatalmas felüdülés. :D
Samper tényleg egyre otthonosabban mozog kkp-ként, stabilabb is a középpálya, annak ellenére, hogy még nincs meg egyelőre az igazi dominancia, de talán jó úton vagyunk.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése