hajnesz írta:Igazatok van, direkt írtam szélsőségesre a hsz-emet, abban bízva,hogy felnyitja pár ember szemét. Én sosem voltam a fiatalok ellen, de nekem nem is az az elsődleges a csapatban,hogy hány fiatal játszik benne.
Palesz írta valahol, hogy Halilovic lehet az új Messi.
Nekem igazából csak az a fárasztó, hogy akármikor szóbakerül a bhv,vagy khv, neadjisten a középpályás poszt, mindig meg van említve, hogy Grimaldo,Bartra, Samper kellene, hogy játsszon, és nem XY. Mindig, minden körülmények között feljön ez a téma, és igazából már kicsit fárasztó ez a számomra.
Van egy kiváló utánpótlásképzés, erről is híres a klubunk. Vannak kiváló szakemberek, média figyelem a B csapatnál, minden megvan. S ilyenkor egyesek még mindig azt gondolják, hogy pl. Samper jobban kész az első csapatra,mint Gumbau(én nem tudom),Grimaldo jobb,mint Adriano,stb. Nem azzal van a bajom, hogy más a véleményetek, hanem hogy ezt minden egyes meccs után fel kell hozni,ha rosszul játszik Adriano, Mathieu,vagy éppen Mascherano a középpályán. Ilyen szinten csak a tudás semmire sem elég. Van egy olyan faktor, ami a legtöbb tizenévesben nincs meg, míg az idősebbekben igen, ez a tapasztalat. Tapasztalat kell ahhoz, hogy Balet kilökd a nézők közé (elnézést,hogy megint felhozom, most más nem jutott eszembe hirtelen), vagy amikor nagyon kell, taktikai faltot csinálni kontrálnál,stb,stb... Lehet mondani, hogy ezt meg lehet tanulni, de így is szerintem elég szép számban alkalmazunk fiatalokat a többi élcsapathoz képest. Realban konkrétan ott van Varane, esetleg Casemiro, de Casemirot úgymond "készen kapták".
Roberto-Pique-Bartra-Grimaldo... Egyik valamire való csapatnak sincs ilyen fiatal védelme.
Én is hasonlóan látom és főleg a "sírás" részt, már bocsánat.
Lejjebb is írta valaki, hogy nem az a baj, hogy fiatal hanem hogy miért xy. Én ezt elfogadom, de akkor meg egész egyszerűen mindenki hülye a klubnál?

Megkérdezem most is, s kérek rá egy elfogadható logikus érvet, hogy pl miért nem Samper és miért Gumbau. Én úgy gondolom, hogy leírtam azokat a dolgokat, amiket eltudok képzelni, hogy miért Gubmau, de előbbire érvet még nem hallottam. Az olyan dolgok, hogy meghúzta az edző lányát dolgok kíméljenek.

Előző évben behívta idén miért nem? Az teljesen elképzelhetetlen, hogy egy edző lássa, hogy teszem azt Samper nincs még készen? Nem megfelelő az edzésmunkája, nincs meg a fizikuma, nincs meg a tökösség benne, nem bírja a nyomást?
Grimaldo valóban hiányposztos és amúgy tényleg logikus lenne megpróbálni, de mivel nem láttam annyit így érdemben meg nem is tudok róla nyilatkozni. Viszont én, amivel nagyon nem értek egyet, hogy pl valaki szerint nem foglalkoznak a fiatalokkal. Elég régóta követem a csapatot, ne idegesítsetek fel.

Pique-Iniesta-Messi a csapat gerince. Sandro, Munir, Sergi Roberto, Rafinha, Bartra. Mit akartok még? Rendben, hogy volt olyan, hogy egy kezdő saját nevelés volt, de az ugyanaz a véglet mint amikor meg tele voltunk hollandokkal.
És emellett Adama, Deulofeu, Halilovic, Dennis is mind kölcsönbe van adva, s láthatjuk, hogy a mostani vezetés nem ide-oda dobálja a problémát, hanem ha kell pénz csinál belőlük, ha kell visszahozzuk és ebben a szakmai résznek is nagy szerepe van. Én is sajnálom xy játékost, meg én maximálisan elhiszem, hogy Grimaldo vagy a másik hiper tehetséges, de picit az ellen oldal is gondolkozzon el azon, hogy mi lehet az oka bizonyos döntéseknek, mert már komolyan én érzem magam rosszul, meg már múltkor is valaki írta, hogy engem nem érdekelnek a fiatalok. Dehogynem, de egész egyszerűen most már a ló túloldalát érzem és állandóan valaki után "sírni kell". És nem megmondóember akarok lenni, de picit gondolkozzunk már el azon, hogy milyen rohadt jó szituban vagyunk és amúgy mennyi ígéretes játékosunk is van, s emellett harcolunk kupákért. Persze hogy semmi nem tart örökké, de ne mondjátok már, hogy nem működik a rendszer. Múltkor összeszedtem, hogy a Dream Teamben hány saját nevelés volt és nálam az a csapat volt az a totális etalon. És ahhoz képest most mennyi van és emellett milyen sikerek vannak és emellett pénzügyi sikerek vannak, s emellett a fiatalok sincsenek elnyomva.
És mondom még egyszer megértem a felháborodást Grimaldo kapcsán, jobban képben vagytok, de ez a folyamat mindenkit nyomni kell előre szemlélet is egy kicsit szélsőséges, legalábbis nekem.