La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
cinkoxid
Barça B

2013.09.15. 12:29:27

Már 2-0 ra mennek a fiatalok. Dani Nieto nagyon tolja.
zola8787
Director del Fútbol

2013.09.15. 12:07:17

És a 3dik percben benyom a sport 2 egy reklámot :lol:

Hajrá srácok, megnyomni :)
salas9
Entrenador del Barça

2013.09.15. 11:20:16

Ma 12:00-tól a SPORT2 műsorán ÉLŐ-ben Barcelona B - Real Madrid Castilla :!:

A kicsik kezdőcsapata: Masip - Patric, Gómez, Ilie, Planas - Samper, Espinosa, Denis Suárez - Joan Roman, Nieto, Sandro.

A madridiak jelenleg az utolsó helyen vannak mind a négy mérkőzésükön kikaptak, míg a mieink a 9. helyen vannak a tabellán 2 győzelemmel és 1-1 döntetlennel illetve vereséggel. Kicserélődött a két csapat, de bízok a srácokban, hogy nyerünk ma :twisted:
Kép
barca0417
Entrenador del Barça

2013.09.14. 15:48:08

http://sport365.hu/videok,videok,apja-f ... sban,61439

Jó lenne itt látni később még egy Kluivert-et :)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.12. 23:31:04

barca99 írta: Arra mondjuk nem árt felkészülni, hogy Rosell (szerintem helyesen) megpróbálhat végre pénzt csinálni az utánpótlásból (ha már mindenből megpróbál). Szóval Rafinha letol egy elfogadható évet kölcsönben, de mivel nem lesz hely a középpályán, ezért csinálnak belőle egy kis hasznot.
Azért remélem Rossell nem úgy csinál hasznot belőle, mint Villából.
Vagy ott is kiderül, hogy Rafinha jó fej volt, ezért inkább nem adjuk oda 10 millióért az Arsenalnak, hanem vigye csak 200 Ft-ért a Fradi, mert ő oda szeretne menni. :D

Bocs, de nekem nagyon science-fiction kategória, hogy Rossell itt hasznot csinál bárkiből is. :D Kíváncsi leszek, egyáltalán az Afellay-Cuenca-Bojan trióból fogunk-e látni valami pénzt. Bojant szerintem addig adjuk kölcsön, amíg le nem jár a szerződése.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.09.12. 22:51:51

barca99 írta:....
Huh, szinte szóról szóra ezek a gondolatok vannak bennem. Mind az utánpótlás modell kicsit alakításával kapcsolatban (a pénzt próbáljunk csinálni) mind Deu-val kapcsolatban. Örök igazság van a tehetség, de még többet jelent az akarat.
Xavi pótlására meg Busquets-nél jobbat nem tudok, hasonló játékintelligencia (múltkor ezt nem fejtettem ki, mikor Xavit "ajnároztam", de a gyakorlatilag hiba nélküli játék, s mindig a legjobb megoldás kiválasztása), pontosság, hihetetlen labdabiztonság.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.12. 15:27:14

Ezért is írtam, hogy itt van Rob és ő hatalmas kérdőjel. Ha olyan teljesítményt nyújt, hogy Rafinha nem kaphat miatta szerepet, akkor sincs gond, hiszen találtunk egy jó játékost, még ha nem is az öcsike az. Végeredményben jól jártunk. Az előszezonban SB elég jól nyomta szerintem a lehetőség mindenképp megvan benne, innentől Tata dönt.

A Tellos eset annyiból más, hogy ő nagyon elkötelezett a csapat mellett és azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy őt is elkapja a "Pedro-szindróma", nem lehet majd kihagyni a csapatból. És igen Deu-nál fennáll a probléma, hogy nem fog eléggé hajtani, büdös lesz neki a munka, de tavaly azért többször megmutatta, hogy ki tudja tenni szívét-lelkét a pályára. Azt hiszem az Elche elleni meccsen volt, hogy új hajtott és dolgozott, hogy Alexis elbújhatott volna mögötte. Ez persze csak egy meccs, csak ezt emeltem ki, amúgy se láttam az összes mérkőzésüket. Angliában pedig amúgy se tolerálják a sétafikálást. Persze azt se tudjuk, hogy Alexis itt lesz-e még, bár eddig úgy néz ki élvezi Tata bizalmát, még Pedro-nál is jobban.
Egyébként akkor se dőlnék a kardomba, ha se Rafinha se Roberto nem ragad meg, de jön egy olyan játékos, aki kellőképpen be tudja tölteni azt az űrt. Erre írtam Gündogant (persze ő sem bizonyított még annyit és semmi garancia sincs rá), mint lehetséges alternatívát. Ha mondjuk ő jönne és lenne egy Iniesta-Csec-Gündogan-Xavi tengely, nem lennék szomorú, de nyilván szívesebben látnám Robertoval vagy Rafinhaval. Mondjuk utóbbi inkább olyan Cesc-féle játékos, legalábbis a B-ben sokat játszott a kapuhoz közelebb, nem is véletlen a gólpasszai/passzai mellett a góljai száma sem.

Én mindenestre Deut nagyon szeretném hosszútávon a csapatban látni, de ehhez az is kell hogy játsszon az Evertonban. Rafinhatól annyira nem félek, mert ha tényleg érdemes rá LE ad neki lehetőséget.
Forca Barca!!!!
barca99
Llegenda del Barça

2013.09.12. 11:57:55

Gareth Tello írta:Igaz, ezzel az a probléma, hogy szerintem maximum 2-3 évre előre lehet kötni, olyan nincs, hogy 5-6-7 évre, aztán ha éppen jól játszik az adott srác, akkor visszavesszük.
Öt évnél nagyon ritkán kötnek hosszabb szerződéseket, szóval a szerződése lejárta után vissza lehet hozni ingyen. :twisted:
Gareth Tello írta:Ez esetben pedig már "csak" négy ember lenne két posztra, és Tata szerintem nem olyan vak, hogy nem látja a tehetséget a srácban, szóval többet-kevesebbet biztosan játszatná, akár a kiskedvenc Pedro helyett is.
Csak az a baj, hogy amíg Pedronak egyáltalán nem büdös ilyeneket csinálni, addig Deulofeut nem egyszer láttam sétalgatni visszatámadás helyett spanyol utánpótlásmeccseken, és a nagyoknál egy-egy kupameccsen is. Ennek a hiánya meg leginkább akkor tűnik fel, amikor lesz két (három) sétálgató ember elől. Perez pont ilyen laikusként mondta, hogy minek Makelele, amikor ennyi támadóklasszissal mindig ők fognak támadni, a többi rész meg ismerős. Néhány hete egyébként a Valencia elleni felkészülési meccsen pedig azzal a Mathiuvel sem bírt talán egyszer sem, akiről többször is olvashattuk itt a fórumon, hogy egyáltalán nem szint. És ha netalán mégsem kapna itt lehetőséget, akkor nem biztos, hogy Martino, az edzők, meg a mindenkori aduász, vagyis a vezetőség a hülye, az is lehet, hogy GD nem tudja befutni azt a pályát, amit 12 évesen jósoltak neki.

Ne így legyen, szurkolok neki, hogy jól menjen neki az Evertonban és próbálja magát a kezdő közelébe verekedni, de azért van pár kétségem vele kapcsolatban. :)

Arra mondjuk nem árt felkészülni, hogy Rosell (szerintem helyesen) megpróbálhat végre pénzt csinálni az utánpótlásból (ha már mindenből megpróbál). Szóval Rafinha letol egy elfogadható évet kölcsönben, de mivel nem lesz hely a középpályán, ezért csinálnak belőle egy kis hasznot. Amiért persze egyből lázongás lesz, egyrészt Rosell miatt, másrészt mert előszeretettel értékeljük túl a fiatalokat Guardiola óta, de Iniesta és Cesc jó a kezdőbe, Xavi is elfér még bőven (főleg ha a vb után lemondja a válogatottságot, és már csak a klubmeccsek maradnak), Sergi Roberto meg itt tudja idén bizonyítani, hogy lehet rá számítani. És azt sem szabad elfelejteni, hogy közben "alulról" is érnek be a játékosok, szóval várhatóan nem egy olyan fiatal lesz, akire mi rámondjuk, hogy mennyire jó, és kell ide, a technikai stáb mégis máshogy dönt majd. De nem hinném, hogy ettől máris a Real politikáját követnénk, és elszórnánk a fiatalokat, persze lehet mellényúlnak, és egy leendő klasszist is elengednek majd, de eddig úgy néz ki, hogy több ígéretes játékos jön ki, mint amennyit az elkövetkezendő években hasznosítani lehet, amire nem lesz tökéletes megoldás az egy-két év kölcsön, vagy a visszavásárlási opció.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.12. 09:35:13

Chino írta:Igen, ezek az opciók sajnos csak 1-2 évre köthetők. Szép is lett volna ha Cesc-re kötünk egy 6 éveset, mondjuk 8 millióban meghatározva. :)

Én is sokat törtem a fejem, hogy a két játékos hogyan is férne el, de Thiago távozásával Rafinha előtt megnyílhat az út. Jövőre Xavit méginkább tehermentesíteni kell, Roberto pedig egy hatalmas kérdőjel. nem tudni Tata számol-e vele, mit tud alkotni. Lehet versenyhelyzet is. Ha nem játszatja akkor pedig meg is kaptuk nagyjából a választ. Xavi helyére pedig mindenképp kell lassan valaki, ha ezt nem a két fiatallal képzelik el, akkor is gondolkodni kell. Én ezt jelenleg Gündöganban látnám, de inkább elnézegetném Rafinhat/SR-t, ha érdemesek rá.

Deu-nál kicsit más a helyzet. Alapvetően semmi gond nem lenne, ha Pedrot versenyhelyzet elé lehetne állítani, de ő így-úgy is játszani fog. Igazából azt nem lehet tudni Tata hogyan gondolkozik. leülteti-e szó nélkül a kiskedvenceket. Annak tényleg nincs sok értelme hogy 6. számú csatárnak jöjjön, de, ha Tellot kiszorítja, lassan megnyílhat az út számára. Plusz Neymarnak is kell csere, nincs neki olyan állandó helye mint Messinek. Persze ehhez az is kell, hogy elkötelezett és alázatos legyen, mert ha úgy gondolkozik, mint Dos Santos, már keresztet vethetünk rá.
Jó lett volna, bár Wenger papa tuti nem ment volna bele a dologba. :mrgreen:

Rob számomra is nagy kérdőjel eddig, én sosem láttam benne annyit, mint mondjuk Rafinhában, ettől függetlenül persze simán lehet, hogy neki lesz majd bérelt helye a középpályán, nem Thiago öccsének. Csak egyelőre nem derült ki, hogy mire képes a nagycsapatban, mivel az egymást követő rangadókon Tata teljesen érthető módon inkább Cescéknek szavazott bizalmat.
Szóval ezzel még várni kell, biztos vagyok benne, hogy a gyengébb La Liga-csapatok ellen többször is kezdeni fog, aztán meglátjuk, milyen szinten képes futballozni ebben a közegben.

Gündogan nekem is az egyik jelöltem Xavi utódjának szerepkörére, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy Rafinha tudtommal az ellenfél kapujához közelebb szeret játszani, mint Xavi. (Robról még nem nyilatkoznék ez ügyben.)

Persze az is benne van a pakliban, hogy Xavi visszavonulása/kezdőcsapatból való kiöregedése után szerkezetet váltunk, és nem egyértelműen Xavi posztjára próbálunk meg majd igazolni/játékost felhozni.

Tellót szerintem simán ki fogja tudni szorítani Deulofeu, sőt én akkor sem lennék meglepve, ha Cristian barátunk távozna a következő nyáron. Eddig nem kapott túl sok lehetőséget, és ugyan valószínűnek tartom, hogy ez változni fog a közeljövőben, mégis azt gondolom, hogy az ő karrierjének a szempontjából sokkal több értelme lenne annak, ha eligazolna, és mondjuk egy Sevilla-, ,Valencia-szintű csapatban, esetleg valahol a Premier League-ben próbálna szerencsét.

Ez esetben pedig már "csak" négy ember lenne két posztra, és Tata szerintem nem olyan vak, hogy nem látja a tehetséget a srácban, szóval többet-kevesebbet biztosan játszatná, akár a kiskedvenc Pedro helyett is.
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.11. 23:12:15

Gareth Tello írta:
Chino írta:Nekem nem a kölcsönadással van bajom, mert ez egy bevett és hasznos dolog lenne, ha nem felejtenénk őket el. Deulofeuban és Rafinhaban azért bízom, mert elég nagy hype volt körülöttük, a Celtaban ráadásul Luis Enrique keze alatt lenne a brazil.
Amúgy az lehetne még egy jó lehetőség, hogy eladjuk az illető játékosokat, de úgy, hogy belefoglalunk egy (lehetőleg nem túl magas árat magában foglaló) visszavásárlási opciót a szerződésbe. Igaz, ezzel az a probléma, hogy szerintem maximum 2-3 évre előre lehet kötni, olyan nincs, hogy 5-6-7 évre, aztán ha éppen jól játszik az adott srác, akkor visszavesszük. Bár nem tudom, hogyan működik ez pontosan.

Igen, én is abban reménykedem, hogy Rafinhával és Deulofeuval hosszú távon számolunk, ahogy írta sjd is.
Csak mondjuk nem tudom, hogyan fognak elférni a csapatban ennyien. Támadó középpályára ott lesz jövőre Xavi, Iniesta, Fabregas, Rob, Rafinha... A bőség zavara, bár rögtön jobb a helyzet, ha figyelembe vesszük, hogy
1. Xavi játékpercei minden bizonnyal csökkenni fognak jövőre is.
2. Rafinha azért elég univerzális játékos, a széleken is megél, és középen (Messi-poszton) sem jön zavarba.

Deulofeu esetében szintén öten lesznek két posztra (Ney, Alexis, Deu, Pedro, Tello), úgyhogy az is érdekes lesz.

De abban reménykedem, hogy majd befut egy 50 millió eurós ajánlat a PSG-től Pedróért. :mrgreen:
Igen, ezek az opciók sajnos csak 1-2 évre köthetők. Szép is lett volna ha Cesc-re kötünk egy 6 éveset, mondjuk 8 millióban meghatározva. :)

Én is sokat törtem a fejem, hogy a két játékos hogyan is férne el, de Thiago távozásával Rafinha előtt megnyílhat az út. Jövőre Xavit méginkább tehermentesíteni kell, Roberto pedig egy hatalmas kérdőjel. nem tudni Tata számol-e vele, mit tud alkotni. Lehet versenyhelyzet is. Ha nem játszatja akkor pedig meg is kaptuk nagyjából a választ. Xavi helyére pedig mindenképp kell lassan valaki, ha ezt nem a két fiatallal képzelik el, akkor is gondolkodni kell. Én ezt jelenleg Gündöganban látnám, de inkább elnézegetném Rafinhat/SR-t, ha érdemesek rá.

Deu-nál kicsit más a helyzet. Alapvetően semmi gond nem lenne, ha Pedrot versenyhelyzet elé lehetne állítani, de ő így-úgy is játszani fog. Igazából azt nem lehet tudni Tata hogyan gondolkozik. leülteti-e szó nélkül a kiskedvenceket. Annak tényleg nincs sok értelme hogy 6. számú csatárnak jöjjön, de, ha Tellot kiszorítja, lassan megnyílhat az út számára. Plusz Neymarnak is kell csere, nincs neki olyan állandó helye mint Messinek. Persze ehhez az is kell, hogy elkötelezett és alázatos legyen, mert ha úgy gondolkozik, mint Dos Santos, már keresztet vethetünk rá.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.11. 20:04:14

Chino írta:Nekem nem a kölcsönadással van bajom, mert ez egy bevett és hasznos dolog lenne, ha nem felejtenénk őket el. Deulofeuban és Rafinhaban azért bízom, mert elég nagy hype volt körülöttük, a Celtaban ráadásul Luis Enrique keze alatt lenne a brazil.
Amúgy az lehetne még egy jó lehetőség, hogy eladjuk az illető játékosokat, de úgy, hogy belefoglalunk egy (lehetőleg nem túl magas árat magában foglaló) visszavásárlási opciót a szerződésbe. Igaz, ezzel az a probléma, hogy szerintem maximum 2-3 évre előre lehet kötni, olyan nincs, hogy 5-6-7 évre, aztán ha éppen jól játszik az adott srác, akkor visszavesszük. Bár nem tudom, hogyan működik ez pontosan.

Igen, én is abban reménykedem, hogy Rafinhával és Deulofeuval hosszú távon számolunk, ahogy írta sjd is.
Csak mondjuk nem tudom, hogyan fognak elférni a csapatban ennyien. Támadó középpályára ott lesz jövőre Xavi, Iniesta, Fabregas, Rob, Rafinha... A bőség zavara, bár rögtön jobb a helyzet, ha figyelembe vesszük, hogy
1. Xavi játékpercei minden bizonnyal csökkenni fognak jövőre is.
2. Rafinha azért elég univerzális játékos, a széleken is megél, és középen (Messi-poszton) sem jön zavarba.

Deulofeu esetében szintén öten lesznek két posztra (Ney, Alexis, Deu, Pedro, Tello), úgyhogy az is érdekes lesz.

De abban reménykedem, hogy majd befut egy 50 millió eurós ajánlat a PSG-től Pedróért. :mrgreen:
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.11. 19:47:55

Chino írta: Mert azt el ne mondja már valaki, hogy nem volt egy igazán tehetséges játékos se azok között akiket mi az utóbbi években kölcsönadtunk.
Miért, mégis kik voltak közülük tehetségesek? Két kategóriát adtunk kölcsön:
1. olyanokat, akik életükben nem játszottak még a Barcánál (Keirrison és társai)
2. olyanokat, akiket el akart adni a csapat, csak nem tudott (Hleb és társai)

Egy embert nem tudok mondani az elmúlt 5 évből, akit úgy adtak kölcsön, hogy egyébként hosszútávon számoltak vele. Most Rafinha és Deu lesznek talán az első ilyenek.
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.11. 19:38:18

Igen ebben teljesen igazad van, a legtöbb esetben tényleg a kölcsönadás a legkézenfekvőbb dolog ezt le is írtam. És nem lenne ezzel semmi baj, ha működne nálunk. Mert azt el ne mondja már valaki, hogy nem volt egy igazán tehetséges játékos se azok között akiket mi az utóbbi években kölcsönadtunk. Pont azok a játékosok térnek vissza, akiket nem egy-két évre adunk oda egy-egy klubnak, hanem véglegesen eladunk. Lásd Alba, Piqué, Cesc.
Nekem nem a kölcsönadással van bajom, mert ez egy bevett és hasznos dolog lenne, ha nem felejtenénk őket el. Deulofeuban és Rafinhaban azért bízom, mert elég nagy hype volt körülöttük, a Celtaban ráadásul Luis Enrique keze alatt lenne a brazil.
Arról hogy ki kevés a csapatba és kiben van lehetőség, nem tudni hogyan vélekednek. Igazán az edző dönti el, hogy megéri-e nyomatni valakit, mert hosszabb távon jobban járunk vele vagy sem. Pep simán játszatta Busit, az akkor posztján talán legjobb játékos helyett, mert úgy vélte később alapember lehet. Mindenki szidta ezért, de igaza lett.

Nekem nem a kölcsönadással, mint intézménnyel van gondom, hanem azzal, hogy a tapasztalatokból kiindulva azt jelenti, véglegesen felkötöttük az útilaput a lábukra.

A mini-Clasicóra nagyon kíváncsi leszek. A szezon vége után azt hittem nagyon meggyengülünk és a bentmaradásért fogunk majd küzdeni. Elment Alberto, S. Roberto, Rafinha, Deu, hogy csak a húzóembereket említsem (Kikoért és Lomban-ért nem hullatok könnyeket), de úgy látszik (bár nem akarom elkiabál ni, mert még az elején tartunk) a tavalyiak jobban aktivizálták magukat. Espinosa, Sergi Gomez, azért nem volt túl acélos, ráadásul jött Dani Nieto aki nagyon rákapcsolt. Dongou és Bagnack pedig remélem beindul.
A Castillanál pedig Jesé nélkül úgy látszik megállt az élet, csak nehogy pont ellenünk támadjanak fel. [-o< [-o<
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.11. 17:42:50

Vasárnap délben mini-Clásico: Barça B-Castilla!
Egyértelműen jobb formában van az Eusebio-csapat, a tabella hetedik helyén áll hét ponttal, ezzel szemben a Castilla eddig minden mérkőzését elveszítette, ennek következtében az utolsó helyen szerénykednek.
El kéne kapni őket végre.

Dani Nieto meg holtversenyben a góllövőlista ötödik helyén áll. Lehet, hogy ő fogja pótolni Deulofeut? 8)
Chino írta:Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát.
Az a gond, hogy túl sok jelölt van, ennyien egyszerűen nem férnek be a csapatba. Nézzük például ezt a Deulofeu-Rafinha-Thiago-féle generációt.
- Maradjanak a Barça B-ben (elsősorban Rafinhára és Deura gondolva)? Nem jó megoldás. Nem edződnek meg kellően fizikálisan és mentálisan sem, így minden bizonnyal túl nagy ugrás lesz nekik, ha a Segunda Divisiónból rögtön a La Liga (egyik) legjobb csapatához kerülnek, vagyis feljönnek a nagycsapatba.
- Játsszanak a nagycsapatban? Nem jó megoldás. Bő a keret, jobb futballistákkal, mint az említettek, így egyikük sem lehet első, de még második számú játékos sem a saját posztján, a szezonban pedig kemény meccsek vannak, mind a ligában, mint az európai kupaporondon, rengeteg alkalommal nem engedheti meg magának a csapat azt a luxust, hogy ne az adott időszakban legjobb tizenegyével lépjen pályára. Vannak ugyan kevésbé fontos, illetve gyengébb ellenfelek ellen vívott mérkőzések is az idényben, de mivel sok esetben nem egy játékos van előttük a sorban az illető poszton, ezért ezeken is sokszor csak padoznak.

Kézenfekvő megoldásnak tűnik tehát a kölcsönadás, mert egy gyengébb játékosállományú együttesben már könnyedén az alkalmi kezdőjátékos, jobb esetben az alapember szerepkörében találhatja magát az illető játékos, így pedig a kölcsönszerződés lejártával tapasztaltabban, minden téren megerősödve térhet vissza anyaklubjához.

Csak sajnos ez a gyakorlatban sok esetben nem működik, ahogy azt már láthattuk néhányszor, köszönhetően egy súlyosabb sérülésnek, annak, hogy a kölcsönvevő klub edzője mégsem szentel bizalmat az illető játékosnak, esetleg annak, hogy a játékos nem tud megfelelően beilleszkedni az új környezetbe. És még sorolhatnám.

Szóval a kölcsönadás sem kecsegtet biztos sikerrel, de a többi lehetőséget vizsgálva szerintem még mindig ez a legjobb opció.

Egyébként meg rengeteg tehetség van nálunk, akár azonos korosztályból is, lehetetlen mindegyiküket beépíteni a csapatba. Kénytelenek vagyunk beletörődni, hogy sokszor búcsút kell intenünk egy-egy tehetséges és szimpatikus játékosnak, egyszerűen azért, mert korlátozott a létszám a nagycsapatban. Nem fér be mindenki.

Az meg a másik, hogy nem lehet felmérni, hogy kikből lesznek majd a legjobb futballisták. Csomóan nagyon ígéretes tehetségek, aztán nem lesz belőlük semmi, mások pedig, akiket lebecsültek és nem sztároltak fiatalkorukban, hirtelen betörnek a futball élvonalába. Így akármikor megtörténhet, hogy egy olyan playát engedünk el, akiből aztán remek játékos válik (Fabregas, Alba), de olyan is, hogy a hatalmas tehetségnek kikiáltott srác eltűnik a süllyesztőben (Gai Assulin).

Kicsit elkalandoztam, bocs.

Ja, és majdnem elfelejtettem: itt a legfrissebb top5.
http://www.youtube.com/watch?v=-Mk1zGf-ga8" target="_blank
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.10. 22:44:01

kamcore írta: Igen, azt leszögezhetjük, hogy az utánpótlás rendszerünk nem gyengén holland szinten mozog, tehát marhajók vagyunk.

Viszont szerintem nem akkora para, hogy kölcsönbe mennek a fiatalaok. Ittvan a non plus ultra, a tökéletes generáció, és most próbáld meg mellette játszatni azt a játékost (mondjuk Deu), akinek minnél nagyobb szüksége van a percekre. Szerintem jó döntés volt kölcsönbe vágni.

Thiago más tészta, máig nem értem miért nem ment bele abba, hogy kölcsönbe megy valahova...

Egy kicsit félreértettél. Természetes hogy nem gond, hogy kölcsönbe mennek, ez lenne a legjárhatóbb út. Én is említettem, hogy Montoyanak a legjobb egy kölcsön lenne, ahol kezdőként játszhatna, és nem is Mallorca szintű csapatban. VISZONT. Nálunk ez a kölcsönadás valamiért nem működik. Nem is tudom, ki volt utoljára olyan játékos, aki kölcsönből vissza is érkezett. Ja. Cuenca és Afellay. De ők is miért?
Az a gond, hogy úgy érzem nem követjük vagy lemondunk a kölcsönadott játékosainkról. Ezért félek nagyon, hogy Deu és Rafinha is elkallódik, pedig ordít róluk, hogy hatalmas tehetségek. Rafinha annyival jobb helyzetben van, hogy a ligában maradt LE kezei alatt. Az előbbitől azért tartok, mert itt elég sokan lennének előtte. Habár hosszabb távon sokkal jobban járnánk ha minél többet játszana Pedrot és Alexist biztos jobban nyomatnák. De ehhez még az is kellene, hogy Angliában se a padon vagy a lelátón üljön.

Thiagonak nem kellett volna már kölcsönbe menni. Nem tudjuk pontosan mi lehetett a háttérben , de minden arra utalt, hogy biztos jövőt szánnak neki a csapatban.
Forca Barca!!!!
kamcore
Jugador del Barça

2013.09.10. 21:44:09

Chino írta: Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát. Thiago kapott lehetőséget élt is vele, az egy másik dolog, hogy ő nem volt türelmes. Kérdés, hogy az edzők mennyire figyelnek és mennyire türelmesek. Ha már említetted Messit-Cesct-Piquét. Messi nyilván adja magát, nem kell róla beszélni. Fabret Wengernek köszönhetjük, mert jó eséllyel őt is küldtük volna valahova, de a francia elkezdte nyomatni, nevelte és kijött belőle a tudás. Piquét pedig Pep-nek köszönhetjük. Nem hiszem, hogy rajta kívül lett volna-e olyan edző, aki visszahozza egy nem túl eredményes MU-s pályafutás után, ráadásul kitart mellette. Mert az első szezonja neki sem volt a legjobb. Busi is egy szürke játékosként érkezett, akit mindenki ki akart vágni a csapatból.
Persze nem azt mondom, hogy minden korosztály tele van Messikkel, Fabregasokkal, Inikkel, de sokan vannak akik úgy tűnnek el a süllyesztőben, hogy tudásuk alapján akár a felnőtt csapatba is befértek volna.
És nyilván nem vagyunk óvoda, de azt nem hiszem, hogy évek óta nem termeltünk ki Thiagon kívül egy olyan emberkét sem aki igazán megütötte volna a szintet, pedig minden évben feljön 3 játékos. Talán Tellot lehetne jóindulattal mondani, de nem mérhető Thiagohoz, Cesc-hez stb.
Talán erről a Deulofeu-Rafinha duóról nem feledkeznek meg, mert kicsit nagyobb hype volt körülöttük, vagy Sergi Roberto megmutathatja magát. Ha ebből a 3 játékosból egy is megragadna a felnőtt csapatnál, már boldog lennék.
Igen, azt leszögezhetjük, hogy az utánpótlás rendszerünk nem gyengén holland szinten mozog, tehát marhajók vagyunk.

Viszont szerintem nem akkora para, hogy kölcsönbe mennek a fiatalaok. Ittvan a non plus ultra, a tökéletes generáció, és most próbáld meg mellette játszatni azt a játékost (mondjuk Deu), akinek minnél nagyobb szüksége van a percekre. Szerintem jó döntés volt kölcsönbe vágni.

Thiago más tészta, máig nem értem miért nem ment bele abba, hogy kölcsönbe megy valahova...

Tello, meg Montoya eddig, aki itt is van, reménykedik is, több kevesebb sikerrel, néha szívesebben nézném a csapatban a brazil helyett Montoyát, szerintem fogja őt is rotálni Tata, ha számol vele. Ha nem, akkor sajnos búcsút kell mondanunk egy tehetségnek. Őt nagyon sajnálnám... :(

Az a baj, hogy vannak akik 20-22 éves korukig kiemelkedőek, aztán megrekednek (Jeffren), esetleg még vissza is esnek korábbi teljesítményükhöz képest (Pedro, Bojan), azokkal nem tudunk mit kezdeni. JObbak voltak mint Thiago, ez szerintem egy száraz tény, de elment Bojan is, nem sok midnent tudott felmutatni...

Viszont az, hogy van 3-4 év alatt egy kb. 25-30 fős Barca B keret, amiből Thiago, Tello, Deu, Montoya, Bartra, Sergi Roberto féle pakk jött ki, mármint akik kiemelkedőbbek. Nem mondom, hogy annyira rossz arány, de lehet ha kissebb csapat lennénk jobban kijönne az, hogy milyen játékosok is ők. Többnyire év végén lehet róluk újból szót ejteni, addig vagy játszanak, vagy nem, ha alkotnak valami kiemelkedőt, akkor már boldogak lehetünk.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.10. 20:32:51

kamcore írta:
koczan.attila írta:Ez egy egész jó kis összefoglaló :!: : http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/
Töredékükből, ha lesz valaki, akkor már jók, sajnos. Azért ekkora tökéletesen kitermelt csapat, mint a Messi-Fab-Piqué, szóval mint ami most is van, 15-20 évente, ha egyszer összejön... és akkor is szétszélednek. :(
Nem az a gond, hogy nincsenek tehetségek, hanem hogy elszórjuk őket. Ne mondd már, hogy egy Thiago-Rafinha-Deulofeu trió minden bokorban terem. Csak annyi a gáz, hogy manapság kölcsönadjuk aztán mehet amerre lát. Thiago kapott lehetőséget élt is vele, az egy másik dolog, hogy ő nem volt türelmes. Kérdés, hogy az edzők mennyire figyelnek és mennyire türelmesek. Ha már említetted Messit-Cesct-Piquét. Messi nyilván adja magát, nem kell róla beszélni. Fabret Wengernek köszönhetjük, mert jó eséllyel őt is küldtük volna valahova, de a francia elkezdte nyomatni, nevelte és kijött belőle a tudás. Piquét pedig Pep-nek köszönhetjük. Nem hiszem, hogy rajta kívül lett volna-e olyan edző, aki visszahozza egy nem túl eredményes MU-s pályafutás után, ráadásul kitart mellette. Mert az első szezonja neki sem volt a legjobb. Busi is egy szürke játékosként érkezett, akit mindenki ki akart vágni a csapatból.
Persze nem azt mondom, hogy minden korosztály tele van Messikkel, Fabregasokkal, Inikkel, de sokan vannak akik úgy tűnnek el a süllyesztőben, hogy tudásuk alapján akár a felnőtt csapatba is befértek volna.
És nyilván nem vagyunk óvoda, de azt nem hiszem, hogy évek óta nem termeltünk ki Thiagon kívül egy olyan emberkét sem aki igazán megütötte volna a szintet, pedig minden évben feljön 3 játékos. Talán Tellot lehetne jóindulattal mondani, de nem mérhető Thiagohoz, Cesc-hez stb.
Talán erről a Deulofeu-Rafinha duóról nem feledkeznek meg, mert kicsit nagyobb hype volt körülöttük, vagy Sergi Roberto megmutathatja magát. Ha ebből a 3 játékosból egy is megragadna a felnőtt csapatnál, már boldog lennék.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.10. 19:27:00

koczan.attila írta:Ez egy egész jó kis összefoglaló :!: : http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/
Lee Seung Woora kell talán a legjobban odafigyelni. Elég pengének tartják a srácot.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
kamcore
Jugador del Barça

2013.09.10. 15:59:10

Töredékükből, ha lesz valaki, akkor már jók, sajnos. Azért ekkora tökéletesen kitermelt csapat, mint a Messi-Fab-Piqué, szóval mint ami most is van, 15-20 évente, ha egyszer összejön... és akkor is szétszélednek. :(
Kép
koczan.attila
Barça C

2013.09.10. 14:07:36

Ez egy egész jó kis összefoglaló :!: : http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... csillagai/
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.09.09. 08:51:57

Erxy írta:Játszottak ma is a fiatalok egy meccset, a Tenerife otthonába egy 2-2-t. Denis Suárez egy félidőt játszott, nem láttam a meccset, viszont azt olvastam, hogy igencsak megváltozott a meccs képe azután, hogy becserélte őt az edző. A két gólt egyébként Espinosa és Dani Nieto szerezte.
A Clasícó amúgy vasárnap délben lesz, a sport2 közvetíti is. :)
Úgy látom, hogy az Atlétic védelme sem áll mindig a helyzet magaslatán. A videó elején az a két hiba durva volt. Ha kicsit több rutinja lenne a srácoknak, akkor az ilyen hibákat ki lehetne védekezni. Pl. a második tenerifei gólt is le lehetett volna reagálni jól egy közbelépéssel. Sebaj, lesz még jobb is! Eddig Dani Nieto az ász.
Kép
Kép
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2013.09.08. 22:18:27

Játszottak ma is a fiatalok egy meccset, a Tenerife otthonába egy 2-2-t. Denis Suárez egy félidőt játszott, nem láttam a meccset, viszont azt olvastam, hogy igencsak megváltozott a meccs képe azután, hogy becserélte őt az edző. A két gólt egyébként Espinosa és Dani Nieto szerezte.
A Clasícó amúgy vasárnap délben lesz, a sport2 közvetíti is. :)
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.08. 22:12:07

shutterisland írta:úgy néz ki, hogy egy stabil középcsapat megleszünk idén is.

ez azért nem rossz annak tükrében, hogy többek között deulofeu, alberto, rafinha, muniesa és roberto is távoztak a nyáron a b-ből.
a castillát például sokkal jobban megviselte jesé-ék távozása, 4-ből 4-et veszítettek eddig.

Ez nem sokat jelent. Nézd meg a mi tavalyi hajránkat. Viszont hamarosan Clasícó. Remélem Nieto nem hagyja abba a gólgyártást és a Castilla-nak is beköszön egy párszor. Ha nem vigyáz még a végén partyban lesz gólkirályi címért. :D

Kár azértt a gólért de ez az X se rossz a szigeten.
Forca Barca!!!!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.09.08. 21:52:39

úgy néz ki, hogy egy stabil középcsapat megleszünk idén is.

ez azért nem rossz annak tükrében, hogy többek között deulofeu, alberto, rafinha, muniesa és roberto is távoztak a nyáron a b-ből.
a castillát például sokkal jobban megviselte jesé-ék távozása, 4-ből 4-et veszítettek eddig.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.05. 10:55:02

Visszatért a top5!
http://www.youtube.com/watch?v=qZ0SBMZVcNw" target="_blank
Merino rendesen elküldte a védőt gyufáért. :shock:
Válasz küldése