MatyiG írta: ↑2020.07.31. 12:10:15
Vagy mivel jobb egy Citynél csere lenni, mint egy Celtaban, Betisben alapembernek lenni?
Hát az a srác mondjuk felmerült eleve egy Citynél, míg a Benficás, Betisek arcok nem. Különben nem ott lennének. Pl. Denis Suárez is eljutott egy Arsenalig, ahol hamar kiderült, hogy az a csuka is nagy rá. Most a Celtában elég rendszeresen játszik, de látjuk, hogy attól magasabb szinten már megbukott, és cserének sem tudott ott megmaradni.
Kérdeznék akkor én is: hol van Grimaldo válogatottsága? Ha jól látom, 25 lesz már ősszel, ez már nem az ígéretes fiatal kincs kategória. Ha annyira jó, már kiszoríthatta volna onnan Albát. Azért írom ezeket, mert fogalmam sincs, hogy játszik. És szerintem sokkal jobban ti sem tudjátok. Youtube videókat megnézhetek róla (és azok alapján bármelyik nekem szimpatikus játékosról beképzelhetem magamnak, hogy ő tényleg mennyire jó), de a teljes képhez az kellene, hogy leüljek megnézni ötven Benfica meccset, ami nyilván nem megoldható.
Ez olyan, mint amikor írtuk, hogy bizony Setién nem lesz itt Guardiola vagy Klopp, hiába voltak ők is noname arcok, amikor felfuttatták őket. Mert komoly különbség, hogy Setiénnek 60 évesen egy Betis volt a csúcs eddig, míg a másik kettő edző még fiatal volt, és nem tudtuk, mi lesz belőlük. Ugyanígy ha Grimaldo, Rafinha, Denis, Munir, stb. 25-6-7 éves korukra nem tudtak top csapatokba bekerülni, és a válogatottba sem, akkor nem gondolom, hogy ők itt megváltanák a világot.
Lényeg a lényeg, a minőség utat tör magának. Ezért nem tudok könnyeket hullatni a szélnek eresztett fiatalokért. A 90%-uk úgy is el lesz engedve, különben az összes Barca B-t felhoznánk az A-ba, és néhány év alatt a keretünk potom 300 főre duzzadna.
De nem is ragozom tovább a témát, mert elkopik a billentyűzetem. Tudom, hogy akiknek a La Masiás fiatalság a szíve csücske, azok nem fognak tudni ezzel a gondolkodásmóddal azonosulni.