2017.07.21. 22:14:27
Nem hittem volna, hogy ez ilyen komolyra fordul, de így leírnám ezzel kapcsolatban a véleményemet, egyútal kíváncsi lennék egyéb véleményekre is.
Én nem hiszem=vagy csak bízom benne, hogy nem megy el, de tegyük fel, hogy igen.
Ebben az esetben:
- Nem emlékszem, hogy a csapaton belül bárkivel is írtak volna összetűzésekről. Akár Barcelonán belül. Azt tudom, hogy az MSN egymással nagyon jóban van. A többiekkel ha lenne bármi ellentét, akkor biztosan lennének pletykák. De ha lenne is ellentét, nem tudom mekkorának kellene lennie ahhoz, hogy ezért ő húzza a rövidebbet. Ha bárkivel összetűzésbe kerülne, akkor szerintem nem Neymart raknák ki. Tehát, ha csak nem vesztek össze Messivel, akkor nem hiszem, hogy ez lenne az oka.
- Tavaly is szóba került a PSG szerződés, ott is horror ajánlatot utasított vissza. Azóta új szerződés, nagyobb fizuval, és nyilatkozat, hogy mennyire imádja Barcelonát, mennyire imád a világ legjobbjával játszani, és semmi pénzért nem menne el. Nem értem mi történhez. Itt tehát elvileg jól érzi magát, és nem tudom mi változhatott ennyit tavaly óta, hogy hirtelen már ezek nem állnak fenn. Tehát erre a tényezőre sem tippelnék.
- Az én lehetséges forgatókönyvem, hogy valamiért apai nyomásra döntött, aki telebeszélte a fejét, hogy kaphatsz mégtöbb lóvét, lehetsz mégnagobb sztár. Ennek viszont az értelmét nem látom. A Neymar család a Barcelonába való igazolással gyakorlatilag eurómilliomos lett azonnal. Aztán évente egyre jobban keresnek, a jobb szerződés és a növekvő szponzori bevételek miatt. Létezik, hogy a pénz motivál még ilyen szinten is valakit? Ha igen, akkor mindenképp menjen, mert itt ne keressen úgy, mint Messi, mert egyáltalán NEM az a szint.
- Messi árnyékából kilépni. Ezt a tényezőt megint nem értem. Messinek nem kis érdeme van, hogy Neymar most az a Neymar. Brazíliában a legnyagyobb sztár oké, de semmi ellenfele a jelenlegi csapatban. 10 éve Dinho árnéka lett volna simán. Neymar a Barcelonának köszönheti, hogy most itt tart. Képes kalsszis teljesítményre persze, de nem tudja ezt egyelőre huzamosabb ideig tartani. Idén sem, tavaly sem. Fejlődés volt persze a játékábab egy kicsi mindig, de Messi volt az, aki a legtöbbször jelentette a különbséget, szinte a sérülései után már azonnal. Neymarnak volt eg nagyon jó ősze, amikor sérült volt Messi, de én ebben a Messi mellett nem lehet jól játszani dologban nem hiszek. Az elmúlt 10 éveben mindig az volt, hogy 3 csúcs játékosunk volt elöl. És többé kevésbé ez működött is. Ez is működne. A Messi árnyéka azért is fura, mert bár rossz ezt leírni, de az argentin most már 30 elmúlt. Nem öreg még, de már fiatalabb nem lesz. Neymar, ha még fejlődne, akkor pár év, és jobb lehet mint Messi! De szerintem csak itt. Egy PSG mitől nagyobb kihívás? Oké a la ligában is vannak elégg gyenge ellenfelek, de azért mégis csak az egyik legerősebb liga, kalsszikusokkal. A gyengébb csapatokról pedig csak annyit, hogy idén a bajnokságunk ment el rajtuk, tehát ha Neymarnak ez túl könnyű, akkor teccett volna pár gólt rúgni nekik... BL-ben sem hinném, hogy nagyobb tényezők lennének Neymarral, vagy nélküle. Oké, ezzel átigazolási, meg fizetési rekodrer lehet, de akkor mehetne már kínába is. A francia bajnokság most nagyon nag mákkal lett több szereplő a Moncao jelenlétével (ha nem válik be ennyire kb. minden utóbbi igazolásuk, akkor nem tartnának itt, de ehhez kell szerencse is, hogy csapatépítésnél minden újonc 1-2 év alatt sztár lesz). De tegyük fel, hogy megnyeri a PSG a bl-t Szerintem simán benne van, hogy akkor a tulajdonosa megunja a focimanagert. Az még lehet indoka Neymarnak, hogy aranylabdát akar nyerni Ronaldo és Messi mellett. Ezt sem értem, mert ez a díj egy vicc katégória. Ronaldo megint megneri, de az az ember nagyon túl van sztárolva....akkor pedig mire jó ez a díj, ha Ronaldonak oda tudják adni? Elég csak megnézni az éves szavazásokon bizonyos szavazatokat, és meglátjuk a komolyságát. Messi is pont le***ja. Tehát nem értem ezt a Messi árnyéka motivációt sem.
- Ha pedig ott tartunk, hogy elmegy, és 220 milláért, akkor azért egy percig sem bánkódnék. papíron ő a legnagyobb sztárjelölt a következő 5-8 évre, de azért szépen sorolja már fel magában az elmúlt évek brazil sztárjait Rivaldoig visszamenően. Ki volt még képes jó teljesítményre 28 évesen is? Oké, nyilván nem létezik ilyen brazil betegség, de benne lehet a pakliban, hogy ott lesz pár év múlva mint Dinho/Kaká/Adriano/Robinho/Ronaldo és társai... 220 millából viszont lehetne pótolni az elmúlt pár év építkezéseit. Nem akarok focimanagerezni, de ebből 2-3 nagyon jó játékost lehetne igazolni, és akkor nyugi lehetne 2-3 évig.... Neymar nem éri meg ezt az összeget, úgyhogy felőlem nyugodtan mehet!
- Edző baja nem lehet, mert ugye most jött új edző, akivel csak nem veszett máris össze. Az lehet, hogy csalódott az idei csapatban, de ebben a teljesítményben Ő is benne volt és persze Suarez eltűnései, az impotens középpálya, a hiányzó jobbhátvéd, és a szokásos védelem (bár az fejlődött, mert Matyi elment). Ha a teljesítmény a baja, akkor az első kupa nélküli év után már lépni kell? Kíváncsi leszek, mivel indokolja majd, különösen a tavalyi benyalós nyilatkozata után....
+1: Szerintem az elnök ebbe belebukik. Tavaly a választásokat megnyerte, mert ugye ennyi kupával képtelenség elveszíteni egy választást. Nem nagyon szoktam fociban sem politizálni, leginkább azért, mert a színfalak mögé kevesen látnak be, de van pár dolog, ami egyértelműnek tűnik: az előző elnökség besározása rendre megbukik, de Bartomeu régi elnökségi tagjairól (főleg Rossel) derülnek ki újabb és újabb dolgok. A Neymar transzfertől kevés zavarosabb dolog volt. Nem hiszem el, hogy a sportolók adóügyeinél is nem tudtak volna esetleg jobban figyelni, ráadásul a tárgyalásoknál sem láttam azt az egyértelmű kiállást a vétkesek mellett. Nem születik minden nap Iniesta és Messi, és a La Masiában sem jönnek fel ilyen játékosok évente, de az elmúlt kb. 5 évben eléggé feltűnő az is, hogy ezek mennyire nem tényezők már nálunk. A Realnál már kis túlzással ott van a spanyol u21 fele, nálunk pedig leginkább a kölcsönökről szónak a hírek, vagy a fiatalabb korban való eligazolásokról. Szvsz az utánpótlás nagyot zuhant az elmúlt években. Ezt mindenki látja miért. Az igazolásaink sem a legjobbak szerintem. Itt nem Gomezre, vagy az olcsón eladott játékosokra gondolok, mert előbbi papíron jó vételnek tűnt, utbbi tényező pedig szerintem normális dolog, ha nekünk nem kellő játékosokat akarunk eladni, akik már korosak+kevés van hátra a szerződésükből+nem elég jók+a fizujuk sem kevés. Igazolásnál arra gondolok, hogy az elmúlt 5 évben sem sikerült egy épkézláb belsővédőt igazolnunk. Ha Piuqé/Mascherano huzamosabb ideig kihullott volna, akkor nem tudom mit csináltunk volna. Puyol óta lenne ez feladat szerintem. Oké, tavaly végül beávált Umtiti, de ez nagy mák is volt. Mostanra viszont Masch már nem az igazi, és még a francia nem tudom bírna-e egy évet, tehát szigorúan nézve még talán elbírna egy jó középsővédőt a csapat. Dani Alves ügye is elég béna volt, őt is elengedtük, aztán helyette itt hagytunk valakit, akiben nem bízik az edző. Xavi pótlása Rakiticcel határeset, Iniestáé pedig egyáltalán nincs megoldva. A csapat fizetése is a csillagos egekben van. Oké, a minőségnek ára van, de Laportánál még emlékszem eléggé sok múlott azon a sztárszerződéseknél, hogy mennyi kupát nyert a csapat. Nem akarok jobban belemenni, de talán a bizlmatlansági indítvány után ez a Neymar ügy már elég olaj lesz a tűzre.
(Ha összejön ez a transzfer, akkor az isten tudja, hol lesz ennek a vége. Emlékszem még Figo és Zidane mennyire őrült pénznek számított. Most pedig egy Moratáért sokkal többet kell kiperkálni. A gazdag tulajok bejövetele és a Kína jelenség elképesztően felverték az árakat. De sajnos ami nagyobb baj, a fizetéseket is. Ilyen fizuk mellett, ha például mi nem nyernénk semmit, akkor kb. csődközlebe kerülnénk. Az nyilván a fociba tolja a pénzt, hogy a nagy igazolási összegekből a kis csapatok is kapnak pénzt, amit vissza tudnak forgatni, de ez a növekedés már tényleg embertelen és lehet, hogy lesz itt is ilyen válság féle...)