Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2017.07.21. 23:34:16

zsoltfree hozzászólásával maradéktalanul egyetértek. +1

Ha ennyire a pénz a mindene és helyi kiskirály akar lenni, akkor 222 millióért mehet Isten hírével. Sajnos én sem látom, hogy lenne türelme itt lenni még pár évig, amíg Messi visszavesz a tempóból és aztán utána +4-5 év alatt klubikonná válni.

Aztán nagyon remélem, hogy összekerülünk a BL-ben, Semedo leradírozza a pályáról, a PSG-t meg hazaküldjük a 16 között, hogy a kövi évben még a Mbappé-Ronaldo-Dybala-Messi tengelyt is megpróbálják összevásárolni... :roll: Aztán csak nehogy becsődöljön a PSG projekt és ő is fogollyá váljon. :lol:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Nero.
Llegenda del Barça

2017.07.21. 23:33:52

Kövezzetek meg de ha megtörténik a transzfer (még mindig arra fogadnék hogy nem), akkor az a Realba való átigazolásának az előkészítése. Egyből innen nem mehet oda mert élből lelövik, de 2 év múlva már nem akkora gáz + amíg CR ott van neki helye nincs.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.07.21. 22:26:04

Cestus írta:Ezért tűnik tutinak, hogy csak szívat mindenkit :D .
Gerinctelen dolog lenne.
zsoltfree
Capitá del Barça

2017.07.21. 22:14:27

Nem hittem volna, hogy ez ilyen komolyra fordul, de így leírnám ezzel kapcsolatban a véleményemet, egyútal kíváncsi lennék egyéb véleményekre is.

Én nem hiszem=vagy csak bízom benne, hogy nem megy el, de tegyük fel, hogy igen.
Ebben az esetben:
- Nem emlékszem, hogy a csapaton belül bárkivel is írtak volna összetűzésekről. Akár Barcelonán belül. Azt tudom, hogy az MSN egymással nagyon jóban van. A többiekkel ha lenne bármi ellentét, akkor biztosan lennének pletykák. De ha lenne is ellentét, nem tudom mekkorának kellene lennie ahhoz, hogy ezért ő húzza a rövidebbet. Ha bárkivel összetűzésbe kerülne, akkor szerintem nem Neymart raknák ki. Tehát, ha csak nem vesztek össze Messivel, akkor nem hiszem, hogy ez lenne az oka.
- Tavaly is szóba került a PSG szerződés, ott is horror ajánlatot utasított vissza. Azóta új szerződés, nagyobb fizuval, és nyilatkozat, hogy mennyire imádja Barcelonát, mennyire imád a világ legjobbjával játszani, és semmi pénzért nem menne el. Nem értem mi történhez. Itt tehát elvileg jól érzi magát, és nem tudom mi változhatott ennyit tavaly óta, hogy hirtelen már ezek nem állnak fenn. Tehát erre a tényezőre sem tippelnék.
- Az én lehetséges forgatókönyvem, hogy valamiért apai nyomásra döntött, aki telebeszélte a fejét, hogy kaphatsz mégtöbb lóvét, lehetsz mégnagobb sztár. Ennek viszont az értelmét nem látom. A Neymar család a Barcelonába való igazolással gyakorlatilag eurómilliomos lett azonnal. Aztán évente egyre jobban keresnek, a jobb szerződés és a növekvő szponzori bevételek miatt. Létezik, hogy a pénz motivál még ilyen szinten is valakit? Ha igen, akkor mindenképp menjen, mert itt ne keressen úgy, mint Messi, mert egyáltalán NEM az a szint.
- Messi árnyékából kilépni. Ezt a tényezőt megint nem értem. Messinek nem kis érdeme van, hogy Neymar most az a Neymar. Brazíliában a legnyagyobb sztár oké, de semmi ellenfele a jelenlegi csapatban. 10 éve Dinho árnéka lett volna simán. Neymar a Barcelonának köszönheti, hogy most itt tart. Képes kalsszis teljesítményre persze, de nem tudja ezt egyelőre huzamosabb ideig tartani. Idén sem, tavaly sem. Fejlődés volt persze a játékábab egy kicsi mindig, de Messi volt az, aki a legtöbbször jelentette a különbséget, szinte a sérülései után már azonnal. Neymarnak volt eg nagyon jó ősze, amikor sérült volt Messi, de én ebben a Messi mellett nem lehet jól játszani dologban nem hiszek. Az elmúlt 10 éveben mindig az volt, hogy 3 csúcs játékosunk volt elöl. És többé kevésbé ez működött is. Ez is működne. A Messi árnyéka azért is fura, mert bár rossz ezt leírni, de az argentin most már 30 elmúlt. Nem öreg még, de már fiatalabb nem lesz. Neymar, ha még fejlődne, akkor pár év, és jobb lehet mint Messi! De szerintem csak itt. Egy PSG mitől nagyobb kihívás? Oké a la ligában is vannak elégg gyenge ellenfelek, de azért mégis csak az egyik legerősebb liga, kalsszikusokkal. A gyengébb csapatokról pedig csak annyit, hogy idén a bajnokságunk ment el rajtuk, tehát ha Neymarnak ez túl könnyű, akkor teccett volna pár gólt rúgni nekik... BL-ben sem hinném, hogy nagyobb tényezők lennének Neymarral, vagy nélküle. Oké, ezzel átigazolási, meg fizetési rekodrer lehet, de akkor mehetne már kínába is. A francia bajnokság most nagyon nag mákkal lett több szereplő a Moncao jelenlétével (ha nem válik be ennyire kb. minden utóbbi igazolásuk, akkor nem tartnának itt, de ehhez kell szerencse is, hogy csapatépítésnél minden újonc 1-2 év alatt sztár lesz). De tegyük fel, hogy megnyeri a PSG a bl-t Szerintem simán benne van, hogy akkor a tulajdonosa megunja a focimanagert. Az még lehet indoka Neymarnak, hogy aranylabdát akar nyerni Ronaldo és Messi mellett. Ezt sem értem, mert ez a díj egy vicc katégória. Ronaldo megint megneri, de az az ember nagyon túl van sztárolva....akkor pedig mire jó ez a díj, ha Ronaldonak oda tudják adni? Elég csak megnézni az éves szavazásokon bizonyos szavazatokat, és meglátjuk a komolyságát. Messi is pont le***ja. Tehát nem értem ezt a Messi árnyéka motivációt sem.
- Ha pedig ott tartunk, hogy elmegy, és 220 milláért, akkor azért egy percig sem bánkódnék. papíron ő a legnagyobb sztárjelölt a következő 5-8 évre, de azért szépen sorolja már fel magában az elmúlt évek brazil sztárjait Rivaldoig visszamenően. Ki volt még képes jó teljesítményre 28 évesen is? Oké, nyilván nem létezik ilyen brazil betegség, de benne lehet a pakliban, hogy ott lesz pár év múlva mint Dinho/Kaká/Adriano/Robinho/Ronaldo és társai... 220 millából viszont lehetne pótolni az elmúlt pár év építkezéseit. Nem akarok focimanagerezni, de ebből 2-3 nagyon jó játékost lehetne igazolni, és akkor nyugi lehetne 2-3 évig.... Neymar nem éri meg ezt az összeget, úgyhogy felőlem nyugodtan mehet!
- Edző baja nem lehet, mert ugye most jött új edző, akivel csak nem veszett máris össze. Az lehet, hogy csalódott az idei csapatban, de ebben a teljesítményben Ő is benne volt és persze Suarez eltűnései, az impotens középpálya, a hiányzó jobbhátvéd, és a szokásos védelem (bár az fejlődött, mert Matyi elment). Ha a teljesítmény a baja, akkor az első kupa nélküli év után már lépni kell? Kíváncsi leszek, mivel indokolja majd, különösen a tavalyi benyalós nyilatkozata után....

+1: Szerintem az elnök ebbe belebukik. Tavaly a választásokat megnyerte, mert ugye ennyi kupával képtelenség elveszíteni egy választást. Nem nagyon szoktam fociban sem politizálni, leginkább azért, mert a színfalak mögé kevesen látnak be, de van pár dolog, ami egyértelműnek tűnik: az előző elnökség besározása rendre megbukik, de Bartomeu régi elnökségi tagjairól (főleg Rossel) derülnek ki újabb és újabb dolgok. A Neymar transzfertől kevés zavarosabb dolog volt. Nem hiszem el, hogy a sportolók adóügyeinél is nem tudtak volna esetleg jobban figyelni, ráadásul a tárgyalásoknál sem láttam azt az egyértelmű kiállást a vétkesek mellett. Nem születik minden nap Iniesta és Messi, és a La Masiában sem jönnek fel ilyen játékosok évente, de az elmúlt kb. 5 évben eléggé feltűnő az is, hogy ezek mennyire nem tényezők már nálunk. A Realnál már kis túlzással ott van a spanyol u21 fele, nálunk pedig leginkább a kölcsönökről szónak a hírek, vagy a fiatalabb korban való eligazolásokról. Szvsz az utánpótlás nagyot zuhant az elmúlt években. Ezt mindenki látja miért. Az igazolásaink sem a legjobbak szerintem. Itt nem Gomezre, vagy az olcsón eladott játékosokra gondolok, mert előbbi papíron jó vételnek tűnt, utbbi tényező pedig szerintem normális dolog, ha nekünk nem kellő játékosokat akarunk eladni, akik már korosak+kevés van hátra a szerződésükből+nem elég jók+a fizujuk sem kevés. Igazolásnál arra gondolok, hogy az elmúlt 5 évben sem sikerült egy épkézláb belsővédőt igazolnunk. Ha Piuqé/Mascherano huzamosabb ideig kihullott volna, akkor nem tudom mit csináltunk volna. Puyol óta lenne ez feladat szerintem. Oké, tavaly végül beávált Umtiti, de ez nagy mák is volt. Mostanra viszont Masch már nem az igazi, és még a francia nem tudom bírna-e egy évet, tehát szigorúan nézve még talán elbírna egy jó középsővédőt a csapat. Dani Alves ügye is elég béna volt, őt is elengedtük, aztán helyette itt hagytunk valakit, akiben nem bízik az edző. Xavi pótlása Rakiticcel határeset, Iniestáé pedig egyáltalán nincs megoldva. A csapat fizetése is a csillagos egekben van. Oké, a minőségnek ára van, de Laportánál még emlékszem eléggé sok múlott azon a sztárszerződéseknél, hogy mennyi kupát nyert a csapat. Nem akarok jobban belemenni, de talán a bizlmatlansági indítvány után ez a Neymar ügy már elég olaj lesz a tűzre.

(Ha összejön ez a transzfer, akkor az isten tudja, hol lesz ennek a vége. Emlékszem még Figo és Zidane mennyire őrült pénznek számított. Most pedig egy Moratáért sokkal többet kell kiperkálni. A gazdag tulajok bejövetele és a Kína jelenség elképesztően felverték az árakat. De sajnos ami nagyobb baj, a fizetéseket is. Ilyen fizuk mellett, ha például mi nem nyernénk semmit, akkor kb. csődközlebe kerülnénk. Az nyilván a fociba tolja a pénzt, hogy a nagy igazolási összegekből a kis csapatok is kapnak pénzt, amit vissza tudnak forgatni, de ez a növekedés már tényleg embertelen és lehet, hogy lesz itt is ilyen válság féle...)
Cestus
Director del Fútbol

2017.07.21. 22:01:28

MessiNeymarSuarez írta: Szerintem azt úgy érti, hogy utolsó lehetőség jelentkezni erre a promóciós izére.
Igen, pont ez a lényeg. A sok Neymar-fanboy egyből a fejéhez kap, hogy tuti azért, mert lécel Párizsba, közben csak erről van szó, amit írsz. Ezért tűnik tutinak, hogy csak szívat mindenkit :D .
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.07.21. 21:58:50

Cestus írta:A facebookján meg olyan bejegyzést tett ki, hogy utolsó lehetőség, hogy találkozzunk vele Barcelónában valami Gillette-es termékteszt vagy hasonló keretein belül... szerintem csak hülyéskedik a srác mindenkivel az instás képeivel (amire egyébként Messi rákontrázott: https://www.instagram.com/p/BW0CtHxl3Uq ... y=leomessi" target="_blank). Valószínűleg ha a PSG leigazolja Sanchezt, vége lesz a sztorinak és itt marad.
Szerintem azt úgy érti, hogy utolsó lehetőség jelentkezni erre a promóciós izére.

Elképzelés: Ül a repülőn Párizs felé tart

Valóság: 10 órája nagyban CS-vel kockult... :D
Cestus
Director del Fútbol

2017.07.21. 21:53:14

A facebookján meg olyan bejegyzést tett ki, hogy utolsó lehetőség, hogy találkozzunk vele Barcelónában valami Gillette-es termékteszt vagy hasonló keretein belül... szerintem csak hülyéskedik a srác mindenkivel az instás képeivel (amire egyébként Messi rákontrázott: https://www.instagram.com/p/BW0CtHxl3Uq ... y=leomessi" target="_blank). Valószínűleg ha a PSG leigazolja Sanchezt, vége lesz a sztorinak és itt marad.
"It is what it is."

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.07.21. 21:43:56

Most meg már olyan képek keringenek a neten, ahol Neymar ölelkhezik az edzésen Busival, és ezzel magyarázzák hogy már búcsúztatja a csapat, közben a kép pedig Busquets szülinapján készült, ezért őt ölelgeti... :lol:

Gondoltam szólok

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5A05F43D

Közben amúgy épp Piquéékkel játszik, legalábbis Piqué instagramja szerint
Cestus
Director del Fútbol

2017.07.21. 21:23:04

Ha Neymar maradna, el nem tudom képzelni, mit akar elérni ezzel az egésszel. Valami biztos, hogy van, mert elég megbízható források írtak erről a PSG-s kalandról. Emellett azért is cinkos, mert nem áll ki elmagyarázni, hogy mi a helyzet.

Csak egy fizetésemelésért ekkora műsort tolni túlzás. Esetleg azt szeretné, hogy vegye meg az összes brazil haverját a Barca a nyáron?
"It is what it is."

palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.07.21. 21:18:19

Eddig még azt mondta, hogy megy. Azóta most derült csak ki ez a keddi nyilatkozat? :D

Szánalmas ez a hercehurca már komolyan, lenne vége már, tökmindegy hogy. Neymar is nyugodtan megtehetné, hogy lenyugtatja a népet, azért ekkora hisztinél már nem 1 focista csinálta meg..
randomguy
Capitá del Barça

2017.07.21. 21:14:54

Neymar on Tuesday told his teammates & people from the club to stay calm and he will stay. [Cadena SER]
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.07.21. 19:54:53

Ha elmegy, remélem ugyanolyan komédiába illően esnek majd ki, mint ahogy tavalyelőtt a City ellen tették

Aztán ki tudja, lehet hamarabb nyer ott BL
-t, mint itt, és erősebbek lesznek nálunk
Messias2
Director del Fútbol

2017.07.21. 18:57:15

Legalább annyi lehetne benne, hogy kijelenti, h menni fog. Mert most konkrétan a klub arra vár, hogy mi lesz vele...
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MatyiG
Adminisztrátor

2017.07.21. 18:49:00

Mostanra meg már ott tartunk, hogy az európai futball leszűkült kb. 8 csapatra, és azon a nyolcon belül is van egy négy tagú elitkör, akik már sokadik éve minden rendű rangú megerőltetés nélkül eljutnak a BL elődöntőkig.
Kár, mert akkor az utóbbi évek alapján nem tartozunk ide. :mrgreen:
visca el barca
Presidente del Barça

2017.07.21. 18:47:51

recrea írta:Másodszorra meg az, h mekkora képmutató, hiszen mindannyian tudjuk, h egy oka lesz a távozásának, az pediglen a pénz.
ó dehogy is, majd megmagyarázzák :D

amúgy ha elmegy, lesz nagy kapkodás, szerencse, hogy a bajnokság első 7-8 meccse hoki csapatok ellen lesz, így talán belefér, ha az utolsó pillanatokig kivárunk vkivel.

addig meg majd a DS-AG-turan-dölöfu tengely rommá aláz mindenkit :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2017.07.21. 18:49:05-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2017.07.21. 18:45:05

A másik pedig az egész futball kultúra, elszálltak az árak, egyre több az arab klub, kilóra megvesznek mindenkit. E mellett pedig nem normálisak a fizetések, emberi ésszel ezt képtelenség felfogni. Ez már ezelőtt 5-10 évvel se tetszett de mára eléggé kiéleződött.
Igen. Sajnos most éleződik ki a legjobban a '95-ös Bosman ügy kapcsán meghozott döntések káros hatásai.
1995 előtt a csapatok csupán 3 külföldi játékost tarthattak a keretükben. Hamar kiderült, hogy ez volt az egyetlen egy dolog, ami megakadályozta a gazdag csapatokat attól, hogy világvállogatottakat vásároljanak össze. Mostanra meg már ott tartunk, hogy az európai futball leszűkült kb. 8 csapatra, és azon a nyolcon belül is van egy négy tagú elitkör, akik már sokadik éve minden rendű rangú megerőltetés nélkül eljutnak a BL elődöntőkig.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.07.21. 18:41:55

El Pistolero írta:Mondjuk nem tudom van-e ember, aki a Real kispadot választaná a Barca kezdő helyett.
Ceballos pár hete tette meg például. :D
recrea
Llegenda del Barça

2017.07.21. 18:40:22

Elsőre az jutott eszembe erről a képről, h az aktuális csaját is először az apja meg a tezsvérek dugják meg?

Másodszorra meg az, h mekkora képmutató, hiszen mindannyian tudjuk, h egy oka lesz a távozásának, az pediglen a pénz.
El Pistolero
Jugador del Barça

2017.07.21. 18:33:30

pep71 írta:Akkor Paulinho is a PSG-be??? :D :D :mrgreen: mert Ney azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretne vele együtt játszani...
Ha megy a brazil, akkor egy Hazard-Coutinho pakk azért elég komoly lenne v Mbappé, bár ő nagyon valószínű, h a Real-ban fog kikötni.
Elvileg 190 millió euró az ára. Mondjuk nem tudom van-e ember, aki a Real kispadot választaná a Barca kezdő helyett. Kíváncsi vagyok mikor lesz hivatalos bejelentés.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2017.07.21. 18:32:12

Leo is beállt a sorba, ajjajj.. :D

https://www.instagram.com/p/BW0CtHxl3Uq ... y=leomessi

Egyre több forrás hozza le a hírt hogy megszületett az egyesség, illetve Alexis-t is írják.
Nekem ebbe az egész sztoriba két dolog nem tetszik: Neymar kommunikációja, úgyis az lesz, elé teszik a megszerkesztett dumát és majd elmakogja, ami elég nagy vicc egy ekkora játékostól, akinek ennyi "szurkolója" van. Sajnos az a társaság aki körül veszi(vélhetőleg csak a pénz miatt), eléggé nem jó hatással rá. A másik pedig az egész futball kultúra, elszálltak az árak, egyre több az arab klub, kilóra megvesznek mindenkit. E mellett pedig nem normálisak a fizetések, emberi ésszel ezt képtelenség felfogni. Ez már ezelőtt 5-10 évvel se tetszett de mára eléggé kiéleződött. Kíváncsi vagyok mikor fog a lufi pukkadni.. psg meg remélem a csoportkörbe kizúg a BL-ben, csak úgy a poén kedvéért. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.07.21. 18:18:06

Nekem nem fog hiányozni Neymar ha megy, a Juve ellen is nem a gyepen kellett volna bőgni a kiesés után, hanem a 180 perc alatt mutatni valamit.

Viszont, az nagyon nem jó jel, hogy a Barcából maguktól mennek el játékosok. Tavaly Alves most meg Ney. Érdekes.
sasi1
Entrenador del Barça

2017.07.21. 18:08:29

Talán még nem volt:
https://444.hu/2017/07/21/barcelona-dru ... eg-neymart" target="_blank

Minden szavával egyetértek.
pep71
Entrenador del Barça

2017.07.21. 18:06:08

Akkor Paulinho is a PSG-be??? :D :D :mrgreen: mert Ney azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretne vele együtt játszani...
Ha megy a brazil, akkor egy Hazard-Coutinho pakk azért elég komoly lenne v Mbappé, bár ő nagyon valószínű, h a Real-ban fog kikötni.
Tivornya
Capitá del Barça

2017.07.21. 17:57:02

Menjen már innen ez a focihosztesszkisasszony(csakhogy elkerüljem a tiltást, jobb esetben a cenzúrát :D), virítsák a lét és költsük is el azonnal a legfontosabb posztok legjobb opcióira! Ne sírjon neki senki illetékes, mert azzal csak a csapat kasszája fog drasztikusan megcsappanni!
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
El Pistolero
Jugador del Barça

2017.07.21. 17:48:57

https://www.facebook.com/neymarjr/photo ... =3&theater" target="_blank

Ez is csak egy üzenet. Lehet keresni az utódot. Dembelé vagy Dybala?
Válasz küldése