2017.08.09. 11:00:31
Mondjuk annyi öröm az ürömben, hogy nem full felesleges játékosokra költjük a nagyobbnál-nagyobb összegeket. Gondolok itt Paco meg Gomes-félékre.
És csodálkozunk hogy nincsenek sasját neveelések. Megvettük Pacot, mikor itt volt nekünk Munir, aki még úgy is jól tolta, ha nem a posztján játszott. Centerként szinte sosem raktuk be, pedig ott a kiemelkedő. Korosztályos tornákon, válogatottban bizonyította, hogy bőven lehet rá számítani. 18-19 évesen az U21-ben komolyan tolta, klubszinten detto. Nem véletlen dobta be 19 évesen VdB a felnőttekhez, nehogy a marokkói válogatottságot válassza.
Kp-ra ott van Alena, aki szintén nagy tehetség, de láthatóan nem akarjuk beépítgetni, inkább 40-ért hozunk Serit. Samper szintén zenész. Lerí róla, hogy mennyire illik a játunkba és milyen képességei vannak, de inkább hozzunk 35-ért Gomest stb.
Nem az a baj, hogy nincsenek tehetségek, hanem, hogy magasról teszünk rájuk. Az generáció Puyol-Xavi-Messi-Ini-Busi sem egy korosztály volt. Csak néhány évre egyszerre voltak a csapatban. De amíg nincs lehetőségük nem lehet mit tenni. Busit hogyan szidta mindenki, aztán mi lett belőle. Piquének sem volt túl fényes az első szezonja, de Xavit is inkább a Milanba kívánta a többség. Pedro közel sem volt nagy tehetség, mégis oroszlánrésze volt a sikerekben. Nem azt mondom, hogy az igazi hiányposztokra, mint jelenleg Neymar helye, ne igazoljunk, mert kellenek azok is. De Paco, Gomes meg hasonlók helyett, akik nem a kezdőbe jönnek igenis lehet a sajátjainkat próbálgatni.
A Realnal ott van Asensio, aki halálra van sztárolva, igaz nem saját nevelés, de fiatalon vették, nem igazán tehetségesebb, mint az akkori Deu, de kapott lehetőséget és élt vele. Egy Evertonos kölcsönnel közel sem biztos (sőt), hogy olyan jól járt volna. Persze Gerardnak inkább a mentalitásával volt gond.
Én személy szerint azt hittem, hogy Lucho bátran fog a fiatalokhoz nyúlni, hisz az edzőjük volt, de ebben nagyot csalódtam.
Csak arra akarok kilyukadni, hogy egy Dembelére például tényleg nagy szükség van és kell is igazolni, ha a kezdő megkívánja. A többi helyre viszont feleslegesek a drága, kockázatos/kérdéses/középszerű igazolások, de ez is csak úgy működik, ha ésszel csinálják. Pl. Cucut egyből felhozni baromság vagy Alenaval is az A-ba szerződést kötni.
Forca Barca!!!!