2017.08.21. 16:15:49
Jó 10 éve nem írtam szerintem a fórumra, a régi regemet se tudtam már életre hívni, ettől függetlenül olvasom az oldalt és a fórumot és most éreztem, hogy hozzá kell szóljak.
Ez az egész Neymar ügy nekem a kezdetektől fogva sokkal összetettebnek tűnik, mint azt a médiából megtudhattuk. Én szerettem Neymart, benne láttam, hogy Messi után is lesz vezére a csapatnak, ezért a mai napig elég rossz látni őt PSG mezben brillírózni. Sokadszorra is végiggondolva én merem úgy hinni, hogy nem csak a pénz miatt távozott és amiatt, mert szerettet volna kilépni Messi árnyékából, hanem sokkal összetettebb dolgok vezettek ide. Ha ezt feltételezzük, akkor egy szűk elitbe tartozó csapatnál, ahol minden rendben van (vezetőség, edző, játékosok és minden szinten), ott úgy gondolom, hogy ez nem történhetett volna meg. Ha minden rendben lett volna a klubnál, akkor nem találok racionális magyarázatot arra, hogy miért akart volna távozni. Nyilván gondolhatja úgy, hogy majd ő lesz aki kihúzza a PSG-t a lúzer szerepkörből, akik 100 milliókat dobálnak ki minden évben, ami még a francia bajnoki címhez sem elég, de ha itt marad, akkor 1-2 év múlva ő lett volna a csapat vezére és addig is jó esélyekkel indulhatott volna minden sorozatban. Éppen emiatt is gondolom, hogy ez a mostani nyilatkozat nem visszaköpés, csak az egyik, és merem azt hinni, hogy a legnagyobb súllyal szereplő indok, ami miatt távozott. Mégis mi oka lenne köpködni ránk?
A csapattársakkal úgy gondolom jó viszonyba volt, nem gondolom, hogy alárendeltnek érezte volna magát Messi mellett, itt a vezetőség lehet a hunyó. Nyilván nem tudjuk, hogy mi vezetett idáig, hogy ennyire megromlott velük a viszonya, de úgy gondolom, hogy "tett" már le annyit az asztalra a vezetőség, hogy azt feltételezzem, hogy ők Ney távozásának okai. Nem is azt mondom, hogy nyaljuk fényesre a seggét és hozzuk le neki a csillagokat, hogy hajlandó legyen itt maradni, de a vezetőséget teszem felelőssé azért, hogy idáig fajultak a dolgok, amit nem is most nyáron, hanem szerintem hosszabb távon sikerült elérniük.
Mondom mégegyszer, ezt az egészet azzal a feltételezéssel gondolom, hogy nem a pénz volt az elsődleges motiváció. És ha ez igaz, akkor ez az egész a vezetőség bizonyítványa és nagyon rossz idők elé nézünk, ha nem sikerül őket eltakarítani szeptemberben.