Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Lehet tévedek, de emlékeim szerint annak idején még pont Pep nyilatkozta, hogy az edző szakmai hozzájárulása az ellenfél védekező harmadáig tart. Odáig fel lehet építeni a játékot megkomponált sémák alapján, de utána már a játékosok egyéni képességein és halyzetfelismerésén múlik, hogy mi történik. Talán nem véletlen, hogy még Pep idejében is rendszeresek voltak az impotens körbepasszolgatások az ellenfél tizenhatosa előtt, meg a szokásos homály Dani Alves beadások.palesz77 írta:Annyi lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ebben vajon az edzőnek nincs szerepe, hogy ennyi a támadójátékunk?
Annyi lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ebben vajon az edzőnek nincs szerepe, hogy ennyi a támadójátékunk?vinszentvega írta:Szóval, ahogy valaki itt megírta, nem az edzővel, hanem a mentalitással van gond. Majd Messi megrázza magát és megoldja.. Hát tegnap ez nem jött és pofára is estünk...
Hát mondjuk ilyen felvezetés után pont nem Joséra számítottam.. Követted az elmúlt években a munkásságát? Mert pont nem ezek igazak már rá egyáltalán.hau30 írta:Huuuu mit fogok most kapni! Tűz kell a csapatba most! Olyan ember, aki rendet tud rakni és jó pszichológiai érzéke van. Aki hibázott, de van esze hozzá,hogy rájöjjön. Akinek újból fel kell építenie magát, mert kicsit kiesett az elitből!Aki azért ismeri is a klubbot. Szóval Mou! Max 2 évre.
Ha már meg lettem szólítva: egy hete az ellentábor sem nagyon tolakodott itt, sőt inkább dícsérő hangok voltak, hogy Ernő bá mekkora taktikus volt. Nem fogom megvédeni a tegnapi után, mert nincs miért. Az első gondolatom nekem is az volt, hogy mennie kell, mert a tavalyit még lehetett egyszeri kisiklásnak venni, de ezt nem. Viszont ez a sztori azért nem teljesen fekete-fehér. Ugye, megint oda kanyarodunk vissza, hogy ha mennie kell, akkor ki jöjjön a helyére. Láthattuk az elődöket, a Pep utáni periódusban csak LE-nek van BL-je, viszont nagyon kérdéses, hogy ebben valójában mekkora az ő érdeme. A játék képe az, ami láthatóan a legtöbbeknél kiveri a biztosítékot és ebben már közvetlenül Pep után is volt változás. Az a mindent elsöprő dominancia, ami főleg a kulcsmeccseken jellemző volt Pep első 3 évében, az egyre kevésbé volt tetten érhető a játékunkban. A tegnapi meccs képe számomra nem volt meglepetés, mert nem először látok ilyet. Már Pep idejében is be-becsúszott 1-2 gyengébb félidő, ahol az ellenfél dominálni tudott minket, viszont többnyire mindig volt válaszunk. Az első olyan meccs, ahol érzésem szerint végig egyértelműen dominálták a csapatot, az egy Milan elleni BL-nyolcaddöntő volt még Tito idejében, ahol a milánói első meccsen gyakorlatilag le lettünk gyalulva a pályáról, olyan szinten szétfociztak minket, hogy a 2-0-ás hátrány még nekünk volt hízelgő. Aztán jött a Bayern elleni totális szétesés, ahol mindkét meccsen hasonló volt a játék képe. Majd jöttek szép sorban a hasonló meccsek: a PSG elleni 0-4 vagy a Juve elleni 0-3. A tavalyi római dráma csak annyiban lóg ki a sorból, hogy 3 gólos előnyt adtunk le, viszont a játék képe teljesen illeszkedik a korábbiakhoz. A tegnapi vereség pedig azért különleges, mert a 3 gólos előnyünk ellenére már az első meccsen is domináltak minket, a párharc során a teljes 180 percből talán ha 50-60-ban voltunk mi a jobbak. A lényeg tehát annyi: egy egyre dominánsabb minta rajzolódik ki, ami egyáltalán nem Valverde-nél kezdődött, csak nála kezd igazán kicsúcsosodni. Viszont azt is látni kell, hogy a Pep csapat meghatározó játékosai szép lassan lemorzsolódtak, az érkezők pedig láthatóan nem hozzák ugyanazt a szintet, amit az elődök. Több kulcsposztra továbbra sincs megfelelő pótlásunk (Alba, Suarez, Busquets, rendes 8-asunk pedig nincs is), így tavaszra már megint több ember is kiégni látszik. Nem elsősorban fizikálisan, hanem mentálisan. Itt persze nagy kérdés, hogy ki a valódi felelős az igazolásokért és azok beépítéséért. Nem ismerjük a háttérben zajló dolgokat, de nem vennék rá mérget, hogy Valverde mindenben szabad kezet kap. Én úgy érzem, hogy a keret még mindig egy kicsit a 2 évvel ezelőtti káosz hatásai alatt van. Neymar távozásával a vezetőségnek villantania kellett valamit, Coutinho és Dembele pedig szinte biztosan nem Valverde kifejezett kérésére érkezett, mint ahogy valószínűleg Malcom sem. Láthatóan nem is illeszkednek rendesen a gépezetbe, hol sérültek, hol formán kívül vannak. A tegnap este a padunkon egyetlen nyerőemberünk sem volt, miközben Klopp droidhadserege óramű pontossággal működött még a cserékkel együtt is. Ami nagyon meglepő volt számomra, hogy a Pool játékosai fizikálisan mennyire a toppon vannak. Akárcsak az Ajax, gyakorlatilag 90 percen keresztül képesek nyomás alatt tartani az ellenfelet mindkét meccsen, ez pedig korábban nem volt jellemző egyetlen csapatra sem. A Pool a kiélezett bajnoki hajrá ellenére is sokkal frisebbnek tűnt, mint a mi "pihentetett" kulcsjátékosaink, ez viszont komoly kérdéseket vet fel a csapat fizikális felkészítésével és a formaidőzítéssel kapcsolatban. Ez pedig mindenképpen az edző felelőssége. Tehát a lényeg: semmiképpen nem akarom védeni Valverde-t, de nem vagyok biztos benne, hogy a csapat problémáit az ő leváltása oldaná meg. Annál itt szvsz mélyebb problémák vannak (vezetőségi gondok, igazoláspolitika, generációváltás). A kérdés pedig továbbra is adott: ki lenne a jó megoldás helyette? Mert csodát az elődjei sem csináltak.dkveszta87 írta:A kiesés után sejtettem, hogy ebbe a topicba ömlenek elsődlegesen a vélemények, nem vagyok meglepve. Csupán annyit fűznék hozzá, hogy nem értem, most hova tűnt a sok Valverdét magasztaló ember??
Bartomeu -ék nem kizárt hogy rámennek Erik Ten Hag -ra. Ezt nem olvastam sehol, csak egy tipp.Samper írta:A személy komplikált dolog, de azt tisztázni lehet, hogy melyik focikultúrából keressük és milyen feladattal. Én hollandot vagy belgát keresnék új csapat felépítésére és hatáskört adnék neki a la Masia ügyeiben is.vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
)
Nekem ez az egyetlen bajom a csávóval. Ez a meccs előtt olyan szépnek tűnt minden, tripla (döntőt fixen húztuk volna), jövőre ZZ a real padján, ahogy Bob szokta mondani, mindig a harmadik bajnokság egyhuzamban a legnehezebb, de ZZ ellen Valverde stabilitásával szerintem behúztuk volna. De ezután muszáj elküldeni. Pont ez, hogy akármi lenne jövőre, egyszerűen se a szurkolók se a jáékosok nem hinnék el 3-0, 4-0, 5-0 után se, egyszerűen bárhonnan ki tudunk esni. Annyira mélyre került fejben a csapat hogy ezt ő innen nem tudja kihozni, senki nem tudná (mmint senki aki 2x egymás után ezt lehozza, új edző, új impulzusok innen kitudják húzni a csapatot).MessiNeymarSuarez írta:
De erre várhatunk, majd jön még egy szezonra Valverde, aztán tippelgethetünk hogy melyik csapat ellen esünk ki 6-0-ról.
A személy komplikált dolog, de azt tisztázni lehet, hogy melyik focikultúrából keressük és milyen feladattal. Én hollandot vagy belgát keresnék új csapat felépítésére és hatáskört adnék neki a la Masia ügyeiben is.vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
)
Huuuu mit fogok most kapni! Tűz kell a csapatba most! Olyan ember, aki rendet tud rakni és jó pszichológiai érzéke van. Aki hibázott, de van esze hozzá,hogy rájöjjön. Akinek újból fel kell építenie magát, mert kicsit kiesett az elitből!Aki azért ismeri is a klubbot. Szóval Mou! Max 2 évre. Utána pedig jön a Senor Xavi!drobika írta:Hogy kit hoznék edzőnek? Bárkit! Akárkit! Aki fel tudja dobni a csapatot, aki tudja őket motiválni, aki nem ragaszkodik a dogmatikus felfogásához, aki képes időben felismerni, hogy valaki alkalmatlan a játékra, képes változtatni, aki ki tudja találni, hogy ne a 150 millás játékosok váltsák egymást,aki nem gugol a partvonal mellett, aki a játékosokkal kezet fog, amikor lejönnek a pályáról.Biztos kihagytam valamit...sajnálom.
Bárkit, aki a múltban nem esett ki 3 gólról.vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
Xavi? Bármekkora Buddha szívű ember, (én neki örűlnék a legjobban) azért hidegvíz lenne számára, a gyepről a cserepad elé lépés( de tisztelnék a játékosok az tuti)...De egy Puyol-val az oldalán? Talán mélyvízbe jó úszógumi lenne Puyi mellette...
Pochettino? Számomra ő is jó megoldás lehetne, valamiért, úgy érzem az Ő stílusa feküdne nekünk( az más kérdés, hogy lehet az Espanol drukkerek kitűznék a fejét a Placa De Catalunya egyik zászlórúdjára )
Varatrix írta:Kapásból nekem ten Hag lenne a jelöltem, de sokat nem tudok a szerződéséről, és az egyéb olyan okokról, amit nálam okosabbak biztos perceken belül leírnak. Jó kis 3in1 koffein lenne Frenkievel, és De Light-el...vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
Különben meg ezért tartunk sportigazgatót, és elnököt, hogy az Ő fejük fájjon emiatt...
Jó szurkolóhoz méltóan, sokkal jobb ötletem nincs, de azt tudom, hogy ezt nem szeretném tovább nézni!
Kapásból nekem ten Hag lenne a jelöltem, de sokat nem tudok a szerződéséről, és az egyéb olyan okokról, amit nálam okosabbak biztos perceken belül leírnak. Jó kis 3in1 koffein lenne Frenkievel, és De Light-el...vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
EV-t védő emberek eltűntek, illetve most a legjobban azok szidják.Persze nem egymás ellen kel forduljunk, csak épp ez a topik is bizonyítja, hogy akármennyire is véleménynyilvánítási szabadság van a realitást kell néznünk,és nem egymást szidni.dkveszta87 írta:A kiesés után sejtettem, hogy ebbe a topicba ömlenek elsődlegesen a vélemények, nem vagyok meglepve. Csupán annyit fűznék hozzá, hogy nem értem, most hova tűnt a sok Valverdét magasztaló ember?? Kiemelném, hogy a csapat legalább annyira ludas a dologban, mint az edző ez tény és való, mert nagyon sokan (főleg magukhoz képest) szinten alul teljesítettek. Tök szép, hogy itt pontokba szedve le van írva, hogy mit rontottak el a játékosok, de basszus, én is már 'pár' éve játszom megyei szinten, de olyan gólt mint az a szöglet, még nálunk is ritkán látok...ergo, hogyan lett a csapat taktikailag és fejben felkészítve? Ha szó volt arról korábban, hogy amióta Valverde van, legalábbis nekem nem tetszik a játékunk (és most nem is erről lenne szó), akkor most azt mondanám, hogy a 'célfoci' amit EV-nél sokan dícsérnek, hogy nem szép de eredményes + taktikailag is felkészült, akkor MEGINT egy 3 gólos előnyről, hogy tudunk kiesni egy 4-essel??
Valóban fejétől bűzlik a hal, Barto éra óta valami nagyon nem működik. 2 év és elnökválasztás, ő(k) szerintem tutira mennek, de Valverdének sem hagynám, hogy kitöltse az 1+1 szerződését.
Lehetett volna 3-3 is, nem rajtunk múlott, hogy nem lett..vinszentvega írta:Ernőbá kapja a hideget, meleget a tegnapi eredményért, de azért megszeretnék itt néhány dolgot említeni:
1, Ez a csapat ugyan az volt amelyik 6 napja 3-0 ra verte meg e Pool-t(lehetett volna 4, de ugye Dembe....
Gyönyörű meg minden, de mint a vállalati struktúra feje, vállalnia kell a felelősséget!vinszentvega írta:Ernőbá kapja a hideget, meleget a tegnapi eredményért, de azért megszeretnék itt néhány dolgot említeni...