Pep többször elmondta, hogy nem fog visszatérni a Barca-hoz. Nem értem miért kell folyton felemlegetni ezt. Allegri egyelőre pont annyit bizonyított, mint Valverde (egy teljesen egyoldalú olasz bajnokságban), ráadásul szerintem ugyanolyan kockázatkerülő mentalitása van, tehát vele sem lennénk előrébb. Klopp nem mostanában fog a Pool-ból elmenni, miért is tenné. Egy nagy csapat építését kezdte el, és lassan beérik a munkája. Ha kijön neki a lépés, pár éven belül bálványként fogják imádni az Anfield-en, ezt lecserélni egy bizonytalan Barcelona-i kitérőre teljesen logikátlan lépés lenne.Nervo írta:Gyerekek ide egy top edző kell. Mindegy hogy ki, de az ilyen Martinó,Valverde töltelék embereket el kell felejteni, mert ők nem idevalók. Ez nem egy bilbaó vagy egy villarreal szintű klub ahogyan a drága vezetőségünk gondolja.![]()
Allegri,Klopp,Pep, ők rájuk bármikor rájuk lehetne bízni egy nagy csapatot.
Ernesto Valverde
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Motivátor kell elsősorban. Tegnap nem taktikailag vertek meg, hanem mentálisan. Azt kb mindenki tudta, mit fog játszani a pool. Erre fel lehetett volna készülni fejben is. Még egyszer: Origik, Wijnaldumok, Hendersonok ütöttek el háromgólos fórból. Ez itt motivációs, és mentális zakó, nem is kicsi.
Olyan edző kell, aki nagyobb tud lenni, mint a játékosok. Aki otthon van a camp nouban, és aki mögé odaáll a közönség is.
Olyan edző kell, aki nagyobb tud lenni, mint a játékosok. Aki otthon van a camp nouban, és aki mögé odaáll a közönség is.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Ezzel önmagában az a bajom, hogy nálunk Messin kívül ki van? A Pool a 3 legjobb játékosából kettőt elvesztett és jöttek a cserék, akik azért jóval szerényebb képpeségűek és mégis lőttek 4-et, azért mert csapatként egységben voltak, akartak és elhitték, hogy meg tudják csinálni. Konkrétan a cseresor alázott.herlius írta: Vagyis te magad is elismered, hogy Messi jelenti a különbséget bármelyik csapat számára. Ha van egy ilyen kaliberű embered a csapatban, akkor szerinted mi lenne a helyes taktika a gólszerzésre? Főleg, ha egy láthatóan formán kívüli Suarez játszik előtte. Mert szerintem evidens, hogy elsősorban őt próbálom helyzetbe hozni, hiszen 1 hete és az előző hónapokban is többnyire ő szállította az eredményeket.
Nálunk a támadójáték add oda Messinek. Marha nagy előny ha a világ legjobb játékosa a csapatodban van, de ha nem megy neki, vagy öten fogják, akkor nincs támadásunk. Többször is figyeltem az utóbbi hónapokban és kicsit argentin válogatott érzésem volt. Ha Ő nem indul meg támadni a többiek nem mennek. Alig lőttünk gólt idegenben a BL-ben, ez jól mutatja, szerintem hogy az idegenbeli támadójátékunk ratyi amúgy. Ezt egy jobb csapat jó edzővel tudja kezelni. Láttuk tegnap. Amióta Valverde itt van, és az MSN megbomlott ez jellemző sajna.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2019.05.08. 12:40:18-kor.

Olyan edző kell aki kihasználja a keret adta lehetőségeket, bátor támadó focit játszat ahogy azt kéne. Többször írtuk, hogy nézhetetlenek a meccseink, de áltattuk magunkat, hogy ezzel bl-t lehet nyerni. Ha első eset lenne, de hát ugye tavaly... Nem is tudom melyik a nagyobb szégyen: egy Romától kikapni vagy pedig egy tavalyi után ugyan azt produkálva kiesni.
Kell az új impulzus a csaptnak is
Kell az új impulzus a csaptnak is
- pitta19
- Jugador d'estrella
Ha lenne gerince és töke, akkor már arról kellene olvasni, hogy beadta a lemondását és keresik az utódját. A végén még az lesz ( ne legyen igazam), hogy megnyerjük a kupát és milyen sikeres szezonunk volt megint, marad Ernőbá, habár a BL miatt keserű a szánk íze, de a vezetőség elégedett a munkájával.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nervo írta:Gyerekek ide egy top edző kell. Mindegy hogy ki, de az ilyen Martinó,Valverde töltelék embereket el kell felejteni, mert ők nem idevalók. Ez nem egy bilbaó vagy egy villarreal szintű klub ahogyan a drága vezetőségünk gondolja.![]()
ezt nálunk el lehet felejteni.
mikor volt itt utoljára olyan edző, aki már korábban is top edzőként volt számon tartva? Pep itt lett az elit tagja, más nem vált azzá azóta.
Rijkaard talán akinek volt neve mielőtt idejött volna, de ő sem volt az a top edző.
Van Gaalra lehetett anno mondani, mert ő bl-győztes edzőként jött ide.
azóta nem volt ilyen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
-
- Barça C
Sajnálom, ha magadra veszed, én nem szoktam személyeskedni, értsd ahogyan tetszik, nem kell mindenkinek egy véleményen lennie és ez így is van jól. Hihető vagy sem, én tudatosan nem írtam a múlt hét után semmit és a Barcás barátaimmal is úgy voltunk vele, ez még nincsen lefutva és nyugtával dícsérd a napot. Mindazonáltal a játékunk múlt héten sem volt teljesen meggyőző, az eredmény csalóka mert a Pool nem játszott már múlt héten sem alárendelt szerepet.herlius írta:Ha már meg lettem szólítva: egy hete az ellentábor sem nagyon tolakodott itt, sőt inkább dícsérő hangok voltak, hogy Ernő bá mekkora taktikus volt
Az természetesen látszik, hogy nem Valverdénél kezdődtek a problémák, én le is írtam, hogy amióta ez a vezetőség van, nekem azóta vannak ilyen érzéseim. Ki lenne helyette? Jó kérdés, azért vannak a managerek és ezért felelősek, hogy nyitott szemmel nézzék a piacot és döntsenek a klub érdekében. Ten Hag Ajaxa ugyan nagyon testzik, az idei nagy berobbánást leszámítva én nem követtem, ezek alapján nem tudom megállapítani. Viszont kíváncsi lennék, te hogyan látod ezt?herlius írta: Tehát a lényeg: semmiképpen nem akarom védeni Valverde-t, de nem vagyok biztos benne, hogy a csapat problémáit az ő leváltása oldaná meg. Annál itt szvsz mélyebb problémák vannak (vezetőségi gondok, igazoláspolitika, generációváltás). A kérdés pedig továbbra is adott: ki lenne a jó megoldás helyette? Mert csodát az elődjei sem csináltak.
- Nervo
- Capitá del Barça
Gyerekek ide egy top edző kell. Mindegy hogy ki, de az ilyen Martinó,Valverde töltelék embereket el kell felejteni, mert ők nem idevalók. Ez nem egy bilbaó vagy egy villarreal szintű klub ahogyan a drága vezetőségünk gondolja.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nervo 2019.05.08. 12:27:49-kor.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.

Azért ez a sorozatban két bajnoki cím olyan "nagy kaland", hogy mégsem sikerült mindenkinek megcsinálnia. Nem tudom, te milyen meccseket néztél az utóbbi 2 évben, de azért mégiscsak sikerült párszor megpofozni a Real-t és az Atletico-t is, ráadásul egy hete még pont itt veregették páran Valverde vállát, hogy mekkora taktikus volt, hogy meglepte Klopp-ot.Feast4 írta: Mit csinált Valverde két év alatt? Hát szerintem kijelenthető, hogy semmit. 2 x bajknok lett nagy kaland, egy jóllakott Real, egy széthullott Real és egy örök vesztes harmadik Atletico mellett. Valahányszor fontos meccsre került a sor nem tudott reagálni, ha gáz lett.
Feast4 írta:A tegnapi játék annyi volt, hogy add oda Messinek és majd jó lesz.
Vagyis te magad is elismered, hogy Messi jelenti a különbséget bármelyik csapat számára. Ha van egy ilyen kaliberű embered a csapatban, akkor szerinted mi lenne a helyes taktika a gólszerzésre? Főleg, ha egy láthatóan formán kívüli Suarez játszik előtte. Mert szerintem evidens, hogy elsősorban őt próbálom helyzetbe hozni, hiszen 1 hete és az előző hónapokban is többnyire ő szállította az eredményeket.Feast4 írta:... ha Messit beraknánk a Sevillába elég hamar ott tartanának ahol most mi, mi pedig mehetnék amerre látunk
Szerintem most jött el a pillanat amikor Valverdének nagyon meg kéne mutatni az ajtót. A 4 bekapott gólunk az egész edzősködését jellemezte.
A komplett csapat hátat fordít a labdának, senki nem figyel és kaptunk egy olyan gólt amit ifiben is kiröhögnek.
Mit akarok ezzel mondani? Mit csinált Valverde két év alatt? Hát szerintem kijelenthető, hogy semmit. 2 x bajknok lett nagy kaland, egy jóllakott Real, egy széthullott Real és egy örök vesztes harmadik Atletico mellett. Valahányszor fontos meccsre került a sor nem tudott reagálni, ha gáz lett. És ez a dühítő. Mindig azt mondjuk a csapat féllángon mozog, a nagy meccsekre készül, de két év alatt a két legfontosabb meccsét bebukta 3 gólos előnyről, úgy hogy azt sem tudta mi van.
A tegnapi játék annyi volt, hogy add oda Messinek és majd jó lesz. Amióta Valverde itt van egyébként mindig ez a játék ha gáz van. Hiába rajta van öt ember, jó lesz. A többiek meg nem csináltak semmit kb. (Vidált és Stegent nem kell bántani ők megtették amit lehetett). Első perctől látszott, hogy túl gyorsak és a 4-3-3-as felállásban törékenyek vagyunk Coutinho nettő emberhátrány volt, Alba csinált két olyan megmozdulást, hogy adott is két gólt nekik , de nem reagált, csak végignézte, gondolom "a Messi rúg egyet taktikai terv alatt". Ha Vidalt azért cserélte le, mert olyanja volt, nem pedig azért mert elfáradt akkor komolyan mondom hülye.
Taktikailag teljesen 0 a pali, ami nem jön ki ha az ellenfél nem olyan, mert a keretbe benne van az, hogy bárkit meg tud verni az egyszerű tudásbeli különbség miatt, de ha van egy nagyjából hasonló (ha a Rómát nézzük nem is kell) erejű csapat egy értelmes edzővel már meg tud szivatni minket.
Meg nézzük már meg mit csinált a játékosainkkal:
Messinek eljátszott két évet a karrierjéből.
Suarezt egyszerűen nem tudja összerakni és mondani, hogy azért mert fizikálisan nem olyan, de könyörgöm, annyira rakjuk már össze fejben, hogy legalább úgy érjen labdába, hogy az ajtó ablak beguruljon. Coutinhoból csináltunk egy totálisan középszert, szélsőnek lassú rossz beadásokkal irányítónak nem irányít.
Dembélével vannak gondok és láthatóan nem tudja kezelni. Összevissza játszik, nincs fix helye sérülékeny és szerintem azért mert rohadtul senki nem figyel oda az erőléti és a bemelegítési munkájára. Rakitić és Busquets addig játszik ameddig tud járni, semmivel nem tehermentesítik őket. Arthur a sérülése után nem jött jól vissza és szerintem nincs is semmilyen előrelépés azóta, hogy jobb legyen. Vidált sem tudja használni csak akkor ha ölni kell egyébként csak ücsörög. Pedig nem erre való lenne látszik. Egyébként pedig simán összeraktunk egy olyan lassú és körülményes középpályát, amilyet gond nélkül szét lehet futni, de ebben nem csak ő hanem a vezetőség is vastagon felelős. Rafinha, nem tudom, hogy miért nem küldtük el ameddig lehetett volna, nálunk verték nyomréká, pedig nem ezt érdemelte volna. Aleñá beépítése, se nagyon halad, Malcom meg a 116 játékpercében többet tett hozzá szerintem, mint Coutinho 10 meccsen, de véletlenül sem játszhat. Semedo és Sergi Roberto esetében született egy tökéletes öszvér megoldás, egyikük sem igazi alap kezdő perpill, nehogy le merje tenni a voksát valaki mellett.
Albát addig húzzuk, ameddig tud járni, sem ő sem a vezetőség nem kapott észbe, hogy bakker 1 db balhátvédünk van. (Tegnap simán le lehetett volna cserélni, ha van cseréje olyan vakon volt. ) Piqué és Lenglet helyzete nagyjából rendben van, de Umtiti esetében sem ő sem a vezetőség nem állt oda, hogy figyi Samu gondold már át ezt a városi vudut, mert nem csak kikerülsz a csapatból, de a karrieredet is most x-eled ki. És végül hozott (vagy hoztak neki) két kölcsönjátékost, akikkel csak többen vagyunk.
Ráadásul ezt jól mondták a meccs utáni elemzésnél, néha totál kiscsapat taktikával, nézhetetlen játékkal megyünk bele a párharcokba és csak amiatt hozzuk, mert Messi felkapja a fonalat és a hátára veszi a semmit.
Lehet sokan megköveztek de meg merem kockáztatni, ha Messit beraknánk a Sevillába elég hamar ott tartanának ahol most mi, mi pedig mehetnék amerre látunk.
Összességében szerintem ez az Ő edzői bizonyítványa, csak az, hogy a bajnokságot fél gőzzel lehozzuk ezt általában elkendőzi.
Végül, nem az a baj, hogy kikaptunk Liverpoolban, hanem az, hogy megint egy tűz nélküli alulmotivált csapat, 0 taktikával elbukott 3 gól előnyt. Mondják hogy az okos a más kárán tanul a hülye a sajátján se. Na már most ez másodjára történt meg vele. Mentalitásbeli gondok voltak a csapatnál, amit vagy nem látott, vagy nem tudott kezelni.
Szerintem most nagyon el kéne zavarni. Addig ameddig nagyobb kárt nem csinál.
Amúgy abba, hogy itt tartunk nemzetközi porondon újra nem csak Ő hibás, hanem a szerintem a csapat és a vezetőség is.
A komplett csapat hátat fordít a labdának, senki nem figyel és kaptunk egy olyan gólt amit ifiben is kiröhögnek.
Mit akarok ezzel mondani? Mit csinált Valverde két év alatt? Hát szerintem kijelenthető, hogy semmit. 2 x bajknok lett nagy kaland, egy jóllakott Real, egy széthullott Real és egy örök vesztes harmadik Atletico mellett. Valahányszor fontos meccsre került a sor nem tudott reagálni, ha gáz lett. És ez a dühítő. Mindig azt mondjuk a csapat féllángon mozog, a nagy meccsekre készül, de két év alatt a két legfontosabb meccsét bebukta 3 gólos előnyről, úgy hogy azt sem tudta mi van.
A tegnapi játék annyi volt, hogy add oda Messinek és majd jó lesz. Amióta Valverde itt van egyébként mindig ez a játék ha gáz van. Hiába rajta van öt ember, jó lesz. A többiek meg nem csináltak semmit kb. (Vidált és Stegent nem kell bántani ők megtették amit lehetett). Első perctől látszott, hogy túl gyorsak és a 4-3-3-as felállásban törékenyek vagyunk Coutinho nettő emberhátrány volt, Alba csinált két olyan megmozdulást, hogy adott is két gólt nekik , de nem reagált, csak végignézte, gondolom "a Messi rúg egyet taktikai terv alatt". Ha Vidalt azért cserélte le, mert olyanja volt, nem pedig azért mert elfáradt akkor komolyan mondom hülye.
Taktikailag teljesen 0 a pali, ami nem jön ki ha az ellenfél nem olyan, mert a keretbe benne van az, hogy bárkit meg tud verni az egyszerű tudásbeli különbség miatt, de ha van egy nagyjából hasonló (ha a Rómát nézzük nem is kell) erejű csapat egy értelmes edzővel már meg tud szivatni minket.
Meg nézzük már meg mit csinált a játékosainkkal:
Messinek eljátszott két évet a karrierjéből.

Ráadásul ezt jól mondták a meccs utáni elemzésnél, néha totál kiscsapat taktikával, nézhetetlen játékkal megyünk bele a párharcokba és csak amiatt hozzuk, mert Messi felkapja a fonalat és a hátára veszi a semmit.
Lehet sokan megköveztek de meg merem kockáztatni, ha Messit beraknánk a Sevillába elég hamar ott tartanának ahol most mi, mi pedig mehetnék amerre látunk.
Összességében szerintem ez az Ő edzői bizonyítványa, csak az, hogy a bajnokságot fél gőzzel lehozzuk ezt általában elkendőzi.
Végül, nem az a baj, hogy kikaptunk Liverpoolban, hanem az, hogy megint egy tűz nélküli alulmotivált csapat, 0 taktikával elbukott 3 gól előnyt. Mondják hogy az okos a más kárán tanul a hülye a sajátján se. Na már most ez másodjára történt meg vele. Mentalitásbeli gondok voltak a csapatnál, amit vagy nem látott, vagy nem tudott kezelni.
Szerintem most nagyon el kéne zavarni. Addig ameddig nagyobb kárt nem csinál.
Amúgy abba, hogy itt tartunk nemzetközi porondon újra nem csak Ő hibás, hanem a szerintem a csapat és a vezetőség is.

Na igen. Az akkori Arsenal tavaszi "meneteléseit" elnézve valószínűleg muszáj is lenne a fiatalokhoz nyúlni, mert február környékére már a teljes alapkezdő a rehabilitációját végezné.nagyatyesz írta:EV távozása után én szívesen megnéznék egy Wengert, segítőnek mellette egy Xavit. Utóbbi tanulna, míg előbbi talán egy-két fiatalhoz hozzá merne nyúlni...
-
- Entrenador del Barça
EV távozása után én szívesen megnéznék egy Wengert, segítőnek mellette egy Xavit. Utóbbi tanulna, míg előbbi talán egy-két fiatalhoz hozzá merne nyúlni...
Lehet tévedek, de emlékeim szerint annak idején még pont Pep nyilatkozta, hogy az edző szakmai hozzájárulása az ellenfél védekező harmadáig tart. Odáig fel lehet építeni a játékot megkomponált sémák alapján, de utána már a játékosok egyéni képességein és halyzetfelismerésén múlik, hogy mi történik. Talán nem véletlen, hogy még Pep idejében is rendszeresek voltak az impotens körbepasszolgatások az ellenfél tizenhatosa előtt, meg a szokásos homály Dani Alves beadások.palesz77 írta:Annyi lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ebben vajon az edzőnek nincs szerepe, hogy ennyi a támadójátékunk?
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Annyi lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ebben vajon az edzőnek nincs szerepe, hogy ennyi a támadójátékunk?vinszentvega írta:Szóval, ahogy valaki itt megírta, nem az edzővel, hanem a mentalitással van gond. Majd Messi megrázza magát és megoldja.. Hát tegnap ez nem jött és pofára is estünk...
Hát mondjuk ilyen felvezetés után pont nem Joséra számítottam..hau30 írta:Huuuu mit fogok most kapni! Tűz kell a csapatba most! Olyan ember, aki rendet tud rakni és jó pszichológiai érzéke van. Aki hibázott, de van esze hozzá,hogy rájöjjön. Akinek újból fel kell építenie magát, mert kicsit kiesett az elitből!Aki azért ismeri is a klubbot. Szóval Mou! Max 2 évre.

Ha már meg lettem szólítva: egy hete az ellentábor sem nagyon tolakodott itt, sőt inkább dícsérő hangok voltak, hogy Ernő bá mekkora taktikus volt. Nem fogom megvédeni a tegnapi után, mert nincs miért. Az első gondolatom nekem is az volt, hogy mennie kell, mert a tavalyit még lehetett egyszeri kisiklásnak venni, de ezt nem. Viszont ez a sztori azért nem teljesen fekete-fehér. Ugye, megint oda kanyarodunk vissza, hogy ha mennie kell, akkor ki jöjjön a helyére. Láthattuk az elődöket, a Pep utáni periódusban csak LE-nek van BL-je, viszont nagyon kérdéses, hogy ebben valójában mekkora az ő érdeme. A játék képe az, ami láthatóan a legtöbbeknél kiveri a biztosítékot és ebben már közvetlenül Pep után is volt változás. Az a mindent elsöprő dominancia, ami főleg a kulcsmeccseken jellemző volt Pep első 3 évében, az egyre kevésbé volt tetten érhető a játékunkban. A tegnapi meccs képe számomra nem volt meglepetés, mert nem először látok ilyet. Már Pep idejében is be-becsúszott 1-2 gyengébb félidő, ahol az ellenfél dominálni tudott minket, viszont többnyire mindig volt válaszunk. Az első olyan meccs, ahol érzésem szerint végig egyértelműen dominálták a csapatot, az egy Milan elleni BL-nyolcaddöntő volt még Tito idejében, ahol a milánói első meccsen gyakorlatilag le lettünk gyalulva a pályáról, olyan szinten szétfociztak minket, hogy a 2-0-ás hátrány még nekünk volt hízelgő. Aztán jött a Bayern elleni totális szétesés, ahol mindkét meccsen hasonló volt a játék képe. Majd jöttek szép sorban a hasonló meccsek: a PSG elleni 0-4 vagy a Juve elleni 0-3. A tavalyi római dráma csak annyiban lóg ki a sorból, hogy 3 gólos előnyt adtunk le, viszont a játék képe teljesen illeszkedik a korábbiakhoz. A tegnapi vereség pedig azért különleges, mert a 3 gólos előnyünk ellenére már az első meccsen is domináltak minket, a párharc során a teljes 180 percből talán ha 50-60-ban voltunk mi a jobbak. A lényeg tehát annyi: egy egyre dominánsabb minta rajzolódik ki, ami egyáltalán nem Valverde-nél kezdődött, csak nála kezd igazán kicsúcsosodni. Viszont azt is látni kell, hogy a Pep csapat meghatározó játékosai szép lassan lemorzsolódtak, az érkezők pedig láthatóan nem hozzák ugyanazt a szintet, amit az elődök. Több kulcsposztra továbbra sincs megfelelő pótlásunk (Alba, Suarez, Busquets, rendes 8-asunk pedig nincs is), így tavaszra már megint több ember is kiégni látszik. Nem elsősorban fizikálisan, hanem mentálisan. Itt persze nagy kérdés, hogy ki a valódi felelős az igazolásokért és azok beépítéséért. Nem ismerjük a háttérben zajló dolgokat, de nem vennék rá mérget, hogy Valverde mindenben szabad kezet kap. Én úgy érzem, hogy a keret még mindig egy kicsit a 2 évvel ezelőtti káosz hatásai alatt van. Neymar távozásával a vezetőségnek villantania kellett valamit, Coutinho és Dembele pedig szinte biztosan nem Valverde kifejezett kérésére érkezett, mint ahogy valószínűleg Malcom sem. Láthatóan nem is illeszkednek rendesen a gépezetbe, hol sérültek, hol formán kívül vannak. A tegnap este a padunkon egyetlen nyerőemberünk sem volt, miközben Klopp droidhadserege óramű pontossággal működött még a cserékkel együtt is. Ami nagyon meglepő volt számomra, hogy a Pool játékosai fizikálisan mennyire a toppon vannak. Akárcsak az Ajax, gyakorlatilag 90 percen keresztül képesek nyomás alatt tartani az ellenfelet mindkét meccsen, ez pedig korábban nem volt jellemző egyetlen csapatra sem. A Pool a kiélezett bajnoki hajrá ellenére is sokkal frisebbnek tűnt, mint a mi "pihentetett" kulcsjátékosaink, ez viszont komoly kérdéseket vet fel a csapat fizikális felkészítésével és a formaidőzítéssel kapcsolatban. Ez pedig mindenképpen az edző felelőssége. Tehát a lényeg: semmiképpen nem akarom védeni Valverde-t, de nem vagyok biztos benne, hogy a csapat problémáit az ő leváltása oldaná meg. Annál itt szvsz mélyebb problémák vannak (vezetőségi gondok, igazoláspolitika, generációváltás). A kérdés pedig továbbra is adott: ki lenne a jó megoldás helyette? Mert csodát az elődjei sem csináltak.dkveszta87 írta:A kiesés után sejtettem, hogy ebbe a topicba ömlenek elsődlegesen a vélemények, nem vagyok meglepve. Csupán annyit fűznék hozzá, hogy nem értem, most hova tűnt a sok Valverdét magasztaló ember??
Bartomeu -ék nem kizárt hogy rámennek Erik Ten Hag -ra. Ezt nem olvastam sehol, csak egy tipp.Samper írta:A személy komplikált dolog, de azt tisztázni lehet, hogy melyik focikultúrából keressük és milyen feladattal. Én hollandot vagy belgát keresnék új csapat felépítésére és hatáskört adnék neki a la Masia ügyeiben is.vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
)
Nem az ő hibája, hogy kiestünk. Mivel valószínűleg kirakatedző. Ki van adva, hogy kiket kell játszatnia, és ő max ezeket tudja variálni. Ennyire egy ember ezen a szinten nem lehet ostoba...
Nem is küldeném el, mert nincs értelme a következő edző se lenne jobb, az eredményei meg neki is megvannak. Sajnos nálunk nincs idő csapatépítésre, az eredménykényszer miatt.
Nem is küldeném el, mert nincs értelme a következő edző se lenne jobb, az eredményei meg neki is megvannak. Sajnos nálunk nincs idő csapatépítésre, az eredménykényszer miatt.
Nekem ez az egyetlen bajom a csávóval. Ez a meccs előtt olyan szépnek tűnt minden, tripla (döntőt fixen húztuk volna), jövőre ZZ a real padján, ahogy Bob szokta mondani, mindig a harmadik bajnokság egyhuzamban a legnehezebb, de ZZ ellen Valverde stabilitásával szerintem behúztuk volna. De ezután muszáj elküldeni. Pont ez, hogy akármi lenne jövőre, egyszerűen se a szurkolók se a jáékosok nem hinnék el 3-0, 4-0, 5-0 után se, egyszerűen bárhonnan ki tudunk esni. Annyira mélyre került fejben a csapat hogy ezt ő innen nem tudja kihozni, senki nem tudná (mmint senki aki 2x egymás után ezt lehozza, új edző, új impulzusok innen kitudják húzni a csapatot).MessiNeymarSuarez írta:
De erre várhatunk, majd jön még egy szezonra Valverde, aztán tippelgethetünk hogy melyik csapat ellen esünk ki 6-0-ról.
Ötletem nincs ki lenne jó helyettese, mert taktikalag tényleg nagyon rendben van, a játékosok szeretik, de egyszerűen annyira nincs karaktere, hülyén fogalmazva nem tud farkat villantani amikor nagyon kéne. Inverz Zidane a csávó taktikailag top, de ZZ amikor kellett simán elővette, ő meg úgy tűnik ezt nem tudja megtenni. Lucho akármekkora kókler volt, ehhez értett ( az első 2 szezonban, a harmadikra elfogyott sajna), nem ijedt meg senkitől, ott nem volt small team mentality, nem tudom ki tudná ezt hozni jelenleg, elérhető / nem elérhető edzők közül.
Azt meg csak zárójelben tenném hozzá hogyha a 15. percben Alba, Messi a kapuval szemben nem szerencsétlenkedi el hanem 5 méterről szemben a kapuval belövi, akkor kezet fognak a játékosok és lepörgetik a maradék 70 percet 1-1, 2-1el és mindenki örömmel megy haza. Volt a meccsen 4 olyan tiszta ziccerünk amiből 3at min bekellett volna lőni, ebből sikerült 0-t, ezért őt nem lehet elővenni.
A személy komplikált dolog, de azt tisztázni lehet, hogy melyik focikultúrából keressük és milyen feladattal. Én hollandot vagy belgát keresnék új csapat felépítésére és hatáskört adnék neki a la Masia ügyeiben is.vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
)
-
- Capitá del Barça
Huuuu mit fogok most kapni! Tűz kell a csapatba most! Olyan ember, aki rendet tud rakni és jó pszichológiai érzéke van. Aki hibázott, de van esze hozzá,hogy rájöjjön. Akinek újból fel kell építenie magát, mert kicsit kiesett az elitből!Aki azért ismeri is a klubbot. Szóval Mou! Max 2 évre. Utána pedig jön a Senor Xavi!drobika írta:Hogy kit hoznék edzőnek? Bárkit! Akárkit! Aki fel tudja dobni a csapatot, aki tudja őket motiválni, aki nem ragaszkodik a dogmatikus felfogásához, aki képes időben felismerni, hogy valaki alkalmatlan a játékra, képes változtatni, aki ki tudja találni, hogy ne a 150 millás játékosok váltsák egymást,aki nem gugol a partvonal mellett, aki a játékosokkal kezet fog, amikor lejönnek a pályáról.Biztos kihagytam valamit...sajnálom.
Bárkit, aki a múltban nem esett ki 3 gólról.vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
Xavi? Bármekkora Buddha szívű ember, (én neki örűlnék a legjobban) azért hidegvíz lenne számára, a gyepről a cserepad elé lépés( de tisztelnék a játékosok az tuti)...De egy Puyol-val az oldalán? Talán mélyvízbe jó úszógumi lenne Puyi mellette...
Pochettino? Számomra ő is jó megoldás lehetne, valamiért, úgy érzem az Ő stílusa feküdne nekünk( az más kérdés, hogy lehet az Espanol drukkerek kitűznék a fejét a Placa De Catalunya egyik zászlórúdjára)
Pochettino utál minket, megmondta, h előbb adja el az anyját, minthogy nálunk legyen edző.
Ennyit meg Xavi is hozna 0 rutinnal amúgy, legalább respektje lenne.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Varatrix írta:Kapásból nekem ten Hag lenne a jelöltem, de sokat nem tudok a szerződéséről, és az egyéb olyan okokról, amit nálam okosabbak biztos perceken belül leírnak. Jó kis 3in1 koffein lenne Frenkievel, és De Light-el...vinszentvega írta:Akkor tegyük most a szívünkre a kezünket, kit hoznátok edzőnek?
Különben meg ezért tartunk sportigazgatót, és elnököt, hogy az Ő fejük fájjon emiatt...
Jó szurkolóhoz méltóan, sokkal jobb ötletem nincs, de azt tudom, hogy ezt nem szeretném tovább nézni!
Adnám. Mi kell még bizonyítéknak? Barca testvércsapat, sőt BARCÁSABB focit játszat a csapattal mint ahogy most játszik a Barcelona Valverdével..
ÉS a legfontosabb ! Eredményes csapatot tudott összerakni, ráadásul saját nevelésekből, az itt is pozitívum lehetne.
De erre várhatunk, majd jön még egy szezonra Valverde, aztán tippelgethetünk hogy melyik csapat ellen esünk ki 6-0-ról.
-
- Entrenador del Barça
Hogy kit hoznék edzőnek? Bárkit! Akárkit! Aki fel tudja dobni a csapatot, aki tudja őket motiválni, aki nem ragaszkodik a dogmatikus felfogásához, aki képes időben felismerni, hogy valaki alkalmatlan a játékra, képes változtatni, aki ki tudja találni, hogy ne a 150 millás játékosok váltsák egymást,aki nem gugol a partvonal mellett, aki a játékosokkal kezet fog, amikor lejönnek a pályáról.Biztos kihagytam valamit...sajnálom.