Léfe írta:Alant egy okos /tul? / logikus hozzászló, főleg akkor amikor Xavi véleménye más. Nem vagyok ellene, de elöbb bizonyitson máshol. Egyáltalán nem biztos, hogy jó edző lenne. Addig meg semmikép nem jöjjön amig régi csapattársak vannak a keretben.
Szerintem az tökéletes forgatókönyv lenne, ha marad egy-két évet Katarban, aztán átveheti a B-csapatot. Egy éles váltás nem biztos hogy jó ötlet lenne, két évnyi "lazulás" után egyből egy top3-as csapat élére jönni. A B például egy tökéletes lépcső a nagy csapat felé, nem véletlen, hogy Lucho és Pep is megjárta. Sőt utóbbin első évében azért látszottak a "gyermekbetegségek", még nagyon rutintalan volt, egy év az baromi kevés. És bármit is csinál Katarban nem lesz mérvadó. Ha sikeres az sem biztosíték semmire, de ha "megbukik" sem feltétlenül irányadó. Anno LE-nek is ilyen volt a megítélése, aztán tudjuk mi lett.
Én mondjuk speciel nem támogatom feltétlenül, hogy csak egykori Barca játékosokból legyen edző. Ennek nem szabadna, hogy olyan nyomós indok legyen. Xavi viszont más tészta, rendkívül "intelligens", ami az esetleges taktikát/stratégiát illeti és a tekintéllyel sem igazán lehet gondja. Én valahogy Pep-hez tudnám hasonlítani. Az egyedüli, amitől tartok, hogy ugyanahhoz a taktikához fog ragaszkodni, amiben ő játszott itt, akkorra viszont nem lesznek már itt azok az emberek, akik ezt igazán hatékonyan kivitelezhetnék. Viszont a tekintély/motiváció tekintetében nem hiszem hogy baj lesz vele, a mentalitása pont ideális.
Szerintem min.2, de inkább 3 év aktív edzősködés kell neki, hogy sikeres lehessen.
Valverde nagy kérdés lesz jövőre. Az hogy az öltöző mellette áll, meg a játékosok szeretnék, hogy maradna túlnyomóan porhintés. Szinte minden leváltott edzőnél ezt hallani, amit a pályán látunk, abból nekem inkább az jön le, hogy a elvesztette a játékosokat, a csapat egy részét pedig a vezetőség állítja össze. Egy szabad kezet kapó, karakán edző nem játszatta volna Busit, amikor már a közönség is fütyülte vagy éppen Coutinhonak sem lenne bérelt helye mikor egy Carles Perezzel is bőven előbbre vagyunk. Suarez kicsit más téma, mert épkézláb helyettese nincs. De a Robert/Semedo helyzet is elég tanácstalanságot mutat.
Az eredményesség mondjuk nem igazán szól ellene, igazából a Bl-en kívül mindent behúzott és jó esély van idén is a kupára. És a Bajnokok Ligája is elég lutri, az nem várható el, estünk ki nagyon erős csapattal az Inter és Chelsae ellen is, viszont ilyen módon, ráadásul zsinórban kétszer, az már erősen a megbocsáthatatlan kategória, és ebben Valverde nyakig benne van.
Azért azon kicsit csodálkozom, hogy nem repkednek a nevek, pedig mindenhonnan az folyik, hogy Valverde helyzete minimum kérdéses.