2020.08.19. 12:50:01
Nekem is nagyon fura ez a 0 nyomás az elnök irányába, pedig nem csak mi és nem csak ezen a fórumon gondoljuk ezt. Ha pl az FC Barcelona hivatalos fb oldalát megnézitek ott is minden post alatt a legtöbbet lájkolt hozzászólás a "BartoOut" vagy "barto is the biggest problem" és hasonlók. És egyébként ez nem is feltétlenül új, mert ezt már rég megfigyeltem.
Viszont őrült nagy mákja is van szerintem, hogy pont most volt kovid... szerintem a bajnokságban is nagyon durván tüntettek volna már a nézők, és az utcákon is, ha épp Spanyolországban épp nem rosszabbodna a helyzet. Amikor ott voltam, és láttam mekkora utcabál volt pl úgy 6 éve a Bayern elleni bl-párharc után a továbbjutás ünneplésénél. Nekik kb ez a klub a mindenük. Csak most gyakorlatilag semmilyen fórum sincs, ahol látható nyomást lehessen gyakorolni rá. Szerintem ezért nem lehet bizalmatlansági indítványt sem beküldeni, mert szavazni is élőben lehet csak, de ilyen helyzetben ez eléggé kivitelezhetetlen lenne.
+ Valahol olvastam Az esti interjúját. Azt mondta, Messi marad, és köré építené Koeman a csapatot. "Ígéretesen" hangzik....
Bárki lesz bármikor az új elnök, azért tehetnének valami olyan záradékot a működésükbe, hogy ilyen esetekben ne legyen már egyáltalán kérdés sem, hogy ő és a bagázs repül. Sőt volt már neki jó pár kellemetlen botránya, az elnökségi tagok és igazgatósági tagok közt meg olyan fluktuáció van, mint egy kis balatoni gyorsbüfében.
SZERK: Ja, és pénzünk sem lesz a következő években az tuti. Amennyiben nincs a covid, akkor is az lenne szerintem hogy a - remélhetőleg - új elnökség az első két évben arról panaszkodna, hogy ki van ürítve a kassza, és veszteséges a klub. Ők is ugye pont ezt csinálták, viszont valahogy én ezt nekik nem annyira hittem el, ellenben az új elnöknek elhinném.
Na és ehhez a helyzethez jön az, hogy nyilatkozta hogy kb. 300 millió bevétel hiányzik a kovid miatt. Ezek lehetnek:
- BL és bajnoki szereplés alapján sem kapunk annyit, amennyit kaphattunk volna
- egy ilyen bl zakó után azért a mezeladások meg az új fanok száma nem hiszem, hogy gyarapodni fog
Viszont ha ez tényleg így van, akkor gyakorlatilag megyünk is csődbe, vagy veszünk fel irgalmatlan hitelt. Jó ezt nyilván tompítja a pár hónapra megkapott enyhébb bértömeg, de ez a kb 500 millás éves kiadás kb negyedére vonatkozhat csak, és az is -70%, szóval gyors fejszámolással kb 80-90 milla megtakarítás.