Feast4 írta: ↑2020.12.12. 16:10:22
Mit vártok tőle? De most komolyan?Ő a holland Pinyő bakker!
Mivel idén senki nem várt sok kupát és egy csődközeli, roncs csapatba jött, így én (és ha jól rémlik többen) az alábbiakat vártam:
1. Rakja rendbe a védelmet.
Ezt nem feltétlenül sikerült, mentségére szóljon, hogy a góljaink többségét egyéni hibákból kaptuk, illetve nem volt keret védőt hozni, a maradék meg lesérült. Ha innentől megy az Araujo-Mingueza páros, és sikeresen fog működni akkor még menthető ez a része. Én jelentős javulást várok, ha Lenglet kikerül a kezdőből.
2. Legyenek rendes edzések, és a játékosok ne a seggükön vegyék a levegőt az 50. Perctől.
Ez hosszú folyamat, valami elindult, szerintem ez sikerül majd.
3. Vágja padra a ballasztot (Busi, Robi, Pique)
Busit ugyan le-le cserélte néha, illetve szezon elején enyhítő körülmény volt Pjanic koronája. De olyan nagy sikernek ezt sem mondanám, viszont Pique sérülésével és Dest produkciója miatt 3-ból 2 szerintem megoldódik.
4. Építsen be fiatalokat.
Ez nagyon felemás. Pedri, Trincao, Dest elég játékpercet kap, előző kettő talán többet is, mint megérdemel. Araujo sérült volt, Mingueza megkapta és élt a lehetőséggel. Velük meglátjuk, hogy mi lesz. Alena szűrővé "átnevelése" nem tűnik veszett ötletnek. De az egészet beárnyékolja Puig indokolatlan mellőzése, pedig egyértelműen Ő tűnik a legtehetségesebbnek a kicsik közül.
5. A poszt nélküli játékosoknak legyen posztja.
Coutinho nagyon jól kezdte a szezont, de aztán eltűnt. Griezmann pedig továbbra is nulla, így ezt a pontot se könyvelném el egyértelmű sikerként, igaz, arról nem Koeman tehet, hogy Griezmann 5 méterről nem talál kaput.
6. Legyen tartása a csapatnak és ne bukjanak el BL párharcokat 3 gól előnyről.
A Juve elleni meccset nem venném alapul, 1 kamutizi és egy egyéni hiba. Nekem nem tűnt úgy, hogy tele lenne a gatya, mint pl. a Liverpool ellen.
Ezt még nem írnám le.
Nem degradálnám az eddigi edzői munkásságát, nem világverő csapatoktól jött így nem elvárás a 90%-os győzelmi mutató. A legutóbbi munkája a holland válogatottnál sikeresnek mondható.
Nyilván vannak aggasztó jelek (eszetlen cserék, ragaszkodást a 4-2-3-1-hez, stb.), és nem akarom minden alól felmenteni, bőven benne van a keze, hogy ott áll a csapat, ahol. Viszont más megoldás nincs, egy olyan csapatot vett át, amit nem sokan vállaltak volna be, és úgy néz ki, hogy a klub még nem állt meg a lejtőn (nincs pénz, Messi 90%, hogy le fog lépni, stb.). Én hagynám dolgozni a csávót szezon végéig mindenképp. Már csak azért is, mert szerintem nincs pénz újabb végkielégítést fizetni