Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Jó akkor nem.
LG írta: ↑2021.04.24. 18:38:17Szerintem ilyet nem írt senki. Amit meg valójában leírtunk, arra nem reagáltok.
Aztán meg fussuk évente ugyanazanokat a köröket. Még mindig nyomasztó a Messi-függőség, és a bajnoki meccseink nagy részére még mindig elég, hogy ő majd megoldja. Csak az európai elit ellen ez már kevés egy ideje.
Ja, értem, amit írsz. Mi az ok és mi az okozat a kérdés... azért vagyunk Messi-függők, mert a jelenlegi keret a jelenlegi módon összetéve (ebben az aktuális edzőt is értem, aki az egész rendszert összerakja) nem alkalmas támadójátékra rajta kívül, vagy esetleg alkalmasak lennének, csak mindenki görcsösen neki passzol. Erről deriválva kérdés, hogy azért passzolnak-e mindig neki, mert csak benne látják az opciót a támadás góllal történő befejezésére, vagy túlzott indokolatlan tiszteletből. További kérdés, hogy ezt meg lehet-e oldani edzői szinten vagy nem.LG írta: ↑2021.04.24. 18:38:17Szerintem ilyet nem írt senki. Amit meg valójában leírtunk, arra nem reagáltok.
Aztán meg fussuk évente ugyanazanokat a köröket. Még mindig nyomasztó a Messi-függőség, és a bajnoki meccseink nagy részére még mindig elég, hogy ő majd megoldja. Csak az európai elit ellen ez már kevés egy ideje.
Szerintem ilyet nem írt senki. Amit meg valójában leírtunk, arra nem reagáltok.
Nemes gesztus volt, de kár érte, ja. Jól emlékszem, hogy az első triplája lett volna a szezonban? Hirtelen úgy rémlik hogy a jó formája óta is mindig 2+1v2 asszisztokat nyomott a sokgólos meccseken, és nem jött pont össze a mesterhármas.
De nagy a baj, nem bírjuk kifizetni a játékosainkat, tartozunk már fűnek-fának. Haaland megvételétől meg szerintem hasonlót remélne Laporta, mint anno Ronaldinhoval történt: minden szempontból, így anyagilag is Aranybánya lett végül. Csak ám benne van az is pakliban, hogy nem úgy sül el a dolog, hanem sok más ex-Dortmundoshoz hasonlóan ő is megbukik, akkor a béka segge alatt leszünk. Most is azért ennyire rossz a helyzet, mert 100+ milliós igazolásaink nem jöttek be, és a jelenlegi helyzetben nem fér bele még egy ekkora mellényúlás.
Szerintem nem kárhoztatják emiatt, lényegében ugyanarról beszéltetek.csababarca írta: ↑2021.04.12. 13:00:45
De ezért is csak Messit kárhoztatni, hogy mindig jobb szerződést kötött....hát. Nem tudom Cé mennyit kap a Juvénál, gondolom nem kevesebbet mint a Realnál kapott. És ott is kopott a teljesítmény azért, BL elődöntőt se látott mióta elment, góltermés még hellyel közzel megvan.
Neymar szintén visszafelé fejlődött, a 2015-2016 volt a prime éve, azóta jó indulattal is egy helyben toporog. Mégse csökkentették a fizuját.
Ez csak egy példa volt, bármilyen felkapott nevet írhatsz a francia helyére. Szerintem Grizest megpróbálják amúgy eladni. Jó játékos, a francia válogatottban is még mindig jó, az, hogy mi nem tudjuk értelmesen játszatni, az más kérdés. Ha őt eladják pártíz millióért és felszabadul Messi és Grizes bére(egy komplett csapatnyi pénz) akkor egy nagy nevet ki lehet gazdálkodni szerintem.pep71 írta: ↑2021.04.12. 08:20:32Csak attól, hogy nem hosszabít Messi-t még nem lesz pénz Mbappé-ra, aki amúgy is Real szurkoló, de Haalandra se.sansz írta: ↑2021.04.12. 00:01:39Ezt ugyanúgy nem lehet előre számszerűsíteni,ahogy azt se lehet, hogy mennyivel lesz kevesebb gólunk nélküle. De azért gondolj arra a csapágyasra járatott kérdésre,hogy Messi előtt nem volt Barcelona,nem volt hetvenezer bérletes? A többség mikor elmegy Barcelonába és elviszi a flow akkor olyan szuvenír mezt vesz,ami van, meg ami menő. Ha nincs Messis,akkor a többség vesz mást. Ahogy vettek is.visca el barca írta: ↑2021.04.11. 18:11:14Azert a jatekan kivul azt se felejtsuk el h o egy brand. 10 eladott mezbol 8 messis, a szponzorok 80%a miatta koti a szezodest (errol volt egy cikk), a meccsenkenti cirka 30.000 turistabol 29.000 csak miatta vesz jegyet. Ha elmegy lehet h megszabadulunk a beretol de a bevetelunk is sokkal de sokkal kevesebb lesz. Egy de jonggal meg griezmannal nem lehet eladni a barcat.
Nagyon hosszú és mély zuhanórepülés kell,hogy Messi hiányában ne fogyjanak a mezek a túristáktól. Ez még évek. Ronaldo marketingileg erősebb brand szerintem,mégsem vagyok biztos benne,hogy olyan jól járt a Juve. Szóval ez a mez és szponzoros dolog is kicsit erőltetett. Ha Messi megy, de jön egy felkapott játékos,pl Mbappe, akkor a mezeladásokon semmi nem fog látszani. Ha Messi megy és nem jön senki,akkor meg fog látszódni,de akkor sem annyira ami a bérköltségükhöz fogható. És még egy szám: hány évig fog játszani? 1 max 2 évről beszélünk amikor még topligában játszik. Megint azt mondom,nem két évnyi brand tartja életben a klubot.
Persze, hogy nem kapott rosszabb szerződést, azért az még egy bolti eladónál is mindig pozitív irányba változik.
Ez mindig előkerül, mint "érv", de ez gyakorlatilag bármelyik topikban feleslegessé teszi a beszélgetést. Attól, hogy beszélünk a Barca viseld dolgairól nem változik semmi. Viszont ha azonosulsz ezzel a gondolattal, akkor csak egy kérdés marad. Mit keresel itt? Nem hiszem, hogy valaha született itt olyan komment, ami hatással volt a klub anyagi, vagy a soportszakmai helyzetére.
Tehát a bevételeinket Neki köszönhetjük, de a fizetését a kismanók hordják össze. Értem.grgly50 írta: ↑2021.04.11. 21:01:28
Szerintem valamiről lemaradtál, de nagyon. A Barca pénzügyi helyzetéhez Messi fizetésének semmi köze. Érted? Semmi.
Az, hogy Messi még mindíg itt van, olyan mint a beteg aki a lélegeztető gépen van. Ő az oxigén. Előbb meg kell gyógyítani a beteget, hogy le lehessen venni a gépről. Ahhoz pedig megfelelő orvost kell találni.
Először is itt senki sem hibáztatta Messit amiért sokat keres. Szimplán azt kérdőjelezik meg azok, akik képesek nem csak a szívükkel, hanem az eszükkel gondolkodni, hogy még mindig megéri-e a klub számára azt a fizetést biztosítani számára, amit most kap. Hogy jó döntés-e egy lassan visszavonuláshoz közeledő játékosra csapatot építeni.grgly50 írta: ↑2021.04.12. 07:55:19
Na, akkor fussunk neki mégegyszer!
A pénzügyi dolgokat a mindenkori vezetés intézi. A szerződéseket is.
Messi, valamint az összes játékos szerződését, vásárlást szintén a vezetés rendezi.
Az, hogy egy-egy játékos bére, annak csökkentése milyen pénzügyi változást hoz, szerintem ahhoz, mi fórumozóknak semmi rálátásunk nincs. Azok az információk, számadatok amiket látunk, kapunk, a médiából jönnek. Mi ezen vitázunk.
Na majd még egyszer neki kéne futnod, mert továbbra sem értem.grgly50 írta: ↑2021.04.11. 21:01:28Na, akkor fussunk neki mégegyszer!
A pénzügyi dolgokat a mindenkori vezetés intézi. A szerződéseket is.
Messi, valamint az összes játékos szerződését, vásárlást szintén a vezetés rendezi.
Az, hogy egy-egy játékos bére, annak csökkentése milyen pénzügyi változást hoz, szerintem ahhoz, mi fórumozóknak semmi rálátásunk nincs. Azok az információk, számadatok amiket látunk, kapunk, a médiából jönnek. Mi ezen vitázunk.
Csak attól, hogy nem hosszabít Messi-t még nem lesz pénz Mbappé-ra, aki amúgy is Real szurkoló, de Haalandra se.sansz írta: ↑2021.04.12. 00:01:39Ezt ugyanúgy nem lehet előre számszerűsíteni,ahogy azt se lehet, hogy mennyivel lesz kevesebb gólunk nélküle. De azért gondolj arra a csapágyasra járatott kérdésre,hogy Messi előtt nem volt Barcelona,nem volt hetvenezer bérletes? A többség mikor elmegy Barcelonába és elviszi a flow akkor olyan szuvenír mezt vesz,ami van, meg ami menő. Ha nincs Messis,akkor a többség vesz mást. Ahogy vettek is.visca el barca írta: ↑2021.04.11. 18:11:14Azert a jatekan kivul azt se felejtsuk el h o egy brand. 10 eladott mezbol 8 messis, a szponzorok 80%a miatta koti a szezodest (errol volt egy cikk), a meccsenkenti cirka 30.000 turistabol 29.000 csak miatta vesz jegyet. Ha elmegy lehet h megszabadulunk a beretol de a bevetelunk is sokkal de sokkal kevesebb lesz. Egy de jonggal meg griezmannal nem lehet eladni a barcat.
Nagyon hosszú és mély zuhanórepülés kell,hogy Messi hiányában ne fogyjanak a mezek a túristáktól. Ez még évek. Ronaldo marketingileg erősebb brand szerintem,mégsem vagyok biztos benne,hogy olyan jól járt a Juve. Szóval ez a mez és szponzoros dolog is kicsit erőltetett. Ha Messi megy, de jön egy felkapott játékos,pl Mbappe, akkor a mezeladásokon semmi nem fog látszani. Ha Messi megy és nem jön senki,akkor meg fog látszódni,de akkor sem annyira ami a bérköltségükhöz fogható. És még egy szám: hány évig fog játszani? 1 max 2 évről beszélünk amikor még topligában játszik. Megint azt mondom,nem két évnyi brand tartja életben a klubot.
Na, akkor fussunk neki mégegyszer!geridoss írta: ↑2021.04.11. 23:14:24
Akkor a 2017-ben bruttó 555 millió eurót 4 évre biztos a katalán kiscserkészek gyűjtötték össze neki zsibvásáron.
Volt róla szó sokat itt a fórumon, de nekem teljesen kimaradt, hogy ezt cáfolták vagy tényleg valós összegeket tartalmaz a szerződése?
Bruttó árakról beszélünk, ő kb a 60%-át kapja meg ezeknek, de a klubnak ki kell fizetnie az egészet:
szerződés 4 évre: 555 millió euró
ez szezononként változók, bónuszok nélkül: 138,75 millió
aláírási pénz: 115 millió euró
hűségbónusz (már a megnevezés is egy vicc): 77,9 millió euró
Ez összesen 886,65 millió euró.
Ezt mindenki döntse el maga, hogy sok, túl sok, vagy ennyit megér.
Ezt ugyanúgy nem lehet előre számszerűsíteni,ahogy azt se lehet, hogy mennyivel lesz kevesebb gólunk nélküle. De azért gondolj arra a csapágyasra járatott kérdésre,hogy Messi előtt nem volt Barcelona,nem volt hetvenezer bérletes? A többség mikor elmegy Barcelonába és elviszi a flow akkor olyan szuvenír mezt vesz,ami van, meg ami menő. Ha nincs Messis,akkor a többség vesz mást. Ahogy vettek is.visca el barca írta: ↑2021.04.11. 18:11:14Azert a jatekan kivul azt se felejtsuk el h o egy brand. 10 eladott mezbol 8 messis, a szponzorok 80%a miatta koti a szezodest (errol volt egy cikk), a meccsenkenti cirka 30.000 turistabol 29.000 csak miatta vesz jegyet. Ha elmegy lehet h megszabadulunk a beretol de a bevetelunk is sokkal de sokkal kevesebb lesz. Egy de jonggal meg griezmannal nem lehet eladni a barcat.