Barcaforever írta: ↑2021.08.25. 06:10:11
de Jong írta: ↑2021.08.25. 02:18:03
Teljes mértékben megértem a klubot amikor azt mondja, Umtiti pályafutása a Barcában véget ért. Én úgy emlékszem, hogy miután megemelték a fizuját megsérült, és az orvosi stáb javaslata ellenére nem a műtétet választotta, hanem először pihi a szezon végéig, majd az új szezon megint pihi, mert nem terhelhető a lába. így elment két szezon, a harmadikban meg használhatatlan volt...
Egyáltalán nem volt partner a klubbal szemben. Ahogy most sem az. Nem érdekel mit produkál az edzésen. Távozzon!
Egész pontosan egy ilyen záradékot, ha vki olyan okos, h nem a klub által javasolt módszert választja, hanem szembe megy vele, akkor tudjon rá, hogy a klub is tehet mást vele, mint a norma.
Én úgy tudom Umtitinek volt (elcseszett) műtétje a Barca előtt, illetve a fő gond az volt, hogy annyira akarta a vb-t, hogy sérülten játszotta le az orvosi javaslat ellenére.
De szerintem itt értitek félre a dolgot. Itt nem Umtii vs orvosi stáb véleménykülönbség van, hanem két orvosi stáb szakmai véleménye közül nem a Barcásat választotta Umtiti, aki amúgy azt nyilatkozta, hogy ebből adódóan valójában nem volt feszültség közte és a klub közt, ezt csak az újságírók erőltették. És sem előre, sem utólag nem lehet eldönteni, hogy melyik kezelés volt a jobb.
Jól hangzik, hogy pihizett, de amúgy mélyen depressziós volt és szintén nyilatkozta, hogy sokszor volt a teljes feladás küszöbén.
Akkor lenne igazatok, ha Umtiti csak simán nem kezeltette volna magát, hanem elment volna pihenni. Valójában az ő szintjén a konzervatív kezelés is komoly eljárás, folyamatos diagnosztika és kezelések formájában. Sokszor pont azért alkalmazzák, mert gyorsabb, mint a műtét utáni lábadozás, de nagyobb fegyelmet és kitartást igényel.
Jó lenne, ha a műtét lenne a tuti megoldás, de sajnos nem az. Lásd Fatinak is milyen jól sikerültek a műtétjei. Az utolsó, sikeresnek köszönhetően simán benne van, hogy 40 évesen bicegni fog állandó fájdalom mellett. Ronaldot többször műtötték összesen két-három évet simán sérült volt és volt baja a vezetőséggel mégsem pampogott senki arról, hogy ki kell dobni mert milyen dolog, hogy ígyis fizetést kell neki adni.
És pontosan ezért nem lehet olyan záradékot beletenni, amit szeretnétek. Arról lehet, hogy hivatalos orvosi (sportorvosi) csapattal kell dolgoznia, de az túlzás, hogy azt kell csinálnia, amit egy darab orvos mond. Azért ez vicces lenne. Mi lenne a következő? Ha azt mondják, hogy vágják le a játékosok lábát és tegyenek a helyére rugókat, akkor most ezt meg kéne tenni?
A Barca orvosi stábja nem egy mindenható szuper orvos csapat, akiknek mindig igazuk van. Ilyen a világon nincs sajnos. Az orvosi vélemények eltérnek a legjobb orvosok közt is és nem lehet százszázalékosan kijelenteni, hogy melyik módszer lesz rövid és hosszútávon is jobb. Sőt, ennél is bonyolultabb a helyzet.Vannak olyan műtétek, amik inkább rövidtávon jók, hosszabb távon rosszabbak. A klubnak a rövidtáv fontosabb, szóval ez sem egy egyértelmű terep.
Ne vegyetek mérget rá, hogy Umtiti bármivel is jobb állapotban lenne, ha műtötték volna. Hány játékost láttunk, akit folyton betoltak a műtőbe aztán vége is lett a karrierjének...
Ez ilyen sajnos. A klubnak annyi követelése lehet max, hogy elismert, igazi orvosi stábbal kezeltesse magát a játékos és tényleges kezelés legyen. Umtiti részéről ez megtörtént, elismert klinikákon folytak a kezelések, nem egy törzsi sátorban a sámánasszonnyal.
A klub (lehet mindegyik, nem tudom) látványosan nagyon megértő és kedves pár játékossal, másokkal meg arrogáns és úthengerként viselkedik. Kár, hogy nem egy köztes úton haladunk.
A keménykedéssel -túl az emberi dolgokon - az a probléma, hogy visszaüthet, ha a másik fél a keménykedésre keménykedéssel válaszol. A Barcának sikerült Umtitit örökre lejáratni a szurkolók szemében, de így is maradt, mindenkinek csak rosszabb lett.
Hogy mennyire sportemberként viselkedik Umtiti, erre azt mondhatjuk, hogy nem tudhatjuk, bár szerintem nagy akaraterő kell ilyen állapotok mellett olyan edzésmunkát végezni, hogy ilyen eredménye legyen. Nem ismerjük a lehetőségeit, nagyon könnyű mondani, hogy voltak ajánlatok, de semmit nem tudunk ezekről. Ráadásul most szó volt fizetéscsökkentésről és nem az a hír volt, hogy elutasította.
A klub viszont nagyon sportszerűtlen. Ha éppen nem is a vezetőség találta ki a hazugságokat, de legalábbis nem tettek semmit, hogy ne terjedjenek, mert ez volt az érdekük. Van egy most meggyógyult egészséges játékos, el akarták adni, nem ment, akkor dühből ki akarták dobni, hát ez se ment. Ennek milyen üzenete van? Akkor innentől minden sérült játékost megfenyegetünk, hogy felbontjuk az élő szerződését?
A klub és a játékos érdeke az lenne, ha szépen betennék Umtitit a csapatba, a fél védelem testileg-lelkileg sérült, játszatni kell 3-4 meccsen, ha nem jó, akkor mehet a padra. A fizetését meg szépen fizetik még két évig, ezt vállalták. Lehet csökkenteni, csak ezt szépen kellett volna kérni még a sárdobálás előtt. De itt csak 3-4 embertől tud a vezetőség szépen kérni valamit.
MatyiG: Tudsz linket rá? Én kerestem, de sosem találtam, csak a fórumozók bizonygatták egymás közt. Azt tudjuk, hogy durva életmódváltáson átesesett, grammra méri miből mennyit ehet, lehet szentelvizet iszik és kitudja milyen babonája van. Nem agysebészekről, hanem focistákról beszélünk, a többség babonás. Privát papokhoz meg táltosokhoz járnak, ez náluk normális. Itt az a kérdés, hogy sámán kézrátéttel gyógyította-e a kezét vagy rendes orvosi klinikán kapott konzervatív kezelést.