visca el barca írta: ↑2022.01.22. 19:05:58
Es amig xavi lesz az edzo, be is leszunk. Ott van a fooldali interju, nekem az jon le belole, h hiaba nem mukodik ez a tikitaka baromsag, o akkor is ezt fogja eroltetni. Mondjuk ezt mar akkor megmondtam h ez lesz, meg o ennyit tud.
Az öregekkel múltban ragadás részével egyetértek, de ez ki fog kopni majd azért. Amiért áthoztam, hogy többedszer olvasok ilyet, hogy nem működik a tiki-taka, és hogy már nem elég modern.
Ezt nem értem még mindig. 10 éve nem játszottunk tiki-takát, mármint kb pontosan 10 éve. Ne hívjuk annak, amikor Vidallal meg Rakiticcel mondjuk Setien pár hónap alatt akart valami hasonlót, és örgetes totyogás lett belőle. Így honnan tudjuk, hogy elég modern-e, és működni fog-e nálunk? És most még ezzel nem akarok vitatkozni, hogy működik-e, meg elég modern-e, pont azért, mert egyelőre totál hipotetikus az egész. Ha megfelelő emberekkel megfelelő idő után nem fog működni, én is beszállok ebbe a táborba, és meg leszek győzve. Most az érdekel, mi alapján mondod (bocs, nem személyeskedni szeretnék, csak hirtelen a te hozzászólásodat láttam meg)? Mert szerintem a mostani jó 2 hónap Xavival olyan volt, hogy Koemannál kicsit szervezettebben rohangásztunk, kicsit bátrabban fociztunk, de tiki-takát jó ha 2-szer látni egy meccsen. Ez alapján nem értem, hogy lehet kijelenteni, hogy nem működik. Most sem játszunk tiki-takát, max néha megvillan. Hogy nem működhet valami, ha nem is csináljuk?
Szerintem Xavi játéka amúgy is modernebb pozíciós játék, Guardioláé is az, és Európa legjobb csapata. Az Ajax tán kb az egész csoportkör legjobb formában lévő csapata volt, de top3 mindenképp. Ők ketten játszanak technikás, labdabirtoklós pozíciós játékot, és elég modern, és működik is látványosan. Csak nekik éveik voltak rá, és jobb játékosaik, Xavinak meg 2 hónapja (!), és kiforratlan játékosok, befejezők nélkül. De ami a legfontosabb, erőnlét nélkül! Hulla mindenki... De akárhogy is, ez a játék a fent említett két csapatot elnézve igenis működik még, nem lett divatjamúlt.
Az Arsenal is hasonlót játszik, kb 2 év kellett Artetának, addigra lettek 21 évesek a 19 évesek, és addigra ért be a meló. És működik, elég szépen.
Csak pár meccsüket láttam, kijavítanak, ha tévedek, de a Brentford játszik még hasonlót. Talajon, sokpasszos, agresszív téma. Kiscsapatként noname playerekkel középmezőnyben tudnak lenni vele. A maguk szintjén ez is azt jelzi, hogy működik a dolog. De idő kell hozzá.
Tehát még egyszer, értem, hogy szerinted idejétmúlt, lehet, hogy igazad is lesz. Az érdekel, mi alapján alkotod meg ezt a véleményt, kiváncsiságból.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy