Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
+1 Csak utóbbiak esetén legalább az esély megvan, hogy fejlődnek es szintet lépnek, míg a drága öregeknél csak az a kérdés meddig süllyednek még.visca el barca írta: ↑2022.01.22. 22:43:23Az oregekkel pont olyan fhos a jatekunk mintha balde, eric, dest meg de jong jatszana helyettuk. Ezt csak a hulye nem latja, ennek ellenere xavi hót szerelmes mindegyikbe. Erthetetlen.
1.) Átlagteljesítménnyel nincs fejlődés. Busquets meg a top csapatok ellen (értsd mondjuk spanyolban 4-5 csapat, az 10 meccs/szezon), és főleg akkor amikor ég a ház előveszi a legrosszabb énjét. Nem a fizikummal van a legfőbb baj esetében.Andris írta: ↑2022.01.22. 23:03:44
A Busquetses részre nem tudok mit írni. 1-1 konkrét csapat ellen lehet h nem elég már a fizikuma, de a maradék 40 meccsen szerintem ő minőségibb és az is lesz még idén, mint Nico, Frenkie vagy Puig. Ne legyen igazam, mert az azt jelentené, hogy valaki végre előlép, de az utóbbi hónapok alapján Busquets szerintem nagyon jó átlagteljesítményt hoz.
A játékképet illetően szerintem tök mást nézünk valószínűleg. Nem az eredménykre gondolsz inkább a Koemanos mondatban?
Egyébként meg akárhogy is, de szerintem igenis hétről hétre jobbak vagyunk, és ez az egyenletes javulás nem fog megállni.
Ez tiszta sor. Villámlábú és fejú technikás kp kell, és máshonnan hozott minőség előre, ez nem kérdés, anélkül értelmetlen az egész. Támadókat nem tudunk kinevelni. Cseréknek jók lehetnek Abdéék, de inkább még annak sem. Mármint egy feltételezetten újra felemelkedett csapatban.csababarca írta: ↑2022.01.22. 22:31:28Azt sokan kihagyjuk az egyenletből, hogy a Xavi-Busi-Iniesta kp remekül működött, de ha nem lett volna Messi akkor az egész sokkal nehezebb lett volna. NEm mondom, hogy nem nyertünk volna kupákat, de nem ennyit.
És ez mielőtt jönnének a Messi haterek, fordítva is igaz szerintem, Messinek is kellett ez a kp ahhoz, hogy így tudjon csillogni.
De az a lényeg, hogy a 16-osnál már nem elég az, amit ez a játék ad. Lásd Ferran gólja pl, ahol a végén a gólhoz már nem a betanult sablon kellett, hanem az egyéni kvalitás és tökösség. Ez meg nem tanítható.
A Busquetses részre nem tudok mit írni. 1-1 konkrét csapat ellen lehet h nem elég már a fizikuma, de a maradék 40 meccsen szerintem ő minőségibb és az is lesz még idén, mint Nico, Frenkie vagy Puig. Ne legyen igazam, mert az azt jelentené, hogy valaki végre előlép, de az utóbbi hónapok alapján Busquets szerintem nagyon jó átlagteljesítményt hoz.csababarca írta: ↑2022.01.22. 22:57:17Úgy értettem, hogy ha ezzel áltatjuk magunkat, hogy de jó az irány, csak hát kikapunk, az nem túl jó dolog.Andris írta: ↑2022.01.22. 22:41:25
Én egyáltalán nem azt várom, hogy a csapat is így álljon hozzá.
De ilyen nincs is. Nem is értem, hogy ezt miért írtad.
Ez szurkolói preferencia, annak teljesen valid, sőt szerintem az igényes focikedvelő ismérve. És csak azért írtam le, hogy alátámasszam ezzel is, miért vagyok elégedett a Xavi által vélhetően kijelölt úttal, hogy nem csak akárhogy akarja elérni az eredményt, hanem konkrét és nekem tetszetős stílus mentén.
Persze lehet most egy ilyen fejlődésvárásnál ez a szint, de előbb utóbb eredmények kellenek.
Nem csak azért, hogy mi szurkolók örüljünk, hanem mondjuk azért, hogy Xavi pl hosszútávú legyen.
Idén rendben van ha nincs trófea, de ha a következő szezonban sem, az már probléma. Nem nekem, mert nem annyira hat meg ez a csapat már, hanem Xavinak.
Ki fogják kezdeni, így működnek a szurkolók, csak Xavival nyílván türelmesebbek.
Ha toltunk volna egy ilyen januárt, ilyen játékképpel Koemannal már máglyán égne.
Nálam egy út van.
Arra szánni ezt a tavaszt, hogy a Piqué-Alba-és legfőképpen Busqets hármast kivezetni a csapatból. Erre kellene koncentrálni, kupákra már nem kell ugyebár.
A másik út, hogy elhitetjük magunkkal, hogy ezek az öregek a megoldások, és nincs náluk jobb megszerezhető vagy használható ember. És hagyjuk, hogy emiatt rajtunk nevessen a focivilág.
Úgy értettem, hogy ha ezzel áltatjuk magunkat, hogy de jó az irány, csak hát kikapunk, az nem túl jó dolog.Andris írta: ↑2022.01.22. 22:41:25
Én egyáltalán nem azt várom, hogy a csapat is így álljon hozzá.
De ilyen nincs is. Nem is értem, hogy ezt miért írtad.
Ez szurkolói preferencia, annak teljesen valid, sőt szerintem az igényes focikedvelő ismérve. És csak azért írtam le, hogy alátámasszam ezzel is, miért vagyok elégedett a Xavi által vélhetően kijelölt úttal, hogy nem csak akárhogy akarja elérni az eredményt, hanem konkrét és nekem tetszetős stílus mentén.
Komolyabb eredmény alatt nemtom mire gondolsz, de azt te is beláthatod hogy idén meg jövőre nem a komolyabb eredmény a cél. Két év múlva pedig már biztos nem lesznek alap kezdők, feltéve hogy a többiek fejlődnek körülöttük. Már pedig ez egy alapfeltétel, hogy mondjuk másfél év múlva a mostani fiatalok tudják, mit csinálnak. Ott meg már mindegy lesz, hogy tudunk-e igazolni, vagy morzsaporszívózni kell majd a B-ben és a Santosban (...), el lehet kezdeni játszatni őket az öregek helyett. Mert addigra meglesznek az új stabil pontok. Más lehetőség nincs.LG írta: ↑2022.01.22. 22:37:32
Szóval, amíg ők a mag, addig én esélytelennek látom bármi komolyabb eredményre a csapatot. Lehet mondani, hogy nincs más, pénz sincs. De a reset gombot nem is most kellett volna megnyomni, hanem legkésőbb Liverpool után. Ott szerintem végérvényesen eldőlt, hogy ennek a garnitúrának lefőtt. És még most sem arról jönnek a hírek, hogy keresnénk ezeknek a játékoosknak az utódait. Szóval, ahogy már írtam, nagyon is reális, hogy még két év múlva is ugyanúgy alapkezdők lesznek. Pedig amíg ezek vannak hátul, előre vehetünk bárkit, az nem lesz egy versenyképes csapat.
Én egyáltalán nem azt várom, hogy a csapat is így álljon hozzá.csababarca írta: ↑2022.01.22. 22:31:28Hát, ez a tipikus vesztesek hozzáállása.
Azért mi is akkor voltunk elégedettek, amikor a jó játék eredményekkel párosult.
Hát, ez a tipikus vesztesek hozzáállása.
Ezt nagyon adom, amíg ez megvan, addig hiába a jó elképzelés. Így nem lehet focizni, hogy mi van ha belehibázok, ezért meg sem próbálok előre passzolni.
Régen én is így gondolkoztam a kontrafociról.bence0330 írta: ↑2022.01.22. 22:24:10
Rohadtul más, ha egy Ancelotti megérkezik a Reálba, a kontrafocit 5 perc alatt el lehet sajátítani technikailag (taktikailag magas szintre emelni nyilván azért több), és ha még 1-2 szélsebes szélső is van és jó passzokat osztó kp-d akkor kb 1 hónap alatt megvalósíthatja az elképzeléseit.
+ Nyári alapozás, enélkül az egész kuka, nem tudunk intenzíven játszani, ahogy szeretnénk, lehet, hogy még több sérülés lesz rövidtávon, mert Koemanig bezárólag ugyan nem volt erőnlét, de intenzitás sem. Most meg nincs erőnlét, de nagyobb az intenzitás.
Igen, valójában értem, mire gondolsz. Tehát a taktikai elképzelések megvannak Xavinál, de ahhoz, hogy ezt a csapat betanulja, időre van szükség. S két gyors és megbízható szélsőhátvédre...Andris írta: ↑2022.01.22. 22:07:34+1
Ezt annyival egészíteném ki, hogy szerintem nagyon is domináns a taktikai probléma is De ez pontosan az, ami szinte törvényszerű. Mert IDŐ_KELL_HOZZÁ..
Aztán még mindig megdögölhet a koncepció, akármilyen okokból is. De jelen pillanatban az a természetes, hogy sok minden még nem megy, aminek mennie kéne.
+1
Szerintem pont benne volt a hsz-ében, miért játszák kevesen. Mert nehezen felszedhető, sok gyakorlással járó játék. És emiatt főleg akkor lehet magas szintre jutni vele, ha ezt tanulja az ember gyerekkorától. Be lehet építeni nyilván külsősöket, csak nehézkesebb, jó, ha van saját mag, akiknek az egész automatikusan megy már legalább alapszinten. És egészen véletlenül a két legkomolyabb utánpótlásklub a Barca és az Ajax. Így ki tudnak/tudtak termelni olyan embereket, akik ennek megfelelnek, és sikeresek is tudtak vele lenni. Szerintem be fognak érni a fiataljaink, kb mire Xavi elképzelése is beérik. A képességeik megvannak ehhez a játékhoz. De nem februárra. A középpályánk a jelenlegi névsorral szerintem 2 év múlva simán lehet egy 2010-es Barca-szint. Elöl meg kell igazolni, oda Abdéék tényleg nem lesznek elegek.visca el barca írta: ↑2022.01.22. 21:33:52Az a baj, hogy nem erted azt az egyszeru tenyt, hogy a jelenlegi jatekosaink 80%-a alkalmatlan erre, mert nem utik meg a szintet. Es 3 ev mulva se fogják. Ha ezt a focit ilyen kozepszerekkel is lehetne jatszani, akkor a mainz, az empoli, meg a reims is ezt jatszana. Rajtunk kivul kb 2 csapat jatssza ezt europaban. Az egyik a mancity, ahol vilagklasszisok tomkelege van, a masik meg az ajax, ahol vhogy mindig egyutt allnak a csillagok, hogy a sajat szintjukon sikeresek legyenek (ennek ellenere mondjuk a sokadrangu holland ligat se tudjak ugy uralni mint mondjuk a bayern a bundast)tatesz1990 írta: ↑2022.01.22. 20:33:29Az, hogy Xavi a Cruyff-féle totális footballban hisz, ezt nevelték bele, még nem jelenti azt, hogy nem lesz látványos és főként hatékony. A "tiki-taka", amit Xavi játszott fénykorában Messivel, Iniestával és Busquetsszel, ennek a totális footballnak a továbbgondolása. Az alapelv a pozíció játék, a holland iskola. Ez egy nagyon látványos, precíz stílus. Idő kell, míg automatizmusok alakulnak. Ha jól csinálják, sémából meg lehet verni csapatokat, nem kell, hogy a világ legjobbjai legyenek a csapatban, csak olyanok, akik technikailag és taktikailag nagyon képzettek.
Az a baj, hogy nem erted azt az egyszeru tenyt, hogy a jelenlegi jatekosaink 80%-a alkalmatlan erre, mert nem utik meg a szintet. Es 3 ev mulva se fogják. Ha ezt a focit ilyen kozepszerekkel is lehetne jatszani, akkor a mainz, az empoli, meg a reims is ezt jatszana. Rajtunk kivul kb 2 csapat jatssza ezt europaban. Az egyik a mancity, ahol vilagklasszisok tomkelege van, a masik meg az ajax, ahol vhogy mindig egyutt allnak a csillagok, hogy a sajat szintjukon sikeresek legyenek (ennek ellenere mondjuk a sokadrangu holland ligat se tudjak ugy uralni mint mondjuk a bayern a bundast)tatesz1990 írta: ↑2022.01.22. 20:33:29Az, hogy Xavi a Cruyff-féle totális footballban hisz, ezt nevelték bele, még nem jelenti azt, hogy nem lesz látványos és főként hatékony. A "tiki-taka", amit Xavi játszott fénykorában Messivel, Iniestával és Busquetsszel, ennek a totális footballnak a továbbgondolása. Az alapelv a pozíció játék, a holland iskola. Ez egy nagyon látványos, precíz stílus. Idő kell, míg automatizmusok alakulnak. Ha jól csinálják, sémából meg lehet verni csapatokat, nem kell, hogy a világ legjobbjai legyenek a csapatban, csak olyanok, akik technikailag és taktikailag nagyon képzettek.
Mondjuk ez az akkoriban 7-8 világklasszis dolog is elég érdekes kérdés. Vegyük a középpályát, ami azért mégiscsak a kulcs ebben a játékban. Busquets-Xavi-Iniesta korát, mondjuk. 3 világklasszis, igen. Csak az a kérdés, hogy a 3 világklasszis tette naggyá ezt a barcaközéppályát, vagy a Barca-iskola+a stílus tette-e őket világklasszissá, az egymással való játékkapcsolatuk miatt, ami a klubban és a válogatottban is kb gyerekkoruk óta megvolt. Busquets szerintem sehol máshol nem lett volna topligás focista, még itt is csak kvázi véletlenül lett az. Xavi szerintem semmiképp nem lett volna igazi klasszis egy PL-ben, Arsenal-szintre taksálnám, ha Angliában születik meg. Iniesta kicsit kilóg, de EKKORA sztár nem lett volna belőle máshol, abban biztos vagyok. Szerintem ezeket a srácokat az iskola és a pozíciós játék tette naggyá. Meg vagyok róla győződve, hogy ha Gavi + még egy Gavi féle játékos lett volna ott akkoriban, belőlük is két atomklasszis válik.visca el barca írta: ↑2022.01.22. 20:28:25"Tovább tart, mint azt gondoltuk volna. Ragaszkodnunk kell ahhoz az eszméhez, ami a Barçát naggyá tette. Természetesen aggódom az eredmények miatt. Hiszünk viszont ebben a felfogásban, és továbbra is ebbe az irányba fogunk haladni. Türelmet kérünk, amíg a dolgok helyükre kerülnek”.
En anno pont ezert nem akartam xavit, mert feltem h ez lesz. O is a multban el, azt hiszi ami akkor mukodott, most is fog. Csak az a baj, hogy 10 eve volt kb 7-8 vilagklasszis a kezdoben, most van 6 getafe szintu meg 5 db 3. osztalyu. 3 honap utan a hulye is latja h ez ami neki a fejeben van nem fog mukodni, de gorcsosen ragaszkadoik hozza. Az, hogy ezt neki ukazba adták, hagyomanytiszteletbol csinalja vagy csak egyszeruen ennyit tud, az lenyegtelen. Ez amihez ragaszkodunk az nem mukodik most sem, es nem fog jovore sem meg 5 ev mulva sem.
Itt azt kellett volna csinalni, hogy idehozni egy kulsost (conte, klopp akarki, csak ne ez a spanyolos, tikitaka vonal), kiszabni innen az osszes oskovuletet, de ugy hogy a padra se keruljenek, aztan elhagyni ezt a labdatartos, 100at passzolunk baromsagot, es vmi uj taktikat raszabni egy ts balde eg araujo dest pedri de jong gavi dembele/fati depay torres 11re.
Az öregekkel múltban ragadás részével egyetértek, de ez ki fog kopni majd azért. Amiért áthoztam, hogy többedszer olvasok ilyet, hogy nem működik a tiki-taka, és hogy már nem elég modern.visca el barca írta: ↑2022.01.22. 19:05:58Es amig xavi lesz az edzo, be is leszunk. Ott van a fooldali interju, nekem az jon le belole, h hiaba nem mukodik ez a tikitaka baromsag, o akkor is ezt fogja eroltetni. Mondjuk ezt mar akkor megmondtam h ez lesz, meg o ennyit tud.
Na ez övön aluli volt Pedrit aki mindenki más sztár jelöltnek tart díjakat nyer itt meg oldalpassznak hívják…lol… Xavi alatt sztem Pedri brutális lesz!Kluivert92 írta: ↑2021.12.04. 16:48:16Van itt olyan aki nem menne bele egy pedri-ferran torres cserebe? Gavi is lehozza amit pedri, nico meg plane
Én biztos nem… Mind a hárman kellenek a jövő csapatába.Kluivert92 írta: ↑2021.12.04. 16:48:16Van itt olyan aki nem menne bele egy pedri-ferran torres cserebe? Gavi is lehozza amit pedri, nico meg plane