2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Plusz a klub három leggólerősebb játékosából kettő...visca el barca írta: ↑2022.10.17. 20:07:17Teljesen egyertelmu h jobb edzo mint xavi, csak vele az volt a baj nem barca dnst, meg 135%os labdabirtoklós, mindenki a fszan porgeti a labdat focit jatszatott es kiutálták. nem mellesleg sokkal gyengebb kerete volt mint xavinak. Vermaelen, aleix vidal, coutinho, denis suarez paco alcacer, andre gomes, meg a tobbi selejt.NovaProspekt írta: ↑2022.10.17. 17:42:47a sokat fitymált, színtelen-szagtalan Valverde egyébként sokkal jobb edző volt, mint a Barca-DNS arcok, akik utána jöttek (beleértve Xavit is).
2 evig, tukor siman, 10+ ponttal voltunk bajnokok
Szerinted Valverdének semmi köze ahhoz a baggage-hez, amit Xavi kapott...? Ki alatt égtünk a BL-ben évekig...? Miért remegnek azok al ábak már a meccs elején...? Nyilván Koemannak is volt szerepe benne, de Valverda alatt gyengült meg fizikálisan mérhetően, és mentálisan is a csapat.visca el barca írta: ↑2022.10.17. 20:33:15igy van, tök 1érlemű, hogy xavi valverde miatt ilyen gyenge. van e még ilyen hulyeseg a tarsolyodban?ez pont olyan mikor magyarazod h milye durva jok vagyunk xg-ben ami senkit nem érdekel
![]()
Nálunk gyakran kritika volt vele szemben, hogy öreguras, totyogós a focija, hát meg lehet nézni a Bilbao-t, szerintem a liga legdinamikussabb csapata jelenleg.NovaProspekt írta: ↑2022.10.17. 17:42:47a sokat fitymált, színtelen-szagtalan Valverde egyébként sokkal jobb edző volt, mint a Barca-DNS arcok, akik utána jöttek (beleértve Xavit is).
Teljesen egyertelmu h jobb edzo mint xavi, csak vele az volt a baj nem barca dnst, meg 135%os labdabirtoklós, mindenki a fszan porgeti a labdat focit jatszatott es kiutálták. nem mellesleg sokkal gyengebb kerete volt mint xavinak. Vermaelen, aleix vidal, coutinho, denis suarez paco alcacer, andre gomes, meg a tobbi selejt.NovaProspekt írta: ↑2022.10.17. 17:42:47a sokat fitymált, színtelen-szagtalan Valverde egyébként sokkal jobb edző volt, mint a Barca-DNS arcok, akik utána jöttek (beleértve Xavit is).
Valverde tényleg egy érdekes edző volt, aki jól kihozta a maximumot az aktuális lehetőségekből. Kicsit olyan: "merjünk kicsik lenni" eset, de közben meg behúzta a címeket. Megmosolyogtató azok a körülmények, amik között és amik miatt kirúgták. Utána x évig elfogadtuk volna azt az aktuális állást, sőt, lehet még ma isNovaProspekt írta: ↑2022.10.17. 17:42:47a sokat fitymált, színtelen-szagtalan Valverde egyébként sokkal jobb edző volt, mint a Barca-DNS arcok, akik utána jöttek (beleértve Xavit is).
Vitatkoznék, de nem éri meg. Xavi tavaly kapott ki nagyon a Bayern ellen, azóta mindenki ellen végig meccsben voltunk. Valverdének az első éve volt szép, de a BL-ben hatalmasat égtünk már akkor is. Ahogy azóta folyamatosan. Úgy láttam tegnap Ansu és Ferran is összeszedte magát szóval annyira nem temetném én ezt a csapatot, valamint Eric se olyan rossz mint, ahogy itt hallani. Lewa elleni is simán 11 -es volt. Kunde meg már a kedvencem. Szóval fogunk mi még nyerni.NovaProspekt írta: ↑2022.10.17. 17:42:47a sokat fitymált, színtelen-szagtalan Valverde egyébként sokkal jobb edző volt, mint a Barca-DNS arcok, akik utána jöttek (beleértve Xavit is).
Az a rosszabbik forgatókönyv, ha tényleg ez a helyzet. 1-2 egyéni hibát még lehet korrigálni vagy más játékossal helyettesíteni, de ha valóban ez az alaptaktikánk, akkor ott már struktúrális gondok vannak.vidra írta: ↑2022.10.17. 15:57:34De itt EG nem hibázott sokat, szerintem, hiszen ha középen nem megy más az emberre, akkor neki kell és fogja is. Csalóka a kép amúgy, mert nem középről kaptuk a gólt, hanem a másik oldalról.
Ha de Jong középre helyezkedik, valszeg sima ügy, mert EG meg elmegy a szélre, még dönteni is lett volna idejük. Nem hiszem viszont, hogy ez de Jong hiba, inkább ez a taktika.
De itt EG nem hibázott sokat, szerintem, hiszen ha középen nem megy más az emberre, akkor neki kell és fogja is. Csalóka a kép amúgy, mert nem középről kaptuk a gólt, hanem a másik oldalról.FCBsteve írta: ↑2022.10.17. 15:03:24Ha már a képek...vidra írta: ↑2022.10.17. 13:37:11Azt kéne megfejteni (többet között), hogy az ilyen szitukból miért kapunk gólt?
5v4, de legrosszabb esetben is 4v4.
Ahelyett, hogy de Jong visszahelyezkedne középre, hogy EG pótolhassa a jobb oldalon lemaradt emberünket, a bal oldalra fut, csapdázni az ott lévő Inter támadót, de nyilván ez nem működik, mint ahogy általában nem szokott. Innen már matt. Miért csináljuk ezeket?
És hány ilyen van. Szerintem ez a csapdás védekezési módunk az egyik legnagyobb gondunk. Kevesek vagyunk ehhez.
Elsőn EG-nek van vagy 10-15 méter előnye (előtte még több előnye volt), de kocogott visszafelé és a lest jelezte többször... Mire elkezdett rendesen futni, már a 2. képnél és utána a 3. gólnál tartunk...![]()
Ha már a képek...vidra írta: ↑2022.10.17. 13:37:11Azt kéne megfejteni (többet között), hogy az ilyen szitukból miért kapunk gólt?
5v4, de legrosszabb esetben is 4v4.
Ahelyett, hogy de Jong visszahelyezkedne középre, hogy EG pótolhassa a jobb oldalon lemaradt emberünket, a bal oldalra fut, csapdázni az ott lévő Inter támadót, de nyilván ez nem működik, mint ahogy általában nem szokott. Innen már matt. Miért csináljuk ezeket?
És hány ilyen van. Szerintem ez a csapdás védekezési módunk az egyik legnagyobb gondunk. Kevesek vagyunk ehhez.
Ez így van, ha valaki egyáltalán változtatni akar, vagy belátja az operáció szükségességét.
Szerintem túl pesszimista vagy. Azért a Calderón-féle Real és hagyatéka kb. hasonló szintet ütött lúzerségben, azzal a különbséggel, hogy a BL csoportkör után esett ki egyből a csapat, bárki ellen, éveken keresztül. Akármilyen közutálatnak is örvend Mourinho, pont egy ilyen kaliber kell egy ilyen gödörből való kilábaláshoz, egy edző aki meccs előtt hoz egy hordó vért és megitatja a játékosaival, egy edző aki bárkit kirak, ha gyengének találtatik, egy edző aki sz.rik bele a klubfilozófiába, mert csak egy dologban hisz, a hatékonyságban.bence0330 írta: ↑2022.10.17. 12:04:36Nem oldják meg. Szerintem névre, és ilyen múltból fakadó elvárásokra a 3 legnagyobb csapat jelenleg a két spanyol gigász és a MU. A reál brutál flow-ban van, a MU meg ugyanúgy nem oldotta meg, mint mi, és ugyanúgy begyengülnek a játékosok ott, mint nálunk.
A toronymagasan legjobb, legnagyobb múltú olasz csapat a Juve, ugyanabban a szituban vannak, mint mi, talán egy polccal alacsonyabban. Jók a játékosaik, de akik odamennek, elfelejtenek játszani, gólt lőni, ha ilyen rossz szituban érkeznek meg. Pedig hát ott még az edzőjük is ugyanaz, mint az elmúlt évdizedük legsikeresebb éveiben, szóval ott sem lehet abban keresni nagyon a hibát. A mez nagy.
az araboknak meg tudta tanitani, miert epp a mi jatekosaink ne tudnak megtanulni, mit kell tenni a palyan?herlius írta: ↑2022.10.17. 11:12:09Nálunk ezzel szemben egyelőre csak fejetlenség látszik. Sokszor érezni azt, hogy a játékosok nem értik meg egymást, nem tudják kinek mi lenne a feladata, kinek, mikor, hol kellene beavatkoznia a játékba. Ez pedig olyan extra energiákat emészt fel, ami miatt erőnlétileg is hamarabb elfogynak. Értem én, hogy Xavi elképzelése szerint nekünk folyamatosan dominálnunk, irányítanunk kell. Erre viszont jelenleg ez a csapat nem alkalmas, vagy pedig nem ebben a formában és szisztémában. Nagyon sok a taktikailag rossz, felelőtlen döntés a játékunkban, ami vagy képességbeli hiányosság vagy pedig edzői hiba (vagy mindkettő egyszerre). Az ilyen rangadókon sokkal érettebb, pragmatikusabb játékra lenne szükség, mert tegnap és az Inter ellen is borzasztóan naív és átlátszó volt a játékunk. Ami pedig a leginkább probléma, hogy továbbra sem érzem, hogy a pályán lenne igazi vezérünk. Az idősebb játékosaink (Busquets, SR, Piqué) fásult unalommal közlekednek a pályán, a fiatalokban viszont még nincs elég rutin és pimaszság. Viszont ezek is olyan dolgok, amiket egy rutinos, jól felkészült szakember felismer és többnyire kezelni is tud. A nagy kérdés, hogy Xavi elég-e ehhez a feladathoz.
A kiemelt részről beszélek végig. Erről a miliőről, ahogy minden médium még jobban nagyító alatt vizsgál minket 10-15 éve, mint bárkit, még többet kell mutatni, még kevesebbet szabad hibázni. Én sem a BL és a bajnokság által ránk helyzett nyomásra értettem, bár főleg az előbbi az elmúlt évek miatt sajna már beleszól szerintem rendesen. Nem a győzelem hinya, hanem a minimális sikereké.Nyiri81 írta: ↑2022.10.17. 11:45:08Szerintem engedjük már ezt a teljesítmény kényszer alatti nyomás maszatolást. Milyen teljesítmény kényszer? Tényleg olyan nagy kérés hogy lehozzanak 2 értékelhető félidőt egymás után? Én már rég elengedtem a BL-t és a bajnoksággal is úgy vagyok lesz ami lesz, de az hogy 6-7 éve nézem hogy tötyi lötyi van a pályán és bárkit akit idehozunk hetek hónapok alatt kiöljük belőle az összes tüzet az vicc. Elképesztően fárasztó már. Valami nagyon nagyon el van rontva az öltözőben és az egész Barcelona háza táján hogy itt mindenki elfelejt focizni.
Más csapatnál is van kényszer. Mégis megoldják.