Tudom off, de tényleg kíváncsi lettemAndris írta: ↑2023.05.10. 21:28:44
Maskent fogalmazok: van a Barcanak x darab ervenyes munkaszerzodese. Ebben a jatekosoke is benne van, Laportae is, a Barca Tv stabjae, es a portasoke is. A kolcsonjatekosoke is, akiknek nincs jovore mar elore rogzitett kolcson deal.
Szoval minden jovore kifizetendo ber tudhato, amire szerzodes kotelezo a Barcat.
Ehhez kepest kell eladni, kolcsonadni, es persze akit lehet, azt elbocsatani.
Nem kesz terv van, hanem van egy fix kiindulasi alap, ez az osszes letezo szerzodesben rogzitett ber. Ehhez kepest kell javitani, machinalni.
Ezt magyarázd el, tényleg nem egyértelmű nekem.
Azt értem, hogy egy focistának van mondjuk 3 év hátra a szerződéséből, kiszámolható, hogy keres még nálunk mondjuk 30 millió Eurót és mondjuk ha 30 millióért vettük, azt leírjuk 0-ra a szerződés végéig.
Ez éves szinten 10millió + 7,5 millió ugye?
Mi van egy portással? Ők gondolom olyan átlagos lemmingek, mint mi, velük hogy kell számolni? Hozzáadják a bérkerethez a 5000 Euró havi bruttót?
Tehát szélsőségesen nézve ez a 2 ember 17,5m +60k Euró?
Másik ami nem tiszta, hogy a többi szakosztály bérkerete miért számít a LaLigának? Ha van 8-10 szakosztály, akkor nehezebb megfelelni a fociszövetség FFP szabályainak, mint ha csak férfi futball van?
Még azt érteném, ha mondjuk a női foci fizetései és bevétele beszámít, de mondjuk a görhoki csapat figyelembe vétele érthetetlen.
És ha kiszervezik az összes többi szakosztályt egy FCBarcelona2 egyesületbe? Mert valahogy a TV csatorna bezárása is pikkpakk kész.