Szerintem sokkal jobb játékos volt már akkor is, mint Casado. Sőt, mikor Xavi megérkezett, Gavival együtt voltak a húzóemberek a téli transzferablakig, egy Xavi alatt veretlenül induló topligás csapatban. És megvan neki a fizikuma a poszthoz, a kicsinek nincs. Casado a harmadosztályban bizonyított eddig, Nico nálunk és a sokszoros portugál bajnok-rendszeres BL egyenes kieséses csapatban. Nem nagyon lehet összehasonlítani sem őket, más polc. (Aztán most derüljön ki Casadóról, hogy csak véletlen, hogy 21 éves koráig köze nem volt a nagycsapathoz, szurkolok, de kétlem, még egy 17 éves kölyök is kiszorította)Chino írta: ↑2024.08.31. 13:48:09Vkp posztra azért a jelenlegi transzferpiacon nem volt akkora merítés, legalábbis megfizethető kategóriában. Merino lejáró szerződéssel, úgy hogy váltani akart 37 millióért vitte az Arsenal az utolsó pillanatban. Kanté lehet, hogy eljött volna olcsón, de nem kis fizetéssel. Az ilyen Onanáról és hasonlóról nem beszélek.
Az hogy most Olmo helyett lehetett talán befért volna az teljesen más kérdés.
Az FFP nagyon megkötötte a kezünket. Még ingyen érkező játékosokat sem tudtunk volna nevezni.
Nicora rátérve, az Atletices teljesítményt tekintve egy fikarcnyival sem jobb Casádónál. Szóval ebben az aspektusban nem gyengültünk vele, legalábbis érdemben semmiképpen. Lehet, hogy úgy tűnik a portugál kaland bejön neki, de a Valenciában például nagyon úgy tűnt, hogy süllyesztő lesz.
Az, hogy ő elment legfeljebb utólag tűnhet rossz ötletnek, Casádóval semmiképp nem vagyunk hátrébb egy akkori Niconál. Hogy profiként ez változik-e vagy mennyit változik az más kérdés, nem lehet előre látni.
Hát, ha egy klub kizárólag a spanyol neveket követi, illetve a már régi beidegződéseket, mint Kanté meg Guimaraes, akkor nem lehetett volna olcsón vkp-t hozni. A valóság meg az, hogy csak 4-5 klub transzfereit követem, és még ebből is látok 3 erős nevet. Fofana és Thuram (a L1 két legjobb fizikális középpályása) 30 alatt váltott klubot, Milan-Juve. Fofana ugyebár Tschua/Kanté elsőszámú cseréje a válogatottban, sokszoros válogatott játékos. Khéphren talán még nála is jobb (szerintem). Ezek felsőpolcos fizikális középpályások, olcsón, és még csak nem is követem a piacot. Plusz Manu Koné ugyanez, a Bundesliga jobbjai közé tartozik a posztján, nem tudom, mi lett vele végül, de távozni akart, 30 alatt vihető lett volna. Mindhárom óriási erősítés lett volna, még akkor is, ha esetleg nem hoznak le egy Tchuameni szintet.
Alighanem ha jobban körülnéznék, akkor találnék még 10 olyan nevet a posztra, akik legalább egy kb topcsapat szintjét képviselik, és nem kellett volna lerakni érte egy vagyont, és mindenképp nagy erősítés lett volna. És az, hogy nem hoztunk, bizony egy Bernalunkba is került eddig.