2006.07.30. 20:52:37
Bármennyire is ellenszenves videlkedése van Mourinhonak, az edzői képességeit nem szabad kétségbe vonni. Persze, hogy mi, Barcások, más szemmel nézünk rá a BL-meccsek után (godolok itt a Del Horno-Messi párharc utáni nyilatkozatára, vagy amikor még tavaly amikor fordítottunk, és 2-1-re nyertünk, ránk fogta, hogy csaltunk). Persze, ezek mind szemét dolgok voltak, de ez nem az képességeit tükrözik, hanem az embert. Kétségtelen, hogy Abramovics akárkit megtud venni a Chelseabe, de greckivel egyet kell értenem, mivel a londoni klubban nem sztárokról beszélhetünk. Ha valaki azt mondaná, hogy mondj 20 focistát, a 20 legjobbat, leghíresebbet. Pláne egy semleges néző. Tuti, hogy lenne benne 5 realos, 2 barcás, manchesteres, milanos, vagy interes. De Chelsea-játékos talán csak Lampard lenne. A többiek is remek játékosok, de nem Sztárok. Ricardo Carvalho, Duff, vagy épp Paulo Ferreira is "csak" zongoracipelők, és Mourinho tette őket egyéniségekké. Én sem szeretem a portugál mester stílusát. Rendkívül ellenszenves személyiség, de mint edző tisztelem, a munkásságát elismerem. Nem véletlen nyert a Portoval BL-t, akkoriban még fanyalogtunk, hogy biztos mákjuk volt, de 2 évre rá, látszik, hogy az akkoriban szinte ismeretlen csapatból sorra csiszolódnak a nagyobbnál nagyobb játékosok, mint pl Deco. És ezek a focisták mind mind Mourinhonak köszönhetik, hogy ismertek lettek Európában. Szerintem érdemes lenne elkülöníteni a szakmai edzőt a nyilatkozatokban feltűnő Mourinhotól.....
Elhihetitek, nem volt könnyű így dícsérni a portugált, de akkor is az egyik legjobb a szakmájában.