Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az első sosem könnyű és ne vedd a szívedre, még a lelkedre se, de erről eszembe jutott valamelyik topicban egy néhány nappal ezelőtti hsz-ed, amihez első - jó értelemben vett - felindulásomból elkezdtem írni néhány sort, de aztán elengedtem. Most viszont ezen hsz-ed kapcsán ismét előjött.
Ferranért annyit kellett fizetni, amennyi akkor a pénztárcában volt, röviden semmit és a teljes árát is éves részletekben. Ráadásul Alvarez akkoriban egy 20-21 éves, argentin bajnokságban edződött játékos volt, a City dobta is vissza egyből kölcsönbe. FT pedig egyáltalán nem teljesített rosszul a PL-ben és a La Ligában sem, pedig bőven játszott mindkét bajnokságban, akkoriban a spanyolok egyik legnagyobb tehetsége volt.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.27. 13:40:09Nunezt én nagyon kedvelem, de ahogy Bence is írja, nagy lutri. 50 körül talán megérné még így is, nagyon jó összjátékban, nagyon gyors, jól cselez, bal szélen is bevethető, de a helyzetjihasználása gyenge a Liverpool-ban. Azaz a nagy helyzeteket is ki tudja hagyni, de van, amikor nehéz helyzetekben is megoldja.
Személyes véleményem Alvarezről: figyeltük, fel is ajánlották 20+-ért, de mi Ferrant választottuk részletekre. Enzot és őt, valamint MacAllistert is nagyon szerettem volna itt látni.
Nekem az első csalódás a Xavi érában Ferran leigazolása volt. Hamarabb hoztam volna vissza Pedrot, Alexist, Di Máriát hasonló kalibert, fél, 1-2 évre és mellé valamelyik vagy több argentint.
Lehet, hogy nincs igazam, hogy Xavi szerette volna Ferrant leigazolni, de abból, ami a médiában megjelent, hogy Bernardo Silva, Zubimendi kellene neki, 60-80 milliókért, ismerve az anyagi helyzetüket, nekem nem tetszett.
Elvileg a hírek szerint pontosan ezért is kellett távoznia és Flicknek érkeznie,(+segédedzők, fizikai felkészítés) nemrég linkeltem.
Persze lehet, hogy nincs ebben semmi igazság, de én erre következtettem, és ez befolyásolta a megítélésemet a szakmai munkájáról, mert nem gondoltam, hogy ilyen játékosokat tudunk leigazolni, ennyi pénzért, így hosszú távon sem láttam esélyt a javulásra, miközben sok használható játékos távozott.
Alvarezre nem sok esélyt látok, max, ha ő akar távozni, vagy az Atletico szeretné valamiért. Az ára elvileg 75+20 volt, ami nekünk nagyon drága egy személyért a jelenlegi helyzetben, Atletico kemény tárgyaló fél.
Ez a 60+Ferran esélytelen, amúgy Gerard Romero híre, aki mostanában egyébként sem túl megbízható.
Ez több szempontból is a lehetetlen kategória, egy Haalandra is jóval több esély van. Plusz előbb a hosszabbításokat kellene valahogy elrendezni, mert lesznek még. Az leaglább pozitívum, hogy Gündogant nem kell tovább fizetni és Lenglet is valószínűleg megy, ha mellé el tudnánk valahová sózni Fatit máris nagyon komoly összeg szabadulna fel. Ha jönne Tah, akkor a Chris-EG duóból egyik biztosan menni fog, akkor ott is lesz egy kis csökkenés. Plusz a két kapust sem hinném, hogy megtartjuk. Ha Pena nem akar menni, akkor meglepődnék, ha hosszabbítanánk a lengyellel, lehet, hogy Flick inkább őt tartaná meg, de azért csak elvisz 3 milliót.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.27. 11:11:03https://barcauniversal.com/barcelona-pr ... l-machine/
Tudom hogy csak kacsa, de számomra a jelenlegi körülményeket és realitást tekintve ő lenne az álomigazolás csatárposztra.
Gyors, agilis(sajnos ő kaparta ki a krumplit a harmadik Atleti gólnál is ellenünk), nem sír nála a labda, a sérülést is csak távolról ismeri, a jelenlegi bruttó 7 milliós fizetésável is lefele lógna ki nálunk így nem lenne nehéz rálicitálni értelmes kereten belül, esetleg Lengletet is be lehetne számítani.
Hátránya hogy csatárhoz képest törpe, és már mindent megnyert(bár ez valamennyire előny is lehet hogy tudja milyen a győztes oldalon lenni), de én hasonlót képzelnék el tőle mint FT a Valencia ellen, csak sokkal konzisztensebben, nem 1 jó meccsre 3 "mindentkihagyok".
Szélsőként nem emlékszem hogy teljesít, de tekintve hogy az Atletinél 4-4-2-ben a baloldalt játsza be még balszélső cserét is hozná Raphinha tehermentesítésének 1-1 meccsen megfelelő minőségben.
Magára találhatna, de ha nem teszi, akkor semmivel sem lennénk vele előrébb, mint Torressel. Szerintem talán még gyengébb a helyzetkihasználása. Amúgy nagyon szeretik odaát, minden meccsbe beletesz mindent, de ő fejben szétesett, mikor a Poolba került. Lehet, hogy ki tudnánk rángatni belőle, akkor lehetne egy gyilkológépünk, de én nem építenék erre ilyen anyagi lehetőségek mellett részemről ő túl nagy rizikó lenne. Lehet, hogy magasabb a plafonja Alvareznél, de ezzel önmagában sokra nem mennénk.ab1daL írta: ↑2025.02.27. 11:49:02Sajnos egy év után, ekkora átigazolási összeg kifizetése után kizárt, hogy elengedje az Atlético.
Más: Darwin Nunezről vélemények? Nyáron szinte biztosan távozik Liverpoolból. Talán más környezetben újra magára találhatna, még mindig csak 26 lesz a nyáron, talán olyan horror árba nem is kerülne.
Nálunk az egyedi prioritások általában mindent felülírnak és más logika mentén kötünk szerződéseket 2030.-ig.
Korábban kellett volna felébredni, de szerintem nálunk - sajnos - szóba sem került
Dehogynem. Attól nem kell egy csere középhátvéd 9milliós fizetéssel, mert most rossz napja volt Cubarsinak, MIKÖZBEN csatárcserénk nincs (1 kezdő 9-es szintű Lewaval versengeni meg egy szélső minimum kell) és kényszer-jobbhátvéddel játszunk, kapuskérdés a levegőben van.
Tah mindenképp jó lenne. Viszont én tartok attól, hogy nagyobb jelentősége volt annak, amit a cseréinkkel kaptunk. Rapha-Ferrán lecserélésével megszűnt a presszing, ott már gond van akkor. Pedri lecserélésével megszűnt a kp-s védekezés, Gavival is visszaestünk, bár ott inkább csak Gavi csapnivaló formája volt a gond, amúgy ő erre jó lehetne egy átlag meccsen. Teljesen üresen mehettek a védelemre percekig konstansan, nem tudom, hogy egy Tah-Araujo mit kezdett volna ezzel. Cubarsi és Inigo is rengeteget mentettek. Csak nem bírták ezt folyamatosan csinálni, ami érthető.
Inkább áthozom ide.
Nyilván nem, de kit érdekelnek ők? A szurkolók többsége ugyanannak a néhány csapatnak drukkol. Amit mondani akartam, hogy ez a rendszer sem áll a kicsik érdekében, morzsákkal mégis ki lehet szúrni a szemüket, így komikus módon a nagyok lázadnak, pedig a kicsiknek sokkal több okuk lenne. De mégsem a kicsik lázadnak, hogy több esélyük legyen, nem ők lázadnak egyenlő feltételekért, hanem nagyon büszkék arra, hogy húsz évente játszanak egy szoros meccset a nagyokkal... A szuperliga ellen is felhozták azt, hogy valami lengyel csapat játszott egy szoros meccset a BL-ben... És nekik ez a nagy semmi így tényleg elég is, meg hogy szankciók nélkül szétrugdoshassák a focizni akaró csapatokat.
Tényleg el tudod hinni, hogy amikor a szuperligát tervetgették, akkor megkérdezték az Oviedot, Cataniat, Nürnberget, Boltont? Persze, hogy mind ellene van, ők kb a tv-ben nézhetnék. Ezzel szemben egy konferencia liga, el szereplés azért még összejöhet egyiknek, másiknak egy jobb év után.gránit írta: ↑2025.02.25. 14:13:39Amúgy az a vicces, hogy a kicsik tényleg elhiszik, hogy ez a jelenlegi rendszer az érdekükben áll. Amikor a szuperliga felmerült, akkor is azzal tiltakoztak, hogy ezentúl a foci már nem lenne mindenkié, és a kicsik esélytelenné válnának. Mert most ebben a rendszerben van esélyük? Nincs.
Ha a Palmerias viszi 25-ért akkor azzal jó bizniszt kötünk, ráadásul a hírek szerint a 20% tulajdona a miénk marad.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.25. 14:32:00MD szerint a FIFA megadta az engedélyt Roque eladására.
UEFAlona![]()
Mellesleg ha jól tudom akkor a CVC aláírásával(és ezzel együtt a Szuperliga ellehetetlenítésével) csurrant-cseppent nekik is valamiféle bónusz pénz.
Nem lehet jogosulatlan szerepeltetés, mert a kormány szerve a CSD a La Liga és RFEF fölött áll.csababarca írta: ↑2025.02.25. 12:32:48Tehát valamilyen fórumon végül engedték regisztrálni.
Ha később ezt kaszálják, akkor akár jogosulatlan pályáralépés is lehet, és pontlevonás pl.
Mindenki megint spekulál, a vége az lesz, hogy Roque távozik majd, Olmo regisztrációját helybenhagyják, stb.
De jó ebben az áldozatszerepben tetszelegni folyamatosan.
Szerencsére a fiúk a pályán nem ezzel foglalkoznak, az önsajnálat sose jó semmire, hanem teszik amit kell.
Ez az ügy is precedensértékű lehet, ami befolyásolhatja majd a következő Transzfereket.