gránit írta: ↑2025.07.07. 23:25:40
Troym írta: ↑2025.07.07. 22:51:45
Nekem Tek hosszabbítása azért logikus
Szerintem csak akkor volt értelme, ha Pena végül megy. Feleslegesen lenne itt két kenyérpusztító. Én nem láttam annyival meggyőzőbbnek Penánál. Véleményem szerint mindkettő béna volt, a klub is nem hiába hozott új kapust, egyikkel sem lehettünk elégedettek. Ha Pena marad, akkor Szczesny felesleges pénzkidobás. Nyilván Pena teljesen leírta magát Flick-nél, de szerintem Szczesny is nagyon gyenge volt. Ha Pena végül megy, akkor volt értelme megtartani, különben szerintem pénzkidobás mindkettőt fizetni. De én inkább kitettem volna mindkettőt (Pena 2025-2026-os 3 millióját kifizetni, Szczesny-nek meg lejárt a szerződése), és hoztam volna egy olcsó, de nem reménytelen kapust tartaléknak.
Penával kapcsolatban a bajnokság vége előtt, amikor Garcia még képben sem volt szinte tényként kezelték, hogy nyáron megy és Tek-kel hosszabbítunk, részéről nem is hallatszottak máig sem olyan hírek, hogy hosszabbítani akar vagy kitölteni a szerződését. Eddig klubot sem hiszem hogy találtak neki, legalábbis nem hiszem, hogy a mostani helyzetben a legfontosabb lett volna ezen pörögni. A kapuskérdésben inkább a MAtS-kérdés, ami most prioritást élvez, mert ez még akár Pena helyzetén is változtathat. Nem túl régen több forrás lehozta, hogy jövőre a Garcia-Tek-Kochen lesz az első csapat triója, míg az Atleticbe felkerül Yakobishvili. Szerintem MAtS-al sikerült dűlőre dűlőre jutni legalább szóban és ezért történt most a hosszabbítás. Ha ter Stegen távozása nem biztos nem hosszabbítottak volna a lengyellel, esélyes 3.-4. számú kapusként, hanem inkább marad Pena. Tek-kel a hosszabbításról biztos nem kellett sokat beszélni.
Penával kapcsolatban leginkább a Celta-Valencia duóról beszéltek, mint esetleges cél, de újabban a Galatát említették. Ez szerintem teljesen logikus. Lehúzott egy évet, meg voltak vele elégedve (saját bőrünkön tapasztalhattuk), BL induló csapat, ráadásul a kapusposzt jelenleg talán a leggyengébb náluk. Mellesleg a fizetését is tudnák állni. Legalábbis annak tekintetében, hogy kiket igazolnak/terveznek igazolni. Egy Sané vagy egy Gündogan (aki most a hírek szerint közel áll hozzájuk) nem szotyiért játszana. Főleg ingyenes igazolásként.
A héten újrakezdődnek a tárgyalások Diazzal kapcsolatban, a játékos is a Barcát favorizálja, viszont ő is szeretne biztosítékot a regisztrációra, bár kevésbé elszálltat mint Nico. Maradna a klubnál, de kártérítést kellene fizetni. Mondjuk ez annyira nem elítélendő a helyzetet figyelembe véve.
A Liverpool jelenleg 70 millió körüli árat szab érte a Sport szerint, ezt akarják lejjebb tornászni, miközben Rashford minden bizonnyal kölcsönbe távozhat valahová.
Utóbbi egy tűzoltásnak jó lehet, sőt ha sikerül összeszedni magát komoly játékos lehet. A képességei maradéktalanul megvannak hozzá csak helyre kéne rázni, ami nem elképzelhetetlen.
Eközben egy újabb fiatal igazolás is képben van a horvát Lovro Chelfi alakjában. Egy 18 éves horvát középpályás, a BVB és az Arsenal is komolyan érdeklődött iránta. Az előszezont Flick alatt kezdené, aki eldönti mi legyen vele. Valószínűleg az Atleticben kezdene és olyan járhatna fel. 2 millió plusz változók lenne az ára, ami a felnőtt csapatban történő teljesítményétől függene. Közben Bardghji már átesett az orvosi vizsgálatokon.