Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.09. 22:32:09

Andrsika írta:
2025.07.09. 22:29:41
Troym írta:
2025.07.09. 22:22:10
Amúgy, ha már PSG: ma sem kezd Barcola, akkor már inkább érte fizessünk 70 milliókat, benne ott van, hogy kezdőbe verekszi magát, fiatal is gyors is, cselezni is tud, gólerős is
Barcola az “álmom” de jó is lenne, ha itt kötne ki. De egyébként őt elengednék 70-ért? Nem hiszem..
Biztos van konstrukció, ami tetszene nekik. Mondjuk valami csere és pénzügylettel Gavi + 45 millió, stb.
Akkor Gavi fizetéséből futná az övére.
Most nyáron könnyű motiválni bárkit, ha azt mondod nem garantált a szerepe a köv szezonban, mert mindenki menni akar a vb-re.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.07.09. 22:29:41

Troym írta:
Andrsika írta:
2025.07.09. 21:43:51
Azèrt illene leírni, h ha kövi szezonba nem leszünk olyan szerencsések, 150 gólt lövünk akkor mi van? A védelem nem főként a védőkön ment el, hanem azon, h taktikailag elfáradt az a csapatrész a szezon utolsó felère. Raphinha csatár mögött az igazi( nekem) bal szélre én is hoznék egy bontogatni tudó embert( khm Psg tessèk megnézni)

Valaki írta a lipcse norvégját na őt megnézném itt
Azért kellene sokkal kevesebb gólt kapni. 3-4 rúgott gól is elég lehet BL elődöntőben, ha nem hetet, csak kettőt kapunk.
Ha a védelem nem a védőkön ment el, hanem a védők fáradtságán, az mitől lesz más a következő szezonban, ha nem erősítünk ott megfelelő minőségben?

Nusát én írtam, mert olcsóbb, keveset keres, potenciál is van benne, de alapvetően cserének hoznám és Raphinha maradna baloldalon, középen Fermin / Olmo jobboldalon Yamal, de ha hoznánk jó szélsővédőket, akkor lehetne 3-5-2, 3-4-3, vagy 5-2-2-1 is a felállás.

Amúgy, ha már PSG: ma sem kezd Barcola, akkor már inkább érte fizessünk 70 milliókat, benne ott van, hogy kezdőbe verekszi magát, fiatal is gyors is, cselezni is tud, gólerős is
Barcola az “álmom” de jó is lenne, ha itt kötne ki. De egyébként őt elengednék 70-ért? Nem hiszem..
Troym
Llegenda del Barça

Andrsika írta:
Azèrt illene leírni, h ha kövi szezonba nem leszünk olyan szerencsések, 150 gólt lövünk akkor mi van? A védelem nem főként a védőkön ment el, hanem azon, h taktikailag elfáradt az a csapatrész a szezon utolsó felère. Raphinha csatár mögött az igazi( nekem) bal szélre én is hoznék egy bontogatni tudó embert( khm Psg tessèk megnézni)

Valaki írta a lipcse norvégját na őt megnézném itt
Azért kellene sokkal kevesebb gólt kapni. 3-4 rúgott gól is elég lehet BL elődöntőben, ha nem hetet, csak kettőt kapunk.
Ha a védelem nem a védőkön ment el, hanem a védők fáradtságán, az mitől lesz más a következő szezonban, ha nem erősítünk ott megfelelő minőségben?

Nusát én írtam, mert olcsóbb, keveset keres, potenciál is van benne, de alapvetően cserének hoznám és Raphinha maradna baloldalon, középen Fermin / Olmo jobboldalon Yamal, de ha hoznánk jó szélsővédőket, akkor lehetne 3-5-2, 3-4-3, vagy 5-2-2-1 is a felállás.

Andrsika
Jugador d'estrella

Azèrt illene leírni, h ha kövi szezonba nem leszünk olyan szerencsések, 150 gólt lövünk akkor mi van? A védelem nem főként a védőkön ment el, hanem azon, h taktikailag elfáradt az a csapatrész a szezon utolsó felère. Raphinha csatár mögött az igazi( nekem) bal szélre én is hoznék egy bontogatni tudó embert( khm Psg tessèk megnézni) Diaz ára sok, de 28-29 évesen simán lehet benne 3-4 év! 10+ évre naivság azt hinni, h saját neveléseken kívül bárki is itt maradna. Paixao vagy, h írják simán lenne 50 millió na én érte nem adnék ennyit! Egy hollan ligában hozott egy jobb szezont. Valaki írta a lipcse norvégját na őt megnézném itt
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.09. 19:57:42

Deluigi írta:
2025.07.09. 18:32:08
Epp ezert kell meg egy bontogato a masik szelre, hogy emitt rajta van 2-3 vedo, a masik szelson 1-2 vedo, kozepre mar nem marad senki vedekezni.
Miért, Raphinha megy valahova? Az 50 gólpontja nem elég a túloldalról, több kellene?
Raphinha minimum annyira bal oldali támadó, mint Kounde jobbhátvéd.

El kell dönteni, hogy vagy van kezdő bal oldali támadónk és jobbhátvédünk egyszerre, vagy egyik sincs, de Raphinha cseréje Fermin és Olmo volt a szezonban, Koundéjé meg EG, nálam utóbbi aggasztóbb felállás és a statisztikák alapján a futószalagon kapott gólok is ezt mutatják és a szezon utolsó harmadában gazdagon kaptuk Koundéról is a gólokat és a legfontosabb meccsekre kidőlt.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.09. 18:32:08

Hat, a bontogato Yamal nelkul kotve hiszem, hogy meglett volna a 150 gol, a bajnoksag meg a tobbi erem.

Ha kivesszuk a csapatbol, akkor a hatekonysag nem fele, hanem negyede lesz.

Epp ezert kell meg egy bontogato a masik szelre, hogy emitt rajta van 2-3 vedo, a masik szelson 1-2 vedo, kozepre mar nem marad senki vedekezni.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.09. 17:32:51

Troym írta:
2025.07.09. 17:12:38
Ez a védelembontás nagy mantrája többeknek, kb naponta előhozza valaki, de mit kell még bontani, ha 150 gólt lőttünk?
Én is így látom, ez volt az egyik nagy tévedése szerintem az elmúlt éveknek, hogy mindenáron szélsőket akartunk, és mindenkit a szélre tologattunk ki. Még ironikusan hozzá is tettem Roque megvétele után, hogy majd őt is a szélre rakosgatjuk ki, és tényleg megcsinálták. Ennek a tévedésnek volt szerintem köszönhető, hogy Xavi alatt ennyire alulrúgtuk a lehetőségeinket, mert bontogatni akartunk, a minél több helyzet megteremtésére törekedtünk, és nem a gólokra. Elfelejtettük, hogy a focit gólra játsszák, nem helyzetekre. Bontogattak Dembelé-ék, aztán nem volt, aki belőtte volna.
Troym írta:
A kezdő támadóink közül 3 is ott lesz az aranylabda top20-ban, mit akarunk még? Ha hátul ekkora a bizalom Torrentsben, előre miért nem jó Virgili?
Meg ha untig elég 4 középhátvéd, akkor miért nem elég 4 ember a két szélre?

Amúgy felőlem jöjjön ember a balösszekötő posztra, én nem vagyok ellene, csak könyörgöm, ne egy évente 5 gólt lövő, bontogató statisztikakirályt (nem írom le, melyik mutató királyát), amibe persze a gólok nem tartoznak bele.
Troym
Llegenda del Barça

Chino írta:
2025.07.09. 16:24:37
Diaznak nagyon nagy túlzás, hogy van egy jó szezonja, ezt inkább Paixaora mondanám, aki nem sokat mutatott eredményességben a holland bajnokság top2 csapatában, de még Brazíliában sem.
Egy Diazban simán benne van még 3-4 év magas szintén, ami után még el is adható, plusz alacsony bérrel. Ez a 80 millió is nagyon beakadt itt az embereknek, a Pool először ennyit mondott, Decoék ezt röhögve visszautasították., a legutóbbi hírek szerint 70 körül mozog. Nem a szívem csücske vagy álmaim igazolása, de azért helyén kellene kezelni.

Ha nem sikerül szerintem egy Rashford kölcsön + nem kötelező vételi opció (akár fix összegű, akár opcionális) jó megoldás. Egy kicsit alul van becsülve szerintem az angol.
Paixao nem is 70-80 millió, ahogy a legtöbben mások sem, akik neve előkerült, kivéve Leao.

Diaz 103 Premier League meccsén 29g, 18a, ebből ez a szezon 13g, 7a, tehát ezelőtt a szezon előtt összesen 67 meccsen volt 16g, 11a. Na ehhez képest mondjuk Fermin teljes felnőtt karrierje 59 meccsen 14g, 5a.

Ezidáig a szezonig egy hangyányival volt jobb, mint Fermin első két szezonjában.
Plusz 28 éves ezért sem 80, sem 70, de még 50 milliót sem adnék érte, 25-ért meg nem adják el.

Rashford engem egyik irányban sem érdekel, ha jön, akkor jön, ha nem, akkor nem, átmeneti megoldás lenne, annyiból jobban preferálnám, ha mellette jöhetne szélsőhátvéd.

Ez a védelembontás nagy mantrája többeknek, kb naponta előhozza valaki, de mit kell még bontani, ha 150 gólt lőttünk?
Meg van bontva.
Cserék kellenek előre, nem kezdőjátékosok. A kezdő támadóink közül 3 is ott lesz az aranylabda top20-ban, mit akarunk még? Ha hátul ekkora a bizalom Torrentsben, előre miért nem jó Virgili?
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.09. 16:24:37

Troym írta:
2025.07.09. 11:04:19

Színtiszta politika, elnökválasztás jön 2026-ban, nem futhat neki Laporta egy Grimaldo-Paixao-Rashford névsorral.
Amúgy az a rossz érzésem, hogy ma elkezdtek cikkezni, hogy Ferminért 80m körül adna a Pool, szerintem cserére készülnek, ez az egyetlen konstrukció, hogy megszerezzék Diazt.

Nekem Diaz nem több, mint egy Coutinho 2.0, Arda Tura 2.0 hatalmas hibának gondolnám odaadni érte Fermint, az a poszt túltelített, de igazából Gavi és Olmo is feláldozhatóbb lenne akkor.

Diaznak 28 évesen van egy jobb szezonja, mi meg rögtön bedőlünk neki....bezzeg tavaly, amikor Guirassy szóba került ez volt az ellenérv, holott negyed ennyibe került volna.

Távozik közben a vezető játékosmegfigyelőnk.

Barcelona's chief of scouting Paulo Araujo has left the club, and is expected to join a Premier League club.
- sport

Szerintem a noname játékosok között jó munkát végeztünk, érzékeny lesz a veszteség
Diaznak nagyon nagy túlzás, hogy van egy jó szezonja, ezt inkább Paixaora mondanám, aki nem sokat mutatott eredményességben a holland bajnokság top2 csapatában, de még Brazíliában sem. Amúgy minden rosszindulat nélkül látta is valaki többet játszani azon a pár Bl meccsen kívül, illetve kisebb pletykaszinten kívül merült már fel a neve, Ennyi erővel kismillió játékos van még balszélső poszton akiket leigazolnánk. Még Doku neve is felmerült egyszer-kétszer az újságokban, ahogy Sané, Coman stb. 30-40 milliót azért kifizetni, hogy jöjjön egy tényleg zsákbamacska nem igazán elit játékos nem biztos, hogy olyan jó ötlet, főleg, hogy a kezdőbe hoznánk embert.
Egy Diazban simán benne van még 3-4 év magas szintén, ami után még el is adható, plusz alacsony bérrel. Ez a 80 millió is nagyon beakadt itt az embereknek, a Pool először ennyit mondott, Decoék ezt röhögve visszautasították., a legutóbbi hírek szerint 70 körül mozog. Nem a szívem csücske vagy álmaim igazolása, de azért helyén kellene kezelni.

Ha nem sikerül szerintem egy Rashford kölcsön + nem kötelező vételi opció (akár fix összegű, akár opcionális) jó megoldás. Egy kicsit alul van becsülve szerintem az angol. A képességei alapján akár elit szélső lehetne ezt már azért megmutatta, ez a megcsömörlött kapcsolat a MU-val nyomhatta rá a bélyegét a teljesítményére, ami azért így sem volt rossz. Nem lehet véletlen, hogy el akarja hagyni a PL-t és tényleg ide akar jönni. Új impulzusokkal, főleg Flick alatt visszatérhet a MU-s top teljesítményéhez, amit a saját bőrünkön tapasztaltunk. Ami vele kérdéses, hogy mennyit enged a fizetéséből és abból mennyit állna a MU. Az tisztázva van, hogy alacsonyabb bérért jönne, de az összeg még elég kérdőjel.
Azt ugyanakkor nem értem, hogy miért van az a rögződés vele kapcsolatban, hogy nem cselez jól, nem tudja megbontani a védelmet. Persze nem lehet ebből messzemenő következtetéseket levonni, mert egy video, de 900 játékpercből lett összevágva és nem 1-2 szezonból, szóval valamivel mértékadóbb. Nem egy cselgép, de ebben sem elveszett

https://www.youtube.com/watch?v=IoNh9Of8uyo
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.07.09. 14:34:05

Én azt gondolom, hogy választást leginkább saját nevelésű játékosokkal lehet nyerni, Barcelonában pont bizalmatlanok a külsősökkel szemben, és minél több saját nevelésű játékost akarnak látni a csapatban (amivel önmagában nincs is gond, ha az illető megüti a szintet). Ezt még igazolni is próbálják a közelmúlt néhány, valóban félresikerült giga igazolásával (Coutinho, Griezmann stb), figyelmen kívül hagyva, hogy számos klublegenda éppúgy kívülről érkezett. Ezzel sajnos egy gátat is tákolunk magunk ellen. Nem hiába választottak több esetben más klubokat a kiszemeltjeink (Güler, Bergvall), mert nem bíznak abban, hogy nem a saját nevelésű játékosainkat fogjuk elfogultan favorizálni. Amikor egy Gavi játszik egy Kessié helyett, az nem éppen a legjobb reklám magunkról a külvilág felé. Annak azért örülök, hogy nem a brutálisan elfogult Font nyerte legutóbb a választást, Laporta ezzel szemben próbál taktikusan lavírozni a szavazói igények és a realitások között.

Guirassy-t nagy hiba volt bagóért le nem igazolni, az előző szezonban is 20 gól felett lőtt a Bundesligában, a nyűglődő Dortmundban. Eleve nem volt értelme azzal jönni ellene tavaly, hogy az első jó szezonja volt, mert vannak későn érő típusok, és 28 gólt nem lehet véletlenül lőni a Bundesligában. Az előző szezonban is ontotta a gólokat, a BL-ben 14 meccsen 13-at. Gyakorlatilag már a kezdő centerünk is lehetne. Egyesekre rámondjuk, hogy csak egy jó szezonjuk volt, míg a saját nevelésű játékosainkban, akiknek 0 jó szezonjuk volt az első osztályban, vakon megbízunk...

Guirassy helyett meg kit igazoltunk le, sokkal több pénzért? A hazai nevelésű Olmót... Miközben arra a posztra ott volt Fermín és Torre. De nekünk Olmo kellett, a hazai játékos... Mondom ezt úgy, hogy sokakkal ellentétben véleményem szerint Olmo nagyon is jó évet zárt, szerzett 10 gólt a bajnokságban, a BL-ben 9 meccsen 2 gól is vállalható a poszton, szerintem teljesen jó szezont zárt. De Guirassy helyett őt válaszani...? Győzött az elfogultság a saját nevelésű játékos mellett, Laportának virítania kellett valakit a szavazóknak, mert a másik szavazói követelés, Williams beintett nekünk.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.07.09. 13:50:20

Troym írta:
Színtiszta politika, elnökválasztás jön 2026-ban, nem futhat neki Laporta egy Grimaldo-Paixao-Rashford névsorral.
Amúgy az a rossz érzésem, hogy ma elkezdtek cikkezni, hogy Ferminért 80m körül adna a Pool, szerintem cserére készülnek, ez az egyetlen konstrukció, hogy megszerezzék Diazt.

Nekem Diaz nem több, mint egy Coutinho 2.0, Arda Tura 2.0 hatalmas hibának gondolnám odaadni érte Fermint, az a poszt túltelített, de igazából Gavi és Olmo is feláldozhatóbb lenne akkor.

Diaznak 28 évesen van egy jobb szezonja, mi meg rögtön bedőlünk neki....bezzeg tavaly, amikor Guirassy szóba került ez volt az ellenérv, holott negyed ennyibe került volna.

Barcelona's chief of scouting Paulo Araujo has left the club, and is expected to join a Premier League club.
- sport

Szerintem a noname játékosok között jó munkát végeztünk, érzékeny lesz a veszteség
Igazad van,bár engem az eredmény érdekel,és amennyire lehet a jó foci,ha azt "noname" játékosokkal produkáljuk,pont nem érdekel,hogy "sztárok" játszanak-e a csapatban vagy sem. Persze lehet,hogy Katalóniában azzal nem lehet választást nyerni,ha nincs "sztárigazolás" a csapatban.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Troym
Llegenda del Barça

Cseri írta:
2025.07.09. 09:58:59
ocsike83 írta:
2025.07.09. 07:54:10
Azért az látszik. hogy pénzünk van. Nyilván az FFP és a beregisztrálások nehezítenek a dolgon.
De ha van 80 millió Diazra, abból kijönne a Dumfries, Grimaldo, Paixao és Rashford (kölcsön) pakk.

Ezzel a 4 emberrel elöl és hátul is megvagyunk.
Valahogy így,nem tudom minek kell valami "presztízs" szerű igazolást hajkurászni,ráadásul egy igen csak túlárazott messze nem klasszis játékos formájában.

- sport

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.09. 10:30:12

Szerintem Diaz jó igazolás lenne egyfelől, Flick taktikájába illene, komplex játékos, nem top5-10 cselező, de elég jó, gólerős, közel Rapha munkamorállal. Jó lenne. Ennyit viszont akkor érne, ha 22-3 éves lenne. Ebben a korban 30-40-ért tartanám még jó üzletnek. Tényleg remélem, hogy inkább egy Paixao-Nusa(őt nem ismerem) vonal felé fogunk elmenni végül, vagy ha már idősebb nevet akarunk, akkor feleennyiért (esetleg kölcsönben) Rashford jobb lenne jelenleg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2025.07.09. 09:58:59

ocsike83 írta:
Azért az látszik. hogy pénzünk van. Nyilván az FFP és a beregisztrálások nehezítenek a dolgon.
De ha van 80 millió Diazra, abból kijönne a Dumfries, Grimaldo, Paixao és Rashford (kölcsön) pakk.

Valahogy így,nem tudom minek kell valami "presztízs" szerű igazolást hajkurászni,ráadásul egy igen csak túlárazott messze nem klasszis játékos formájában.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Faramuci69
Jugador del Barça

2025.07.09. 09:00:56

Nekem a Diaz ügylet neccesnek tűnik. Diaz nem volt kirobbanthatalan kezdő a Poolban. Erre mi 70-80 körül megvennénk? (oké az ismert ára ennyi) Megint a Poolt akarjuk gazdaságilag megerősíteni? Milyen profilt keresünk? Olyat aki 1 az 1-ben jó, vagy aki védekezni is tud? Nálam menne GM, és jönne helyére Grimaldo. Kellene Kounde mögé/mellé is valaki.
Szerintem Ara bealdozható. Ferran is jó lenne most a csúcson elpasszolni, de csak akkor, ha valódi minőséget tudnánk hozni helyette, meg akár rafizetessel is. Casado vagy Fermin is bealdozhatónak tűnik, ha komoly ajánlat jönne valamelyikükert. Casado helyett jönne Bernal. Fermint sajnálnám. Ja és itt van még Gavi is. Ezért nem értem, hogy miért beszélnek Xavi Simomsról. Hova jönne? TS ügyében van bármi fejlemény? Marad 3. kapusnak?
ocsike83
Capitá del Barça

gránit írta:
2025.07.09. 04:08:18
Dumfries és Grimaldo mindketten fizetősök, nem ingyenesek, így mindkettőt aligha tudnánk ugyanazon a nyáron megszerezni.

Més que un club :P
gránit
Director del Fútbol

2025.07.09. 04:08:18

Troym írta:
2025.07.08. 12:17:03
egy 3-5-2 felállás is szóba jöhetne onnantól. A 3 khv poszton bevethetővé válna Kounde is, így 5-6 ember lenne oda, szélekre Balde / Grimaldo 50-50%ban és túloldalon Dumfries / Kounde 70-30 és a többi meccsen Kounde játszhatna középen.
Ezzel egyúttal beljebb tolnánk a kapuhoz közelebb Yamalt gólokat lőni.
Mindenképpen olyan felállásban gondolkodnék, amelyben Yamal közelebb van a kapuhoz. Elképesztő gólzsák szakadhatna ki így. Párban Lewandowskival, Raphinha pedig a második hullámban, szintén középen. Dumfries és Grimaldo mindketten fizetősök, nem ingyenesek, így mindkettőt aligha tudnánk ugyanazon a nyáron megszerezni. Én Dumfries-re szavaznék, mert így Koundé felszabadulna belső védőnek. Hat belső védő már elég is ehhez a rendszerhez. A kérdés az, hogy Balde, Dumfries mennyire lenne hatékony támadásban. A 3-2-3-2 (3-5-2) előnye a 4-2-3-1-gyel szemben, hogy nyerhetünk egy halom plusz gólt Yamal helyzetbe hozásával, és még egy plusz valódi védőt is.

Viszont Dumfries kivásárlási ára csak július 31-ig érvényes. Utána már elszállna az ára, így ha ezt az utat választjuk, csipkednünk kell magunkat.

https://www.football-espana.net/2025/07 ... line-inter

Chino írta:
2025.07.08. 14:19:37
Így is sokszor megvolt a lehetőség a 3-5-2-re, de Flick sosem forszírozta. Egy Dumfries igazolás rendben lenne, de nem ilyen helyzetben igazolások terén. Egy legalább 5-6 milliós fizetéssel leigazolni egy kezdő szintű jh-t egy stabil ember mögé, aki az utóbbi öt évben egyszer volt komolyabban sérült és terhelhető, totál luxus. De a holland sem vagyok biztos, hogy szívesen jönne padozni.
Dumfries nem Koundé posztjára jönne, hanem egy sorral fentebbre.

Ez az egyik út, a másik meg a valószínűleg népszerűbb, egy támadóösszekötő szerzése a baloldalra, a lényeg ott is az, hogy Raphinha szemben jászhasson a kapuval. Szerintem viszont a legtöbbet akkor nyerjük, ha Raphinha mellett Yamal is a helyére kerül, ez inkább a dumfries-es verzióval lehetséges, ami lehetőséget adna Yamalnak arra, hogy beljebb húzódjon.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.07.08. 15:38:51

Troym írta:
Torrents még egy alapozáson sem vett részt a nagyokkal, egy európai topcsapat nem kockáztathat ekkorát, nem érdekelnek a lehetőségei, azt ki kell érdemelni először is. Flick bevállalja a fiatalokat, ha jobb mint a többiek. Először legyen jobb. (ha ez nem történne meg a szezonban és már most látható, adjuk kölcsön egy szezonra)
Nekem fogalmam sem volt róla, hogy Torrentset hogy kell elképzelni, ezért tegnap elkezdtem róla videókat nézni. Én valamiért azt hittem, hogy egy fürge, technikás, labdával jó barátságban lévő balhátvédről van szó (nem tudom miért hittem, ne kérdezzétek), de a videók alapján kicsit inkább Gerard Martinra hajaz. 185 centi, magas, jó fizikumú, de nem tűnik sem túl fürgének, sem egy labdazsonglőrnek. A végsebessége azért nem néz ki rossznak, és Martinnál kevésbé tűnik darabosnak, de azért így pusztán videók alapján nekem egyelőre nem elsőosztályú játékos, persze még rettentő fiatal. Amennyire Flick bele volt szerelmesedve Martinba eddig, én azon is meglepődnék ha őt ki tudná szorítani a kispadról.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.08. 14:19:37

Troym írta:
FcBarcelona1 írta:
2025.07.08. 11:56:43
Gondolom nem lesz népszerű amit írok. Ha tényleg van 60+ milliónk, amit Nico Williams-re akartunk költeni, és a csatár kérdés jövőre esedékes Lewy miatt, akkor én őt hoznám. Lipcsének el kell adnia a hírek szerint. Elvileg 70-et kérnek érte, gondolom alkuképes.
Nusa, Fofana stb. és a többi fiatal tehetség tuti 50+ millió és szerintem nagy kockázat is.
Simonsnak jelenleg is 10 millió a fizetése, Nusa pl 1,5 millió, Fofana 1 millió, Ben Seghir 600e, Barcola 6,5 millió.

Azt írtátok többször, hogy nem a vásárlás a gond, hanem a fizetés, akkor pont nem fér bele Simons sem, gondolom nem szeretne 3-5-7 milliót keresni, de a fiatalok meg elfogadnák. Ha tudnánk 10 milliós bért beilleszteni, akkor meg gondolom Nicot győzködték volna.
XS annyira szélső, mint Olmo, szóval vele oldani meg a szélső kérdést kb. csöbörből vödörbe lenne.
Niconak nem a bérével volt gond, sőt nem is az árával, hanem hogy egyben kellett volna kifizetni a kivásárlási árat, amit nem tudtunk, a Bilbao pedig elutasított minden egyéb konstrukciót, még ha többet is kaptak volna érte.

Troym írta:
2025.07.08. 11:32:42

A szezon legfontosabb meccsen nem voltak szélsőhátvédek, ami jelentősen hozzájárult a kieséshez, de Dumfries és Grimaldo egyúttal taktikai szabadságot adna Flicknek, mert egy 3-5-2 felállás is szóba jöhetne onnantól. A 3 khv poszton bevethetővé válna Kounde is, így 5-6 ember lenne oda, szélekre Balde / Grimaldo 50-50%ban és túloldalon Dumfries / Kounde 70-30 és a többi meccsen Kounde játszhatna középen.
Ezzel egyúttal beljebb tolnánk a kapuhoz közelebb Yamalt gólokat lőni.

Torrents még egy alapozáson sem vett részt a nagyokkal, egy európai topcsapat nem kockáztathat ekkorát, nem érdekelnek a lehetőségei, azt ki kell érdemelni először is. Flick bevállalja a fiatalokat, ha jobb mint a többiek. Először legyen jobb. (ha ez nem történne meg a szezonban és már most látható, adjuk kölcsön egy szezonra)
Így is sokszor megvolt a lehetőség a 3-5-2-re, de Flick sosem forszírozta. Egy Dumfries igazolás rendben lenne, de nem ilyen helyzetben igazolások terén. Egy legalább 5-6 milliós fizetéssel leigazolni egy kezdő szintű jh-t egy stabil ember mögé, aki az utóbbi öt évben egyszer volt komolyabban sérült és terhelhető, totál luxus. De a holland sem vagyok biztos, hogy szívesen jönne padozni. A két szélsőnknek pedig nemhogy minőségi, de még megközelítő cseréje sincs. Ha onnan esett volna ki az egyik, akkor kb. viszlát bajnokság kupa és Bl elődöntő, ráadásul jöhetne a kezdőbe és tényleg lenne bőven variációs lehetőség, nem csak rotáció vagy sérülés esetén. Nem véletlenül első számú prioritás az a poszt.
Szélsőhátvédnek egy olyan játékosra lenne inkább szükség, aki mindkét szélen bevethető és így még Torrents is kaphatna annyi időt, hogy kiderülhessen mit tud.
Egy Cancelo is nagyon jó lenne, de én Minguezát is nagyon szívesen látnám, ő a védelemben tényleg bárhol bevethető és magas szinten játszik, nem mellesleg bagó lenne az ára és a bére.
Forca Barca!!!!
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.08. 13:52:33

Jah, ha kolcson, akkor az lehetseges.
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.08. 13:47:17

Deluigi írta:
2025.07.08. 13:30:22
Troym írta:
A 3. kapus már érdekesebb, mert Astralaga már ment a Granadába és Áron is távozik, talán Kochen lehet az.
Ezt az Aron tavozast honnan veszed? Mondhatni napirenden vagyok a hirekkel, pletykakkal, de ugy tudom mar hosszabbitottunk vele.
Andorra want to sign Áron Yaakobishvili for next season.
Romero

Nem a leghitelesebb nagyobb transzferek esetén, de szerintem ilyenkor hihető és meg logikus is a negyedosztályból másodosztályba menni kölcsön.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.08. 13:30:22

Troym írta:
A 3. kapus már érdekesebb, mert Astralaga már ment a Granadába és Áron is távozik, talán Kochen lehet az.
Ezt az Aron tavozast honnan veszed? Mondhatni napirenden vagyok a hirekkel, pletykakkal, de ugy tudom mar hosszabbitottunk vele.
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.08. 12:39:35

gránit írta:
2025.07.07. 23:25:40
Troym írta:
2025.07.07. 22:51:45
Nekem Tek hosszabbítása azért logikus
Szerintem csak akkor volt értelme, ha Pena végül megy. Feleslegesen lenne itt két kenyérpusztító. Én nem láttam annyival meggyőzőbbnek Penánál. Véleményem szerint mindkettő béna volt, a klub is nem hiába hozott új kapust, egyikkel sem lehettünk elégedettek. Ha Pena marad, akkor Szczesny felesleges pénzkidobás. Nyilván Pena teljesen leírta magát Flick-nél, de szerintem Szczesny is nagyon gyenge volt. Ha Pena végül megy, akkor volt értelme megtartani, különben szerintem pénzkidobás mindkettőt fizetni. De én inkább kitettem volna mindkettőt (Pena 2025-2026-os 3 millióját kifizetni, Szczesny-nek meg lejárt a szerződése), és hoztam volna egy olcsó, de nem reménytelen kapust tartaléknak.
Penával kapcsolatban a bajnokság vége előtt, amikor Garcia még képben sem volt szinte tényként kezelték, hogy nyáron megy és Tek-kel hosszabbítunk, részéről nem is hallatszottak máig sem olyan hírek, hogy hosszabbítani akar vagy kitölteni a szerződését. Eddig klubot sem hiszem hogy találtak neki, legalábbis nem hiszem, hogy a mostani helyzetben a legfontosabb lett volna ezen pörögni. A kapuskérdésben inkább a MAtS-kérdés, ami most prioritást élvez, mert ez még akár Pena helyzetén is változtathat. Nem túl régen több forrás lehozta, hogy jövőre a Garcia-Tek-Kochen lesz az első csapat triója, míg az Atleticbe felkerül Yakobishvili. Szerintem MAtS-al sikerült dűlőre dűlőre jutni legalább szóban és ezért történt most a hosszabbítás. Ha ter Stegen távozása nem biztos nem hosszabbítottak volna a lengyellel, esélyes 3.-4. számú kapusként, hanem inkább marad Pena. Tek-kel a hosszabbításról biztos nem kellett sokat beszélni.
Penával kapcsolatban leginkább a Celta-Valencia duóról beszéltek, mint esetleges cél, de újabban a Galatát említették. Ez szerintem teljesen logikus. Lehúzott egy évet, meg voltak vele elégedve (saját bőrünkön tapasztalhattuk), BL induló csapat, ráadásul a kapusposzt jelenleg talán a leggyengébb náluk. Mellesleg a fizetését is tudnák állni. Legalábbis annak tekintetében, hogy kiket igazolnak/terveznek igazolni. Egy Sané vagy egy Gündogan (aki most a hírek szerint közel áll hozzájuk) nem szotyiért játszana. Főleg ingyenes igazolásként.

A héten újrakezdődnek a tárgyalások Diazzal kapcsolatban, a játékos is a Barcát favorizálja, viszont ő is szeretne biztosítékot a regisztrációra, bár kevésbé elszálltat mint Nico. Maradna a klubnál, de kártérítést kellene fizetni. Mondjuk ez annyira nem elítélendő a helyzetet figyelembe véve.
A Liverpool jelenleg 70 millió körüli árat szab érte a Sport szerint, ezt akarják lejjebb tornászni, miközben Rashford minden bizonnyal kölcsönbe távozhat valahová.
Utóbbi egy tűzoltásnak jó lehet, sőt ha sikerül összeszedni magát komoly játékos lehet. A képességei maradéktalanul megvannak hozzá csak helyre kéne rázni, ami nem elképzelhetetlen.

Eközben egy újabb fiatal igazolás is képben van a horvát Lovro Chelfi alakjában. Egy 18 éves horvát középpályás, a BVB és az Arsenal is komolyan érdeklődött iránta. Az előszezont Flick alatt kezdené, aki eldönti mi legyen vele. Valószínűleg az Atleticben kezdene és olyan járhatna fel. 2 millió plusz változók lenne az ára, ami a felnőtt csapatban történő teljesítményétől függene. Közben Bardghji már átesett az orvosi vizsgálatokon.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
Gondolom nem lesz népszerű amit írok. Ha tényleg van 60+ milliónk, amit Nico Williams-re akartunk költeni, és a csatár kérdés jövőre esedékes Lewy miatt, akkor én őt hoznám. Lipcsének el kell adnia a hírek szerint. Elvileg 70-et kérnek érte, gondolom alkuképes.
Nusa, Fofana stb. és a többi fiatal tehetség tuti 50+ millió és szerintem nagy kockázat is.
Simonsnak jelenleg is 10 millió a fizetése, Nusa pl 1,5 millió, Fofana 1 millió, Ben Seghir 600e, Barcola 6,5 millió.

Azt írtátok többször, hogy nem a vásárlás a gond, hanem a fizetés, akkor pont nem fér bele Simons sem, gondolom nem szeretne 3-5-7 milliót keresni, de a fiatalok meg elfogadnák. Ha tudnánk 10 milliós bért beilleszteni, akkor meg gondolom Nicot győzködték volna.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

https://www.sport.es/es/noticias/mercad ... -119465664
Minden út Xavi Simonshoz vezet a cikk címe.
Simons már tavaly is vissza akart térni. Ok, távozott a La Masiáról, ami nem volt szép dolog.
De:
22 éves, elől minden poszton bevethető. PSV-ben 19+8, Lipcsépen 8+11 és 10+7, idén még gyengének is mondható a szezonja, volt sérült is.
Rengeteg kulcspasszt ad, jól lő távolról és jól cselez. Kicsit olyan a posztja, mint nálunk Raphinhának, csak jobb lábas. Az árnyékcsatárként is nagyon jó.
Ha Wirtz 150, a majdnem olyan számokat hozó Simons szerintem simán megér ennyit, és nem lennének beilleszkedési problémái, Balde nagy haverja.
Nem egy tipikus szélső, de Leao drága, és rossz a munkamorálja, Nico ezek után felejtős, Kvaradona-Barcola esélytelen, Luis Diaz 29 éves. Nusa, Fofana stb. és a többi fiatal tehetség tuti 50+ millió és szerintem nagy kockázat is.
Válasz küldése